Lång, kall dag

Åh vilken seg dag det har varit, trött och allmänt hängig.. Jaja, var i stallet idag på förmiddagen och red en liten stund, typ 20 minuter. Jag var inte speciellt ridsugen och jag ville lnte gå med honom då det blåste ordentligt och kändes som om himlen kunde öppnat sig precis när som helst. Han behövde röra på sig så det blev lite dressyr, mycket övergångar och tempoväxlingar. Allt gick bra fast lite väl långsamt ;)

När jag kom hoppade jag in i en lång varm dusch och gick sedan ner till banken för att registrera mitt bank kort, ja jag skulle gjort det för två år sedan typ men jag har aldrig tagit mig i Kraggen och gjort det men idag så, känns skönt att det är fixat och pengarna är insatta. När det var klart gick jag vidare till specialisthuset för att röntga bäckenet och knäna, det gick snabbt! Som tur va... Hatar att röntgas..

Ja mer har inte här, suttit med mobilen i stort sett sedan dess.. Nu äter jag ananas yoghurt och lyssnar på musik, kollar lite hästbloggar och annat skoj!

/ Hanna


plugggg

Det är höstlov. "Är det inte då man ska spamma bloggen med inlägg för att man har just, lov. och därmed massvis av tid?" Det låter rätt logiskt. Men jag har inte höstlov, haha. Istället jobbar jag 8-15:00 varje dag, och efter det pluggar jag, därför har jag inte haft särskilt mycket tid åt, till mina bloggar. 

Jag jobbar på daglig verksamhet i en grupp som heter datagruppen, där hjälper jag och stödjer de olika människorna, skriver tillsammans med dem, pratar och följer med på olika saker de gör, riktigt roligt och inte så krävande jobb, och jag är supernöjd. Det är sånt jag älskar att göra, hjälpa och prata och träffa nya personer. Visst de här människorna har någon sorts sjukdom eller skada, men de är så mycket roligare än många människor som räknas in i gruppen "normala".(fel att sätta in i grupper, men jag vill vara tydlig.) och de uppskattar så mycket när man pratar eller hjälper dem. 

Efter jobbet har jag pluggat till mopedkortet, jag skriver upp imorgon så nu har jag dukat upp med en stycke ben & jerry glass, cola, övnings&lärningsböcker och datorn med massvis av bra musik & onlinetest på. Ikväll ska jag vara 100 % säker på åtminstone 90% av sakerna, för det är fan hemskt att kugga, och dessutom är det inte min stil. 
Hörs sen, prio 1 är plugga, har till och med hoppat över stallet för att kunna koncentrera mej mer.  / tess

underbart väder!

Strålande sol och allt, då är ridningen redan planerad med uteritt såklart!
Var i stallet vid två tiden och gav mig ut på en runda ensam igen. Denna gången red jag ingenting före i paddocken så det var roligare ute. Han gick framåt i rask nyfiken takt hela tiden, mysigt! Vi travade en hel del också och det gick toppen, ja allt gick så bra det kunde gå! Och det är alltid kul.

Nu ska jag träffa Tess om hon inte ska åka till Tarzan, skulle igentligen följt med men mamma tyckte det var onödigt då jag bara har varit hemma en timme och duschat.. Så det får bli en annan gång.
Bloggar mer sen när pappa kommer hem, har lite bilder på hans data, vilket jag inte har på denna jag är vid nu, tänkte berätta lite om igår och annat.

/Hanna

Grattis!

Vaknade alldeles för tidigt idag, halv 8... Försökte sova till halv 9 iallafall, det funkade väl sådär. Åt en mysig frukost i min ensamhet, te, macka och hästtidning! Finns det någon bättre frukost?
Tänkte snart göra mig ordning till stallet, tänkte rida i padocken idag, blir kanske dressyr eller några bommar? Jag får se vad jag känner för sen.

Idag fyller Tess år, inte för att ni inte visste det redan menmen, GRATTIIS IGEN! :D
Ikväll ska vi åka till Lund för att se en film på bio och äta god mat. Ska även hinna åka och köpa present till henne, åh det komemr bli stressigt då dom skulle åka redan vid fem och jag vet inte när mamma och pappa slutar jobba  ännu... Så håll tummarna nu! hah nej men jag ska nog ta och lösa det på något sätt så jag får ihop dagens planer! ;)

Nu mot Bennies!




IT'S MY BIIIIRTHDAAAAAY

IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG, WOHOOOOO!
'best day of the year, haha! är så lycklig, äntligen är jag 15 haha! och denna dagen kommer bli bääääst. Drar iväg till jobbet halv 9 och slutar 3, sen hem & fixa mig och dra till lund vid 5 för bio & mys med mina fina vänner. så underbart så. Mamma & Claes var nyss uppe och väckte mej, fick en skiiitsnygg mopedhjälm och 1000 kr av dem, + då att dem betalade mitt mopedkörkort. har jag sagt att jag är överlycklig? åhhh!! :D :D :D
 /Tess

dagen.

 
 
 
 
Åh gud, jag är helt sinnessjuk trött. Har hållt på och packat och yrat runder, pluggat lite till mopedkortet och dunkat musik enda sedan jag kom hem från stallet. Stack dit tidigare idag och red ut en runda på tarzan, sedan vart det handikapp, och sedan red jag tarzan igen med damgruppen. Mamma red även idag, hon vart jätteduktig även fast hon var rädd, men hon ska rida på torsdag igen och sedan fortsätta, så det är kul! 

Tarzan vart jätteduktig idag, dock hade han en hel del energi då han haft några vilodagar den här veckan. Han blev rädd för lite saker, steppade fram vid andra rundan och ja, vart lite dampig. men allt för söt! Provade även det nya schabraket på honom idag, och det passade han superfint! /tess
 
 
 
 
mamma & tindra haha!


haha, jag skulle försöka fota en bild när vi red ut men det vart omöjligt idag, hehe. 

såhär fint var det imorse!





                                                    

Fin dag i stallet

 
kom hem vid 1 idag. Mamma ville följa med till Bennies, super kul att hon ville det frivilligt och jag inte tjatat, tycker det är så kul när dom följer med mig dit. Vi gick  till stallet idag, drygt att gå den biten när det går så snabbt att cykla. Tog in honom och ryktade sedan red jag ett litet enkelt dressyrpass. Pappa kom i mitten av passet.
Det är så kul, mamma är livrädd och står någon meter bort, vågar inte klappa eller något utan nöjer sig med att titta och fota, fast idag klappade hon honom när pappa var där. Medans pappa går fram och klappar, borstar lite, ger morötter, man ser att han tycker det är kul och mysigt. Skoj!

Passet gick sjukt bra, han lyssnade hela tiden, gav mig på serpentiner, inte dom finaste men godkänt! Volterna blev till och med bra idag! Gjorde inget speciellt då mamma och pappa satt och tittade och ville då inte rida för länge. Han protesterade inte mer än att backa 2-3 gånger, framsteg!

 Han lyssnar mycket bättre nu än de andra ångerna jag ridit honom, visst inte så stor men ändå lite skillnad kan göra mycket!

Mamma tog lite bilder, blev en sådär bra bild, hon tog även någon annan.

 
                                  



                                                      



uteritt + barnvakt

 
Drog till stallet vid 11 tiden igår. Vid 3 skulle min moster komma och hämta mig eftersom jag skulle passa hennes barn under kvällen. Det var underbart väder så tänkte först ge mig ut på en runda, det blev det men först ville jag känna på honom i paddocken lite. Det gick bra, han lyssnade väldigt bra på halterna. Volterna gick dess värre. När jag tyckte det gick bra gav jag mig ut. Eftersom ingen skulle ut blev det en avskrittningsrunda för bara oss. Hade tänkt mig en lite pigg och framåt häst, vet inte vad jag tänkt mig igentligen men allt annat än hur det gick! Han var så lugn, lunkade fram i sin egen takt, stannade och luktade lite på marken och tittade sig runt. Inget annat, han blev inte rädd för något, väldigt förvånande då han inte varit ute på en lång tid. Känns skönt att han är så snäll att rida ut på själv då det kommer bli en del såna rundor.. När vi skrittat en bit vände vi till stallet och gjorde det sista sakerna så att jag sedan gav mig hemåt.

Vid 3 kom då min moster och mina kusiner, hyrde två filmer. Blev efter en lång tid av velande, Barbie och Alvin ovh gänget 3. Inte så passande filmer för mig men vad gör man inte för sina kusiner ;)
På kvällen satt vi och pratade, ritade och kollade på filmerna. Fjärrkontrolen funkade inte så filmerna blev på engelska, fick sitta och översätta lite då och då så tjejerna hängde med.


Underbar uteritt!;



                                                       

finally godkänt.

I drygt 1½ timme har jag suttit och nötat in massvis av information i min skalle, och gjort online tester. Nu fick jag äntligen godkänt och 62 rätt av 70 känns helt okej. Nu ska jag byta om och dra iväg till stallet för att rida och hjälpa till, sen ska jag läsa igenom hela boken när jag kommer hem och göra lite tester i min bok. Fyller ju år imorgon och ska göra testet på torsdag, och tiden går fortare än vad man tror.. och jag vill verkligen inte kugga. Så nu gäller det att verkligen skärpa sej, ska göra ett onlinetest till ikväll och förhoppningsvis får jag 70/70, eller åtminstone 69/70. Desto högre poäng här hemma, desto större chans att klara det. 

Jag vet att jag kommer klara det mentalt, är rätt bra på att behålla lugnet och kunna tänka även om jag är nervös, och om kunskapen sitter så är det inga problem. Dock är det ju mycket som man ska kunna och lätt att läsa fel osv. så ja,  nu måste jag verkligen plugga på. Dock blir det ju inte bra om jag bara sitter och nöter utan pauser, så nu tar jag en långpaus med en runda till stallet.

Tänkte rida tarzan direkt när jag kommer dit, sen är det handikappsgrupp halv 3, och kl 4 är det damgrupp. Där ska även mamma va med idag, överlycklig är jag som lyckats övertala henne, haha! Men mer om det sen, vi hörs! /tess.

plugg!

Godmorgon!
Måste bara säga för det första, att gud vad jag älskar dagen då man ställer tillbaka klockorna, och alltså därmed får, en timme extra att sova. eller i mitt fall, en liten dröm-mig-bort-timme/funderings-timme. Sitter just nu på mitt golv och kollar på lejonkungen som går på disney channel, kollar runder på olika bloggar och ska nu börja plugga till mopedkortet, skriver upp på torsdag förmiddag nämligen.

Har varit rätt lugn gällande det här körkortet, och knappt pluggat hittils. Och fått reda på att nästan alla har kuggat, + en vän till mig sa att jag var tvungen att plugga ordentligt nu om jag skulle klara det, då andra som resonerat som mej, kuggat. Så nu jävlar i det kör jag, 3 timmars plugg idag. eller något, haha! /tess
härlig bild! 

bareback and bridleless.

Jag vet inte hur många gånger jag har kollat på det här klippet, och jag blir verkligen lika chockad och gåshudad varje gång. Det är sjukt, hon är så duktig och det ser så overkligt ut. Det får en verkligen att tänka om. /tess

för två är bättre än en.

Therese och Tarzan, så bra, så rätt och så underbart. För två är bättre än en helt enkelt.
Han är min andra halva, och den som betyder mest på denna jord, den jag berättar allt för och som får mig att glömma alla problem, han är den som får mig att må som bäst, han är min bästavän. Jag kan inte tänka mig, mig utan han.

Endån har jag under någon veckas tid letat runt som en galning på blocket och hastnet efter en medryttar/egen häst, varför? jo för jag helt enkelt bryr mig för mycket, han betyder för mycket. Där är en annan tjej, som förövrigt suger på att rida, som envisas med att ha honom en dag i veckan och nu ska han förmodligen börja gå lektion med en annan tjej, 2 dagar i veckan. Och det dödar mig. literally spoken, it's killing me. 

Jag vill börja träna för tränare, åka på ridläger och börja tävla till nästa år, men att göra allt det när det är andra som skuttar runder på honom känns lite meningslöst. Jag vill ha honom för mig själv, för efter att ha hatt han varje dag i snart ett halvår, så sätter det ju sina spår. Och jag kan heller inte snacka med Gunilla då det är hennes häst, och jag inte vill klaga. 

Så yes, jag har och håller på att leta efter en annan häst, samtidigt som jag inte kan tänka mig något utan tarre, han är ju mitt allt. Jag mår sjukt dåligt av det här, för jag vet inte hur jag ska göra. Troligtvis kommer jag fortsätta och möjligtvis berätta för gunilla hur jag känner, men det är sjukt jobbigt. Men jag tror jag kommer fortsätta, en dag så blir han kanske min. jag vill inte ge upp på han, även fast det gör så ont just nu. Det är jobbigt att va i stallet, och det är jobbigt att inte va i stallet. Har haft 2 vilodagar nu och imorgon får jag se hur det känns.. men hela situationen suger. / Tess

Ny bloggdesign.

Har suttit i drygt 3½ timme och fixat lite med bloggdesignen och pysslat och ändrat osv. och resultatet blev, som ni ser, mycket höstigare och mysigare. Lite varmare färger, lite mindre färgstarka bilder och ja, lite finare. Dock tar det ju sin lilla tid när man från början har noll koll på hur man vill ha det, och sitter och pysslar sej fram i photoshop. Ändrade mycket i menyn, en ny bild på oss, också delade jag upp infon + la till tarre och bennies och lite info om dem, lite personligare helt enkel! Också ändrade jag bloglovin' knappen så den blev lite finare. Och ja, färgerna på rubriker mm. och headern! 

Dock så blev det ingen bild på hanna och bennies då hon inte haft han så länge, men det kommer sen. Sålänge får vi nöja oss med mej och tarre + lilla fina bennies. Hade faktiskt inte så mycket bättre för mig nu denna kväll, också vart jag på pysselhumör haha!  Men Vad tycks? :) / Tess

funderingsinlägg - tess.

Något som är svårt med den här bloggen, är att jag har ingen aning om hur personlig jag ska vara!?
Jag och Hanna startade den för att kunna dela med oss om vår ridning, och kunna utvecklas. Kunna kolla tillbaka och ha ett och samma ställe där vi hade alla våra bilder osv. Och så vart det ju lite kul att ha en blogg med sin bästavän liksom. Särskilt när vi båda älskar att skriva och möjligtvis kunna inspirera andra, även om det är rätt folktomt på den här bloggen. 

Och det svåra är, denna bloggen ska handla om häst, och hästsaker. Men visst, det är ju kul att ha lite personligt också såklart! Men hur personligt? Vi har aldrig snackat om det, och många hästbloggar har ju bara hästrelaterade saker, men vi är ju annorlunda. Jag vill iallafall inte ha en likadan hästblogg som alla andra, för då blir det inget eget liksom. Jag har ju dessutom en egen personlig också(thereselarsson.tk), där jag skriver ut allt ordkaos osv. men ska jag lägga upp egobilder och skriva om när jag köper nya underkläder etc. här också? det är så svårt att veta var linjen går mellan en hästblogg, och en allt-i-allo blogg. 

Hade det varit kul att läsa mer personligt om mig här också, och lite mer i min vardag, än bara i stallet?
Tänkte prova det och se hur det blir, ska dock framförallt bli mycket bättre med just de hästrelaterade sakerna, och då menar jag lite mer om häst i min vardag, inte bara bilder på när jag rider och inlägg om mina ridpass, utan även ta med er till det lite mindre bra, som t.ex de problem som har uppstått i mitt hästliv osv. tänkte även dela med mig utav olyckor och lite mer. Mer youtube klipp, inspirationsklipp kanske jag ska skriva istället, och mer bilder på outfits och vad jag vill ha. Ska helt enkelt bli lite mer noggrann och lägga ner mer tid på den här bloggen, även om jag har en rätt stressig vardag nuförtiden. 

Det är så svårt att veta var linjen ska gå, och hur personlig jag ska va. Men jag tänkte att jag blandar lite, lägger in lite mer personligt och egopics osv. samtidigt som jag blir mer nogrann med de hästrelaterade sakerna, också ser vi hur det blir! Ska satsa lite mer, och även reklamera lite mer så att vi kan få in lite besökare. Ny design kommer även snart!
/ Tess

nytt schabrak + ridbyxor!

Är supernöjd med mina inköp idag, hade såklart velat köpa så mycket mer, men med tanke på att jag var och handlade i onsdags + fyller år om 2 dagar, så är jag mer än nöjd. Köpte ett supersnyggt schabrak på djurgården, stog länge och funderade om jag skulle köpa detta, eller ett blått med vit och svart rand. Men ska tillbaka dit senare så då kanske det blir ytterliggare ett? ;) Tror att detta schabraket kommer passa tarzan superbra, också är det ju bra att ha ett vanligt svart, enkelt att matcha! 
 
 köpte även jag ett par ridbyxor. Supernöjd! ville först ha ridbyxorna i grön färg, men dessa grå är också supersnygga, sitter som en smäck på alla delar också dessutom! Älskar även fickorna på rumpan! 75 kr kostade ridbyxorna och schabraket 99, riktigt kap! 
/tess
 

home

Jag landade nyss på hemmamark efter att ha varit iväg hela dagen och shoppat tillsammans med mamma och min syster. Vi började precis som jag skrev tidigare, med ett stopp på djurgården som hade storrea. jag fick med mej 2 saker hem som jag tänkte visa lite senare! Efter det drog vi till nova lund och shoppade gärnet, haha! Vart dock mamma som skulle ha kläder, jag var ju och shoppade häromdagen så var mest med som sällskap. Men fick med mej några skor och underkläder hem iallafall, visar även det senare! Nu ska jag kolla igenom sakerna lite, så vi hörs snart!

såhär såg jag förövrigt ut idag. En tunn svart långarmad och min älskade millitärväst över som jag köpte i onsdags, till det hade jag ett par stencoola tights från bikbok. Körde även på mittbena och platt hår, for the first time. Tyckte jag passade riktigt bra i det, så det kommer jag ha oftare! Bättre bild på håret publicerar jag sen.

shoppingdag!

Nu beger jag mej iväg mot en shoppingdag med mamma och min syster, första stoppet blir djurgården för storrea, och nästa stopp blir nova lund. om jag hinner sen så tar jag en vända till stallet! en riktig myslördag väntar med andra ord. /tess
 

 

Why do I care so much?

 
Sitter just nu och äter gulach-soppa, inte så super gott menmen. Imorgon ska jag passa mina ''småkusiner''. Tror vi ska åka och se Tingeling på bio, men det är inte helt bestämt ännu. Ska sova där till Söndag och sen hem och träffa Bennies, eftersom jag inte vet när jag ska dit så vet jag inte om jag hinner cykla till honom imorgon..

Nu är det äntligen höstlov, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Förmodligen blir det måånga timmar i stallet, träffa vänner och bara mysa och ladda inför veckorna innan julen, ja gud vad tiden gått snabbt... Efter lovet blir det prao på ridskolan med min fina vän, gissa om jag längtar!
Skulle igenteligen vatt hos henne idag men ja jag mår ju som jag mår just nu, tror även jag fått en inflamation i läppen.. Usch nej det är inte lätt!

Blir nog sittande här framför datan resten av denna kväll med mysik och godis.
Jajo jag vet, världens mest opassande rubrik.





                                                             

halloweendag i skolan!

kom hem för en liten stund efter en halloween dag i skolan, var riktigt kul och jag vart utklädd till någon blandning av jokern/clown. funderar på ifall jag ska dra till stallet eller va hemma idag, men tror faktiskt det lutar åt det sistnämnda. behöver bara ta det lugnt liksom, dessutom ska jag rida ut imorgon med nelly och hennes häst ping, sjukt kul! ska kolla på ett avsnitt av desperate housewives och villa upp huvudet lite, uppdaterar mer sen. 
haha före sminkningen;
efter sminkningen;
med bästis festis; 

Hur vår lilla tid blivit

Nu går det faktiskt bättre, med allt nästan. När jag leder honom lyssnar han jätte bra och försöker inte dra iväg, när jag ryktar honom går det lite i vågor, han vill alltid gosa och kolla vad jag gör men ibland försäker han bitas och har till och med hotat med att sparka några gånger, i hagen kommer han till mig, visa dagar gnäggande i full trav medan andra i långsam skritt, när jag ska ta ut och honom från hagen har han börjat tramsa lite, han hoppar ut mot en och springer och in i hagen backar han och håller på. Det hela kan bero på att nu vet han mer vem jag är och vill se vad jag går för. I ridningen däremot går det bra, han tramsar inte lika mycket, han travar nu på framåt utan att stanna, lyssnar lite mer på skänklarna och har mer energi framåt helt enkelt. Klart finns det de dagar då han bara tramsar, bockar och sparkar bakut, det kommer jag aldrig komma ifrån då visar direkt om han tycker det är jobbigt eller tråkigt, det är sån han är. I ridningen ska jag bara öva honom i skritt och trav nu ett tag. Ska ta galopp ute istället nu till en början då han inte har styrkan eller kondisen just nu, tänk er själva, du har inte sprungit på flera månader och sen helt plötsligt ska du ge allt, det funkar inte. Så jag sak röra mig sakta framåt, jag vet att han kommer gå att göra allt med sen då jag har ridit honom när han var i bra form och bra kondis. Har också provat rida ut en sväng med honom, inte långt men tillräckligt. En annan tjej frågade om jag ville följa med ut på en liten avskrittningsrunda. Det funkade jätte bra, jag var fullt beredd på att han skulle fjanta lite men nej, han gick som en åsna och bara lunkade även fast hennes tjej fjantade runt och taktade hela tiden. Känns bra, men det är bara att se hur han är när man rider bort längre, han kan alltid bli en helt annan häst. Men detta går bra tycker jag! / Hanna

Home today to

Tyvärr har jag inte kunnat blogga nu på några dagar, som ni säkert märkt. Det beror på att min dator är sönder, appen på mobilen bara klöddar och jag har inte riktigt haft lust sätta mig vid någon annan data. Men nu så, är inte i skolan idag var där inte idag heller.. Igår drog jag ut två tänder för första gången.. Var duktigt nervös, sprang och kissade hela tiden och kunde inte sova, men när jag kom dit så var det inga problem förens jag såg den där jävla sprutan, fick panik. Tur hade jag väldens snällaste sköterska bredvid mig, hon lugnade mig och gjorde massage, bad mig göra lite grejer, som att vifta på vänster pekfinger osv, det var väldigt lugnande. Bedövningen gick bra, först drog dom ut tanden nere. Det tog en jävla tid, 45 minuter! Det kom in en annan man som var tvungen att hjälpa till lite, han drog och slet så mycket att jag var på gränsen att böla, råkade dessutom bita han i tummen... Haha! När den till slut var ute tog dom den andra uppe, den var betydligt lättare och tog bara en kvart. Har nu världens fulaste fläskläpp, feber och ont i hela munnen.. Inte nog med det så ska jag dit om två veckor igen och dra ut en till... Nej nog om mina tänder. Bara jag som hatar att vara hemma när det är skola? Framför allt idag då det är sista dagen innan lovet och det är Halloween där man får pris och massa annat. Har precis varit ute med sigge i över en timme, riktigt mysigt! Han verkligen älskar att springa runt och busa i alla löven. Har inte varit i stallet nu på två dagar, lagom rastlös! Vet inte om jag orkar cykla dit sen, får se om det släpper lite senare. Saknar min pojke.. Ägaren ska snart åka på semester i en vecka, ska då hjälpa till i stallet där Bennies står, stallet är uppdelat i två delar kan man säga, ett ställe med boxar där inackorderingen är och ett med boxar där han har alla sina hästar. Ska släppa in, ge mat och mocka lite. Glad att han frågade mig! Tur så är det inte bara jag som ska göra det varje kväll, finns två andra tjejer som rider där som även ska hjälpa till lite. Vet inte vilken vecka än men kan tänka mig att det är nu på lovet. Nu är jag hungrig, tänkte skriva ett inlägg till här efter hur det går med Bennies nu, håll utsikt! ;)

Lämnar myshörnan för stallet.

Nu ska jag lämna min myshörna här i soffan för att pallra mej upp på rummet och byta kläder, sedan promenerar jag iväg till stallet för lite mys. Har inga planer alls på hur vi ska göra, dock blir det inget hårt pass eller något sådant då jag fortfarande mår rätt dåligt, och imorgon måste jag dra iväg till skolan, kommer dö av en dag till här hemma, haha! / tess
 

plugg till moppekortet!

Sitter just nu och pluggar lite inför mopedkortet, ska ju skriva upp nästa torsdag, alltså den 1/11. Och jag har inga som helst planer på att kugga, ska klara det på första! Därför krävs det ju att jag pluggar på, för nästan alla jag känner har fått skriva upp minst 2 ggr, hehe. Gjorde klart första testet nu precis, och fick 50/70 rätt, utan att ha pluggat tidigare, fett stolt. För att få godkänt så krävs ca 52 rätt eller någonting, så utan att ha pluggat så klarade jag ju nästan det! 

Nu ska jag göra om det 1 gång och se vad jag får, och sedan plugga lite för att sedan göra om det igen, är så glad! I söndags kväll fick jag lov att köra stugbyn runt, alltså på några grusvägar runt vårt hus, och det gick toppen! nu vill jag ha mitt körkort så jag kan köra till stallet, till vänner osv. / tess.

Fattar ingenting

Har tänkt på detta alldeles för länge, varför i helvete lägger man upp bilder på Facebook där det står, " gilla om du i önskar cancer inte existerade " och allt annat skit man lägger upp.. Jag menar det finns väl inte en kotte där ute som vill att någon dödlig sjukdom ska finnas överhuvudtaget?! Åh blir så sur på sånt ! Vet inte om det är för att jag själv förlorat någon som stod mig väldigt nära i den sjukdomen, som jag reagerar som jag gör..
Vi kan inte göra något åt det och det blir deffenetivt inte bättre av att folk därute gillar någon bild på Facebook.



Har du någonsin varit med om att du vill hjälpa någon som betyder så otroligt mycket för dig, du försöker och försöker men du får en känsla av att det kanske inte är tillräckligt? Jag vill så gärna finnas där och hjälpa dom, oavsett om det är en liten grej som en stor grej! Ja jag är nog inte ensam om detta och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det..

Nej, Med detta inlägg säger jag godnatt.

/ Hanna


Första ridpasset

Hej på er!

Usch, jag hatar verkligen måndagar, oehört långa och allmänt jobbiga...
Kom hem vid 3 tiden, åt lite gröt, pratade med mamsen och cyklade sedan till min lilla pojke. Där mötes jag av en glad häst som kom travandes mot mig. Tog in honom, ryktade och började tränsa och sadla.

Började med att skritta runt fyrkantspåret, känna på bromsen och gasen. När det funkade la jag in volter och serpentiner, det gick väl sådär. Märks att han inte blivit riden på ett tag då han tolalt struntade i skänklarna... Fick sitta och trycka på honom hela tiden, slutade jag la han av helt och släpade benen efter sig. När vi väl skulle trava gick det bra, gjorde en halt. Då backar han och värgar gå framåt, istället backar han ut från paddocken, genom buskarna... Så det vara bara att gå in igen och börja om. Han gick aldrig ut igen, som tur var men istället började han med andra saker.. När det var dags för trav, vägrade han gå framåt, drog upp huvudet och började sparka bakut.. Först bara en gång men sen blev det allt fler på rad... Var tvungen att säga till honom på skarpen för att han skulle börja lyssna och börja trava utan att tramsa. Resten av passet gick bra, svår att få upp i galopp men det är inte så konstigt då han inte blivit riden på ett bra tag.
Jag är nöjd med passte, vet lite hur jag ska göra nu och hur kan beter sig vid de olika tillfällena. Blev en hel del mys efter och rykt.

Mockade och fyllde på med vatten och hö, cyklade sedan hem med en tjej från stallet, båda hade glömt lamporna till cyklarna så det blev en svart väg hem. Duschade, gjorde mig en fruktsallad med musik och en hög läxor. Nu sitter jag här, ska snart gå och lägga fram kläder till imorgon och sen blir det nog dags för sängen.

Imorse såldes korna!  Skönt, nu slipper man jaga in dom i hagarna efter dom rymt och slippa ta omvägar i hagen då man är rädd dom ska jaga en... :)



                                                   

-

Är så sjukt ledsen just nu och tårarna bara faller, vet inte om jag skrev det tidigare men jag har haft en magkänsla nu i några dagar, som inte varit så bra. det har kännts precis som att något dåligt väntade, och nu kom smällen. jag är så förvirrad, vet inte hur jag ska göra, orkar inte berätta allt än. men det handlar om det viktigaste i mitt liv. mår så sjukt dåligt över det här, och måste kolla igenom det noggrant innan jag bestämmer mig, kommer skriva mer sen, men nu vet ni var ni hittar mej, nerbäddad i min säng med täcket upp till hakan, en hög med snorpapper bredvid mej och datan i famnen med massa deppmusik, det jag allra bäst hade behövt var en vän bredvid mej som kramar mej och hjälper mej igenom detta, men det första alternativet funkar helt okok också.

ridhus på G?

En sak jag kom att tänka på nu är att jag har cirkus 25% chans att ha fixat ett ridhus jag kan rida i, där hanna nu rider har dem ett nybyggt ridhus, och det hade ju varit absolut perfekt om jag hade kunnat låna det och rida där kanske 1-2 gånger nu i höst/vinter/vår, så att det blir några ordentliga pass med, också hade jag och hanna ju kunnat rida tillsammans! Jag hade kunnat betala en liten summa för var gång, men dock inte alldeles för mycket, och absolut helst gratis haha, fast det sista stryker vi nog. Men det hade varit underbart! Hanna sa att hon skulle höra med David som då äger stället, idag. så jag håller spänt tummar och tår över att det blir ett positivt svar.

samtidigt som jag hoppas att han kommer gå med på det, så förstår jag ju ifall han inte vill/eller vill ha mycket betalt, det är ju trots allt ett nybyggt ridhus. dessutom så är det inte allt för långt bort iheller. 

jag har snackat med gunilla också och hon ska hjälpa mig att testa lasta tarzan nu förhoppningsvis denna veckan, han har varit väldigt svårlastad innan, men sen så var där några och tränade mycket med det med honom, så ja, jag hoppas det går. jag har heller aldrig lastat en stor häst tidigare, så det är därför gunilla ska hjälpa mig.
/tess

sjuk idag.

Har varit hemma från skolan idag pga hemsk migrän och halsont, efter att ha sovit större delen av dagen är jag nu på fötterna igen trots att jag fortfarande har lite ont. Har hunnit med lite läxa, men nu ska jag snart byta om och dra till stallet, brukar vanligtvis bara sova när jag är sjuk, särskilt när jag tror jag kommer vara hemma från skolan dagen därpå med, men jag har ingen aning om hur det känns imorgon, dessutom så är det bara skönt med lite frisk luft och mys med min fina polle. En liten uteritt står alltså på schemat idag, känner att jag absolut inte ska anstränga mig för mycket nu när jag redan är lite sjuk.

Det är även första dagen det här halvåret som jag är sjuk från skolan, har varit ledig av andra anldeningar tidigare som t.ex när bamira dog, men imorse kände jag att istället för att knapra ipren så behövde jag sova ut, mitt liv har gått i 180 nu på sistone och jag har fått väldigt lite sömn, och struntat i om jag blivit lite sjuk, och då har det blivit mer. Men idag har jag som sagt tagit det lugnt, ska promenera till stallet och sen hem igen, också får jag se hur jag gör imorgon, imorgonbitti istället. 

söndag

vaknade vid 9 tiden, gick upp och packade mina ridsaker, skor, väst, chaps, grimma, regnbyxor, ryktlåda, ja allt i stort sett. Min pappa var snäll och körde mig till stallet eftersom alla grejerna skulle dit. Hämtade in pojken, pysslade om honom och ryktade. La upp tre bommar på rad i paddocken på en av långsidorna, med hjälp två ''sockerbitar'' höjde jag sista bommen. 

Körde som vanligt igenom det vi alltid gör och idag gick det klockrent! Han lyssnade hela tiden och gjorde precis vad jag bad honom utan att protestera eller försöka bita. Fina kille! Travade sedan över bommarna, som jag sedan höjde, då gick det lite sämre, han tyckte nog det var jobbigt, han hoppade knappt utan lyfte lite på benen så han precis kom över utan att bommen föll till marken... Så det får jag fortsätta med, på ryggen blir nog bäst där, då jag kan driva honom på ett annat sätt. När jag var genom svettig av allt springande och han var duktig slutade vi och han fick komma ut i hagen igen. Mockade hans box och  gjorde mig redo för att cykla. Då kallar ägaren på mig och ville prata, han frågade hur jag tyckte att det gick med Bennies, han tyckte det såg  jätte bra ut. Han frågade även om jag ville ta hand om honom som min egen!! Åhh självklart vill jag det!! Så nu är Bennies som min, jag ska nu alltså mocka, fylla höpåsar ja allt man gör. SUPERKUL!! Han tyckte även jag skulle börja rida honom nu så imorgon ska jag dit igen och prova rida honom, jag hoppas det kommer gå bra. Jag har ridit honom för typ två årsen, och då gick det inte så jätte bra... Han bockade massor, backade hela tiden och vägrade gå framåt. Problemet då var att jag inte var så tuff av mig och blev jätte rädd och vågade knappt göra något uppe på ryggen. Nu har jag betydligt mer skinn på näsan och är bättre i min ridning, så detta ska bli kul och jag ser fram emot det. 


Första bilden på Bennies;




 
Hans söta mini grannar ; 

                                                       

Händelserik dag

klockan ringde halv 9, åt frukost och cyklade sedan till min lilla pojke. Tog in honom och började rykta, gick sedan ut till paddocken.

skrittade några varv innan jag började kräva saker av honom, när han kändes bra skulle han stanna när jag bad han samt rygga och öka. Han var lite frånvarande, mycket hände runt om, någon lastade sin häst, bilar kom och gick, hästarna i hagen på andra sidan fick lite fnatt och sprang rundor och hade kul. När allt satte började jag med traven. Han är lite trög men när han väl börjat är han super duktig. Gjorde inte så mycket mer och släppte ut honom, fyllde på vatten och gosade.
Var hemma vid 11 tiden, duschade och fixade mig lite lätt. Därefter åkte jag och mina föräldrar till Bollerups Naturbruksgymnasium, då jag gärna vill gå där när jag börjar gymnasiet till hösten. När vi kommit fram fick vi lite allmän information. Efter det var det berättade dom om de olika linjerna man kunde läsa, intressant! När hon var färdig gick alla till ridhuset där det visades en liten dressyrlektion, körning och årets föl. Det var kul att kolla på, roligast var lektionen och fölen, även om det inte hände något speciellt var det kul och kolla på det andra som red. Fölen var urgulliga! sprang rundor och bockade och visade upp sig för publiken. Nästa sak på schemat var fika sedan en rundvisning. Två tjejer visade oss några av husen man kunde bo i och en del av anläggningen, var skolan var och andra viktiga platser.

Jag tyckte det var väldigt kul att se, dock vet jag fortfarande hur jag ska göra... Samtidigt som jag vill dit så har jag en gnaggande känsla. Att klara mig själv, städa, laga mat och allt är inga problem, problemet är att lämna allt här hemma, alla kompisar och min hund samt familjen. Visst jag är borta måndag - fredag, tar sedan buss hem och åker sedan tillbaka på måndagen igen. ingen lång period då alltså men ändå, jag ska ta det steget också. Det känns som jag behöver detta, som om jag kommer ta skolan mer på allvar när jag är där, det kommer ju vara så många fler tjejer man lär känna och hittar på roliga saker med. Men jag får se, kan knappt somna på kvällarna då tankarna om allt detta sätter sina spår...

/ Hanna

hoppbilder - förändring.

Här ser ni då vår utveckling inom hoppningen, de 4 första bilderna är från i somras när jag hoppade honom, då vart jag inte riktigt med och drev på honom, lät han sova lite vilket resulterade i lata hopp, eller rättare sagt" slänga sej över hindret" hopp. Jag var inte följsam och stod alldeles för rak. De 2 näst sista är jag på och driver, och är följsam, vilket resulterar i fina hopp. Den sista däremot är från igår, då han flög. Jag var med och skänklade på och han var verkligen med på noterna, och då flög han. Jag vart inte riktigt med på hoppet, men vart endån följsam. 

det jag har kvar att jobba på till att börja med, är att följa med lite mer med handen, ibland låser den sej. dock drar jag inte alls så mycket som det ser ut på bilderna, men jag vill liksom ha handen längre fram! 
 
 
 

vår utveckling i bilder.

Eftersom att jag snackade lite om min och tarzans utveckling i föregående inlägg, så tänkte jag presentera det lite mer med hjälp av några bilder. Nu när jag sitter och kollar på bilderna, ser jag hur mycket bättre jag har blivit, och så mycket finare tarzan har blivit. om vi ska utvecklas såhär mycket, såhär fort, så ska det bli väldigt kul att se vad nästa år har att ge oss. Tänkte lägga ut hoppbilder i ett seperat inlägg, men visa upp att även där, har vi förändrats väldigt mycket. 

Detta är i slutet av juni månad, också första gången jag red honom. Här hade jag helt ok sits och fick ner han i form, men fick inte ihop honom. Rättare sagt så gick han ner med huvudet men jobbade inte på så bra. Men det var kärlek vid första ögonkastet och han gjorde allt jag bad honom om, möjligtvis för att jag inte bad om särskilt mycket. 
efter en månads slit, så resulterade det i att tarzan blev lite musklad i slutet av juli, min sits blev bättre och jag började lära mig knapparna, dock så har tarzan en tendens att lätt böja över sig, vilket han gör på bilden nedan, men vår utveckling gick endån framåt. 

nu, 3 månader senare ser det ut ungefär såhär. 3 månaders hårt jobb har gjort resultat kan ju jag säga. nuförtiden begär jag mer av honom, får ihop han mer, jobbar mer med skänkel och sits och mindre med mun, har mycket bättre hållning och har lärt mig ytterliggare fler knappar. efter lite bråk så får jag tarzan att jobba på ordentligt. 
 
 

 

jag har utvecklats sjukt mycket!

Under 1 års tid har jag  utvecklats så otroligt mycket i min ridning, och blivit mycket bättre, om jag nu själv får lov att skriva så. jag har för det första börjat rida seriöst, och under 5 månader har jag verkligen gett allt i min ridning. Jag har ridit tarzan sen i juni månad, och tillsammans håller vi på att utvecklas. mitt mål är att kunna starta han i någon dressyr eller hoppning nästa år, först är jag på jakt efter ridhus dock som sagt, men tillbaka till samtalsämnet, jag har verkligen tatt åt mig av alla omkring mig, när någon sa  till mig att jag hade dålig hållning så började jag rida utan ridväst och jobbade som fan på det, jag ändrade mina händer och nu har jag börjat rida mer med sits och skänklar, istället för munnen. dock jobbar jag fortfarande på att jobba mer med det.

Enda sedan jag började rida tarzan så har vi gått från ett ekipage som såg helt ok ut, till ett ekipage som är mer än ett utseende, prio1 har varit att skapa ett band, och nu börjar han lite på mig mer och mer, och när jag ser bilden nedanför blir jag glad, för jag har jobbat på så fruktansvärt, särskilt med tarzan då han inte är en enkel häst att rida, och på bilden nedan har jag långa tyglar, jag har fått ihop han samlat, fått ut han i svängen och han lyssnar på mig. 

Jag är glad över min utveckling, och att jag har turen att få rida tarzan. Han har hjälpt och hjälper mej så mycket, och mitt mål är att hitta ett ridhus, och att kunna starta någon tävling i både dressyr och hoppning till nästa år. 

my day.

hola guapas!
Jag är helt sinnesjukt trött efter en heldag på mopedkurs i osby, tog tåget tio över 8 imorse och kom hem närmare 6 nu ikväll. Har haft en superdag och haft riktigt kul, var helt galen när jag körde fyrhjuling och var överraskande grym på moped, trots att det var första gången. Imorgon ska jag upp tidigt igen och bege mej mot osby, för ytterliggare en dag på mopedkurs. Dock så slutar kursen 2 imorgon, så jag är nog hemma vid 3. Om jag orkar drar jag en sväng till stallet, nu ska jag avsluta med en film och sedan sova. har lite smått ångest över lite olika saker, men det tar vi en annan dag. 

har förövrigt haft en konstig känsla i magen nu någon dag, precis som att något dåligt kommer hända. har ingen aning om vad, eller hur, eller när, men jag har haft en konstig känsla som inte går att förklara.. förstår inte varför? orkar inte om något dåligt kommer hända..
2 instagram bilder från imorse. 

tarzan & therese - del 1

Tänkte dela upp bilderna i olika delar, dels för att jag verkligen måsta hoppa till sängs för att orka gå upp 6 imorgon bitti, och dels för att det inte ska bli för många bilder i ett och samma inlägg. Blandar fula och fina i samma! 

Jag är bäst på att förstöra bilder..

Orkar inte så söt bild.. är verkligen bäst på att förstöra fina bilder haha, men ack så charmig jag kan va endån.
 

Trött men glad

Vilken lång dag det varit!
Började dagen med en dryg matte lektion efter det träslöjd, donkan, spanska och idrott.... Inte många lektioner men jobbiga!

Följde sedan med Tess till stallet, det kändes otroligt skönt och vara tillbaka i stallet med Tess igen, underbart ! Var fotograf idag, knäppte över 200 bilder på bland annat framridning, hopp och galopp på åker. Bilderna blev super fina tycker jag, hoppas hon gillar dom med!


Ingen Bennies för min del idag men imorgon bitti!

/ Hanna


Härlig dag!

Åh skrev nyss världens bästa inlägg som försvann.. flm.
 
 Idag var Hanna iallafall med i stallet och vart fotograf, jag hoppade med tarzan och sedan drog vi vidare ut på en runda, som innehöll bla stubbåker. Bilderna blev överhärliga och nu har jag drygt 200 bilder att redigera, men dem blev så fina!! Alla bilder kommer komma upp senare, men först av allt ska jag hoppa in i en dusch och tvätta bort all svett, haha så äcklig, men det var varmt att rida idag, världens finaste höstdag! 

Hoppade som sagt med tarre, hoppade som högst 80 och kände att det räckte där idag, eftersom vi skulle ut på åkern, men gud vad han flög över! Till en början var han väldigt stretig och bråkig, men sedan släppte det och han var underbar, extra kul att höra av hanna att vår utveckling syns. Nästa vecka är det min tur att agera fotograf för Hanna och Bennies, ser fram emot det så, förhoppningsvis får jag vara med första gången hon ska rida honom, vi har ju utvecklats tillsammans jag och hanna och jag ser henne som ett stöd, och jag hoppas hon ser mej som detsamma, och jag vill ju finnas där för henne, särskilt vid ett sånt tillfälle då man ska rida en ny häst, särskilt en liten bråkstake haha ;). Hon var ju med på min och tarres första dag tillsammans!

Bjuder på en bild sålänge, nu väntar duschen!

Gör ingenting

Sitter just nu i Kulturhuset i världens fulaste soffa!.. Tess är nämligen på någon anställningsgrej och jag väntar på henne. Har spelat lite på mobilen för att dra ut på tiden men batteriet går längre och länge ner... :(

Dagen-
Skolan gick bra, torsdagar är dryga. Hände inget speciellt. Jag och Tess besökte Coop och köpte kakor, läsk och choklad för 90 kronor... Hahah tjuggisar! ;) gick och satt oss på ett litet berg med vårat inköp och med gott snack! Och nu sitter jag här, har precis smsat pappa, vi ska åka på öppet hus, till bollerup på lördag! Super glad! Funderar På att gå den linjen så känns bra att åka dit och kolla läget och sånt.

Hade tänkt åka till Bennies men är med Tess istället och klockan blir för mycket för att dra dit sen så.

Ha en kul dag!

/ Hanna


Upsidedown dag

Vaknade och var på super humör! Haha inte ofta jag är så glad, undrar vad jag drömde om igentligen... Skolan gick endå rätt så snabbt, Dock blev jag på dåligt humör där och ville bara hem, jag vet inte hur det kommer sig, men ja vissa dagar är man mer känslig än andra när saker händer som man i vanligt viss inte brukar bry sig om. Efter skolan åt jag mackor och sen far jag till stallet, där mötes jag återigen av en super lerig ponny! Han travade idag till mig när jag kom in i hagen och ropade på honom, åh vilken go pojke va?! :)
Idag gick jag med honom i paddocken, gjorde samma övningar med honom som igår. Hade även lagt fram två bommar som vi både skrittade och travade över. Det gillade han, flög över bommarna! :)
Imorgon drar jag dit igen, vad jag hittar på mer än ryktning vet jag inte ännu...

/ Hanna


Bennies

Var uppe i stallet vid kvart över 5 tiden, hämtade pollen och började rykta. Han var lerig överallt.. Ryktade till 20 över 6, då var han skinande ren! Tog ut honom i paddocken och körde lite lydnad, han skulle lyssna direkt på halvter, ryggningar och ökad skritt/trav.
Han tramsade mycket till en början, tog upp huvudet, försökte bita och hoppade till sidorna. Det släppte däremot till slutet och han var jätte duktig! Lyssnade direkt och jag belönade honom med knäckebröd :)

Fyllde på med vatten, gav han en tuss ensilage och kelade. Sen var det dags att cykla, helt svart ute tur jag tog med mig lampor!

Till röntgen, ryggen är fortfarande den samma, den är sne uppe mellan skulderna. Det är inget som är ett problem, ska bara kolla den så de inte blir värre med åren.
Knäna var ett stort problem, hon klämde och drog och kollade men kunde inte riktigt hitta vad som var felet så ska röntga knäna när vi fått en tid. Om de inte hittar något på den första röntgen ska jag röntga knäna igen. Ska börja gå till en sjukgymnast, måste få bättre lårmuskler och hållning.


/ Hanna


På röntgen och väntar

Som vanligt är dom försenade så det är bara att fortsätta att vänta, ska röntga ryggen och mina knän. Jag hoppas det går bra men det brukar det göra så ;) när jag kommer hem ska jag direkt byta om till ridkläderna och äta snabbt sen cykla.

/ Hanna


Mysdag i stallet, samt ett hårt dressyrpass.

Skulle helst av allt vilja krypa ner under täcket och sova lite, kom hem från stallet för drygt en halvtimme sedan och har hunnit äta lite och duscha, nu återstår lite läxor. Eftersom att internetet fuckade innan, så är jag tvungen att göra dem nu istället, ska kolla på några filmer inom NO samt något engelsktskit, fml. Gör så mycket jag orkar, har ju trots allt en bra anledning, då vårt internet knappt fungerade innan.

ridpasset med tarre gick iallafall toppen, körde lite dressyr i padocken och anpassade träningen efter mitt knä, men övade mycket i skritten, serpentiner, volter, snett igenom och skänkelvikning, sedan tog vi samma övningar i trav, gjorde mycket halt och testade ifall han var med, tempoväxlingar osv. och han lyssnade otroligt bra, bråkade lite men det var trots allt ett tag sedan vi körde ett hederligt dressyrpass, började rida vid 6 och klarade rida ett 55 minuters medelhårt pass innan det blev så mörkt att vi inte såg, riktigt mysigt i varje fall, och det var rätt jobbigt endån då både jag och tarzan blev rätt svettiga, haha! Måste köra lite mer dressyr och "jobbiga pass", tarzan har blivit lite för rund och go, så vi måste träna bort lite. Massa godsaker och ingen träning på en vecka, det syns, haha! Så nu ska vi lägga i högre växeln och jobba på! 

Har massvis med bilder från dagen, men då ja har läxa och ännu mer att berätta om lite roliga saker jag fick reda på idag, så tar jag det imorgon istället. Bjuder på en instagram bild från idag istället, mys! Nu ska jag fortsätta med läxa och michael jackson i bakgrunden, godnatt & puss!

Utvecklingssamtalet över!

Det gick faktiskt väldigt bra, över förväntningarna! Väntar nu på att min brors samtal ska bli klart så vi kan åka hem, rätt drygt att va på skolan sen 8,20 ... Jaja bara att gilla läget!! Ska försöka övertala mamma och pappa att vi aka köpa hem Mc, pallar inte vänta på att dom ska göra mat innan jag kan cykla till Bennies. Blir förmodligen att rykta en skitig häst och en mysig promenad! Skriver mer när jag kommer hem!

/ Hanna


mmot stallet!

Jag kom hem för drygt en timme sedan och har roat mej med lite läxor, har gjort drygt 1/4 av veckans läxor, vilket är rätt skönt. Nu har jag precis bytat om och ätit och ska strax cykla iväg till stallet! Det regnar som satan, så extra långarmad, jacka och lite annat åker med i en ryggsäck, får se vad vi hittar på idag, blir en massa mys och förmodligen en liten runda ut, kom på att padocken är upptagen idag! Sen åker jag med claes hem, och gör lite mer läxor, internetet vill inte riktigt samarbeta med mig just nu nämligen. 
bjuder på några snabba fulbilder sålänge, nu måste jag rusa! 

Min och Tarzans vecka!

veckans schema för mej och tarre är rätt oklart, men kommer förmodligen se ut som så det står nedan. På onsdag ska jag antingen hoppa med peggy eller rida ut barbacka på gauda, får se hur vädret är dessutom, är det helt kallabalik så stannar jag hemma och gör läxor istället.
måndag: dressyrpass eller ev. markarbete.
tisdag: dressyrpass eller ev. markarbete.
onsdag:
torsdag: jag ska på anställningsintervju nr2. rida efteråt.
fredag: hoppning eller markarbete. 
lördag: jag ska på moppekurs, möjligtvis rida på kvällen, isf. uteritt.
söndag: moppekurs, rida efteråt, uteritt.

det blir ju rätt oklart då jag har bokat in en stycke anställningsintervju + mopedkurs lördag och söndag, men förhoppningsvis blir det något liknande som det står. rätt skönt att ha en plan iallafall! nu ska jag fortsätta lyssna på queen B, och sedan sova. måste ladda upp inför en mycket hetsig vecka, woppa!
har kinda tomt på bilder, så okej okej, bara för ni tjatar så... eller itne, iallafall, en stycke egopic.

dagens pass - uteritt barbacka.

Idag vart första gången på 6 dagar som jag fick rida min fina polle igen, har haft alldeles för ont i mitt knä de andra dagarna och helt enkelt inte varit kapabel till att rida, vilket har sugit. men idag stod jag inte ut med att inte rida. Igår stack jag dock till stallet för att mysa och borsta honom, och täckade honom dessutom då det regnade en hel del, så idag var han så fin så!

Red ut barbacka på långa bäcken rundan, ensam dock. Vart först lite tveksam då han inte blivit riden på 6 dagar och vart riktigt pigg, men sen kom jag på att det gäller att lita på honom liksom. Direkt när vi kom ut ur grinden så tippade han fram på tårna, stirrade åt sidorna och låtsades bli rädd för allt, travade och drog framåt och tramsade, men sen så slappnade han av lite mer och lyssnade så jäkla bra, han gjorde halt bara med hjälp av sitsen, vilket är ett stort framsteg. Han blir så mycket mer lyhörd när jag rider honom barbacka känns det som, defintivit något jag ska göra oftare! När vi kom ner till själva bäcken så vart där nästan översvämning, har aldrig sett så mycket vatten där och var först lite rädd för att gå över där, och jag kunde inte hoppa av eftersom att då hade vattnet nått mej upp till knät.. men vi gick över där och tarzan knasheezt ställde sej och plaskade i vattnet och tjillade i mitten av allt, han tyckte liksom det var jättekul med vatten, speciellt när de nådde han upp till knät också. 

På långa grusvägen var han avslappnad och lyssnade fint, och vi tog trav hela biten, älskar verkligen tarres rygg och trav, så fruktansvärt gosgos! stora vägen tog han jättefint och när vi kom in i "byn" så blev han lite stirrig igen, rusade lite och blev lite rädd för allt möjligt, t.ex så fort jag skulle resa mej upp i någon backe så blev det trav.. tur han har skön rygg haha! Dock när vi kom upp till kärrstorp så mötte vi en lastbilssak, som körde långsamt och det gick finfint till början, sen flyger tarzan ut på åkern och blev livrädd, och jag satt förvånansvärt kvar på exakt samma plats haha! sen 2 sekunder efteråt så lunkar han på precis som ingenting hänt, så gullig haha! tog trav på grusvägen tillbaka och galopp i uppförsbacken, tog lite galopp inne i skogen i början av rundan också. 

med andra ord, en riktigt gosrunda med världens bästa häst, med lite för mycket energi dock haha! Imorgon blir det antingen en uteritt, eller lite dressyr om jag känner att mitt knä är bättre. Fick lite ondare när tarzan flög ut i åkern, då jag tog tag med det knät.. men han är så söt. älskar han helt sinnes, och så fort mitt knä är bra igen ska vi köra stenhårt, både på dressyr och hoppning!

sunday funday, woho!

Ojoj, i've finally found my way back to the blog! Har varit lite off av olika anledningar, men nu är jag tillbaka iallafall. Ligger i sängen och har precis tinats upp efter en heldag i stallet, tog en varm dusch för en stund sedan och har suttit och smuttat på lite te nu ikväll framför ett avsnitt av desperate housewives, och ja, bäddat ner mej ordentligt i sängen såklart. Har dock en känsla av att jag kommer åka på världens förkylning nu igen, när den förra förkylningen precis släppt.. men det är inte så konstigt efter dagen.

Stack till stallet i förmiddags och hade med mej regntäcke och grimskaft, regntäcket körde dock claes ner med till stallet, men jag begav mej till nya hagen sålänge för att hämta hästarna, och precis när jag kom in i hagen började det regna lite smått och det började åska riktigt högt, också vart det ovanför oss dessutom, och jag blev, såklart, livrädd. Gunilla kom dock och hjälpte mej ta ner hästarna(det var 3 st kvar) så jag tog tarre, gunilla tog peggy och gunillas fosterbarn tog wawa. det regnade som satan och stackars tarre hatar regn, tyckte så synd om honom haha.. och när vi kom i backen ner till deras gårdsplan så lyser hela skiten upp och det kommer värsta braket, jag trodde jag skulle antingen kissa, eller ja... på mig så rädd jag blev, hästarna brydde sej dock inte då de är vana vid skjutbana bredvid osv. men det var så obehagligt, det slog ner precis utanför stallet liksom. Och vi blev helt dyngsura, så jag har gått runder med blöta kläder hela dagen, också har det ju regnat med jämna mellanrum också!

Första lektionen började dock 2 så vi hade cirkus 2 timmar på oss att fika inne i huset, mysa med hästarna och lite sånt, och som tur var slutade det regna och solen började skina just när lektionen började, vart ute och gick med mitt knä, som inte alls blivit bättre, men jag var så rastlös och ville göra någonting, så det var att svälja liksom. Sedan red jag tarre, fixade i stallet och mockade osv. och fixade fint till min  älskling, sedan körde jag och mami hem! T'änkte skriva om dagens pass i ett annat inlägg så det inte blir för mycket här, höres snart!
/tess.
fina bebbo igår, dock inte hans nya regntäcke!

Ont i överallt

Sov länge idag, första gången jag vakande var halv 11, sov sedan vidare till halv 12. Gick upp och åt pannkakor med lillebror och bytade sedan om till ridkläder. Måns följde med idag och det fick han. Ryktade bara honom idag, när hi väl var framme i stallet började det regna och åska så det blev inte så mycket med det. Bennies, ( hästen ) skötte sig exemplariskt, han var framåt och ville hela tiden kolla vad jag höll på med. Måns gav han också lite knäckebröd som han stolt knaprade i sig. När det väl slutat regna släppte vi ut han i hagen och tvättade rent där han har vattnet och fyllde på nytt, det var tungt! Sprang med flera spannar fram och tillbaka då jag inte visste var vattenslangen var.. Får ta och leta upp den...
Hälsade också på Zacko och Molly. Mer gjorde vi inte i stallet. Kom hem och duschade, åt lite och bara tog det lugnt.

Har varit ute och gått med Måns i över 1 timme... Så har ganska ont i kroppen nu, tur blir de soffan för min del resten av dagen/kvällen.

Imorgon är det skola som vanligt, efter det ska jag cykla till Bennies igen, blir att rykta och en runda om vädret håller sig!

Förstår fortfarande inte hur det kan vara så att det inte går att ladda upp bilder....
/ Hanna


Mysig timme i stallet

Har precis landat i soffan efter en lång dusch. Kom till stallet vid halv två, hämtade hästen och började rykta. Vilken blöt skitgris! Haha, han var så gosig och söt. Han hade fullt med kardborrar i mannen, det tog jätte lång tid att få bort alla. Jag gick också en liten promenad med honom, Dock gick den inte så jätte bra, han var som en gummiboll, studsade runt och var allmänt tramsig fast annars gick den bra.

Tog tiden idag när jag cykla, det tar 8 minuter, skönt! :) ska dit imorgon också och hoppas på att det är bra väder, tänkte gå en runda med honom då också

/ Hanna


Kallt..

Med en kopp te i handen ligger jag i soffan och har precis kollat på X-factor, fryser gör jag också... Ska snart gå och byta om för att sedan cykla till stallet, ska ta och rykta hingsten jag förhoppningsvis ska börja rida sen, måste först bli kompis med himlen och lära känna honom bra då han är lite speciell. Så Fort det slutar regna och jag är lite varmare så cyklar jag :)


Härlig höstdag

Vilken underbart kall dag det har varit idag! Med sol och allt.

På skolans schema idag stod det källebergsloppet, alla på hela skolan Ska springa en runda som är 5,6 Km lång. Jag som har knä och rygg problem Hade en väldigt extrem dag så jag kunde inte vara med och springa, inte Tess heller, så vi gick hela rundan. Och vi kom sist in i mål, haha! När bi var klara så gick vi upp till Willys och köpte choklad och läsk, mums! Satt och pratade om allt, åh jag älskar och prata med den tjejen, hon förstår och lyssnar och att bara gå och lyssna på henne är mysigt , haha :)
Nu är jag hemma och har precis duschat och ligger nerbäddad i sängen med musik, mobilen, Sigge vid fötterna och en kopp te.
Tyvärr gick bilderna inte och ladda upp igår jag har ingen aning om varför så jag laddar upp dom så fort det går!

/ Hanna


världens bästa bästavän.

Kom nyss på att jag totalt glömt bort att berätta vad som hände i måndags.. jag och tarre begav oss för första gången ut på en långrunda till skärskogen, tillsammans med michelle och vera. Det vart ju inte den lugnaste och enklaste ritten jag varit med om, men det märks att tarzan litar på mej, och det är något vi ska jobba mer på. Klarade han förbi flertals kor på rundan, trots att han var nervös och flög åt sidorna, så gullig haha. Han vart väldigt pigg och lite ouppmärksam, men annars gick det som sagt toppen. Första gången han vart där dessutom, så det blev många flugor i en och samma smäll, men det gick som sagt toppen, och jag är så stolt över oss!

Nu har jag dock inte varit hos han på flertals dagar pga att i tisdags vart jag på anställningsintervju + cyklade och trillade så nu har jag problem att gå med mitt ben, pga sår på knät. Går alltså rundor med bandage och grejjer och det är ju då därför jag  inte varit där igår och idag. Klarar inte av att gå 2 km helt enkelt! Förhoppningsvis hinner/klarar jag av att dra dit imorgon, annars blir det en lång mysstund på lördag. saknar han så otroligt mycket!! Vet inte hur många gånger jag skrivit det, och jag vet inte hur många fler gånger jag kommer skriva det, men han är verkligen min skatt, det finaste jag har. och jag är så glad att jag har honom, det går inte att beskriva med ord liksom. Är så fruktansvärt lycklig, utan han skulle jag fan inte klarat mej. Det var han som hjälpte mej genom bamiras död tillexempel, då alla andra lämnade mej. Min fina älskling! ♥

Tillbaka i stallet

Och det känns riktigt skönt!
Cyklade dit vid 5 tiden, tar 5-10 minuter att cykla dit, fick börja med att hälsa på alla nya där var sen var det dags att hämta en häst och rykta. I den hagen går också kor som tur är Ska flyttas nästa vecka, dom är riktigt läskiga.. Gick en stor omväg för art hämta Oden, ni har sett en bild på honom innan, ardennern. Han är så himla mysig, stor och gosig! Efter det mockade jag hans box. Klappade alla hästarna i hagen också. Hittade de små minishettisarna, Molly och zacko, Såå söta :)
Såg dessutom lilla hingsten Bennies, ska kanske börja rida honom! Jag håller tummarna!

Nu ska jag hoppa in i dusch, ont i benen har jag också, jag är absolut inte van vid att cykla...

Bilderna kommer i nästa inlägg då de inte går i detta inlägget :)


skriver av mej lite...

Har inte skrivit här nu på ett tag, även fast jag haft en del att skriva om och faktiskt nog, haft tid. Det är bara det att det hänt så jäkla mycket i mitt liv på så kort tid, både bra och dåliga saker. Men jag har varit så jäkla förvirrad och knappt vetat vart jag ska ta vägen, mitt liv har liksom skakats om ordentligt. Brukar vanligtvis hålla sånt här snack på min personliga blogg, men känner att jag behöver skriva av mej lite extra just nu. 

Det känns som att jag levt mitt liv på en ytterst tunn tråd, och försökt att balansera mej, och jovisst det gick ett tag, men till slut tappade jag balansen och föll. Det är svårt ibland, riktigt svårt. I'm just human, även fast jag försöker vara så mycket mer. Jag är 14 år, 11 månader och 12 dagar gammal. Endån så har jag under större delen av mitt liv försökt vara äldre än vad jag är, i vissa sammanhang vill säga. Varför? för jag har varit tvungen. Jag är liksom inte ett vanligt barn som har växt upp vars största problem var om ens barbiedocka tappade huvudet, nej, min vardag var att sitta i samtal, vara för svag för att kunna försvara sej själv och bara vara tvungen att ta emot all skit, och att verkligen hata sitt liv, och sej själv. Vad var det jag gjorde som gjorde allt så fel? vad gjorde jag för fel? när jag gick i 5:e klass så vart jag tvungen att ta emot skit från äldre tjejer som tyckte det roligaste var att hacka på mej. vad gjorde mina vänner? de stod och kollade på. 

Jag har liksom alltid önskat att jag vore äldre än jag var, "för tänk om jag bara var 18, kunde flytta härifrån och skaffa riktiga vänner, börja om och leva lyckligt i alla mina dar". Jag vande mej med allt som hände och vart tvungen att ta hand om mej, stå upp för mej själv. Mamma hjälpte mej en hel del, men hon kunde ju inte finnas vid min sida alltid, därimot uppmuntrade hon mej till att säga emot, sluta ta emot och kämpa tillbaka. Vilket jag började göra, jag kämpade.Och för sådär cirkus lite mer än ett halvår sedan så blev mitt liv äntligen bra, alla såren hade läkt kändes det som. Jag har alltid haft något, jag har mått så jäkla dåligt men endån varit tvungen att le och fortsätta. det kom dagar då jag bara låg i sängen hela dagen, för jag hade ingen kraft att resa mej, jag ville liksom glömma allt och drömma mej bort. Just det här är svårt att skriva, och ärligt talat kan jag inte skriva det utan att fälla några tårar, för jag blir påmind om hur dåligt jag mådde, om hur jobbigt jag hade det, så ensam jag kände mej. All smärta kommer tillbaka, och jag kommer aldrig glömma vem som orsakade den. Jag har heller aldrig berättat det i detalj för någon, och nu när jag äntligen har lyckats glömma det så känns det ju jobbigt att rota upp gamla saker. Men ibland känns det som att man är tvungen. 

Eller bra och bra, jag hade det äntligen helt okej. framförallt ett ställe att dra till när allt sprack, stallet. Eller det har jag ju haft i något år nu, och det är det som fått mej att tänka framåt. För jag vet inte många som haft sån otur som jag haft, men det är ju inte tillåtet att säga något sånt om sej själv, för tänk på dem som blir våldtagna och misshandlade, men ärligt talat har jag blivit misshandlad hela mitt liv, psykiskt. och tro mej, de såren tar fan längre tid att läka än fysiska. Men till skillnad på väldigt många, så söker jag inte uppmärksamhet, jag håller dåliga saker för mej själv och skäms. Visar bara det bra utåt liksom. Istället för att böla i skolan för att något har hänt, så ler jag. och alla köper det. det är allt som krävs för att slippa frågorna, även fast det ibland hade varit skönt med någon som verkligen brydde sej, som kunde se innanför skalet, you know? 

Lyckan kom och gick, men då allt verkligen brast igen var 7 september 2012. min bästavän gick bort. Liggandes i min famn somnade hon in och försvann till andra sidan, och tro mej, jag har gått igenom mycket, och vet vad må dåligt är för någonting. men detta tog nog fan priset. Jag kände ingen lycka, det kändes som att gnistan i mitt liv försvann, och sedan dess har inte allt blivit helt bra, honestly. och det har inte direkt blivit bättre sedan dess, jag försöker tänka och säger att det har blivit bättre, men det har inte det. Jag har tarzan, och han är allt jag har, han är ljuset i mitt liv. och min mamma som verkligen betyder allt. annars fuckar familjen, vännerna och resten av omvärlden sej och jag har lust att bara räcka fingret till hela högen. min fråga är, vart är alla vännerna när man verkligen behöver dem? ibland räcker det med ett litet  jag finns här, så att jag vet. en kram, ett sms, det är inte jobbigt att visa att man bryr sej, om man nu verkligen gör det. Ärligt talat, jag är trött på alla som låtsas, leker och försöker. just be real, be yourself.
Ber om ursäkt för det här inlägget, och möjligtvis kommer radera det snart. Är helt fel blogg jag postar det  på dessutom, trodde aldrig jag skulle skriva sånt här, men just nu skiter jag i. Jag har så mycket inom mej, och det är enklare att fylla en vit ruta, än att snacka med någon man knappt vet om den går att lita på. världen är fuckad, och jag har lärt mej hur den fungerar. texten är fuckad, men jag pallar inte bry mej. ingen behöver förstå, ingen behöver bry sej, men jag behövde skriva av mej. så. end of story, i'm out. peace mates. / tessy.
 

Jobbig dag

Usch, denna dag har varit väldigt jobbig, med dunkande huvudvärk och i örat har jag ändå försökt vara glad och framåt. Har dessutom gått väldigt segt sen jag kom hem, hjälpte mamma med maten, spelat på mobilen och bara legat och tänkt på massor med saker, framtiden, vänner, skolan, killar ja allting..

Laddade ner TV4 play appen innan så ska se ifall jag hittar något kul program jag kan se för jag har ingen lust att göra något speciellt just nu.

Imorgon ska jag till ett annat stall , har varit där innan och ska se ifall där är något till mig, jag tror det men man vet aldrig, håller tummarna! :)


Godmorgon, godmorgon

Är så gott som färdig fixad, är svin kallt här och det är hundra gånger värre ute..
*suck*
Nu första timmen har jag bild, ska fortsätta på ett hus vi ritar, det får väl sådär, jag är ingen person som gillar att sitta och rita just, tycker bättre om att färglägga och sånt och det får jag göra så fort jag är klar med huset.
Är oerhört trött idag men det är bars att sträcka på sig ..
Ja nu ska jag borsta tänderna , ha en Bra dag sålänge ! :)


Musik och sängmys

Ligger nu här i sängen och lyssnar på musik och myser med Sigge, kom hem från en kompis för en timme sedan, riktigt kul, bakade även en väldigt god kladdkaka men den slår inte Tess för den är helt sjukt god.. ;)
Hade spanskprov idag, det får gå som det går då jag inte lägger någon energi på det precis och har aldrig gjort det, har alltid haft svårt med andra språk, engelska exempel, har inte lätt för de och spanskan är ännu värre och jag får inte byta så de är bara att hänga med så gått det går och bli godkänd! Men det känns som jag blir godkänd då jag skrev ändå en hel del, dessvärre imorgon har Vi hörförståelsen, den vet jag inte hur det kommer gå... :/
Annars har väl inget annat hänt, har inte kunnat lägga upp några inlägg igår så får helt enkelt strunta i det och hoppas att detta funkar !

/ Hanna


Grattis till mig!

Godmorgon på er!
Hela familjen kom in i mitt rum för en stund sen och grattade mig och gav mig presenter och frukost på sängen!


Detta fick jag;
Två 3D mobilskall
Skärm skydd till mobilen
En söt krans som min moster gjort
Påladdning till mobilen
1000 kronor på mitt konto
Doft grej av min bror

Är jätte nöjd! Fick även pengar så jag kan handla hörlurar då mamma och pappa inte visste jag ville ha för några.
Tack!

Jag har ingen aning vad jag vill göra idag, får väl ta och hitta på något skojigt!

Ha en toppen dag alla :)



Längtansfull!

Igår kom min kusin hem till mig efter skolan, hon var här till idag. Vi gjorde inget speciellt, handlade massa godis, hyrde film och satt och snackade. Vi hyrde Hungergames och Dreamhouse, jag gillade inte Hungergames men Dreamhouse var ändå okej så filmvalen blev inte det bästa. Men det gjorde ingenting, vi hade hur kul somhelst ändå. La oss för första gången på kudden vid 3 tiden och jag vaknade klockan 9... Otroligt och inte nog med det så gick jag direkt upp och städade lite i lägenheten efter gårdagen, sen dess har jag varit uppe. Tess kom sen också, riktigt kul! Fick en tidig födelsedagspresent av henne :D japp jag fyller år imorgon ;) Hahah är så förväntansfull på vad jag kommer få men det är bara att stå ut som vanligt !
Vi satt bara och snackade om allt möjligt, som vanligt ;)

Tack så jätte mycket !
Här är vad jag fick av henne, fint eller hur?!! :D


DÖR, HAHAH!


hittade några bilder från i våras på min ängel!


just got nothing to say.

Jag känner mej förjävla trött idag rent ut sagt, och tråkig med för den delen. Skulle igentligen till stallet idag efter skolan, men skippade det då det regnat som fan hela dagen, stack istället hem till dadi och käkade, och kom hem lagom till Xfactor. Här har jag suttit fast nu ett tag, malcolm och frida är mina favoriter hittils, malcolm är dessutom så sjukt snygg! haha. Mår inte särskilt bra heller, dendär äckliga förkylningen har förvärrats och jag mår nu ännu sämre. ska försöka komma på något vettigt att skriva om nu, så vi höres. 
Bjuder på 3 instagrambilder från dagen sålänge, eftersom att jag mådde piss så fick jag ligga i omklädningsrummet och chilla istället för att ha idrott, helt ok. / tess.

Zzzz

Har nu äntligen lagt mig i sängen och ska sova, blev sent igår för min del så har varit trött idag med, igårkväll var jag riktigt trött, vid halv 12 ringer två kompisar mig, det enda jag kommer ihåg från det samtalet var att jag svarade på massa nofrågor och att min mobil dog och jag la mig i sängen för att sova... Jag verkligen hatar när det händer, har redan hänt en gång och då sa jag helt sjuka saker.. Så jag var lite nervös när jag gick till skolan för jag kom och tänka på " jag pratade ju med som igår" jag får inte heller på vad jag sa, dom hittar bara på så jag sa nog inte något knäppt denna gången, tur de!

Idag hade jag noprov, vi hade 2 prov att välja medan, ett svårare och ett lättare. Vi fick kolla på det svåra först om vi ville sen byta om man kände att det var för svårt. Herregud vilka frågor det var. Sinnes! Jag bytade direkt till det lätta, vissa frågor var väldigt lätta, tycker att det kunde vara något mellanting istället, för det var en gigantisk skillnad mellan proven.. Förhoppningsvis blir kg godkänd, just nu känns det som jag kommer bli mer än godkänd :)
En tjej i klassen, hon är jätte duktig i skolan och lägger ner flera timmar på skolarbetet hemma varje dag, hon valde ju såklart det svåra, hon satt med det i över 2 timmar ! :O det är sjukt om något, hon skrev också en hel del såklart!

Innan idag träffade jag min kusin som ska komma imorgon, hon skulle göra något på banken sen äta på frasses, jag följde med henne och åt jag med. Det är vad jag gjort i stort sett hela dagen, har även renskrivit min novell som äntligen är klar och plockar undan på rummet, ätit massor med kanelbulle hann jag med! Igentligen måste jag öva till matteprovet jag har imorgon men tar set imorgon bitti, känner att jag kan det rätt bra ändå så :)

Har fortfarande inte hittat något stall som behöver hjälp med sin häst, får fortsätta leta och hålla tummarna på det bästa !
/ Hanna


Bad day :/

Ush ush ush uuuuuuuush..
Jag är trött som fan och har typ ångest över att vi har 2 prov idag, dessutom blev det lite sent igår på mötet, vart inte hemma förrän närmare halv 10, men massa bra saker blev bestämt och jag är så exalterad!! Berättat mer om det sen dock, för nu ska jag ta på mej och rusa ut till bussen, lär vara tvungen att plugga till no på bussen också hehe:(( men vi höres! /Tess


Hej på er

Vilken seg dag det har varit, shit! Iallafall i skolan, efter har det varit hur kul som helst!
Lektionerna har varit tråkiga och jag har varit trött idag, längesedan jag var såhär trött, konstigt att det bara kommer en dag man känner sig död och imorgon kommer jag säkert vara över pigg ;)
Efter skolan gick jag hem och bytade om sen hämtade Sissela mig och vi åkte till hennes häst, ivanhoe. Jag älskar att följa med henne, bara prata och titta på henne när hon tider och suga in allt hon gör för att sedan ha det i huvudet när jag själv rider. När vi var klara där körde vi hem och bytade om för att sedan fortsätta till Nova, hon behövde nya skor så jag följde med. Insåg då att jag också måste ja ett par nya höstskor, har bara tygskor jag använder och behöver ha lite varmare snart. Så det får fixas!

Såg nyss att många ord blir felstavade osv i inläggen och det är pågrund av att min iPhone stavar dom och det blir ett ord jag inte ens vill ha eller så, nu vet ni varför, jag kan faktiskt stava ;)

Bild på en söt ivanhoe!

/ Hanna


Oh shit, mycket nu!

Sitter just nu och käkar och ska strax dra till stallet! Ska först rida Tarzan lite och sedan dra på ridmöte kl 7, efter det hem och plugga till 2 prov imorgon, stress!! Hörs sen, måste käka upp nu. Såg dessutom att det börjat regns ute, ångest :(


tough day for someone.

Idag packade Hanna ihop sina saker och lämnade stallet, vilket vart lite synd då vi har skaffat oss många härliga minnen där under drygt 7 månader tillsammans, men tyvärr tog det stopp nu. Förhoppningsvis följer hon endån med på lucia i december, men bortsett från det så verkar det som att det är över. Förstår ju att det blir en hel del pengar, för det blir det ju. samtidigt så är det ju endån billigt om man jämför med så mycket annat, t.ex ha en alldeles egen häst, rida på ridskola etc. för vi har ju faktiskt nästan våra egna hästar där, men det är inte alltid det håller endån. Det är en bit dit, och att ständigt behöva leva på tåg är ju lite svårt, sommaren går väll an men vintern blir jobbigare. Det är ju även synd att hon ska behöva sluta då hon och wawa kommit en bra bit på dessa 5 månaderna som de haft tillsammans, lite mer tid, lite mer jobb, och det hade kunnat bli perfekt. 

Men nu ska jag inte vara sån, jag hoppas att hon hittar något annat ställe att rida på, som passar henne bättre.Är ju tyvärr även så att alla ställen, passar inte alla människor lika bra. Jag kommer dock stanna kvar även fast hon försvinner, kommer dock sakna min stallkompis, men samtidigt kommer jag ju fortsätta träffa henne i skola och på fritiden, bara inte i stallet längre.(även om hon är välkommen att hänga på mej när som.) 

Under dessa 7 månaderna har vi bytat hästar, det började med att hon red coco och jag gauda, sedan bytade hon till tindra och vi vart fjordhästsparet. Sedan bytade jag till peggy, och efter ett tag hanna till wawa, och till slut bytade jag till tarzan. tog ett tag innan man hittade det perfekta för en, men med alla hästarna har vi haft så sjukt kul! Och vi har verkligen utvecklats, tillsammans. Nu kommer vi dock vara tvugna att dela på oss och fortsätta på egen hand, men jag hoppas det kommer gå lika bra. Jag kommer stanna kvar med tarzan, och ta extra bra hand om wawa, och hanna får hälsa på när hon känner för det, och förhoppningsvis hitta en annan häst. Förhoppningsvis kommer det bli någon mer tur tillsammans i framtiden, möjligtvis med hjälp av hästtransport, men istället för att deppa gäller det att se framåt. det här kommer bli finfint!

Dock så kan jag inte förstå hur hon känner det, tanken på att jag ska behöva lämna ifrån mej tarzan är omöjlig, så jag kan absolut inte sätta mig in i situationen, men det bästa är ju att hon kommer vara kvar. Wawa kommer vara i hagen imorgon, övermorgon, dagen efter det, och dagen efter det. Hon kommer inte gå någonstans. Hon kommer fortfarande vara vid liv och kunna besökas, även om det kanske gör ont. 

men vecka 45 har jag och hanna prao tillsammans, och då blir det till att rida tillsammans igen, haha! och hanna, om du läser detta, i'm right here for you. Bara ett knapptryck/sms iväg, och i'll do my best to help u through this. du är en av mina närmsta vänner, och jag kommer ALLTID vara här för dej. through it all. 
 

Då tog det slut

Dagen idag har gått riktigt segt, har varit en väldigt känslosam dag med många tankar.
Efter skolantpg bi tåget till stallet, där förklarade jag för Gunilla hur läget var, tur som jag har så får jag fortfarande komma när jag vill och så, det känns mycket bättre och jag är glad att det finna människor som förstår situationen!
Det känns väldigt tungt just nu, det är inte lätt, tog dessutom hem alla mina grejer idag, blev en del och pappa hämtade mig som tur var, annars hade det varit tungt och jobbigt att gå till stationen...
Kände att jag ville hälsa på wawa men då tog alla känslorna över och tårarna kom hur lite jag än ville och kämpade för att hålla tillbaka dom, usch det var väldig jobbigt, att se henne spetsa öronen och titta på mig när jag kommer mot henne...

Får försöka hitta någon annanstans istället och börja om på nytt med en annan häst och hoppas på det bästa.

Vid 7 tiden gick jag ut med Sigge, vi gick till min bror som hade fotbollsträning, där satt vi och tittade, när han var klar och duschat färdigt sprang vi hem för att inte missa
X-factor, har precis lagt mig i sängen, orkar inte göra något speciellt, ska bara ligga och fundera och lyssna på musik.


/ Hanna


Long day, no sleep, (skulle publicerats igår kväll)

Long day, much fun and no sleep. Härlig måndag!
Har överlag fått alldeles för lite sömn, haft alldeles för långa dagar och lite för mycket kul nu på sistone, och idag var ju då inget undantag. Dagen i skolan var liksom lugn, seg, men endån rolig. Får lite ångest med tanke på alla läxor och prov vi har, men ska sitta och plugga lite i stallet imorgon, jobba på at lektioner i skolan och ta hem och göra på helgerna ifall det är någon fördjupningsuppgift jag verkligen vill få bra gjord.

Efter skolan stack jag hem till Nelly och sedan drog vi till stallet, hon red Peggy och jag Tarzan! Vi drog ut på en liten runda som innehöll galopp på fält, på grusvägar och lite allt möjligt, Gick helt ok förutom att Tarzan blev lite extra dampig pga Peggy var med + han hade lite överskottsenergi, får bli jobb i padocken imorgon!

Btw vet inte om jag skrivit detta. Men igår drog jag och Tarzan ut på en liten runda i skogen/i kärrstorp, och självklart stöter vi på kor! Han studsade fram och blev riktigt nervös, men jag klarade det! Typ egoboost haha, nej men blir så lycklig för var etapp vi klarar av, nu vart det endån andra gången han såg kor när jag har ridit han, så det vart liksom ingen engångsgrej förra gången. Det roliga var ju att jag gick förbi hagen där korna var i, på förmiddagen. Men då var där inga kor, men sen när jag och Tarzan är ute själva, forever alone på en stig, jo då har korna flugit dit! Självklart liksom.

Nej nu ska jag krypa ner under täcket och sova, i need sleep! Blir så mycket tröttare nu när jag har åkt på världens förkylning, halsont, huvudvärk, ont i öron + snorig, KUL! Men det kommer inte stoppa mej från att gå i skola/rida. Riktig krigare, jag vet. Hörs inorgon! C


Oct. 01, 2012

För min del kommer det nog ta stop i stallet jag är i nu... Tyvärr. Mamma och jag har pratat om detta en hel del och jag förstår henne. Det är inte hel bestämt ännu men det lutar åt det hållet, det känns hemskt. Vill inte skriva så mycket mer om detta nu då det fortfarande inte är bestämt något exakt, men bara så ni vet läget.

Och nu till något roligare, idag efter skolan gick jag till ridskolan och fick mina prao-lappar påskrivna så det ända som är kvar är att lämna in lappen, sista inlämningsdag är imorgon så det blir perfekt!
Ska bli kul och vara där.

Nu ikväll har jag kollat på "X-factor" och lite på "underbart är kort" och nu ligger jag i sängen, ska sova tänkte jag :)
Imorgon ska jag göra läxor, framförallt öva på ett no prov vi har på torsdag om all krafter, nu ska jag få ett bra betyg på detta så jag ska läsa, ska även öva på matte, har prov på fredag... Ska också skicka om min engelska bokredovisning måste också skriva klart en novell.... Åh bara jag skriver detta går jag lite panik, massor att göra ! :/


Kolla som korna gick i hagen idag när jag var påväg not ridskolan, lite kul tyckte jag ;)

/ Hanna




RSS 2.0