städ-maniac

Aloha mates, jag har nyss parkerat röven i sängen och ska avsluta en underbar dag med några avsnitt av desperate housewives. Vid 9 fick jag ett litet ryck och började städa rummet, och när jag väl har börjat städa så slutar jag inte förrän allting är rent, så nu är mitt rum, gadreob, tv-tum + toalett städat, ashärligt!

Tänkte även skriva lite snabbt hur dagens ridpass har varit. Tarzan var faktiskt väldigt sammarbetsvillig och duktig, och vi fick mycket beröm. I början stretade han emot lite, men sedan så började han jobba ordentligt. Jag kände ju en hel del press och ville prestera så bra som möjligt, även fast julia är väldigt snäll och berömmer så fort det går bra, säger till när det går mindre bra och hjälper en, så kändes det ju lite nervöst. Men jag gjorde mitt bästa, och tarzan var duktig, så jag är nöjd. Orkar inte riktigt gå in på detalj av vad vi gjorde nu, så det kommer sen. Men efter ridpasset så tvättade jag av Tarzan, tog ut han i solen så han fick torka, och sedan hoppade jag upp barbacka på honom(eller hanna lyfte upp mig på honom haha!) i bara grimma/grimskaft. I börja fick hanna gå bredvid eftersom att där var rätt mycket saker som han fokuserade på, och vi inte riktigt visste hur han skulle vara, men sedan red jag runt själv och styrde endast med skänklarna - verkligen en härlig känsla. 

Nu ska jag som sagt kolla på TDH innan läggdags, hörs imorgon! -fina häst.

Nervös inför dagens träning med Tarzan.

Godmorgon! Jag vaknade för ca 1 timme sedan men har legat och drömt i sängen lite, tänkt på dagen och lite sådant. Och föresten, är det inte så typiskt att när man för en gångs skull ska sova "länge"(10) så ska resten av familjen göra allt som hörs otroligt mycket så att man inte kan sova?.. Nu ska jag ta på mig ridkläder, äta frukost och sedan se vad jag gör, tjugo över 11 ska jag iallafall vara i stallet och möta Hanna, för att sedan rida för julia. Är så sjukt nervös, men ska försöka putta allt det nervösa åt sidan.. hah! Kommer iallafall en liten utvärdering hur dagen har varit, förhoppningsvis så sköter sig tarre bra, och julia lär mig några knep. Men det förvånar mig inte om Tarzan ska klödda, bara för att jag vill att det ska se bra ut när Julia är där, och eventuellt om gunilla kollar! 
Vi hörs sen, puss!/världens nervösaste tjej just nu. 
Han KAN ju gå fint med mig och jobba på bra, hoppas det blir så idag med!

Tyra & Joe - hoppvideo.

 
Hittade den här videon på Tyras/Darios blogg, och blev så jäkla sugen på att hoppa, även om det är just det jag gjort idag. Den får mig att tänka på att det är så jäkla synd att vår padock är så liten, då det knappt går att sätta upp några banor osv. Men det ska vi fixa på något vis. Ska även se till att filma nästa gång vi hoppar, det är så kul att kolla på! Kom även att tänka på att det suger att inte ha någon hopptränare, det hade suttit riktigt fint. Får väll helt enkelt se ifall jag/hanna känner någon duktig som hade kunnat ställa upp!

Nu ska jag förövrigt avsluta den här kvällen med godis, cola och desperate housewives. Är aptrött efter ridningen, även om det inte var sådär jätte ansträngande idag. 

Bad day..

(Gjorde en ny header endån, haha! När man väl sitter med photoshop uppe så ploppar flera idéer upp efter hand, och även fast jag inte är helt nöjd nu heller så tycker jag att det ser bättre ut nu. De förra bilderna blev lite väl stora!)

Nu vidare till mitt ridpass med Tarzan, sådana här inlägg är rätt tråkiga att läsa när det inte finns några bilder med, men det är så kul att se tillbaka på och se förändringen, det är just därför jag skriver det här. Det blir lite som dokument efter varje ridpass, man skriver ner vad som hänt och sedan kan man kolla tillbaka på det när man vill, och det kanske finns någon person som tycker det är intressant? well, även om svaret på den frågan blir nej så fortsätter jag.

När jag skulle rida Tarzan så regnade det väldigt mycket ute, så hoppningen ströks rätt snabbt från schemat. Istället blev det lite dressyr, eller vad man kan kalla det. Tarzan var så jäkla osammarbetsvillig, stretade emot och ville inte göra någonting jag ville, och ja, han var helt enkelt skitråkig att rida idag. Han gjorde inga skänkelvikningar, lyssnade inte på galoppfattningen, höll huvudet uppe och ja, jag kan fortsätta i all evighet. Jag hoppas verkligen att det var en engångssak, men jag vet att de andra tjejerna som rider honom 1 gång i veckan, smackar igång honom från trav till galopp och jobbar helt enkelt inte med honom, inte konstigt då att han försöker smita från den jobbiga delen när jag hoppar upp på honom efteråt. Sedan så regnade det som sagt väldigt mycket, vilket var rätt störigt. Nej, det var helt enkelt inte alls roligt idag, han lyssnade inte och jag kunde liksom inte göra så som jag brukade eftersom att där var hinder ivägen, och fullt med vatten i stort sett hela padocken. 

Men imorgon ska jag rida honom för Julia, som då alltså ridit honom i 8 år. Då lär jag få lära mig många  saker om honom, och förmodligen lära mig att jobba med honom bättre. Jag har ju trots allt bara ridit honom i 3 veckor, en dålig dag ska inte få mig att tappa energin för att jobba med honom. 
- bilder på en benlös ruffsig Tarzan, har ont om bilder, men det har ju inte varit fint väder så vi har kunnat fota. Och det är så tråkigt att fota när det är dåligt väder! 

Dagens ridpass - Peggy.

Idag så började jag att rida Peggy, jag värmde upp henne lite i skritt och trav först, sedan tog jag galopp. Blev faktiskt lyckligt chockad där, då även fast jag försöker hålla inne henne så har hon sprungit väldigt fort, men idag så lyssnade hon på mig, och jag fick henne nästan i kort galopp. framsteg. Blir helt varm i kroppen när jag tänker på hur bra allting kan bli med oss. Sedan hoppade jag 2 hinder, 1 kryss på 80 och 1 rakt på 60, sedan bytade vi hästar. 

Vi hade Tindra, Wawa och Peggy i padocken. Jag blev första (wo)man att hoppa med Tindra, vi hade aldrig hoppat med henne i padocken förut, och jag fick jobba röven av mig i en sadel som nog är den oskönaste som gjorts. Hon vägrade en miljon ggr med mig, rev ett helt hinderstöd+hinder, men sedan hoppade hon över bommarna som låg på marken, och därefter kunde jag ta henne på krysset på 80cm. Efter det var jag riktigt trött och längtade efter min Peggy, men då skulle jag prova Wawa. rätt spännande det med. Wawa har en riktigt härlig galopp, och är en härlig häst, men inget för mej. Blev inte alls förtjust i hennes hopp, också verkade det som hon testade mig lite. Men jag hade inte lusten att riktigt jobba med henne, var trött efter Tindra och dessutom hade jag ojämna stigbyglar som jag inte orkade fixa. Jag hade dock kunnat jobba lite mer med henne mot hindret, och då kanske hoppet hade blivit bättre. men som sagt, när man hoppar upp på en häst så när man bytar, så blir det lätt att allting ska gå så fort som möjligt och man har ingen ork att få det riktigt bra. Efter Wawa fick jag iallafall min älskade Peggy tillbaka. 

Efter jag hade fått Peggy tillbaka så satsade vi stort, haha! Vi hoppade ett rakt hinder på 70cm, och det gick strålande, sedan höjdes det till 80cm och det tog vi 3 eller 4 gånger(svårt att komma ihåg) och det gick super! Hon slog i bommen med framhovarna en gång, men annars svävade hon över. Det är så kul för jag litar på henne så mycket, och hennes kondition börjar bli bättre så att vi kan ge oss på högre höjder. Nu ska vi jobba på 70-80 ett tag och sedan höja det efter hand. Men som sagt, innan året är slut så vill jag ha hoppat 1.20 med henne. Men det hänger inte på hur högt jag vågar, eller hur högt Peggy kan hoppa, utan hennes kondition. Med Peggy vågar jag nog allt, och hon är kapabel till så många bra saker, det är som sagt konditionen. 
Är överlycklig över dagen, att hon kan hoppa så pass högt nu utan att typ dö av trötthet, är bra. Och hon hoppade så fint, och det kändes så bra! ~ gammal jättefin bild, dock synd att hindret är så lågt! 

Låång dag!

okej, andra gången jag skriver detta inlägg...  Det blir ALDRIG lika bra och långt som det första.Hatar när texten försvinner så fort en bild kommer med!

Är väldigt trött efter gårdagen + kvällen/natten och denna dagen!

Igår jobbade jag och min kusin i min mosters blomsterbutik, hjälpte henne att inventera! sen följde hon med mig, vi la oss vid ungefär halv två - två inatt och gick upp tio över åtta för att tag tåget till stallet. Då var jag laaaagom trött!

Idag red jag många oika hästar, det var kul att prova lite nytt. Fick reda på vilka hästar jag inte gillar och vilka jag gillar! Spännande att se!

Visst blev headern som Tess gjort mysig fast den var så enkel? Kul att hon fick med oss + alla våra hästar!

Det kommer en ny, lite med sommar bilder så fort vädret blir sommar någon gång!

Nu ikväll ska jag bara tag lungt, titta lite på avsnitt från Ghost whisperer och äta lite chips och dricka läsk som Min kusin glömde här! haha

Ha en bra kväll så ses vi imorgon!

Bild från något år sedan, har inga häst bilder som ni inte sett, det blev tyvärr inga idag!


Suprise, suprise.

Fick lite tid över nu och skippade att se på desperate housewives, och fixade istället lite med tha bloggish. Ändrade färg på texten, och typsnitt, och fixade ihop en profilbild på mig och hanna samt flyttade lite saker. Ny bakgrundsfärg och header fixade jag även, men headern är dock bara tillfällig då jag kände att vi inte kan ha kvar den "gamla" när vi har nya hästar, eller 2 till hästar borde jag kanske skriva. Det känns lite ovant att kolla på, och jag är inte helt nöjd med headern, men den duger tills jag och Hanna har snackat ihop oss, sidofältet blev iallafall SÅ mycket snyggare, passade perfekt med en bild på oss också och på så vis blev det lite "personligare". 
Före:

Efter;

It's raining men.. or not, it's just raining rain.

Jag kom hem från stallet för ca en timme sedan, stack dit där halv 10 imorse. Imorse var det fint väder, solen sken lite även fast det var molnigt, men när vi kom ut och skulle hoppa med Peggy, wawa och tindra(hannas kusin var med idag) så började det regna. Dock var det bara lite regn som inte alls störde, men sedan när vi tagit in dem och började fixa Tarzan, Abbsan och coco, så började det ösregna, och det slutade aldrig. Så efter många om och men så gav vi oss ut i vädret, tror aldrig det regnat så mycket medan jag varit ute förut, och jag blev dyngvåt efter de första 2 minuterna.. hoppningen fick vi stryka så istället blev det lite "dressyr" om vi kan kalla det för de, sedan tog vi in hästarna, täckade dem, gav dem mat och tog sedan ut hästarna i sina hagar och fixade i stallet.

Abbsan, Tindra och Wawa red vi på tillbaka till hagen, och förutom att de "stack"(eller inte stack, men galopperade och vi kunde inte stanna dem, det var inte speciellt fort, iallafall inte för mig som red wawa.) påväg till hagen så gick det bra. Sedan när jag skulle cykla hem så hade det slutat regna, men min cykel var övervåt och markvägen var nästintill omöjlig att cykla på.. men jag klarade det, och kom hem och tog en macka och hoppade in i en lång varmdusch, den skönaste duschen jag tagit på länge då jag bokstavligt talat var blöt inpå trosorna. Men nu är jag nyduschad, varm och ska mysa med en kopp te framför desperate housewives, tills mamma kommer hem och vi ska äta mat.Ska även göra 2 seperata inlägg om dagens ridpass, känner att det blir alldeles för mycket text att läsa annars, jag är ju proffs på att skriva biblar, kanske mitt kommande jobb? Only the future can tell! Föresten, är det inte typiskt att det är fint väder NU, när vi fått stå ut med värsta duschen medan vi red? Fuck this summer..
Vad hände med det här FINA vädret liksom? denna bilden är tagen i maj då det faktiskt var sol, hela juni har ju regnat bort. 
 
 

1½ månad senare.

Jag och Peggy har ju kommit varandra nämre, och jag litar på henne till etthundra procent, och hon börjar lita på mig med nu, det syns i vår ridning. Hittade dessa bilderna tagna i början av maj, det var då jag jobbade med att få henne att gå på tygel, och jo, jag fick verkligen jobba. Idag, lite mer än 1 ½ månad senare, så går Peggy ner med huvudet själv, hon försöker gå på tygel men har inga muskler i halsen och orkar inte hålla kvar huvudet.
 
Men det jag vill komma med det här inlägget är att man börjar faktiskt se förändring, förbättring. Och även om jag och Peggy hade en liten period då vi inte kom någonstans, så är vi nu på rätt väg igen, jag har energin att jobba med henne och även fast hon bråkar med mej så är det precis som hon gör allt för att få mig nöjd. Hon är min bästavän, jag känner verkligen i hela kroppen att vi har fått det band jag ville ha, när andra berättar för mig hur Peggy är när man rider, blir jag chockad. För hon är alltid så duktig med mej, kanske ett bevis på att vi har ett bättre band? att hon litar på mej? En sak är säker, jag ska fortsätta jobba med min älskling, den här förändringen har skett på 1½ månad, ge mig ytterliggare någon månad också ska ni få se att hon ska kunna galoppera i padocken i kort galopp, hoppa 1.20, gå ner på tygel och böja sig hur fint som helst. Allt tar sin tid, och jag ska verkligen ge det här tid. När jag började rida Peggy hade hon stått i ett halvår, eller till och med mer. JAG har fått jobbat upp hennes kondtiton, som fortfarande inte är helt bra. Men allt tar sin tid som sagt, och en sak är säker, jag har fått en bästavän som litar på mig, och som jag kan lita på tillbaka. 
I början av maj;

I slutet av juni(ursäkta min sits, hon var trött och jag var bestämt att hon skulle ut på spåret, så överdriver med skänkeln och hela kroppen.):
+
 
 

Snabbspolning om dagen!

Godmorgon amigos, jag vaknade halv 8(!?) idag och fixade mig, nu har jag precis varit ute i stallet och sitter och käkar frukost framför ett avsnitt av desperate housewives, mysigt! Ska snart iväg hem till min farmor, sedan vidare till malmö, för att sedan vidare till Eslöv och vara med en underbar vän! Lite snabbspolning där om hur min dag kommer att se ut! 

Tänkte även slå små flugor i en smäll och förutom "godmorgon" inlägget ska jag skriva om gårdagens ridpass, red ju Tindra barbacka som sagt, och det gick bra, hon var seg och snäll, blev lite rädd för småsaker men endån nästan "gamla sega tindra". Hon lyssnade iallafall bra, när jag saktade in, gav henne galoppfattningen och ja, skötte sig super. Jo, jag var nöjd. Även fast hon inte höll på så var det ju skönt på ett vis, jag kunde ju sitta och slappa lite, samtidigt som det blev lite långtråkigt. Tur man hade bra sällskap med sej!
Känner att jag har lite få bilder nu att lägga upp som jag inte redan gjort, måste därimot lägga upp dessa bilderna från filmen "flicka", gud älskar den filmen! Bölar varje gång.Tror bilderna är rätt tydliga, så hoppar över "förtext". 
 

 

Mysig uteritt!

Red ut barbacka på Coco idag med Tess och Michelle.

Uteritten gick förvånande bra, Som ni vet är Coco en nervös häst, blir rädd för allt och sticker gärna i galoppen men idag blev han bara rädd för små grejer, så som när det blåste och träden prasslade bakom honom och när något rördes plötsligt. Han stack bara EN gång idag och jag satt kvar! Det var på hemvägen, vi var sist och han blev lite fööör tävlingsinriktad och rusade framåt, men han stannade till slut och resten gick super.


Jag är stolt över mig själv, jag klarade av honom mer än förväntat och dessutom i barbacka, nej jag känner att jag ska vara nöjd! Jag har fått så mycket mera skinn på näsan att jag klarar av så många fler situationer utan att bli rädd, visst klart att jag fortfarande blir rädd och får panik men sån är jag, jag har lätt för att få panik, bli rädd och minst sagt nervös. Så ju mer jag ''utmanar'' mig ju mer säkrare blir jag och kan kontrollera mig mer och ju mer kan jag utvecklas i ridningen.



Tyvärr har jag ingen passande bild eller någon överhuvudtaget som inte lagts upp på bloggen...


                                                     

Video från igår!

 Nu ska jag ta på mig ridkläder och fixa lite, sedan cykla till stallet. Idag ska jag rida ut barbacka på Tindra igen, lite för skojjs skull. Hanna skulle nog rida Coco, sedan ska även en annan som rider där och som heter Michelle, följa med på Gauda. Kan nog bli kul med en liten långrunda såhär en fin onsdag som denna. Här är även en liten video från igår när jag red Tarzan, som den perfektionist jag blivit på sista tiden så ser jag bara massa fel när jag ser den, förutom att Tarzan går fint. Men det är ju också sjutusen saker jag måste jobba på innan det blir perfekt.

Dagens ridpass - Tarzan.

Red ju även Tarzan idag, och det gick jättebra, jag är faktiskt glad över att han protesterade och höll på lite som han gjorde, för det var kul att behöva jobba lite extra med honom, och när han insett att jag inte kommer ge mig, så går han hur fint som helst! Började iallafall med volter och skänkelvikningar med honom och värmde upp, skänkelvikningarna fick både honom och mig att riktigt jobba då jag fick kämpa för att det skulle bli en skänkelvikning, Tarre var mest negativ till det haha! Men till slut gick det fint. Jobbade även mycket i galoppen, för att hålla honom i kort galopp. Det gick väll sådär, körde på en volt tills han gick fint, bytade varv och gjorde likadant där. Efter ett litet tag och mycket kämpande så går det, efter han hade galopperat några varv så avslutade jag med trav tills han gick fint, och sedan skritt. 
Är faktikst glad, för idag tyckte jag det gick bättre än vad det brukar, när han protesterar som han gör så menas det ju att han inte vill för det är jobbigt, och att det är jobbigt är ju bra för då gör ju jag rätt. och när jag inte ger mig så blir det ju jättebra! Börjar hitta knapparna att trycka på nu, men det är fortfarande en lång väg kvar. Men på lördag ska jag rida honom för julia, som ridit honom i 8 år, så då ska jag nog få lära mig några fler knappar, dock är jag REDAN nervös inför lördag, känns ju.. dåligt(?) eftersom hon kan honom så väl och jag samtidigt vill få honom att gå bra. Men det är på samma gång bättre att jag tar Tarzan och lär känna honom bättre, för Peggy kan jag endån så pass väl redan. 

- Hanna har ju redan publicerat bilderna från dagen, så jag bjuder på en från förra gången vi fotade. 

Hanna & Shewawa - film från dagens pass.

Jag filmade Hanna och Wawa idag när dem red, såg riktigt bra ut om man bortser från att wawa försökte streta emot rätt mycket och vara allmänt störig, stackars hanna var helt död i stort sett efter att ha kämpat med henne under hela passet, att det slutade med att jag fick hoppa upp och köra lite galopp i wawas svåra varv, jag hade ju vilat upp mig lite, haha! Dock måste jag säga att det är nästintill omöjligt att klippa från 9 minuter till mindre än 3, men jag klarade det, och här kommer det; Enjoy! 

Andra passet!

Tarzan och Tess;
Skritt/trav





















När det var dags för skänkelvikning;



Protesterade Tarzan...





Galopp;











Wawa och jag;

Skritt/trav













Galopp:










Stolt tjej!




Första Passet

 
Gauda och jag;
Skritt/trav




















Galopp!








Peggy och Tess;
















Tyvärr inga galopp-bilder.




 

Två jobbiga pass!

Precis redigerat klart alla bilder som fotades idag under det två pass vi red, alltså fyra hästar! Sammanlagt vet jag inte men det blev lite över 60 bilder ni kommer få se efter detta inlägg, publicerar det i annat inlägg då det är många bilder!

Idag drog vi till stallet lite senare, var där kvart i tolv då väderprogonosen sa att det skulle bli finare väder då, vi hade tur idag, inget regn! Idag red jag Gauda och Wawa, båda passen gick super bra!

Vi red dessutom ut med grannen, hon hade hittat en ny väg att rida så hon visade oss den. Vi red på ungefär 1/4 av markvägen och sedan in mellan två åkrar, där fick man passa sig så man inte gick ut i åkern, man vill ju inte ha en förtvivlad bonde efter sig! Där var en hel del vatten, Gauda vill adrig gå i vatten, tar alltid stora genvägar men idag gick han, hur bra som helst, slapp att stanna bara för att han inte tänkte gå! Sen red vi in i skogen, där var jag inte så imponerad... Det var sump-mark lite överallt nu när det regnat och jag kommer aldrig kunna rida där själv, haha mitt lokalsinne ligger på bottnen och där var inte det lättaste att hitta. Men vi kom till slut ut och red på helt underbara grusvägar med bra galoppsträckor! Så jag blev possitivt överasskad till slut!

Och nu till dagens två ridpass!
Fick jobba mycket i galoppen med båda


Gauda; Jag red honom först, jag han precis värma upp honom ordentligt sen kom då grannen och vi följde med, men efter turen red vi ungefär tio minuter var så vi kunde få några bilder som vi tänkt oss. Jag red honom mest på volt och försäkte hålla honom på fyrkantsspåret då han har lätt för att vika in bakpartiet mot mitten, det funkade rätt okej, han lyssnade bra idag men han var inte riktigt medgörlig. I galoppen får man verkligen jobba, han har svårt att hålla galoppen och över huvudtaget fatta galoppen. Men nu har jag börjat hitta rätt knappar och han lyssnar direkt på mina galoppfattningar men sen ska man ju hålla den med.... Fast idag gick det bra, vi klarade att galoppera ett helt varv! haha det låter inte mycket men mina ben kändes som om dem skulle trilla av när somhelst, det gäller att trycka allt vad man kan med skänklarna, slutar man trycka lite lägger han av direkt.
Han skötte sig utmärkt på uteritten, han var lugn och blev inte ens rädd för något, förvånande där faktiskt!.


Wawa; Red henne mycket på volt idag, hon har svårt att böja sig i ett varv så jag kämpade på. Hon stretade imot en hel del men till slut fick jag henne i en bra form och hon lyssnade otroligt bra.
Hon är en häst som är känslig i munnen och jag provade att ha yttligare lite längre tyglar imellan åt och då gick hon på bra, kortade då tyglarna lite och hon bara fortsatte utan att protestera. Framsteg!
Fick kämpa ordentligt på volterna i galopp, red på 20 meters volt i galopp. Hon dras väldigt mycket utåt och blir stark men efter några varv släppte hon efter lite och fick henne på en perfekt volt.
Jag har aldrig krävt så mycket av henne innan så det var klart att hon protesterade och jag fick ju jobba! Det var längesen jag var så trött efter ett pass! Nu hoppas jag att det blir framsteg, ska öva på detta lite under varje pass så det blir förbättringar, att hon kan hållas i kort galopp på en 20 meters volt utan att dras utåt.

                                                          

Bilder från dagen - Peggy.

Idag stack vi till stallet mellan halv 12 - 12, det blev så sent eftersom att vi båda var lite osäkra på vädret, och jag kom hem tjugo över 7 nu ikväll, alltså blev det en heldag i stallet med andra ord. Dock blir man lite chockad när man har varit där i 7 timmar, det känns ju som 2! Red både Peggy & Tarzan idag, men eftersom att Hanna inte är inloggad så har jag bara iphonebilder från när jag red Peggy, just därför tänkte jag börja skriva om ridpasset med henne.
 
Vi red först lite i padocken, skritt och trav var allt vi hann men Peggy var verkligen duktig idag, hon söker sig mer och mer neråt, jag känner att jag får mer och mer kontakt med henne och kan lättare jobba med henne, det märks tydligt att vi har kommit varandra närmre om man jämför för någon vecka sedan.Till en början skulle hon streta imot lite, göra "hopp" som är för svåra att förklara, och vara allmänt envis. Men sedan när hon jobbar går det hur bra som helst. Jobbade henne på volter och lite på "8:or" osv. idag, och det gick bra. La även upp stigbyglarna och körde lite utan, jobbigt men det blev riktigt bra faktiskt!Sedan kom grannen och frågade om vi skulle med på en liten ny runda, vilket vi inte var sena till att tacka ja till. Det blev en riktigt härlig runda, och Peggy skötte sig jättebra om man bortser från att hon sparkade bakut ett x antal gånger åt Gauda, hon blev väldigt pigg i traven och i galoppen, och hade tävling med not, som då är grannens häst. Riktigt kul faktiskt, då det kvittar hur fort vi galopperar, så fort jag säger "brr" så saktar hon in. När vi kom tillbaka från stallet efter rundan så tog vi lite skritt och trav i padocken, så Hanna kunde fota. Tog ett tag innan hon jobbade och blev fin, men till slut gick det, och några fina bilder blev det allt!
Anledningen till att jag klippt bort överdelen + ansiktet på några bilder är för att, 1. min tröja åkte upp och jag ser ut som min farmorsgammelfarmor på bilderna, 2. min hållning suger på bilderna, något som ska bättras, yes!
 
 

Mot stallet lite senare!

Godmorgon!
Jag vaknade för en liten stund sedan och har precis tagit på mig ridkläderna, nu ska jag ner och käka frukost och vänta på att Hanna ska ringa, ska även leta efter ett par regnbyxor, om vi nu har några, haha! För det suger när man är i stallet också börjar det regna, och man blir dyngvåt, och sedan fryser man gärnet typ. Så ja, wish me luck! 

En nybadad Peggy.

Jag bestämde mig för att stanna hemma idag, det blåste jättemycket, regnade i perioder och var kallt, det sistnämnda var dock inget problem. Men jag har haft det mysigt med att bara vila upp mig här hemma, börjar dessutom få lite ont i halsen. Men imorgon ska jag dit, även fast det är storm. Jag saknar mina fina pollar ju! Imorgon blir det nog båda hästarna som ska bli ridna, måste även som sagt prata med Gunilla. Men mer om det imorgon! Ska kika runder på lite schabrak nu, är så sugen på att köpa nytt till både Tarzan och Peggy!
"Gamla" bilder på Peggy från när hon blev badad, i våras var det fint väder, nu är det mindre fint..

Hemma idag!

Blev hemma idag då jag inte kunde dra till stallet för mitt jojo-kort var slut på pengar och mamma kunde inte köpa sommar-kortet förrens idag, men idag kommer det! Så nu blir det att träffa kompisar och bara mysa och göra allt annat kul! Men det var nog lika bra att jag inte kunde dra till stallet, hästarna får yttligare en vilodag och vädret kanske vänder! När ska sommaren börja?! *suck*

Har bara tagit det lungt, spelat xbox och städat och ja vad har jag gjort mer?... Dagen har sprungit iväg lite idag men det gör inget, fortare till imorgon då det blir stallet igen! Imorgon har jag ingen aning om vilken häst det blir, vi ska prata lite med Gunilla så får vi se då.

visst blev ritningen över vår markarbetsövning bra som Tess ritade upp?! Jag rekomenderar den!

Nu är jag hemma själv, så då blir det dunka musik!

Oden; en underbar häst som jag tog in och ryktade ett flertal gånger i det förra stallet jag red!



Hugo; En annan häst i samma hage, han mös jag bara med i hagen


                                                              
 

Dra till stallet, eller stanna hemma?

Jag har inte snackat med Hanna, men jag tror inte hon kunde dra till stallet idag, själv är jag rätt osäker. Det är molnigt ute men det regnar inte, och jag vill ju till mina bebisar, samtidigt som jag hade behövt en vilodag,dessutom kanske det börjar regna när som helst? och markvägen som jag cyklar till stallet, är så himla dryg när det är sånt här väder, där är så kletigt och fullt med vattenpölar, och det är nästintill omöjligt att cykla i uppförsbackarna då jag cyklar och cyklens hjul snurrar, men cykeln står stilla. Får se lite senare, nu ska jag ner och äta frukost! 
ungefär såhär ser det ut på hela markvägen, dock är det värre idag eftersom det regnat hela natten; 

dagens ridpas + dagens ridövning.

Eftersom att jag varit borta hela dagen så har jag fått tatt ikapp lite bloggande, nu till dagens ridpass. Red både Peggy & Tarzan, även om vädret var halvknas. Dock så hade vi tur med vädret,för precis som Hanna skrev så kom det världens skur precis när vi kommit in med hästarna och lagt upp vår markarbets"bana". Vi la 2 bågar, 1 båge vid A och en vid C, den vid A hade vi 4 bommar på och hade höjt upp med bildäck och spannar(fantasi krävs ibland!) och vid C körde vi normalt. Vi mätte ut till galopp, men skritt och trav fungerade också på det avståndet, dock blev det ju bättre i galopp. 

Tänkte börja med att skriva om Peggy eftersom jag började rida henne. Jag blev lite chockad när jag red henne, hon var så lugn och fin och gjorde allt jag bad henne om, hon gjorde typ allt för att få mig nöjd, det var verkligen en fröjd att rida henne, vi har tagit ett supersteg i vår riktning och det är så kul, det är det här jag jobbar med liksom. Hon sökte sig neråt hela tiden frivilligt, innan fick jag slita som ett djur, dock orkar hon inte riktigt hålla formen sålänge, och i galoppen så fattade hon direkt när jag gav henne fattningen och behöll den hyffsat bra. Jag är verkligen imponerad som sagt. Började med att värma upp henne på volter, "8:or", serpentiner, och gick över bommarna, gjorde även slalom(hannas idé). Sedan så tog jag båda bågarna i trav, och efter det galopp, i galoppen blev det dock jobbigt för Peggy eftersom att det blev "mycket på en gång", hon var tvungen att orka galoppera, lyfta benen vid bommarna osv. men hon tyckte övningen var kul och som sagt, det gick suveränt. Vi börjar verkligen komma varandra nära nu, och det märks i ridningen. Efter att vi hade tagit båda bågarna några gånger, så var peggy rätt trött så jag travade tills hon kändes fin, och skrittade sedan av. Man ska ju sluta när det går som allra bäst, och efter att ha tagit bågen vid A 2 gånger utan rivning, så kände jag att jag inte skulle begära mer av henne. 

Tarzan var även han duktig idag, börjar lära mig att "trycka på fler knappar nu" och få han att göra mer som jag vill. Började med att värma upp honom på samma som med Peggy, volter, "8:or" osv. och det tog ett tag innan han verkligen började jobba, men när han gjorde det så kändes allt mycket bättre. Känns ju lite dumt att sitta där och jobba hårt medan hästen inte märker något i stort sett. I traven var han jätteduktig, han har så lätta steg så han var jättemysig att trava över bommar osv. med. Dock så snubblade han lite över bommarna, men jag tror det var jag som inte var tillräckligt tydlig. I galoppen så börjar det med att han ska bråka lite med mig när jag gör fattningen, han höjer huvudet och hoppar lite på stället, sedan flyger han fram, eller det är svårt att förklara. Sen när han väl är uppe i galopp så vill han bara rusa, särskilt när Hanna också galopperade så ville han ha lite tävling, men jag börjar lära mig hur jag ska få han i kort galopp och efter ett tag så blev det bättre, och vi kunde ta båda bågarna, och det gick galant. I andra varvet när vi skulle fatta galopp, så hoppade han på sidan och höll på lite mer, men när jag var bestämd så gick det, och det blev riktigt bra. efter att ha tagit bågarna några gånger, och det gick superbra, så slutade jag med att galoppera i kort galopp på en stor volt, sedan när han hade gått i fin form några varv tog jag trav, och när han gick i fin form så tog jag skritt, och skrittade av honom. Är supernöjd över honom med, han gör sitt bästa för att göra mig nöjd, men han försöker ju endån se ifall han kan göra som han själv vill, det ska det bli ändring på framöver! 
ritade upp övningen lite snabbt i paint, hoppas det är tydligt..

Bilder från stallet idag.

Idag var det jag som fick stå bakom kameran, eller ja, iphonen. Det resulterar i inte like bra kvalité på bilderna, men det är alltid något. Fick några.. charmiga(?) bilder idag! 

Tarzan fick även en ny grimma idag, marinblått klär han otroligt bra, assnyggt!
 
och typ såhär glad ser Peggy ut på alla bilder..

Före & efter bilder.

Vi klippte som sagt hästarna idag, både man, svans och pannlugg blev trimmade. Jag klippte först Peggys, fast den har jag klippt så många gånger så det var inte så mycket att ta, men jag klippte till den lite så den blev rakare och gjorde allt lite kortare, blev faktiskt riktigt nöjd och Peggy passade i det. Tarzan därimot var verkligen i behov av en liten trimning. Hans svans var tok för lång och manen med, pannlugg har han ingen, haha! Klippte allt kortare och gjorde manen lite mer "fyrkantig" istället för stripig, det passade han perfekt. Fotade även före och efter bilder på honom. Båda hästarna blev fina och jag blev nöjd, är så kul att stå och pyssla! Klippte även pinnen, det blev rätt fel men ack vad gullig han blev. 
före;                                                                         efter; 


Höst-bilder!

Eftersom vädret känns väldigt höstigt idag, bjuder jag på några höst bilder jag tog förra hösten!
vilken var din favorit?
Min är den sista!
 











                                                        

Modeller!

Förra veckan fotade jag Tess och hennes bebisar, här har ni bilderna!;

 






                                                             

Tummen ner för vädret!

nej usch, är det bara jag som hatar när det regnar?! Man blir deppig och helt nere, nej ska nog ta och sluta klaga, det vänder snart (förhoppningsviss..)

Idag tog jag tåget nio för att sedan träffa Tess vid hagen, dock fick jag vänta i typ 40 minuter utanför Wawas hage eftersom vi sa att vi skulle ses där tio och tågen går bara en gång i timmen på helger.. Fast det gjorde inget, det hände en hel del på de 40 minuterna jag satt där. Abbsan ( Wawas dotter ) fick lite fnatt och sprang  och bockade runt med alla andra tre efter sig,haha! När alla väl stannat för att äta och Gauda kissa springer en hare imellan Abbsan och Tindra, ja ni kan ju tänka er hur det såg ut?! Precis efter springer den framför stackars Gauda som precis börjat kissa, han blir såklart livrädd och springer till de andra som total stirrar på haren som hoppar ut!

Precis när jag är påväg ut med Wawa kommer Tess i rusande fart, Wawa blir såklart livrädd här med och kastar sig åt sidan, år mitt håll.. så jag får henne på tårna och grinden i ryggen... hmm kul det där... hahah men det gick bra annars, hon blir så rädd för nästan allting! Hon kan vara lite väl löjlig ibland!

Som sagt är vädret inte på vår sida idag, himlen öppnade sig så fort vi kom in i stallet. Tur så slutade det senare så vi kunde rida. Vi byggde upp bommar på kortsidorna, svårt att förklara.. Tess lägger upp en bild sen så ser ni hur vi gjorde! Den övningen var faktiskt väldigt nyttig och rolig, men man får trycka ordentligt med skänklarna och hålla in hästarna hela tiden. Den var så mycket lättare i galopp än trav!

Jag red Coco och Wawa idag, vi gjorde samma övning med båda.

Coco; Han var lite trög och ovillig att jobba till en början men sen lossnade allt och han var super härlig, han försökte verkligen göra allt rätt. Han kan strunta i mina skänklar totalt ibland men det gick hur bra som helst, han flyttade sig för minsta lilla. Det är alltid kul att rida när det går så bra, man får en liten energi-kick.

Wawa; tyvärr gick det inte så bra med henne... Hon var en mardröm idag, blev riktigt sur. Hon drog upp huvudet hela tiden, flyttade bakpartiet in mot mitten och rusade iväg inprincip under hela passet. Tråkigt men jag gav mig inte och det sista minuterna kunde jag någorlunda rida normalt och göra allt som planerat. Men inte annars, ja hon var riktigt jobbig, damen protesterade ordentligt idag och jag tillbaka... haha, inte kul!

Vi klippte även hästarnas manar och svansar, blev mest nöjd med Coco's man, han blev så tjusig i kortare! Men Wawa har så tjock man att det blev lite konstigt men det fuinkar ändå.


Abbsan och jag; 
-fotograf - Tess

 
 
                                                           

Knasväder?

Godmorgon bloggish, Therese är vaken! 
Har precis hoppat i ridkläderna, och ska nu dra ner och käka frukost och lite sånt innan jag cyklar till stallet. Det lär dock bli ändrade planer idag, för vädret ser väldigt knas ut. Så vi struntar förmodligen i långrundan och tar båda hästarna in tha padock istället, finns inget värre än när man är långt hemifrån också börjar det regna, dessutom har dem lovat åska osv. också. Åh, så typiskt. Vi har sommarlov, då ska man inte behöva oroa sig för regn, utan för hur varmt det är! ~ hittade dessa gamla bilderna på min gamla dator, fult redigerade, men skitsamma. 

Godnatt världen, har en dejt med mr john blund

Oj, tiden går visst allt fort när man har roligt. Jag har spenderat kvällen med att redigerat bilder, startat upp min gamla dator och fört över bilder därifrån, och bloggat. Och klockan är redan kvart över 12? "tur det är sommarlov" tänker man väll då, men nej, jag ska upp tidigt och rida imorgon, ska vara i stallet 10 så får väll gå upp halv 9, eftersom jag lovade mamma att gå upp i tid, hehe. Imorgon är det båda mina bebisar som ska ridas, förhoppningsvis tar Hanna med sig sin kamera(vilket hon säkert inte gör för det) så vi kan uppgradera med nya bilder.

Nu ska jag hoppa in i en iskall dusch, är så varm just nu, det är säkert 40 grader inne på mitt rum.. efter det ska jag iallafall sova för att orka med morgondagen, hehe. Avslutar med världens bästa låt sålänge, godnatt.♥
(this hästblogg is best, cuz i lägger upp störtskön musik, hur många gör det liksom?) 

Me and my sweethearts.

Jag har varit lite förvirrad på hur jag ska göra med hästarna på sistone, ska jag endast ha Tarzan, endast Peggy, båda, hur ofta osv. Men nu är jag äntligen etthundraprocent säker. Jag ska ha antingen Peggy 2 & Tarzan 3, eller båda 2 ggr i veckan. Varför? Jo, jag och peggy har fått ett riktigt fint band, det ska jag fortsätta utveckla. Jag litar på henne, hon är min ängel, mitt allt, min bästavän. Jag vill inte släppa allt dedär. Dessutom så har jag så stora planer för oss, till nästa sommar/vår ska vi ge oss ut på tävlingsbanorna, så i sommar blir det träning, träning, träning. Eftersom att jag själv har fått träna upp henne, kondition osv. så har allt tagit lite tid, men nu har hon lite kondition och vi börjar sakta men säkert höja hinderna.(hon orkar ju inte hoppa 1m från att ha stått och vilat i ett halvår) så nu är vi uppe i 70 och det orkar hon, så vi ska fortsätta där. Längtar sjukt tills vi kan ge oss ut på tävlingsbanorna, min fina ängel och jag. ♥

Tarzan därimot har jag också stora planer för, jag strävar efter att få ett bra band med honom och få honom att lite på mig, det är viktigt eftersom han är så speciell. Så med honom blir det övning, övning, övning på det. Att lära känna honom liksom, sen så vill jag ju även börja tävla med honom, både dressyr och hoppning. Så vi får se vad denna sommaren gör, förhoppningsvis skjuter den oss i rätt riktning. hittils har jag ju bara hoppat 60 med honom, och hoppat 2 ggr, men i dressyren känns det redan bra. Nu gäller det att jobba och förbättra, med hjälp av mr fältan(Hanna) så ska det nog gå bra.Jag älskar dem båda så sjukt mycket, och är så lycklig att jag har dem.♥
samma bilder som Hanna la upp tidigare, men jag lekte lite med dem. Tarzans hopp är ju inte det finaste, men det får duga tills nästa photoshoot, hehe! Dock känns han bättre än vad det ser ut. Peggy ser ju därimot ut som en dröm, vilket hon är också.
 

Florri

Hannas förra inlägg fick mig att få lite inspiration, för vi red nämligen på samma ställe som vi gör nu, hela sommaren 2009. Hanna på Roxy, Mollie(som var min bästavän på den tiden) på coco och jag på florri.

Florri är en fjordhäst född -88 och är ca. 1.35 i manken, alltså är hon riktigt gammal och liten, och otroligt snäll, underbar, rolig och samtidigt jobbig att rida. Hon var den hästen jag nog lärde mig mest på, även fast hon inte var utbildad, och fast hon var/är stel. Hon var  väldigt snäll att rida i padocken, men blev väldigt pigg och stark när man kom ut och skulle helst rida först, om inte, så drog hon. Hon älskade också att hoppa, tillsammans hoppade vi nog 60-70 tillsammans och hon hoppade allt, tror hon vägrade 1 gång med mig och det var på en "mur". Jag trillade bara av henne 2 ggr, 1 gång var när min "kompis" drog av mig, eftersom vi red 2 på florri och hon inte kunde hoppa av, och 1 gång när jag red barbacka och när vi stod stilla skulle jag snurra så jag satt baklänges, och sedan fram igen osv. och då trillade jag av, alltså har jag igentligen aldrig trillat av henne. 

Florri var den hästen som fick mig att känna mig säker, jag hade aldrig ridit ut "ensam", bara med ridskolan. Och ja, hon lärde mig så himla mycket. Vi red bak&fram i padocken barbacka flera gånger, i både skritt och trav(minns inte om vi galopperade) och galopperade över fälten tusentals gånger tillsammans. i vintras tog jag henne och skrittade ut en runda barbacka på, och tog lite galopp i skogen och det var underbart. Jag saknar henne väldigt mycket, hon var ju endån "min" första häst. Dock så är hon ju väldigt liten och lite för gammal nu, så nu så körs hon bara, eller så rider småbarnen henne.(fast hon har semester nu, sommarbete) Men vi har så många minnen tillsammans. Och när hon kommer hem från sommarbetet så ser jag ju henne varje dag, 24 år gammal och pigg och kry, det sista hoppas jag hon kommer vara några år till.
har dock ingen "gammal" bild på henne, men därimot en bild fotad i våras. 

3 old pics.

Efter att Hanna publicerat inlägget om Roxy och jag fick reda på att det faktiskt var jag som tagit bilden, så startade jag upp min gamla dator, för första gången på snart 3 år. I den så fann jag inte riktigt det jag ville ha, trodde jag skulle ha massvis med hästbilder från sommaren -09, men de har antagligen försvunnit. Istället hittade jag 4 st bilder, men den ena bilden har Hanna redan lagt upp, så ja 3. Därimot hittade jag för många egobilder från min fjortisperiod, men de lägger jag inte upp här haha! Istället lägger jag upp 2 bilder på pinnen, och 1 på roxy. De är rätt mysiga faktiskt även om redigeringen är... speciell? don't blame me, det är ju trots allt 3 år sedan.

Roxy

Är en ursöt och väldigt busig shettis som jag red hela sommaren -09. Tänkte berätta lite om henne och mig, vi hittade på ett och annat, eller kanske rättare sagt Roxy hittade på och jag hängde efter?.. haha men iallafall, jag utvecklades mycket under den tid jag red henne, lärde mig t,exempel att sitta ner i både galopp och trav och hon var dessutom den ända häst jag vågade rida ut på med dom andra tjejerna.


Jag minns inte hur många gånger jag kom hem med ett stort ömmande blåmärke i rumpan då hon tog sig en smakbit medans man kratsade hennes framhovar och små blödande sår i höfter och mage då hon bet till där med när jag ledde henne..


Jag kunde inte heller hämta henne själv ur hagen, då hon sprang iväg och sparkade när jag skulle hämta henne och en gång travade hon efter mig och jag sprang allt vad jag kunde till grinden med henne i hälarna, just då kunde jag bara gråta men nu kan jag inget annat än att skratta, men hon hade tydligen kul, hon kände ju att jag var rädd så jag var ingen utmaning alls, haha! Hon är världens bästa häst att rida men att hantera henne är inte lika bra!

 

Ibland när vi rider ut ser jag henne i hagen, kan inget annat än le och bara skratta, alla dessa minnen!

Kommer aldrig glömma det busfröet!

                                      
 
                                                             

 

 


Hopp-bilder

Therese och Peggy! 
 Jag och Shewawa
Therese och Tarzan


                                                     

I'm back


En riktigt lyckad dag.

Hola amigos, det är typ världens tröttaste Therese som bloggar idag, men i'll give it a try. 
Tänkte skriva lite om dagen, blev nästintill en heldag i stallet, cyklade halv 10 imorse och kom hem till lite innan 4 någon gång, men det har varit en riktigt lyckad dag. Jag red både Tarzan och Tindra som sagt, Tarzan i padocken och Tindra på en liten mysig långrunda barbacka. 

Tarzan kändes väldigt fin idag, han lyssnade bra och jobbade även bra, det kändes otroligt skönt idag. Började med att värma upp honom på, okej låt oss kalla det "8:or", och volter, gjorde snett igenom osv. och jobbade även lite med tempoväxlingar, flyttade honom med skänklarna osv. för att få han att börja jobba. I början så lyssnade han, men jobbade inte så bra, men sedan efter ett tag började han jobba, gick ner på tygel och ja, hela hästen gick bättre helt enkelt. Fortsatte med snett igenom, volter osv. Idag så ville jag mest bara lära känna honom lite eller vad man ska säga, jag hade ingen planering på vad vi skulle öva på utan red för att lära känna honom lite bättre, få honom att jobba och lära mig att trycka på rätt knappar helt enkelt. Tyckte jag lyckades rätt bra till slutet av passet då han kändes superbra. I galoppen skulle han dock bråka lite, genom att först inte ens fatta galopp, sedan när han väl fattade så skulle han bara rusa. Men när jag inte gav upp, utan höll in honom osv. så förstod han att det inte var lönt och kom i samlad galopp istället, och började jobba ordentligt. Fick honom att gå jättefint i galoppen, och han jobbade som sagt på superbra, så det var SÅ härligt att rida honom. När vi skulle galoppera i andra varvet skulle han dock ha tävling med coco som Hanna red, men till slut när han gick fint så avslutade jag med trav tills han gick i fin form, och avskrittning. Blev även avskrittning avsuttet, hoppade av och knäppte upp sadelgjorden så han gick gå och lufta lite, för det var så varmt ute och han jobbade på super, så det var rätt svettigt, haha! 
Är verkligen så stolt över min fina bebis, är verkligen supertaggad på att få ha honom som min och jobba ordentligt, bilda ett band som jag har med Peggy. Har bestämt mig nu för att ha Tarzan 4 ggr i veckan i Juli månad, och Peggy 0. Kommer dock bli en och annan ridtur med henne endån, men känner att jag vill ha en månad och bara lära känna Tarzan, och sedan får vi se hur det blir i Augusti. Peggy ska ju ingenstans så det finns gott om tid att ångra mig på, men just nu känner jag bara att jag vill lära känna Tarzan bättre, älskar honom redan så mycket! 
 
Men nu vidare till Tindra, med henne så hände det bokstavligt talat lite grejer. Red som sagt ut barbacka på en långrunda, och jag förväntade mig en slö fjordhäst som jag skulle få jobba med lite.. men det var 1000 ggr jobbigare! Hon stannade, och när jag la på spöt så sparkade hon bakut, och sedan rusade hon ner för en backe,  Hon sparkade bakut hela tiden, och sedan när vi skulle trava på en grusväg så kändes hon väldigt fin, hon hade bra tempo och det kändes superbra, dock så blir hon så jäkla rädd för en liten öppning i sidan att hon hoppar åt ena sidan, och jag hängde inte med för jag höll varken i manen eller något sådant, för jag var ju inte beredd-hon har aldrig varit så innan. Så ja, jag trillade av och hamnade på ryggen/röven. Fick dock inte så ont(bara ett fett blåmärke nu, hehe) och trillade av i slowmotion. Allt blev prima, hoppade upp igen och resten av rundan fortsatte hon att bocka och va rädd för allt typ, eller inte allt men SÅ mycket mer än vad hon brukar. Jag slog även i min tumme när vi galopperade och hon bockade.. på  hemvägen var hon dock snäll igen, tror hon fattade att jag satt kvar och hon inte kom någon vart med allt skit. Fast lite kul var det dock, behövde dessutom trilla av - var typ 2 år sedan sist och när man trillar av men inte slår sig, så stärker det en själv och man blir ja, starkare. 

Slutsats: En riktigt lyckad dag, trots att Tindra bockade osv. så var hon rolig, hade ju inte direkt tråkigt om man säger så, och jag behövde ju trilla av.. hehe! Och tarzan var riktigt underbar idag!
är lite tom på bilder just nu, så kör på en gammal. Hanna får helt enkelt fixa sitt internet och ladda upp några bilder hehe!

Frukost och mys - sedan stallet.

Godmorgon! Jag vaknade för en liten stund sedan och har precis hoppat i ridkläderna, nu ska jag bege mig ner och äta frukost framför tv:n och sedan gå till stallet, eftersom att min cykel förmodligen inte har blivit lagad ännu.. det är faktiskt rätt skönt att gå till stallet, fåglarna kvittrar och det är liksm lagom varmt, riktigt mysigt med andra ord, men hem från stallet suger. det är varmt som in i bomben och dessutom är jag helt död efter att ha rididt, också är det ca 2 km i gassande sol som gäller - mindre nice. 

Men ska sluta klaga nu,
idag ska jag som sagt köra dressyr med Tarzan och rida ut barbacka på en långrunda med Tindra, låter som en härlig torsdag. Dock så har jag fortfarande träningsverk :( haha! 
Hoppas dessutom att de andra tjejerna är där idag så vi kan kolla lite på när dem rider. Aja, hörs sen! -gammal bild på Gauda och Tindra
 
!
 

"Gammal" gullig bild på mina bebisar!

Well hallå där, bra uppdatering jajjamen! Nej, men med tanke på vädret så har jag faktiskt en strålande ursäkt, det gäller ju liksom att ta vara på varje solig dag när man bor i Sverige, för dem kommer inte så ofta! Idag var ju min "lediga dag" alltså, inget stall, inga hästar och inget ridandes och trodde aldrig jag skulle säga detta, men det var skönt att inte vara i stallet, jag behövde verkligen vila! Har världens träningsverk överallt i kroppen så ja, det har varit skönt att vilat upp kroppen lite. Jag är ju definitivt inte van vid att rida 7dagar i streck, och 2 hästar några dagar. Men idag har jag vilat upp mig ordentligt, bara legat ute och fått färg, yepp, chillat riktigt mycket helt enkelt. Så jag är redo för ytterliggare några dagar med ridande. 

Imorgon ska jag dra till stallet vid 10 och rida Tarzan i padocken, imorgon är det dressyr som gäller på honom och spö, han bråkar lite med mig då & då och visar att det är han som bestämmer typ, och då måste jag ju visa vem som verkligen bestämmer, vilket som går helt okej utan spö, men känner att jag behöver lite extra, det är superbra att ha med sig spöt och lägga på då och då så att han inte maskar. Efter jag ridit honom så ska jag rida ut på Tindra, en fjordhäst som Hanna red förut, med henne blir det barbacka på en långrunda! 
Men nu ska jag hoppa in i en dusch, kolla på ett avsnitt av desperate housewiwes och sedan sova, hörs imorgon!
Aww, de är så söta mina älsklingar! - gammal bild från i höstas/vintras?

Mina underbara älsklingar!

Idag så red jag både Tarzan och Peggy, det blev lite ändringar i schemat eftersom att det är midsommarafton på fredag, som jag totalt glömt bort. Och då kan varken någon av oss rida. I guess it's för att inget speciellt händer. Började med att rida Peggy, och idag så hade vi markarbete med 3 st hinder, 2 raka på 70 och ett kryss på 90. Till en början värmde jag upp henne lite på volter och på en "8:a", och hon kändes väldigt lugn och fin, lyssnade bra på mig, fattade galopp direkt när jag gav henne fattningen och ja, allting rullade på fint. I galoppen blev hon dock "gamla Peggy" igen, pigg och framåt.  Vi började med att hoppa ett kryss som vi satt i mitten på mittlinjen, hon hade svårt att komma in och vägrade lite till en början, men till slut gick det, men hon hade som sagt, väldigt svårt att komma in på det. Så jag gick vidare till rakhindrena, som gick super bra. Hon hoppade jättefint, kom in i galopp, behöll galoppen efter hindret, hamnade i rätt varv(min förjänst dock) och lyssnade bra när jag höll in henne/styrde osv. Alltså ett riktigt bra pass. Nöjde oss med bara några hopp, blev mycket annat att jobba på idag och dessutom ska man ju sluta när det går som allra bäst. 

Sedan red jag Tarzan, även på honom körde jag markarbete, sänkte dock hindrena från 70 till 60, eftersom att jag bara hoppat honom en gång och känner att det är bättre att komma in i hans hoppteknik osv. med lite lägre hinder, och sedan höja efter hand. Han har ju kapacitet till 1.30 så det är ju kul. Han är dock till skillnad från Peggy, en häst som man måste hjälpa in på hindrena, styra, gasa, bromsa, svänga, you name it. Men jag börjar känna att det går bra nu, och idag gick det super. Han hade lite "hackiga hopp" men det kändes fantastiskt. Till en början var han dock seg i traven osv. och han bråkade lite med mig, men jag kan ju åt andra sidan inte förvänta mig att det alltid kommer vara en dans på rosor bara för att han är en duktig häst. Dessutom har hans sadel konstiga stigbyglar och jag tappar den högra hela tiden, sjukt störigt. Och ja, ägaren stod och kollade på idag också, sjukt störigt det med eftersom att det gick lite halvdåligt sådär till en början. MEN det är 3:e gången jag red honom, jag kan inte jämföra mig med någon som ridit honom i 8år. Vi ska fortsätta jobba, och från idag så är jag väldigt nöjd endån. Det kändes bra, och jag och Tarzan börjar komma varandra lite nära, han verkar gilla mig iallafall, och det är bra. För jag är helt störtkär i denna underbara häst! 

Hanna fotade mig lite idag när jag red(och jag henne) och jag fotade lite bilder på min alldeles underbara Tarzan, riktig skönhet är vad han är. Bilderna får ni dock se en annan dag eftersom att Hanna inte laddat in bilderna än. Istället får det bli gamla bilder på mig och Peggy(en failbild också, jaja!) , endast för inlägg utan bilder ser så tråkiga ut!

Tisdag

Som ni märkt har det inte blivit någon uppdatering från min sida på ett tag nu... Det är för att vårt internet helt plötsligt slutat fungera via det trådlösa internet och då har jag inte haft något internet, så nu var jag snabb att ta pappas data så jag kan uppdatera lite !
 
Ja nu dessa dagar har det hänt massor i stallet, vi ridit varje dag nu i en vecka och det känns verkligen i kroppen attg det är inget jag är van vid! Har ont i stort sett överallt, imorgon  blir det vilodag för hästarna så jag har planerat att hjälpa min moster i hennes blomsterbutik, kul! Fast jag känner att jag hade behövt vila kroppen lite men det får komma en annan dag! Har mycket att göra så det finns knappt tid att vila, okej nu låter det som om jag gör saker hela tiden, nej men det är mycket nu, både fysiskt och psykist (?)
 
 
Men nu till dagens ridpass ;
Hoppade först Wawa, det gick bra fast det blev lite fail men vadå i det stora hela gick det bra! Men hon blev så otroligt stark. Hon har känns verkligen lite lat nu och det har hon gjort den senaste tiden, visst hon är inte van att bli riden så mycket som hon blivit det senaste dagarna men jag tycker att hon är lite väl lat och stretar emot väldigt i både tyglar och skänklar men ja jag får ge henne lite tid, hon är trots allt inte van vid att bli riden så ofta.

Efter hoppade jag med Gauda, han var riktigt seg men efter ett tag lossnade allt och han var riktigt härlig men när vi började hoppa gick det tyvärr sämre han vägrade och höll på.. hmm vet dock inte varför... Men annars gick det faktiskt bra, han är så rolig att rida på, framför allt i dressyren!
 
Och jag vet, smickrande rubrik...
 
 
 
 
/ Hanna

So many questions, but still no answers.

Okej.. så jag har ett litet problem.
Jag har försökt fundera ut på vilken häst jag ska satsa på, men honestly, det är så svårt då båda är två helt olika individer. Peggy är en riktigt härlig myshäst, som jag älskar med hela mitt hjärta, jag älskar att hoppa med henne och vill verkligen tävla med henne i framtiden, hon är verkligen min lilla bebis och vi har verkligen kommit varandra så nära och fått de dära bandet som jag strävat efter - men som dock kan utvecklas mycket mer. Med henne känner jag mig alltid säker, jag vågar göra allt med henne, eller det är så det känns iallafall. 
 
Tarzan därimot är även han en helt underbar häst, som är jätte härlig att mysas med. Han är speciell, och har sån otroligt stark personlighet, och dessutom en häst som kan lära mig så mycket. Han är så otroligt rolig att jobba med, och jag känner att jag behöver han, för han är mer utmaning. I Tarzan är där fart, och tusen andra saker jag älskar, och allt detta kan jag skriva efter att ha ridit honom 2 gånger. Han är en häst som jag verkligen kan arbeta med, och som är riktigt begåvad. Jag vill verkligen få det dära bandet med honom, som jag har med Peggy. 
 
Men nu kommer då det riktiga problemet, eftersom att det kostar att rida där så måste jag ju dela upp det hela. Jag får redan 300kr för Peggy, och jag ska försöka få 300kr till, till Tarzan. Men det känns som jag vill jobba med Tarzan lite mer, jag vet inte om jag ska välja att ta honom 5 ggr i veckan och Peggy 1, eller honom 4 & peggy 2, eller om jag äns kommer orka med 6 ggr i veckan? Well, jag har som tur är några fler dagar på mig att tänka, men varför ska det vara så svårt? De är så olika, men lika underbara, men jag vet inte vilken häst som är rätt för mig? Vilken häst kan jag komma längst med? Samtidigt så tror jag inte jag kan släppa någon av dem, så båda kommer få stanna kvar, men ja, vem ska jag satsa mest på? Så många tankar och funderingar, så få svar. 

Schema för kommande vecka.

Måndag: Hoppning med Tarzan, mocka i hela stallet + ev. smörja Tarzans + Peggys utrustning? 
Tisdag: Rida Peggy,  och ev. smörja ifall jag inte hinner på måndag. 
Onsdag: Vilodag - inget planerat än.
Torsdag: Rida Tarzan, troligtvis markarbete i padocken, eller dressyr.
Fredag: Rida både Peggy och Tarzan, blir att jobba med Tarzan i padocken, och Peggy på en uterunda.
Lördag: Rida både Peggy och Tarzan, inget planerat ännu.
Söndag: Rida både Peggy och Tarzan.
 
Ungefär sådär ser min kommande vecka att se ut, blir att dra till stallet alla dagar förutom onsdag, då de är upptagna av andra tjejer. Ska även försöka planera in att åka in till eslöv och sova där, träffa vänner osv. men jag är inte riktigt "planerings" människan, jag tar mer var dag som den kommer, så jag får se helt enkelt. Dock när det gäller hästarna så måste man ju planera, speciellt när det är fler som är där. Ex. att hästarna måste ha en vilodag, och tusen fler saker. 
 
 

Dagens ridpass.

Idag så red jag både Tarzan och Peggy, vilket var otroligt härligt. Dock så skulle självklart vädret inte vara på vår sida, och liksom förstöra våra planer lite...
 
Jag började med att rida Peggy, hon var otroligt lugn och fin trots att det var massa hinder framsatta, och hon lyssnade förvånansvärt bra. Dock så skulle hon dra mot hindrena, och hitta sina egna vägar, men förutom det så gick hon som en klocka, hoppade nästintill perfekt och det var otroligt härligt. Jag började med att värma upp henne på volter, gjorde serpentiner, snett igenom osv. för att få henne att lyssna på mig, sedan hoppade jag ett litet kryss på ca 50 som uppvärmning några gånger, senare ett lite högre kryss på 70 och sedan rakhinder på 60. Vi hade tänkt att höja men eftersom att det regnade satan i det, så gick det inte. Men det var otroligt härligt iallafall, och jag är nöjd. Sen fick hon in och vila, äta betfor och mysa i fleecetäcke eftersom att vi blev minst sagt, dyngsura i regnet.Men det slutade regna till slut, och solen smög fram, dock såg hela padocken ut som en flod då, så vit tog undan hindrena. 
 
När jag sedan skulle rida Tarzan så hade vi som sagt inga hinder kvar eftersom att det var för kletigt i padocken, så istället fick det bli dressyr. Bra det med eftersom att det bara är 2:a gången jag rider honom. Till en början så var han seg, gjorde inte riktigt som jag sa till honom och ja, var lite envis. Men sen när han märkte att jag inte gav upp så blev det bättre, han jobbade verkligen och det var otroligt härligt, han är en sån rolig häst att rida. Värmde upp på volter, gjorde tempoväxlingar, försökte mig på skänkelvikning men där bara bråkade han. Han var annars jätteduktig i traven, lyssnade på mig bra osv. Men när jag skulle fatta galopp så blev han lite jobbig igen, men när det väl blev galopp så var han jätteduktig, dock tappade jag ena stigbyglen och ja, det blev fel från min sida. Sedan tog vi galopp i andra varvet och där fick jag smälla till han med spö, och då blev han lite sur på mig, haha. Men han lyssnade direkt och det blev jättebra, blev fin galopp i några varv, han gick på tygel och jobbade ordentligt, och jag, ja jag jobbade rätt ordentligt jag med. Avslutade med trav tills han gick i en fin form, vilket gick rätt fort, och skrittade av honom. 
 
Det blev 2 riktigt bra pass, och jag är riktigt nöjd. Dock så är jag lite frusen nu tack vare vädret, men om man bortser från det så gick det kanon. Dock blev det inga bilder idag, även om vi tänkt fota, eftersom att det regnade satan i det. Får istället bli en "gammal" bild på en nybadad Peggy!

 

i'm dead.

Aloha, Idag kände jag för att börja det här inlägget sådär lite fräckt som många bloggerskor gör, känner av grupptrycket liksom. Och precis som rubriken lyder, så är jag så gott som död. Halvdöd iallafall, men det har dock aldrig känts såhär bra att vara död, och svettig är jag med för den delen. Känner mig lite som en 80 åring, jag har ont i ryggen, benen, magen och ja, lite överallt. Dock är det skön smärta, och ja, märkte nyss att det där lät lite flummigt. 
 
Tänkte summera dagen lite snabbt, men med tanke på att jag verkligen suger på att göra korta inlägg, så får vi väll se. Jag stack iallafall till stallet och var vid hagen ca fem över elva(jag suger på allt som har med tider att göra) och mötte Hanna, sen tog vi ner Wawa till stallet, hämtade Peggy, Tarzan och Gauda och började borsta. Vi var där lite för tidigt så vi segade tills halv 1, då så började vi fixa hästarna lite med sadlar osv. och jag provade även en ny sadel på Peggy, den satt perfekt och den var mycket skönare än syntetsadeln(stavning?) då jag åker bak i den sadeln. Ungefär klockan 1 så red vi ut på en uppvärmningsrunda, sedan fortsatte vi värma upp i padocken, efter det så började det riktiga passet.. haha notera punkterna! Vi jobbade på volt, ställde hästarna, övade på galoppen och lite sådant, och förutom att Peggy var riktigt, riktigt, riiiiiiktigt(ja ni fattar..) seg, så gick det bra. Genomsvettig blev jag bara, haha! Hon gick endån bra och Julia och Gunilla(the owneeer) sa att det såg bra ut, så jag hoppas det gjorde det. Peggy hade en tendens att dra upp huvudet hela tiden innan, men det gör hon inte längre så det är väll positivt. 
 
Jag är endån nöjd, förutom att hon var seg så gick det ju som sagt endån bra. Vissa saker hade såklart kunnat gå bättre, men det var otroligt varmt ute idag så jag kan ju inte begära hur mycket som helst av henne. Om 2 veckor gäller det igen, den här träningsverken jag fick idag lär iallafall sitta i hela veckan. Efter passet tog vi in dem och svampade av, tog Peggy till hagen och sedan satt vi och snackade och segade, helt döda. Efter det redv vi Wawa och Gauda till hagen, jag på Gauda och hanna på Wawa. (för er som inte förstår: där är en bit till den hagen dem går i så det är dryyygt att gå!) 
 
well, det blev inte direkt kort, och för er som orkar läsa, kaka till er! Nu ska jag hoppa in i en dusch, plocka undan på rummet och förhoppningsvis står maten redo sen, jag är vrålhungrig och har inte ätit sedan imorse.
~ Jag och Gauda på bild, är tom på bilder hehe :( Kan man annat än att älska mitt ansiktsutryck? ~
 
 
 
 
 

Mot stallet igen då..

Godmorgon! Jag vaknade nästan precis och har precis gjort mig i ordning, det vill säga, tagit på mig ridkläderna och borstat håret. Jag är verkligen hur trött som helst, och hade gärna legat och sovit någon timme till, hahah. Men idag så är det ju mot stallet som gäller, igen. Det är så härligt att vara där nästintill varje dag, för det är då jag mår som bäst, och nu när jag har två bebisar där, så vill jag bara vara där ännu mer. Peggy är min älsklingsbebis, men Tarzan är också så sjukt härlig. 

Idag ska jag rida Peggy för Julia, som är en enligt mig, sjukt duktig ryttare som bla. ridit Tarzan under många år förut(men nu har hon jobb osv, och knappt tid) Red för henne för 3 år sedan på florri, och det är klart att man är lite nervös, för precis som hanna skrev tidigare, så vill man ju faktiskt bevisa att man blivit duktigare. Dock så hoppas jag att Peggy har en bra dag idag, alltså en dag då hon jobbar på och lyssnar, för annars så kommer det bara att bli så fel. Lite synd att jag inte kan rida Tarzan, eftersom han lyssnade superbra och jag verkligen kände att "de här var bra"(en annan ska rida honom) men samtidigt hade jag bara varit ännu nervösare då, eftersom att Julia kan Tarzan utantill, och ja, det är alltid nervöst att rida för någon som kan hästen så bra, ifall något går fel. Iallafall, vi ska rida ut på en uppvärmningsrunda först och sedan jobba gärnet i padocken, wish us luck! 

Jag har en hel mapp på datorn med ovisade bilder ifrån i vintras, här är jag med Gauda som jag red supermycket då.(också samma häst som nu är Hannas bebis) 


Barbacka-ritt + pigelin!

Idag red vi ner till affären barbacka och köpte vars en pigelin, det var hur mysigt som helst om man bortser från allt trams Wawa och Peggy höll på med och att min glass smällte bort bara för att Wawa tramsade , haha., jag tror att Wawa börjar bli brunstig, hon backade nämligen och gjorde andra knäppa saker hon aldrig gör annars. Eftersom Wawa tramsade blev Peggy orolig och tramsa lite hon med, men på hemvägen var dem super härliga båda två och tänkte inte tanken på att skritta alls,haha! När vi var påväg hem stannade vi till vid skolan och där rusade det fram ett helt gäng tjejer som var överlyckliga att se hästar i byn, till och med lärarna kom och började prata med oss, gulligt det där!

Imorgon är det som sagt att rida inför Julia igen, red för henne för ungefär 3 årsedan så det ska bli kul att träffa henne igen men är faktiskt lite nervös.. Man vill ju alltid vara bättre än senast, det har ju ändå gått 3 år .... Men det blir säkert bra, jag ska rida Wawa så det går säkert bra om hon nu inte får för sig att bråka igen ...

Nu har jag några bilder på Gouda, fjordingen jag pratade om;
Visst är han underbar!

 



 


/ Hanna




 


Sol!!

Godmorgon!Jag älskar solen men på morgonen när man bara vill sova är den inte så jätte älskad... Så det var bara att stiga upp. Har inprincip bara gått runder här hemma och väntat på att Therese kan ringa så vi kan åka till stallet, har ingen lust att sitta här hemma när det är så underbart väder!! Har redan bytat om,hehe... (rastlös tjej här)
Ja jag kommer inte hitta på något speciellt nu på morgonen mer än att äta pannkakor som min bror just nu står och gör!

Ha det bra sålänge!


Dagens ridkläder;

Drar mig till malmö!

Godmorgon, antar att det är väldigt få som är uppe nu när det är sommarlov och allt? well, det är faktiskt rätt mysigt att vara den enda som är vaken, lugnt och skönt. Om 10 minuter drar jag till tågstationen för att åka till malmö och se på "sommarlov" live, då youngblood ska dit. Ska faktiskt bli väldigt roligt, sedan när det är slut så åker jag tillbaka till eslöv, bytar om och käkar osv, sedan tar jag och Hanna tåget till stehag - till stallet.
 
Är så fruktansvärt sugen på att rida Tarzan, men han blev riden onsdag och torsdag, och ska bli riden lördag och söndag, så han behöver en vildag. Så idag får det bli Peggy,  har ingen aning om vad vi hittar på, men oavsätt vad vi gör, om vi så rider ut, hoppar, rider dressyr, så ska hon jobbas ordentligt :)
 aww, sitter vid pappas dator och har bara gamla bilder, här är en bild på florri, min förra medryttarhäst, världens bästa häst utan tvekan, ♥

Tarzan, min älsklingsbebis.

Åh, jag är så lycklig. Lika lycklig som Hanna, om inte lyckligare.. oom det nu äns går.
Idag så red jag som sagt Tarzan, och som Hanna nämnde så gick det superbra, och inte för att vara egoistisk men jag tror det såg rätt bra ut, eller det är vad jag vill tro iallafall. Han är den underbaraste hästen jag ridit under mina 14 år, så mycket personlighet instoppat i den stora kroppen, för han är ju inte direkt liten. Jag kommer till att lära mig så otroligt mycket av honom, och jag är så exalterad på vad framtiden har att ge oss. Tarzan är en häst som är väldigt rolig att jobba med, då han liksom möter en på halva vägen, trots det så måste man ju jobba oerhört mycket och trust me, jag var verkligen trött efter dagens ridpass. Jag får jobba på ett helt annat sätt än vad jag får på Peggy, och nej gud, jag är kär. Han är verkligen en speciell häst, citerar ägaren till hästarnas ord " Peggy är en familjehäst som man kan slänga upp vem som helst på, Tarzan är mer en enmanshäst. Man vågar inte slänga upp vem som helst på honom" och han är ju lite nervös häst också. Mer om honom kommer ni verkligen få se här i bloggen, just stay tuned.
 
Nu vidare till dagens ridpass, direkt när jag satt upp på honom så blev han lite pigg, men sen så blev han lite seg. Lyssnade gjorde han hela tiden, han lyssnar på rösten, skänklarna, sitsen och alla ljud omkring haha. Redan i skritten sökte han sig neråt, och sedan i traven så fick jag honom att gå ner i flera varv, även i galoppen gick han på tygel, och skänkelvikningar i både skritt och trav, även fast det var jag som var lite otydlig i traven. Vi gjorde inte så mycket "roligt" idag, eller saker som är roliga att skriva om. Mest dressyr, men det gick så sjuinihelvetes bra. På söndag ska jag rida honom igen, och imorgon blir det massvis med mys, i can't wait. Efter vi hade ridigt i padocken så red vi ut på en liten avskrittningsrunda. Tarzan blev så lycklig, men gick lite på spänn eftersom han inte hade varit ute på länge, blev lite rädd osv. men det gick superbra, känns som jag skrivit "superbra" supermånga gånger nu också, hehe. Sammanfattning: magiskt, underbart, kärlek, framtid.

Jag kommer inte släppa taget om min älsklingspeggy, det var hon som lärde mig att inte vara rädd. Men nu är jag redo för större utmaningar, och lite mer att utvecklas med, Tarzan är perfekt. Båda två kommer att finnas i mitt liv, och det är så härligt att få ha möjligheten att ha dem två hästarna i mitt liv, för dem är så underbara och jag är helt ordlös. 
 
förstår dock inte varför bilderna ska bli så suddiga?
 
 

Happy-Face!!!!

Okej, jag måste verkligen berätta först exakt varför jag är så glad! Jo för att hon som äger hästarna sa att vi fick rida hur mycket vi ville nu månaden ut, bara hästarna inte är bokade, helt gratiiiis, bara för att vi var så duktiga osv... Då blir man verkligen glad, riktigt glad!


Men nu till ridpasset, Idag red jag lilla Coco, det gick super bra, han är en häst med otroligt mycket nerver och blir rädd för det minsta lilla och nästan allting, men han skötte sig bra. Vi red mest dressyr, jag gjorde inte speciellt utan red mest på volter och övergångar sen red vi ut på en mysig avskrittningsrunda.. Måste verkligen säga att hans galopp är hur häärlig som helst, som en gunghäst ungefär. Det var kul att rida honom igen, red honom senast i vintras och jag kände lite idag att han är lite för liten just nu, har ridit D-ponny nu den senaste tiden och att då gå ner till B-ponny är skillnad.. Fast det var hur kul som helst att rida honom igen men det är inget jag vill fortsätta med riktigt, Coco vill jag mest bara kela med, han är visst inget för mig längre.


Men jag har tänkt att prova lite nytt, eller ja nytt och nytt jag har ridit honom innan men jag vill prova att rida Gouda två gånger i veckan men såklart fortsätta rida Wawa men bara två gånger nu. Jag älskar Wawa, hon lyssnar på allt och är härlig att rida ut med, hon kan mycket men jag lär mig inte så jätte mycket på henne längre, jag har gjort och jag har kommit långt i mig själv på henne men jag vill ha mera utmaning i ridningen nu när jag vågar mer. Men Gouda är ingen '' svår '' häst att rida men man måste rida mer, han är så mycket mer häst att rida än Wawa och man får jobba på ett helt annat sätt. Och sen är han fjording och det säger ju en hel del ;) Så det ska bli spännande och han är en häst med såååå mycket personlighet och det gillar jag! Har tyvärr ingen bild än..

Fotade även Therese när hon red underbara Tarzan idag, måste redan avslöja att det gick hur bra som helst, tycker att dom passar oehört bra tillsammans! Bilderna kommer senare!



Therese fotade även mig och Coco, hahah nu ser jag verkligen hur ful han är men okej hans huvud är sött men kroppen.... nej!

 








Även en bild från ett tag sedan i hagen!



 

 


Drar till stallet och jobbar gärnet!

Godmorgon, det är en nyvaken och superpigg(not) tess som bloggar just nu. Jag är bokstavligt talat uppe med tuppen idag, men jag har ingen tid att ligga kvar i sängen - dessutom är jag trött på att sova. Nej nu ska jag istället ta på mig ridkläderna och käka frukost och om drygt 40 minuter, så cyklar jag till stallet. Idag är det nämligen dagen, då jag ska provrida Tarzan, och Hanna ska rida coco(som nog är världens fulaste häst(förlåt mig Hanna) men som är rätt cool.)

Jag är ärligt talat nervös, jag blir alltid lite nervös när jag ska rida nya hästar, även om jag hoppar upp utan att noja sen när det väll gäller. Men speciellt när man vet att hästen är speciell och på sitt egna sätt, och när man vet hur duktig den är, så sätter man upp höga krav på sig själv för man vill att det ska se så bra ut. Man vill att det ska gå perfekt direkt liksom. Sen har jag ju som sagt ridit honom en gång förut, och den gången trillade jag av.(hahah) Bortsett från det så är jag så glad att jag knappt kan sitta stilla, så exalterad! Det här ska bli sjukt kul, och Hanna har med sig kameran så förhoppningsvis kommer det några nya bilder i eftermiddag, och jag, jag har med mig kladdkaka. Bra teamwork det där, hon tar kameran jag tar kakan.

Idag ska vi hålla oss i padocken, Tarzan är rädd för kor och man vill ju inte utsätta oss för någonting första gången, och coco blir lite.. vild när han kommer ut, haha. Men det kanske blir en avskrittningsrunda i skogen efteråt? om det går bra då vill säga. Men jag älskar lite smårundor efter man ridit, avkopplingsrunda. Tror vi kör på dressyr, lär känna hästen, men kanske lägger vi upp några bommar som man kan ta, Hanna känner ju redan coco rätt bra. Men vi skriver hur passet gick sen. 
Känns som jag lagt upp alla fina bilder jag har, redan. så här får ni dagens låt istället - hästtema eftersom att det är en hästblogg. ;) och två hagbilder på mig och pinoccio, också kallad pinnen. Stallets minsta häst, och charmigaste. Just på dessa bilderna snackar jag med honom om lite alltmöjligt, det ser ju iallafall störtroligt ut!



Bildbomb Therese och Peggy

jag älskar dej ♥











Bildbomb Hanna & Shewawa















"bildbomb" från sommaren 2010

Hittade en hel del gamla bilder från sommaren 2010, det var då vi hade dockan + hennes föl här hemma och 2 stora hästar(eller jo, dom gick ju på sommarbete) Alltså var det sommaren då min dröm gick i uppfyllelse - egen häst + eget föl, vilken hästbrud vill inte ha det liksom? Dock får jag nöja mig med medryttarhäst och shettisar nuförtiden ;) 
- min gamla häst Pretty Bov till vänster, och min systers gamla häst Foxy till höger.














Ibland så har man det man alltid önskat, mitt framför sig.

Idag så gick jag ut och satt mig i hagen hos hästarna, det var första gången på väldigt länge som jag bara satt och mös med dem. Det är väldigt enkelt att man, eller åtminstone jag, glömmer bort dem lite. Jag lägger liksom inte ner lika mycket tid på dem som jag kan, och vill. Eftersom att dem är shettisar så glömmer man bort dem lite, eftersom att man inte kan rida så blir det lite annorlunda och nu är jag så mycket hos Peggy att jag liksom är så trött när jag kommer hem, men nu när det är sommarlov så har jag ju mer tid, och den tiden ska läggas ner på träning! 

Jag har bestämt mig för att försöka lära Lotta några tricks, gå ut med henne på några promenader och lära henne att longeras, jag höll på med tricks innan hon fick föl förra året, och nu ska jag börja igen. Sedan är det ju så fruktansvärt skönt att gå ut och sätta sig i hagen medan dem står och hänger på en, kliar en osv. I do it cuz i can.
Sedan måste ju shettisar även vara jordens härligaste hästar? så mycket personlighet instoppad i en sådan liten kropp, sjukt. ~ hahah skulle fota oss tillsammans, men sötisen envisades med att täcka för mitt huvud!





Tuffa dagar framför mig!

åhja, det kommer bli en väldigt tuff vecka med mycket träning och ridning! Som ni redan läst av Therese så blir det ridning nu varje dag fram till söndag och någon dag två pass - Härligt! Jag har bestämt mig nu för att börja träna lite och ska nu börja cykla till stallet, de dagar vädret är på min sida!.. Vet inte riktigt hur långt de är men de är en bra bit iallafall, nästan en mil tror jag. Om det är fint väder imorgon börjar jag redan då..

Imorse vaknade jag av att min lillebror sprang in  i rummet och sa att jag var tvungen att gå upp för han hade köpt bullar till oss, mysigt men mindre kul att klockan inte var mer än  halv tio.. Fast jag gick upp åt tillsammans med dem, och sen har jag städat, haha känner mig duktig, städade överallt så nu blir mamma och pappa glada!

vet inte riktigt vad jag ska göra nu, lite trött på att sitta vid datorn dagarna i ända så jag får hitta på något annat skoj.. Kan ju inte slösa upp alla dagarna på sommarlovet vid datan, fast det är långt kvar men ändå;)

Min prins!
oklippt på bilden men snart får ni se honom klippt
!



sorry för att bilderna blir så minimala, men det går inte att ladda upp dem större..


                                                     


It's going to be a good week.

Ush, det här med att göra absolut ingenting förutom att kolla på tv och sitta vid datorn, är ingenting för mig. Men jag har knappt vågat ta ett steg utanför dörren, eftersom att jag och toastolen är bästavänner idag. Men jag mår lite bättre idag än igår, så det känns väll ytterliggare bättre imorgon förhoppningsvis, dock så har jag ingenting planerat imorgon iheller - kanske bra det, då jag kan vila upp mig ordentligt!

Dock ska jag strax ta en liten sväng ut i stallet, och mysa med våra små kattungar, rota bland alla saker i sadelkammaren (som mestadels består av min systers saker) för att se ifall där finns något jag kan använda till Peggy, mysa lite med våra shettisar i hagen och ja, bara få lite frisk luft. Det har kanske inte varit världens bästa start på sommarlovet, men sen, jag har ca 9 veckor på mig att hitta på skoj. Dessutom behövs det sådana här dagar också, även om jag inte är direkt störtförtjust i dem. Men idag så har jag fått planerat resten av veckan iallafall, och det är mycket roligt som sker resten av veckan!  

Onsdag: Bli-så-frisk-som-möjligt-dag. Bara vila, dricka proviva och ta hand om mig själv, förutom att jag ska städa till mamma, hehe. Men annars en riktig chilldag.
Torsdag: Dra till stallet på morgonen(?) och rida Tarzan eftersom att Peggy är upptagen, smörja Tarzans träns + sadel(?) och mysa lite extra i stallet. Förhoppningsvis dyker de andra tjejerna upp när vi är klara, så vi kan se dem rida. Sedan hem, fixa mig och sedan åka in till lund för att se LOL på bio med mina fina vänner.♥
Fredag: Dra till "sommarlov" i malmö och se youngblood på morgonen, sedan hem och vidare till stallet, där det blir heldag.
Lördag: Rida på Peggy för Julia (riktigt duktig tränare) + en uppvärmningsrunda i skogen först.
Söndag: Kanske rida både Peggy och Tarzan och då ev. hoppa med båda, eller åtminstone Peggy.
~några söta vinterbilder på våra söta shettisar!





en riktig slapp-dag!

somsagt, idag har varit en väldigt lugn dag, Tess den stackarn har blivit sjuk så vår heldag i stallet får vänta till fredag. Men det gör inget, istället har jag gått långrunda med lillebror och sigge (hunden), vatt ute och träffat två härliga vänner och nu sitter jag bänkad framför datan. Har dessutom exprimenterat lite med frukt och vatten med kameran!
Nej nu ska jag börja städa rummet, ordentligt så jag kan bädda ner mig och kolla på lite filmer senare, orkar inget annat idag!

 


Magsjuk och sängliggandes..

Är det inte så typiskt att på den enda dagen på sommarlovet hittils, som det är fint väder, måste jag ligga inne i sängen hela dagen pga att jag är magsjuk? Så jäkla irriterande med tanke på allt kul jag igentligen skulle hittat på idag i stallet med hästarna, men nejdå, jag får helt enkelt nöja mig med filmtittande hela dagen, dricka proviva och försöka krya på mig lite. Kika in på olika hästbloggar är inte något alternativ idag, då blir jag bara ännu mer sur på min kropp, som alltid ska bli sjuk vid fel tillfälle. Istället för att bli sjuk när det är skola, så får man det på lovet....

Men nu ska jag sluta klaga, har som sagt parkerat i sängen framför både dator och tv och tycker allmänt synd om mig själv, och Hanna. ~ bild på Tarzan och Peggy, verkligen en sån bild man vill se just nu.. 



Röd outfit.

Det är så förbaskat snyggt med rött på hästar, rött schabrak, röda lindor, ja allt helt enkelt(förutom sadel och träns!) Det bästa med rött är ju också att det klär i alla färger. Jag är helt förälskad i sakerna här nedantill, och känner att jag är i behov av att köpa ett snyggt rött schabrak till Peggy! Dock är jag i starkt behov av tusen andra saker också, så just det får väll vänta lite, men gud, jag måste verkligen ha ett sådant sen! 





Precis vaknat upp från komat..

Efter att ha legat i koma hela dagen och gjort allt för att bli frisk, så känner jag mig nu någorlunda kry. Tror det är något virus som går rundor då både min syster och hennes kompis också blivit sjuka. Men efter att ha vilat hela dagen så hoppas jag på att må bättre till morgondagen, då det förhoppningsvis blir en heldag i stallet, om min kropp tillåter det då vill säga. Och om det blir fint väder så ska vi vara så effektiva att vi ska rida 2 pass, smörja träns, sadlar osv. och fixa lite i stallet. Om det inte blir fint väder, så myser vi istället i stallet. Och om jag inte mår bättre? well, då kommer jag väll gå i ide hela dagen. 

Nu någon dag i veckan ska provrida Tarzan som är Peggys loverboy, haha. Han är en så fin och duktig häst att det känns lite skrämmande, samtidigt som det ska bli så otroligt kul. Han är dessutom en väldigt speciell häst, som jag tror jag kan lära mig mycket av. Dock så kommer jag inte släppa taget om Peggy, hon är fortfarande min 3 dagar i veckan. Men förhoppningsvis ifall allting går bra, så kanske Tarzan kan bli min åtminstone 1 dag i veckan. Well, det återstår väll bara att se, annars kan jag ju alltid drömma.

Bilder tagna med xperia från i vintras, inte de snyggaste precis. Men Tarzan är en riktig skönhet! 

Hanna och Shewawa

Tänkte presentera mig -Hanna och shewawa! Jag är en tjej som gör sitt första inlägg idag i bloggvärlden,  på 14 år som bor i mitt i Eslöv. Jag älskar hästar men även min hund och att fotografera, ni kommer få se en hel del bilder som jag tagit. Som person skulle jag säga att jag är glad och positiv men även jag har mina dagar och kan stänga ute omvärlden...
Nu Shewawa , eller wawa som jag kallar henne. Är en helt fantastisk häst, hon har en stor personlighet som visar sig mer för varje gång jag är med henne. Antingen har hon så mycket enegri att hon inte lyssnar på mig eller har hon ingen alls och lyssnar inte då heller, men såklart finns det gånger då hon är underbar! Jag har faktiskt inte tagit hand om wawa länge alls, 3 månader ungefär. Men på den korta tiden har vi ändå lyckats skapa ett litet band tycker jag,förhoppningsviss blir det bara starckare! Ärligt talat är hon den enda hästen som jag verkligen kan slappna av med, känna mig 100% trygg, då jag lätt får panik eller blir rädd men med henne känns de tryggt och de är första gången med mig och en häst och det känns toppen.

Jag och Wawa!


There's no one like you, you're the one that lights up my world.

Jag har mått lite halvdåligt hela dagen, så nu så säger jag godnatt världen och hoppar in i en dusch innan läggdags. Imorgon ska jag gå upp alldeles för tidigt, ska upp 8 för att sedan kl 9 ta tåget till kristianstad, inte så lockande med tanke på att jag mår otroligt dåligt. But what to do, man ställer ju såklart upp för sina vänner.

Vi var i stallet idag och red, idag tränade vi markarbete och riktade in oss på mycket tempo och vägar, det gick väll lite halvdåligt/halvbra för oss båda, Peggy hade väldigt mycket bjudning, lite för mycket fart dock, annars lyssnade hon superbra på mig förutom när jag bromsade henne. Shewawa därimot var väldigt seg och skulle gå på sina egna vägar, men någon gång ska man väll jobba lite extra? hur kul hade det varit ifall det ALLTID hade gått perfekt? Efter banan så skrittade vi ut barbacka på en liten avskrittningsrunda i skogen/grusvägar. Härligt!
Fick typ 4 bilder från dagen, som inte blev sådär alldeles för bra, men det är svårt att fotografera i rörelse om man är en ovan fotograf. Men de bilderna kommer när Hanna har aktiverat sitt online-mode. Istället kommer här några underbara bilder på min stjärna.  



Välkommen hit till THstyle.

Tjo, välkommen till vår blogg.
Jag som skriver just nu heter Therese och jag är en brud född 29 oktober 1997, alltså är jag 14 år(och några månader) gammal. Jag bor i en liten stad i mitten av skåne som heter Eslöv, både i "city" och utanför på en gård då mina föräldrar är skilda.(lite sådär onödig info) Jag älskar nästintill alla djur, och framför allt hästar. Hästar är mitt liv kan man väll säga, för jag kan inte föreställa mig ett liv utan dessa vackra varelserna. Jag har en medryttarhäst ca 2km hemifrån, lite utanför stehag, som jag älskar av hela mitt hjärta. Men nu tillbaka till mig, jag som person är väll en väldigt snäll, rolig och dampig tjej.(läs: lätt-uttråkad-tjej) Eller det är vad människor säger om mig iallafall. Det är svårt det här med att skriva om sig själv, så ni får väll helt enkelt följa bloggen och se vad jag är för en filur.

Peggy, min medryttarhäst därimot, henne kan jag skriva flera tusentals sidor om, och endån så kommer jag inte kunna skriva allt om henne. Jag antar att det blir så. Så vem är Peggy?! Jo, hon är inte bara min medryttarhäst, hon är min soulmate, min andra halva och den som betyder absolut allra mest för mig just nu. När jag är hos henne vill jag aldrig hem, och när jag inte är hos henne så vill jag bara dit. Hon är inte vilken häst som helst, utan hon är nog den häst med mest personlighet jag har träffat, hon har en så stark vilja och är ett litet busfrö trots att hon börjar bli gammal(eller gammal och gammal, men hon är inte ung!) Jag tror att Peggy är en sådan häst som alla kan rida om de bara vill, och med rätt ryttare kommer hon att gå långt. Jag hoppas att jag är den rätta ryttaren för henne, och att vi kan få det riktigt bra tillsammans, och nå långt. Med nå långt så menar jag inte på tävlingsbanorna, även om det är dit jag vill komma till slut. Nej, jag menar att vi kan skapa ett underbart band, och kunna lita blindt på varandra. Det är det jag strävar efter mest, men visst ska vi försöka komma ut på tävlingsbanorna också, absolut.

Och till slut, varför ska ni följa just den här hästbloggen, när det förmodligen finns tusentals andra? Jo, för vi är 2 helt underbara brudar som bloggar här, vi har de absolut underbaraste hästarna och framförallt vi har viljan. Vi vill med hjälp av bloggen kunna se vår utveckling med hästarna, och att även ni ska kunna följa utvecklingen. Vi vill kunna inspirera några andra där ute, vi vill kunna hjälpa någon där ute, och att ni ska kunna hjälpa oss.

För vi är inga proffs, det är inte därför vi skapade den här bloggen, "för vi vet allt", för så är det inte. Vi är 2 tjejer som älskar hästar och som får den fantastiska möjligheten att faktiskt ha varsin medryttarhäst, ett stall dit vi kan sticka när vi vill försvinna från allting, dit vi stiger in i vår bubbla. Vi vill bli riktigt duktiga på att rida, och för att vara helt ärlig så är vi inte dåliga, det är vi inte. Men vi kan inte allt, vi lär oss för var dag som går, och ni som läsare får gärna hjälpa oss att bli bättre, men klaga inte.

Det var allt från mig för den här gången, jag hoppas att ni kommer följa vår utveckling och kika in här för att se allt skoj vi hittar på. Looots of love♥ - me and my horse.







RSS 2.0