pallar inte trycket.

Asså herregud, jag är så slut, på riktigt. Jag har inte fått en riktig bra nattssömn på flera veckor känns det som, och är fortfarnade trött sen gotlandresan, och skolan, och har dessutom varit i gång i 190 nu dessa dagarna, varit i stallet varje dag och dessutom haft en hel del läxa, idag kom jag hem från mötet vid halv 9 och käkade, gjorde svenska och sedan hamnade jag här, ska göra SO och sedan duscha innan läggdags. Sedan har jag bara matte, no och spanska kvar den här veckan. Ska dessutom till stallet imorgon efter skolan, skulle igentligen vatt med en vän men eftersom att jag har läxa så blir det stallet+göra läxan i stallet istället isåfall. 

känner att allt jag skriver blir rörigt pga att jag är så sinnessjukt trött, men skolan måste skötas samtidigt som stallet också behövs det, dessutom hade jag sjukt kul på gotland, så det är värt att vara lite sliten. Dessutom klarar jag mej utan sömn, who need sleep? Men nu ska jag dra, orkar inte skriva mer, skriver mer imorgon, ville mest checka in här nu och skriva så ni vet hur läget är. 

Det närmar sig med fart...

        

         


Glad och trött

Trött efter en lång men rolig dag. Skolan var väl ändå rätt okej, kunde knappt stiga upp ur sängen imorse så har varit trött i stort sett hela dagen. Tanken var att idag så skulle jag bara vara hemma och städa rummet för här är det kläder exakt överallt känns det som, Istället åkte jag tåget med Tess. Fick låna hennes tågkort, Snäll tös!
Så nu ska jag bjuda på något en dag som passar! 

Tess har inte varit i stallet på flera dagar, inget speciellt har hänt där men jo såklart när jag inte är där på måndagen är allt nytt kommet, hästarna har bytat hage och annat som inte hänt medans hon var borta, känns skönt att dom går nere vid stallet igen så man slipper gå en omväg både till och från stallet. 
Red ut på Wawa idag, tog bäcken  rundan fast på mottsata hållet, för att tillbaka så la det en trädstam på en högre höjd som vi hoppade och efter fanns det någon till, kul! Till en början var Wawa helt borta, kändes som om hon kröp fram... Hon Blev sedan pigg och glad och småtravade fram sista biten av rundan.

Nu har jag precis ätit och duschat, ska städa rummet lite snabbt nu tänkte jag då jag förmodligen inte är hemma förrens 9 tiden imorgon kväll skulle jag tro. Är ett möte en bit från stallet om skog och sånt så dit ska vi, känns lite kul att vara där då alla är så gamla och så kommer vi där... Jag hoppas verkligen det kommer att gå bra och att vi får som vi vill ha det! Mer om det kommer imorgon! 

Stallkatt;

        

                                                                              



 

I'm back!

Kom hem alldeles för sent igårnatt och fick sova cirkus 2-3 timmar, steg sedan upp för en väldigt jobbig dag i skolan, men också en mycket rolig dag. Jag var ju riktigt trött, hade dålig hår&smink&kläddag och kände mej typ.. död?! Men jag hade väldigt kul med alla i stort sett, vi har fått en ny vaktmästare på skolan och det första jag sa när jag såg honom var "helt klart snyggare än vår förra vaktmästare", vilket min bilddlärare hörde och berättade för hela klassen, sedan på SO-lektionen kommer han in och ska fixa klockan och alla i klassen typ skriker "therese, var det inte han du tyckte var snygg?" och jag skämdes, for the first time. Stackare liksom! Dock blev jag väldigt pratglad idag, och snackade med allt från 7-8-9:or, strangers&friends, osv. Efter skolan tog jag stadsbussen till stationen, missade första tåget så tjillade på frasses till nästa tåg, och gick sedan upp till stallet.

Tog in tarzan och blandade betfor osv. och satt mej sedan i boxen och gjorde engelska och några mattetal medan tarzan mös vis min sida. När jag var färdig så borstade jag och fixade honom, snackade med gunilla och begav mej sedan ut på en liten runda. Red "bäcken rundan", och fyfartyg vad jag är nöjd, nöjd över tarzan, nöjd över mej själv, nöjd över oss, och framförallt nöjd över våra framsteg. Där är ett litet ställe där jag aldrig fått fram tarzan förut, men idag stannade han till, luktade och sedan när jag tryckte på så hoppade han lite (o)smidigt över, resten av rundan gick toppen, tog galopp och hoppade några hinder i skogen, först hoppade vi över en liten bäck och tog sedan galopp till nästa hinder som är en liten stock, sedan tog vi full galopp på ett ställe som skulle vara en raksträcka, men där har trillat ett litet träd som han flög över, bokstavligt talat. Sedan red vi ner till stehag, och sedan upp i skogen och hem. Han lyssnade otroligt bra, var lugn samtidigt som han blev väldigt nervös och steppig på vissa ställen, och i galoppen så hade han sån energi att det var sjukt, men han har ju trots allt inte blivit riden på drygt en vecka. 

Träffade först i början av vår runda på ett gäng springades småpojkar, sedan när vi kom ut vid fotbollsplanerna så var det några som hade träning, bla killar i 18-20 års åldern, och när jag red förbi så stirrade exakt alla på mej, de gnäggade och gudvetvad. Lite awkward faktiskt. Sedan när vi kom vid en annan grusplan så var där klassgrillfest och massa tjejer i 9 års åldern sprang och skulle klappa tarzan, tarzan var dock väldigt nervös och snurrade rundor, men en liten pratstund med dem fick jag och de fick klappat tarzan lite, sedna kom diane(tror jag hon hette?) som vi badade med hästarna hos i somras fram och började snacka, kul att träffa henne igen faktiskt! Väl tillbaka i stallet fixade jag tarzan, tog ut honom och gick sedan en runda med florri och fegereya i skogen, sedan körde gunilla mej hem. UNDERBAR DAG!!

Skulle igentligen gått och lagt mej för ett bra tag sedan men kände att jag ville slänga in ett litet inlägg, särskilt eftersom att allt var helt underbart idag. Nu ska jag däremot hoppa till sängs, ska till stallet efter skolan imorgon också, ska se om jag hinner med några inlägg innan dess. Nu dessa dagarna skyller jag på semester och trötthet, kommer förövrigt massvis med bilder från gotland när jag har piggnat till lite. Men nu, off to tha bed. Så godnatt, hörs imorgon!!

wawiiis <3







                                                     

Bilder från hagen

















                                                     

Måndag

Skolan idag var helt okej, Gick snabbt så man hann inte tänka sådär jätte mycket på tiden. Blev inget stall idag då mamma är i stockholm och tog tågkortet med sig och pappa har fotboll och att cykla på en cykel med punka både fram och bak nej, förhoppningsviss så kommer mamma hem vid 3-4 tiden imorgon så jag kan åka till min lilla prinsessa! Idag efter skolan, gjorde jag några mattetal + engelska, sen sprang jag 5 Km. Nu känns det hur bra som helst! Ska fortsätta med detta några dagar i veckan. Sprang igår också med min lillebror som cyklade bredvid. 

          

                                                                     

Gotland!

Just nu sitter jag på hundutställning i Gotland och njuter av livet, här är så förbaskat fint och jag har haft så sjukt roligt, efter utställningen ska vi dra till Visby och gå en långgrunda med hundarna, jag har hand om min mosters basset hound, Elsa under den här lilla semestern, jag är överlycklig och Elsa är så härlig haha! Igår var vi först i Visby, sedan stack vi till någon smyckesaffär och sedan drog vi vidare till Fårö, har sjukt många bilder och så mycket att skriva, men 40% batteri ska räcka hela dagen så detta blir lite snabbt!

Är iallafall jätteglad och har det hur bra som helst, har köpt en jättefin bronsens och en liten present till mamma, ska se ifall jag hittar mer senare idag, också ska jag fota en hel drös med fler bilder, jag är en riktig turist och älskar allt gammalt, var t.ex inne i domkyrkan här i Visby igår, magiskt. Saknar dock Tarzan sjukt mycket, men på måndag får jag äntligen se han igen!

Imorgon ska vi till hundutställningn igen, städa stugan och sedan ta färjan tillbaka, kommer vara hemma nattetid imorgon, någon kommer vara rätt död i skolan på måndag.. ;)
(försöker lägga till några bilder, får se om det fungerar)
/ Tess


Stallet nu!

kom hem och bytade kläder och ska nu gå igen för att träffa min älskade wawis! Ska rida ut med Zoe, men det ser ut som att det ska regna när som helst, mörkgrått överallt... Men får se ifall planerna ändras eller om det blir som planerat. Fick hem mina beställda kläder idag, får skicka tillbaka vissa då de inte passade... Men får nytt igen men då större storlek.. :)
Mer uppdatering om stallet och dagens kläddsim när jag kommer hem igen! haha
      

                                                                       

Gymnasiet..

Har kollat runt lite på hästlinjer nu inför gymnasiet nästa år, var också och pratade med en på vår skola som hjälper oss med detta, hon föreslog Bollerup, visst där verkar jätte bra, fin miljö och allt men jag måste då alltså ''bo'' där... Och jag är inte direkt redo för att inprincip flytta hemifrån nu, har även kollat på flyinge , Men har nu ett tag studerat Helsingborgs ridgymnasium, verkar faktiskt vara bra, står att dom fokuserar på ridning, och tillbringar mycket tid i stallet och uppe på hästryggen( om jag väljer det som profil, det jag vill )

Men nu har jag en fråga till er,
Har du gått på några av dessa?
Vilket rekomenderar du?



Bor i Eslöv så jag vill inte pendla allt för långt.

Tar alla förslag!! Både för och nackdelar


      

                                                             
                  

HÖST

skrev nyss med en kompis, och vi nådde till slut till höst snack... så fick lite tankar om det hela.


Jag vet inte riktigt vad jag känner inför hösten, självklart längtar jag till min födelsedag.

 Men att frysa varje dag, allt regn och gråa mörka dagar, nej tack inget jag längtar efter.
Däremot längtar jag efter alla fina foton man kan ta, när löven skiftar färg och allt annat vackert som kommer fram, tro det eller ej men att ta på sig stora varma tröjor till stallet, ta med varmchoklad till de extra kalla dagarna och vinterpälsen kommer, då hästarna blir fulsöta, haha ja det finns både för och nackdelar med hösten!

Vad tycker du ?

Bilder från förra hösten;
                                

      

      

      
                                                                    

Hemma idag

Idag blir det tyvärr hemma då ingen häst är ledig. Idag har det inte hänt alls mycket i skolan. Vi spranmg coppertestet, ligger på 2 km. Det springs på tid, har alltid velat klara det under 10 minuter, aldrig lyckats. Innan sommaren sprang jag på 10.44, när vi fick reda på att vi skulle springa i måndags blev jag taggad! Ville bara klå mitt egna rekord! Och idag gjorde jag det, sprang på 9.32, gissa om jag blev glad?! :D Överlycklig här, så nu gäller det bara att klara detta rekord, så det blir träning!

Har tyvärr  inget annat kul att skriva juust nu, ses!

                                                                       

Lite oplanerat..

Skolan var rätt så lugn idag, hände inget speciellt, tur det igentligen har varit en väldigt seg dag med dunkande huvudvärk och naturligtviss ska det flesta i klassen ''testa'' våra nya lärare, så det har vatt en väldigt rörig dag.
Tess åkte iväg nu efter skolan så det blir några ensamma dagar i stallet, kommer kännas lite konstigt. Fast ja helt ensam kommer jag inte vara;

Fredag; Rider jag ut med Zoe som rider Peggy.
Lördag; Rida med min kusin som ringde häromdagen och ville rida, så det passar bra då jag kan visa henne i skär som inte gick sist!
Söndag; Är det handikapp och damerna som rider så jag vet inte ifall jag kan rida den dagen.

Tog tåget fyra till stallet, trodde att wawa stod i hagen, men två andra tjejer som rider där hade tagit in henne och när jag kommer ner till stallet rider dom henne, blev lite besviken då jag hade planeratdagens ridning så där försvann de.Fick istället rida Coco, blev inget speciellt red dressyr till en början och sedan la jag ut en bom på tjugo meters volten.

Tränade på detta;

* Mycket tempoväxlingar, skritt-halt, trav- skritt osv
* Få ut honomi alla hörnor ordentligt
* Kort galopp

Det var blev svettit för oss båda, han var spänd genom hela passet, blåste en hel del och trädkronorna susade och allt möjligt var ju läskigt då så han var mer intresserad på mijlön runt honom än mig, lyssnade i stunder gick i bra form , för att sedan bli spänd och nervös. Jag är nöjd med dagen, trotts det inte blev någon Wawa jag red ;)
Imorgon blir det inget stall, damerna har bokat hästarna så jag har ingen häst att rida..

Gammal bild på Coco;

                      

                                

                                                                    

She-wa-wa 21/8

Drog direkt till stallet när vi slutade. Idag har det varit rätt kvavt och molnigt men ändå ett härligt väder! Red ut idag, Gula rundan och sen Bäcken och tillbaka genom byn. Mysig runda!

Redan när jag hämtade Wawa från hagen kände jag att hon inte var på topp, gick med henne och Peggy från hagen till stallet, det funkade väl inte sådära bra, blev trampad två gånger längs hälen och världens minsta skrapsår från Peggys hov på foten, att ett sånt litet kan göra så ont ! Ja nu har jag lärt mig att jag aldrig ska gå till stallet i ballerina skor, självklart igentligen men kommer jag direkt från skolan men ridkläderna i väskan tänkte jag inte på att byta skor. Tror wawa börjar bli brunstig, stannar hela tiden men under ridningen gick det bra annars är det där hon klöddar till det en hel del men det lär isåfall komma snart...

Under uteritten rider vi förbi en fotbollsplan, där skulle dom spela match... Kul, Wawa gillar inte bollar och det kom massvis med folk i klungor, Båda hästarna blev lite nervösa men de skötte sig utmärkt!
Hon var väldigt pigg idag, drog iväg i galoppen en gång och så fort vi skulle trava satte hon nosen i vädret och tog några galoppsprång... Jaja lite kul var det i början men sen blev det bara drygt.

Tess åker ju imorgon så jag vet inte ifall det blir att jag får rida själv eller om hon är där samtidigt som jag, det får vi se.

Är så trööööött i huvudet nu, med alla tidiga mornar, skolan och ja allting tar  stryck på en just nu, man kommer inte in i rutinerna direkt inte! .. Så jag ska sätta på musik, duscha och plocka undan på rummet lite, tänkte även sno en glass ;)


     

                                                                    

I did it, together we're unstoppable

Asså herregud. Jag är så lycklig just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, idag slutade jag tjugo i tre, direkt efteråt stack jag och johanna och handlade fika på willys, sedan tog jag tåget till stallet. Hämtade tarzan i hagen och red tillbaka, vart rätt kul när jag skulle hoppa upp med en tung väska på honom i endast grimma och grimskaft, när vi var ensamma. Men det gick! tanken var från början att rida tarzan i padocken och rida ut på tindra, men det var riktigt varmt så jag bestämde mej för att skippa att rida tindra och istället rida ut själv på tarzan. Tog en runda på ca 35 minuter och han var så fin och duktig, jobbade lite på att förflytta honom, tempoväxlingar osv. ute i skogen och han lyssnade minst lika bra som i padocken, om inte bättre. I galoppen så fick jag honom i kort galopp, trots hemväg, trots att vi var ensamma. Det märks så himla mycket att jag ridit honom nästan varje dag i 2 månader, vi är verkligen på rätt väg. 

Dock när vi var ute i skogen så vart där en hage med kor, och kalvarna sprang runt och lekte osv. och vi var inne på en liten stig mitt inne i skogen, och om ni inte visste om det redan så är tarzan livrädd för kor, han får panik och man känner hur hans hjärta dunkar och hur hela han börjar skaka. Blev lite nervös till en början när jag såg korna, men tänkte att "det här går liksom", han hoppade i sidled och bakåt, sedan ställde han sej och stirrade på dem och jag tog två djupa andetag, lät honom kolla och sedan drev jag på honom framåt, han fick ju en jäkla fart, men, vi klarade det. Jag klarade rida honom förbi kor, och han var så in-i-helvetes duktig när vi var ute, i boxen, i hagen, allt. Vi är på rätt väg, och han börjar verkligen lita på mej och jag litar ju på honom. Helt sjukt hur man kan lita på någon så mycket, han är min bästavän och mitt allt, han är mitt liv. Bara dessa dagarna nu har jag tömt ut allt skit och snackat tills jag kännt mej tom, verkligen så himla skönt att sitta i boxen och prata ut medan han äter. Obeskrivlig kärlek!

Maauuuud!

Kom hem för 10 minuter sedan och har varit i stallet hela dagen, hungrig som fan men har haft det underbart. Nu; mat framför lilo och stitch, lite mera underbart.


The place where everybody is equal.

I stallet så har det nu blivit överfullt med gamla och unga som rider, 3 yngre tjejer som jämt har med sej någon kompis, 2 lika gamla som oss och 2 äldre tjejer, och en lite äldre "kvinna". Sedan är det handikappslektion och damlektion, med andra ord, just det jag skrev i början, överfullt. Eftersom att jag har varit där i så många år så vet jag ju det mesta, därför vill man gärna ställa upp, hjälpa till osv. och det är ju hur kul som helst att kunna hjälpa till. Dock är det jobbigt när t.ex när någon av de yngre tjejerna vill ha hjälp men man bara känner att man orkar inte, man vill bara till sin häst, vara ensam och typ gråta ut. Tar igår som exempel, jag stack dit på morgonen i hopp om att det bara skulle vara jag och tarzan i stallet, men då var där redan 2 yngre tjejer och red, och snackade osv. och jag kände att mitt mood var på noll.

Det jobbiga är att man alltid vill vara glad, framåt och visa dem att det är kul att hjälpa osv. men när man är på dåligt humör suger det, eftersom att man lätt kan framstå som avvisande och bitchig, och stallet är ett sånt ställe där man inte kan vara bitchig, där alla är lika, och ingen är bättre än någon annan. Alla är duktiga på sina egna vis, alla kanske inte är bäst på att rida, men där finns dem som är bra på att ha ordning i stallet, mocka, smörja träns, sadla, borsta, fota osv. osv. där går man in i en bubbla liksom. Alla har sina egna åsikter, och jag personligen hatar när det bara är 1 person som bestämmer hela tiden, när det händer att det bara är jag som kommer med förslag så blir jag på så jäkla dåligt humör haha. Vet inte varför jag skrev hela denna texten, my point is, stallet är ett ställe där man ska bara vara sej själv, hjälpas åt och inte kolla ner på någon som kanske inte rider lika bra som en själv, alla är bra på olika saker. det är det som många missuppfattar, de tar stallet som en tävling, där de jämt och ständigt måste visa att de är bäst på allt, och bestämmer hela tiden och bara är allmänt dryga. 

Failbilder

Det roligaste med att fotografera hästar är att det alltid blir någon failbild som blir så sjukt roligt, jag håller alltid in knappen lite längre så att det blir "maraton" och då samlar man ju på sej några ögonblick. 

huvudvärk...

Kommer inte hända något speciellt idag, mår inte alls bra, har ont i huvudet, jag hoppas verkligen inte att jag kommer få feber då det sämsta jag kan göra just nu är att misa massa i skolan, visst det händer inte så mycket nu men jag vill vara där då vi inte haft alla lektioner ännu och då får man reda på massa nytt. Så jag håller tummarna, tråkiga är att jag inte kan åka till stallet och hjälpa till med handikapp... Hade velat åka dit men jag orkar inte så jag hoppas värken släpper snart så jag kan göra annat än att bara sitta här på rummet.

Hoppas ni får en roligare dag än mig iallafall!

Dagens frukost;

     

Sixten;

                      


                                                               

Handikapp + rida tarzan.

Godmorgon, vet inte riktigt hur jag skulle påbörja det här inlägget men det kändes passande, har dock varit vaken ett tag, är trött som fan samtidigt som jag inte kan sova, hate when that happens. Har packat osv. och vid kvart i 1 kör pappa mej till stallet där jag ska hjälpa till med handikapp och själv rida lite, får dock se hur jag gör sen, men det får väll antagligen bli en uteritt eftersom padocken är upptagen, så får väll se vem jag kan asa med mej ut i skogen eftersom att mamma förbjudit mej att rida ut ensam, och jag vill inte göra saker jag inte får liksom, haha.
bild tagen av mej för någon vecka sedan.  

Lite bilder

     

     

     

                                                               

18/8

Blev att jag åkte till stallet vid tre tiden igår, Isabelle ringde och undrade ifall jag ville komma ch hjälpa dom, när jag kom dit var dom redan påväg hem men Isabelle stannade kvar och pratade och kollade medans jag red lite enkel dressyr i paddocken.

Wawa kändes hur fin som helst, skrittade fram i bra tempo och travade hur fint som helst. Gav mig på skänkelvikning, gick faktiskt bra, hon klarade några få steg sen blev hon förrvirrad och tramsade men hon klarade det, så det ska jag gå igenom lite varje gång tänkte jag så till sist blir det kanske några riktigt fina skänkelvikningar! :)

Däremot i galoppen låtsades hon inte som hon fattade mina galoppfattningar och började sparka bakut så fort jag gjorde galoppfattningen, slutade med att jag fick ryta till ordentligt så lyssnade hon jätte bra, samlad galopp och allting, ibland kan den tjejen överaska en!

Fick duscha av henne efteråt, så då passade jag på att knäppa några bilder på henne, inte så tjusig dock! ;)
     

                                                             


love my life.

Kom på mej själv med att vara oerhört dålig att uppdatera i den här bloggen, blir så att det blir bra uppdatering i en av mina bloggar, eller inte i någon alls. Det ska bättras, promise! Har dock haft en fullspäckad dag och kom hem nästan precis, har varit uppe sen tio i 7 och har värk lite överallt. Jag har iallafall utan tvekan haft en utav mitt livs roligaste dagar, känner mej dock lite för upprymd för att berätta allting än, men det kommer, trust me. Detta har varit en dag jag aldrig kommer glömma haha! 

Gick iallafall upp tio i 7 som sagt, och fixade mej och cyklade till statonen och tog tåget 8, stack upp till tarzan och myste i stallet eftersom att det regnade, sen när det slutade regna så gick vi ut och gick en lång promenad för att sedan mysa lite till, och rida barbacka tillbaka till hagen, finns inga ord för hur mycket jag älskar honom, det är faktiskt rätt sjukt. Otroligt skönt att bara ut och gå och liksom skippa ridningen, prata ut ordentligt utan att någon hör, var ju bara jag och tarzan i skogen så tidigt haha. Dock när vi kom på vår runda så var där kor, som tur var hann tarzan aldrig se dem och jag blev faktiskt inte så rädd, men nu i efterhand så kom jag på mej sjävl med att tänka, att det kunde gått rätt illa till haha! Tog tåget hem tio i 11, duschade, åt och fixade mej, tog sedan tåget 13:49 till malmö för malmöfestivalen och rix fm festival. Drog dit tillsammans med patricia och hennes syrra + hennes kompisar, och träffade några andra tjejer som jag också var med resten av kvällen, var sånt ös när festivalen började och jag fick bla kram av sons of midnight, alex(dannys dansare), ola lustig, och några uppvärmningsmänniskor,  träffade dessutom greger som jag gifte mej med i växjö, berättade även för honom att vi gifte oss där och han trodde jag menade på efterfesten där han var lite för full, haha! Fick dessutom frågan om jag skulle dra till efterfesten och man bara '' gärna, men äh nej, jag är bara 14.'' tänkte dock bara det, dom får ju gärna tro att jag är 18+ ;) sucks 2 be 14 dock. 

går inte in på alla människor jag fick ögonkontakt, vink av osv. då det kan bli lite fjortisaktigt haha, men nej herregud, best day ever!! nu ska jag avsluta med filmtittandes, hörs imorgon, puss! 

Snart stallet

Idag drar jag till stallet vid två tiden tror jag, blir själv då mamma inte tyckte jag skulle åka imorse med Tess.

Här kommer hur det gick igår;

Red Wawa med Tarzan och Peggy i paddocken, det blev hoppning. Först gick det jätte bra, hon var framåt och hoppade jätte fint. Till slutet blev det därimot lite sämre, hon blev ofokuserad och hoppade av fel men det gjorde inget, det var rätt varmt och då blir det lite jobbigare.

Efter det provade jag Kulia, en shettis som kommit tillbaka från betet, haha det var kul, hon är inte så gammal och har inte blivit riden en del. Trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde för oss, hon gick fram överallt även fast Gauda värgrade gå över någon bäck och sten osv.

Nu väntar jag bara på att mamma kommer hem så jag kan åka!



                                                     

första avklarad

Dagen före skolstart efter ett långt sommarlov, finns det så många tankar i huvudet och alla de Små känslorna som kommer krympande så smått ibland, man kan inte förklara de helt, nervös, glad, ledsen, förvirrad ja det är nog allt i ett skulle jag tro!
Nu är min första dag avklarad, jag är nöjd. Tess kom hem till mig runt halv 8 imorse för att fixa sig och äta här, alltid kul när man är 2 första dagen så man inte kommer in genom dörrarna fördelad över vart mab ska gå medans alla kollar på en..
Många av vännerna var lite förändrade medans vissa såg ut som vanligt.

Efter gick vi hem till mig oxh bytte om och åt, på stationen träffade vi 2 andra tjejer, Michelle och Vera, de rider på samma ställe. Bestämde oss då för att rida ut tillsammans, jag red på wawa, det var mysigt med några stycken, känner verkligen skillnad på wawa då man blir lite fler när man kommer ut, händer nog en del hästar.

Efter stallet så åt jag, skulleduscha fast fick vänta i typ 40 minuter tills pappa kom hem med nytt schampo som jag tog slut på igår, packat till idrotten, taggad för en löpning i skogen! Har även skrivit under papper oxh allt hah nej trött nu så ska sova, godnatt!

Bästa avslut på sommarlovet!

Äntligen kommer ett inlägg när jag sitter vid datorn! haha, kan ha lite bilder med då än bara text, personligen tycker jag det är roligare att läsa ett inlägg när det finns någon bild med, men bara text gör ju inget det heller!
Har precis kommit ut från duschen, tog en lååång varm dusch! Dränkte mitt hår i hårinpackning, så nu är det sådära härlig lent det kan bli efter lite inpackning.
Efter detta ska jag måla om mina naglar, lägga fram nycklar, väskan, pennor, hänglås och ja allt man kan tänka sig till första skoldagen efter ett skönt sommarlov.
Detta sommarlovet har jag till mesta del tillbringat dagarna i stallet, eller rättare sagt, det har jag! Bara enstaka gånger jag varit hemma. Till skillnad från förra sommaren, var jag i stallet 1-2 gånger i veckan, inte mer. Istället var jag ute med kompisar och var nästan varje dag med min dåvarande kille så detta sommarlovet har varit helt annorlunda, inte fritt från kompisar men stor skillnad!

Det känns riktigt bra att avsluta sommarn innan skolan med en lång uteritt med sol och självklart en massa mys med hästarna. Red rundan som jag pratade om igår, vi kallar den nu Bäcken eftersom man rider ner till själva bäcken i skogen. Red även ner vid skolan och ett dagis, det blev lite läskigt tyckte hästarna då vid dagiset skrek barnen och vissa kröp i buskarna i rasande fart, det är ju inte alls roligt tyckte dom så båda två flög till sidan för att sedan försöka komma därifrån så fort som möjligt, hahah så söta, inte varje dag dom stöter på någon krypandes i buskar!

Jag är nöjd med denna sommaren och hoppas på en bra skolstart!

Hoppas ni som också börjar imorgon inte är allt för nervösa och får en bra dag!
Ha det bra sålänge! :)
                  
                         

                                                             

mot stallet om 30 minuter!

Ja, då tar jag tåget med tess till stallet. Imorgon börjar ju skolan igen, härligt att avsluta dagen med en mysig uteritt innan skolan börjar igen. Väntar nu bara på att tess har ätit och sånt.
Jag hoppas dagen slutar bättre än den börjat men stallet gör en alltid på så mycket bättre humör!
Mer om dagen kommer sen när jag är på hemmaplan igen!:)
//Hanna

FÖR SÖT!


godmooorning folks!

Sommarlovet börjar närma sej sitt slut, och såhär sista dagen innan skolstart så rusar allt man behöver göra i huvudet, också börjar man bli lite smått nervös över första dagen. Om en timme ska jag bege mej mot frisören för att fixa lite innan skolan börjar(man måste ju alltid ha förändrats på något vis efter en hel sommar!) och sedan ska jag va med en vän, och sedan tillbringa resten av dagen/kvällen i stallet. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men det hade varit skönt med en rejäl uteritt iallafall, och bara mysa. För allt förändras ju enormt när skolan börjar, dessutom så börjar vi 9:an, vilket betyder ännu mer plugg, ännu mindre tid och sen så går det mot mörkare tider, och eftersom att vi kommer hem sent från skolan så blir det mörkt när vi är i stallet osv. osv. osv. men för en gångs skull ser jag faktiskt fram emot höst och vinter, det här året kommer/har varit så himla bra. Jag ska fortsätta jobba och mysa med tarzan, och i höst ger vi oss förhoppningsvis ut på vår första tävling, sen ska jag till thailand, gotland och massa annat mysigt. Men nu tillbaka till dagen, det ska bli så oerhört förbaskat skönt att tillbringa sista dagen med tarreparre, och hanna och wawa med såklart. Avsluta sommarlovet så som jag började det, om man bytar ut peggy mot tarzan.

påtal om det, det bästa valet jag gjort inom häst/ridning, så var det att ta tarzan istället för peggy, missförstå mej inte nu, peggy är verkligen en fin häst som jag älskar. men till slut så kände jag att jag kunde henne så bra och jag ville ha mer utmaning, där kom tarzan in i bilden och jag blev dökär, hade ju dock lite svårt att släppa peggy men nu känner jag att efter att ha satsat på tarzan i några veckor så har vi gjort väldigt stora framsteg, jag personligen tycker att vi har förbättrats så på dessa 2 månaderna. Vi har fått en bra start liksom, nu i höst kommer jag fortsätta  jobba med honom, mysa med honom och bara va med honom liksom, och förhoppningsvis så fortsätter vi förbättra oss. det finns inget bättre än när man själv börjar se förändringen, förbättringen. 

just as simple as that.


mycket text efter lång "paus"

Jag har varit så jäkla off på sistone, jag har inte orkat blogga, och när jag har gjort det så har det i stort sett bara blivit en enda stor röra. har haft lite som en bloggpaus, fast endån inte. Så många känslor och tankar har dykt upp och ja, jag behöver väll igentligen inte förklara mej. Är redo att blogga för fullt nu framöver, förhoppningsvis dyker det upp massa härliga hästbilder, egobilder, övningar, tips och massvis av textröror, det sista lär iallafall komma från min sida, kallar det även för ordkaos - för er som inte känner igen det där ordet så är det när texten blir kaos. kind off. 

Eftersom att jag har några dagar att ta igen så tänkte jag köra en liten "snabbspolning" igenom allt, åtminstone det jag kommer ihåg, eftersom att jag varit i stallet varje dag nu så blandar jag ihop dagarna lite, hehe! I lördags red jag först tarzan i padocken, körde dressyr och det gick väll hyffsat bra, han lyssnade på mej, gjorde det jag bad om, men han kändes så jäkla okoncentrerad och så fort det dök upp något annat ljud så "försvann" han. men jag var nöjd, skrittade ut på en liten runda efteråt och han är verkligen så fin min lilla pojke, och jag börjar känna att det har skett en ordentlig förändring hos oss, det känns så mycket bättre nu! Red sedan ut på tindra barbacka, slutade med att jag trillade av då hon blev rädd för något helt onödigt, annars gick även den turen bra. Efteråt följde hanna med mej hem och vi hade det nice, gick och la oss vid halv 5 och gick upp halv 11, segade oss och stack till stallet vid halv 2 för att hjälpa till med handikapp, efter det stack hanna eftersom hennes pappa hämtade henne, medan jag stannade kvar.

Skulle igentligen bara gått ut och gått en liten runda med tarzan, men blev så jäkla sugen på att rida så julia(som red tarzan förut) kom ner och red med mej, först red jag tarzan men sedan bytade vi så jag fick abbsan, skitrolig häst, dock kan hon ingenting då hon bara är påbörjad i inridningen eller vad man säger? dock är hon d-ponny och lite liten för mej, så det kändes apflummigt, men ack vad kul! sedan bytade vi hage till hästarna och jag kom hem vid halv 7 någon gång. Imorse stack vi till stallet vid halv 9 och red först ut samma runda som jag och julia red igår, på tarzan och wawa. kan inte säga annat än att jag är så sjukt positivt överaskad. Tarzan är verkligen underbar, rundan gick super! han är så gullig också för han blir så jäkla glad när han kommer ut, särskilt när han får galoppera. Dock så har han lugnat sej enormt nu på sistone. Efter det så red vi till skärskogen med coco och abbsan, blev lite smått kär i abbsan igår så det var skitkul. dock lite kul att rida henne direkt efter jag ridit tarzan. Hon blev ju rädd för en del saker och var oerhört tittig, men inte mer än hur tarzan brukar vara. dock när coco gjorde någonting så tittade hon på honom och gjorde sedan samma sak - lätt påverkad häst eller? även den rundan gick jättebra och jag ser framemot att ha abbsan som ett litet "projekt", att rida henne och försöka lära henne lite saker. dock är jag ju riktig nybörjare på dedär, men det ska bli kul!! 
ovisade(?) bilder på fina absolut(abbsan)! / Therese

Utkast: Aug. 13, 2012

Kom nyss hem från min moster, ja jag klippte mig, har bilder som ni kan få se senare då jag inte kan lägga upp bilder från min mobil. Det blev så mycket kortare än jag trodde det skulle bli, känns jätte ovant o nej de känns lite fel nu men det blir nog bättr sen när jag vant mig

Först red vi ut på wawa och tarzan på en runda Julia visade tess igår, jag gillade den mycket, den var super mysig och mycket varierande, fanns lite läskiga saker man skulle ta Sig över och lite stockar som blev bra hinder, vi gick även över en bäck, bra träning för wawa! Hästarna skötte sig kanon, dt är kul att rida ut på wawa tillsammans meb tarzan, dom funkar bra tillsammans!

Red sedanupp till skär med coco och abbsan, spännande runda blev de!! Hästarna blev rädda för måånga saker, men jag tyckte attdet var kul. Coco blev rädd när man som minst anade det.

Nu vet jag inte riktigt vad som händer är trött i hel kroppen så jag kommer ta det lungt, ha de bra!

/ hanna

En tidig morgon!

Just nu sitter jag och äter frukost, ska ta åtta tåget till stallet oxh efter det hem till min moster för att klippa mig, så jag ska snart packa ombyte. Idag rider vi vars två hästar, jag ska först rida wawa i paddocken och sedan ut på en runda med chicco-co, ska bli spännande!
Nu blev det ett mobilinlägg igen, datan har inte startas nu på några dagar ch då är det tur jag har min mobil ;)

/ Hanna

söndag!

Blir ett snabbt mobilinlägg om hur min helg har varit, min har varit jätte härlig, sov hemma hos tess, vi satt största delen och snackade, typ klockan tolv på natten fixade vi oss och fotade massor med bilder, hahah kul, behövde en flumhelg nu innan skolan, ja om tre dagar börjar en ny termin, jag hoppas den kommer bli grym men har fått den känslan att den kan bli son alla andra, alltså upp och ner, men visst ska de bli kul att träffa folket man inte sett nu under sommaren!
Till gårdagens ridpass;
Tog lite dressyr i paddocken, jag kan inte säga att de inte gick bra för de gjorde det, hon lyssnade på mig till största delen och gjorde vad hon skulle men det kändes som om hon var någon helt annanstans, jag kände att hon inte riktigt var i mina händer, det var rätt frustrerande men annars gick de bra!

Idag hjälpte jag endast till på handikapp då pappa skulle hämta mig halv fyra så jag hann inte rida eller något annat.

Nu väntar jag på att min moster ska ringa upp mig, ska fråga ifall hon har tid att klippa mig innan skolan börjar, finns ju ingen tid hos frisörerna nu... :( alla tänker samma sak, tur tänkte jag inte göra något speciellt, endast klippa bort allt slitet och klippa till luggen, kommer bli en del då jag har fått slitet hår nu så.. Jaja de växer ut igen :)

/Hanna

En dag för mig själv

Har tyvärr inte kunnat blogga nu på några dagar då jag varit hos min kusin från söndag till onsdag. Har dessutom tagit en paus från datorn ett tag, jag har inte suttit vid den och jag har inte ens tänkt tanken, men det får jag väl ta och ändra på igen så jag kan uppdatera här igen.

Denna veckan har varit chill, tillbringat en stund i stallet en gång bara, ovanligt men har ju inte varit hemma.
Skönt att komma bort lite och mysa med kusinen i några dagar.
Igår beställdes nya kläder, vet inte när dem kommer, förmodligen nästa vecka, Lääängtar!

Idag har jag städat, möblerat om rummet lite, inte 100% nöjd men har det så ett tag så får jag se ifall jag ändrar mig sen. Läst en bok och bara tagit det lungt, längesedan jag bara var hemma och inte gjorde något, känns som en evighet men det är det ju inte ;) Idag har varit en dag då alla saker och känslor och tankar kommit emot mig, så ja det har varit en dag för mig själv med musik och tänkande.

Nu ska jag kolla runt lite på hästbloggar och sedan blir det inget mera intressant,
hoppas ni haft en bra dag alla! 

                                          

börja tävla i höst!

Som ni kanske märkt på sistone så har jag varit lite off, har bara känt att jag har haft noll inspo till att skriva här, har heller inte orkat med 2 bloggar samtidigt, och min egna är ju prio 1. Dessutom är det så tråkigt att känna att det bara är jag som driver bloggen nästan? Hanna är ju faktiskt mestadels i offlinemode. Kommer inte sluta eller något sådant utan skriva när jag känner att jag vill och orkar, annars kan ni alltid kika in på - http://thereselarsson.tk där jag uppdaterar dagligen. 

Har dock faktiskt goda nyheter, i oktober ger jag och tarzan oss ut på vår första tävling! Klubbtävling i eslöv, tänkte starta 2 klasser och känna hur det går, går det bra/känns bra, så kommer jag lösa ut licenser osv. till nästa år och tävla järnet. Dock så vill jag hitta någon med stor padock/ridhus som jag hade kunnat låna före vi ska tävla, så jag kan se hur han reagerar när han kommer hemifrån på det viset. Är iallafall urtaggad, ska dock prata mer med gunilla om det, men igår verkade det 80% klart. - mer update om det kommer.

funderar starkt på ifall jag ska sticka till stallet nu, eller bara vara hemma resten av kvällen. Tror jag sticker dit där en liten stund imorgon bitti(är dötrött nu efter att ha plockat ogräs från halv 11 till kvart över 5 + tagit in hö) och se ifall jag kan borsta tarzan fastän att det inte är min dag, annars tänkte jag ta peggyfisen och rida ut på en runda, eller tindra/gauda, bara någon häst som inte är bokad iallafall. Får se om hanna följer med, har inte hört ifrån henne på länge och hon har inte svarat mej, love that. nej men bryr mej faktiskt inte så mycket, i get it liksom.  Sen ska jag hem och jobba hos mormor och morfar! 

Pinoccio.

Här är några av bilderna från igår, alla på lilla pinnen, aka stallets charmtroll. Har en hel drös kvar att kolla igenom och redigera, det tar ju sin lilla tid. Men det får jag se om jag orkar med lite senare, chilla sönder är liksom det som står på mitt schema idag. Det är dåligt väder så lite filmtittande sitter inte helt fel idag, får se sen om jag sticker iväg till stallet med hanna för att mysa med min fina pojke.♥
Kamera: Canon EOS 450D
Fotograf: Therese Larsson(moi)
Redigering: Therese Larsson

vi vet hur man langar posen.

bildredigerande och skön musik, det är så min kommande kväll ser ut. Fick låna min systers systemkamera idag och fotade massor(350 bilder för att vara närmare exakt) på hästarna. Älskar att fota, dessutom kände jag att det var härligt att komma hemifrån lite.. här är en bild av tusen från idag, gulligt ska det vara liksom. 

Epic.

hallå där bloggish, i skrivandes stund så är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, har sovit 3 timmar imorse och det är alldeles för lite för mej, haha. Kan väll skriva som så att, gårdagen var epic, dramatisk, och helt jäkla otroligt rolig. Mamma väckte mej 5, skjutsade mej till pappa, där fixade jag mej och tog sedan tåget 7 till malmö för sommarlovsmorgon. Det var 2:a gången jag såg molly och hon var ännu bättre igår, fantastisk människa.  Fick bild på henne när hon kollar in i kameran, typ höjdpunkten på morgonen, haha. Och sen då det vanliga, kram + autograf. Men riktigt härlig människa, och snygg.. gud! Efter sommarlov så stack vi till stationen, tog en frapino och väntade på tåget hemåt, kom hem runt omrking 10 över 12, fräshade till mej och tåg något snabbt att käka och blev sedan skjutsad till stationen för att ta tåget mot växjö. 

Åkte tillsammans med min syster, dock hoppade hon av 1 station före mej, och när jag kom fram till växjö mötte jag upp hanna och sofia och vi gick upp till torget där rix fm var. för att sammanfatta det hela lite så fick jag bla. träffa ivi adamou, krama henne vid 2 olika tillfällen, få hennes autograf, prata med henne, ja också fick jag en bild också. i stort sett samma sak på broken door, vinka till ola när han var bakom scenen, också hade jag kul med hanna och sofia då ju. sofia åkte dock lite innan halv 9, och hanna jobbade ju(fotograf) så jag var lite själv emellanåt, men jag hade kul endån och dansade gärnet ;) Dock när vi skulle ta tåget hem så var jag tvungen att ha biljett, så när vi går in på pressbyrån för att trycka så stod det två tjejer framför oss som inte var riktigt normala, så tack vare dem så tog det evigheter, och det slutade med att vi missade tåget med 1 minut.. och det var sista tåget.. hehe. Mamma blev riktigt arg och pappa blev inte heller glad eftersom att det var han som fick köra upp och hämta oss, men jag hade kul. Vi gick runder, snackade jäkligt mycket, spenderade pengar på chokladhjul och avslutade med kebabtallrik, haha. Bilresan hem var dock så jäävla dryg, och när vi kom hem så sov vi lite(typ 1 timme) och 5 imorse följde jag med och lämnade av henne på stationen, kom hem vid 6, hoppade in i en iskall dusch och gick och lade mej vid 7, vaknade därefter vid 9 och gick upp, sminkade mej och hamnade här på något sätt, haha!
 
Så ja, nu förstår ni varför jag är grymt trött, men ska käka frukost nu, fixa mej och sedan ta tåget till kristianstad tillsammans med hanna, ulrik munther ska visst vara där! Skulle igentligen rida idag, men får se om jag orkar det när jag kommer hem från kristianstad, annars så struntar jag i det, hoppar till sängs tidigt ikväll för att orka med morgondagen, förhoppningsvis kan jag rida tarzan imorgon även ifall jag rider honom idag. får även se ifall jag åker hem till mamma idag eller stannar hos pappa. Aja nu blir det frukost, vi hörs!
bild från i förrförrförrgårellernågotliknande, 1;10. 

mobilinlägg!

Vet alls hur detta inlägg kommer se ut eller bli, bloggar från mobilen så de kan sluta hur somhelst!
Vaknade imorse av att klockan ringde halv sex då jag gjorde mig iordning för att senare åka till Malmö för att se molly sanden i barnprogramet sommarlov!
Känner mig trött nu men de är värt det!
Vi stod nästan längst fram, blev smått irriterad flera gånger då mammor o pappor flög in från håll och kanter och ställde sig mitt framför .. En kille satt på min tå genom halva programmet, haha mindre skönt!
Det var jätte kul att se molly sjunga, hon har så underbar röst och man kan inte sluta titta på henne, otroligt söt! Efter programmet signerade molly och programledaren Malin, fick autograf av båda + en snabb kram av molly :)

Hoppas ni haft en underbar dag i der fina vädret, hästarNa fick sin vilodag idag, imorgon kör pappa mig dit så slipper passa tåg dit och hem, skönt att slippa stressa! :)
// Hanna

Filmer från gårdagens ridpass!

 
Åh är så trött just nu,filmerna är klara, ögonbryna noppade, ansiktsmasken på och om en liten liten stund hoppar jag in i en snabbdusch och sedan går jag och lägger mej. Ska packa ner datorn också bara, sen är jag redo for sleep. Tanken på att jag bara kommer få sova drygt 4 timmar inatt men vara iväg hela dagen, är rätt jobbig faktiskt. Aja, jag överlever, annars får jag väll boosta mej med lite energidricka. Här är filmerna iallafall, love and enjoy! 

tarzan 1.10 hoppning.

Jo igår så började vi ju med bommar, som vi sedan la upp till kombination och körde rejäl höjning på sista hindret, jag började med att värma upp tarzan med volter, halter, halvhalter, och lite tempoväxlingar, han var väldigt seg men efter ett tag så blev han bättre, galoppen fungerar jättebra i båda varven nu och han rusar inte längre, klar förbättring och det är så kul! Sedan tog vi då bommarna, men han hade väldigt svårt för det. Han hoppade över dem, ökade farten, snubblade och hade lite svårt för det, så då tog hanna bort några bommar och ökade till galoppsträcka emellan, också tog vi det i trav. då gick det bra och hon la upp bommarna till hinder osv. Han lyssnade jättebra när jag höll in honom, och när jag skänklade på! Lugn och fin fart in på kombinationen, och ökade till sist. Igår hoppade vi 1.10, helt underbart må jag säga. Började med 70, sedan 80, 90, 1m och slutligen 1.10. Han var hur fin som helst, och hur duktig som helst, hoppar i alla lägen i stort sett! blev fel i kombinationen och han kom i trav på räcket som då låg på 80, och det hoppade han som ingenting, och han tog 1m från skritt typ, haha knashäst! 3-4;e gången vi kom på 1-10 vägrade han dock, jag flög fram på halsen och när han flyttade sej så snurrade jag runt och landade på fötter, haha! 

Tog då bort översta bommen och behöll krysset och kom på det en gång till, då vägrade han igen, kom då ytterliggare en gång till och där skötte han det bra. Kände inte att han var särskilt trött men när han stannade på 1.10 kändes det bättre och komma på krysset, vi brukar ju trots allt inte hoppa så högt och hans kondition måste förbättras innan vi kan göra det igen, men gud vad härligt det var och han är så duktig!! min fina pojke! ♥

90cm; 
 
1m;
 

Till skärskogen!

Red ut idag upp till skär igen med Tess och Isabelle ( en tjej som rider Tindra ) Vi skrittade mest hela rundan men det var mysigt det med, underbart väder, sol och svalt!
Wawa skötte sig jätte bra, hon galopperade normalt denna gången med och det känns härligt, hon gick till och med längst fram förbi en traktor med släpp, förvånad ! ;)

Bilder från gårdagens uppvärmning;
Red fram utan stigbyglar då jag inte gillar dom på hennes hoppsadel :)

Fina tjej!






A lot of things going on..

Jag sitter just nu och fixar videosarna från igår, så dem kommer dyka upp alldeles strax! Har sprungit fram och tillbaka och redigerat bilder och filmer, packat, målat naglarna, provat kläder, planerat, hittat nya kläder osv. och jag är alltså fortfarande inte riktigt klar, haha! Ska ladda upp filmerna, duscha och noppa ögonbrynen, och eftersom att det tar ytterliggare ett litet tag med filmerna, så passar jag på att noppa ögonbrynen. Känner mej lite stressad här, haha! Ska upp halv 5 inatt, för att åka med mamma hem till pappa, fixa mej där och äta frukost, och sedan ta tåget klockan 7 till malmö tillsammans med hanna för att vara med i sommarlov och träffa/se molly sandén, efter det ska jag hem till pappa och fräsha till mej lite och äta, för att sedan 10 över 1 ska ta tåget till växjö tillsammans med min syster(hon lämnar mej dock några stationer före växjö) och träffa hanna(inte hanna-på-denna-bloggen, utan en annan) och några andra, för att njuta av rix fm. Jag ska försöka få autografer och bilder av broken door och ivi adomou(stavning?), tar tåget hem därifrån 20 över 9 och landar i eslöv ungefär 11 på kvällen. Yes, jag är medveten om att jag kommer vara rätt död. 

Så med hela min livshistoria berättad så ska jag nu göra det jag först skrev, nämligen noppa ögonbrynen och ta på ansiktsmask, sedan väntar en dusch också ska jag ladda upp filmerna här. Ses inom kort!
bild från igår!

1/8-2012

oj redan augusti... Sommarn går snabbt som vanligt, jaja det är bara att hänga med och göra det bästa av det, kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla igen!

Vi började augusti med ett väldigt spännande hopp-pass....!
vi körde en&en då det blir så mycket lättare och mer lärorikt.
Jag började på Wawa;

Redan från start kändes hon fin och framåt ( hon blir lite mera sammarbetsvillig och koncenterar sig mera på mig när vi är själva i paddocken ) Lyssnade på minsta vink, jag gjorde inget speciellt, gjorde halter, halvhalter, volter, tempoväxlingar i skritt till hon lyssnade bra. Gick då sedan över till trav, jobbade henne likandant där, gick super det med! När det var dags för galopp ville hon först inte lyssna alls under galoppfattningen, när jag väl fick upp henne blev hon glad hon rusade mest. Så jag gav mig på bommarna;

Skrittade och travade först dessa bommar;
      

       
Wawa blev lite väl glad och ville gärna trava över när vi skrittade och i traven höll hon ett bra tempo

Sedan satte Tess upp det gröna bommarna till ett hinder så tog jag det i trav, sedan fortsatte det, Tess tog bort bommar och la upp bommar till hinder.
Wawa älskar sådana här övningar, hon blir framåt och minst sagt taggad!

Vi hoppade 80 cm för första gången, jag är jätte stolt över oss båda. Hon hoppade det jätte bra även fast det var högre än vad hon är van vid, har bara hoppat 70 som högst med henne så hon skötte sig kanon!

70 cm;
        

         

80 cm;
         


                                                                   

hello there - öronlösa tarzan.


har spenderat min kväll med desperate housewives tittande, bildredigerande och varit lite allmänt depp, hanna skulle skickat alla bilder & filmer från dagen men det blev visst ändrade planer och det kommer imorgon istället pga. hon har en dator från stenåldern. eftersom att jag nu ska fortsätta med desperate housewives tittande och sedan sova, så bjuder jag på en öronlös bild på tarzan från idag. Text om dagens ridpass kommer imorgon med bilderna!

Sneakpeak från dagens ridpass




RSS 2.0