Uteritt

Idag tog jag tåget tjugo över tio för att sedan promenera till stallet, där mötes jag av Tess och en tjej som rider Tindra. Efter att vi hämtat in Gauda och Wawa, ryktat och allt annat skoj så red vi ut på en härlig runda i Skär. Blev barbacka denna gången, kan säga att jag var väldigt nervös då sist vi red ut barbacka stack Wawa och drog ner huvudet, inget kul alls!

Till en början av rundan var Gauda pigg och tjuvtravade hela tiden (tummen upp) , men helt plötsligt var allt farligt och nej han skulle inte framåt och tramsade och det gjorde att den lättpåverkade Wawa blev likadan... (tummen ner) Tur fanns Tindra vid vår sida så hon gick framåt så vi kunde fortsätta direkt. Vi travade en hel del, det gick jätte bra, hon travade lungt och lyssnade på mig hela tiden. Sen kom en liten backe, där vi galopperar... Blev först lite rädd att hon skulle göra likadant ige fast jag tänkte vi provar, och det gjorde vi, till en början hängde hennes huvud i mina händer, hon drog ner det till knän, tryckte då till ordentligt med skänklarna och sen galopperade hon normalt. Resten av rundan gick hur bra somhelst, ingen tramsade eller så. :)

Kom hem och hann inte ens ta av mig skorna förrens en kompis ringer och säger att dom skulle till Höör och jag skulle med, jag ville gärna tills han sa vilken tid dom skulle åka, ha om tjugo minuter, det blev än racer-dusch och ja allt blev i racer fart! Men jag hann, där träffade vi två komåisar som jag inte sett på evigheter, kul att träffa dom igen! Vi satt mest på en lekplats och pratade, handlade godis och bara snackade. Åkte därefter hem igen och var ute en stund och nu är jag hemma, bänkad framför datorn!

Trött efter dagen + har träningsverk i låren och rumpan, usch inte skönt!
Ska snart lägga mig tänkte jag, ska upp extra tidigt då vi ska rida en och en imorgon och hjälpa varandra så vi kommer hem lite tidigare så man ändå har tid här hemma, blir lätt att hela dagen blir i stallet ;) Tar med mig kameran imorgon så håll tummarna för lite nya bra bilder och kanske någon film, vem vet... :)

Bild från förra veckans hopp-pass, såg att Wawa's läpp flyger med lite i hoppet. ... haha!

                           

                                                                   

Godnatt!

Kvällshumor till 100, godnatt!
 

A bad day, and a good day, on the same day.

Idag red jag både tarzan och peggy, var dock bara tänkt att jag skulle rida tarzan, men sen blev jag så sugen på att rida ut en liten runda med peggy, blev dock rätt så besviken på den lilla uteritten. Till att börja med blev hon rädd för  massvis med småsaker, gick på helspänn, var pigg men fegade endån ur, hon hade hur mycket energi som helst men la den energin på fel saker, huvudet slängde hon med hela tiden och hon var allmänt stark och lyssnade noll. Märks att jag inte har ridit henne på ett tag, det är ju det dåliga när det är flera personer som rider samma hästar, alla rider olika, alla begär olika och framförallt så kräver inte alla lika mycket utav hästen. Jag rider peggy på mitt sätt, dem på sitt egna sätt helt enkelt. Innan när jag red peggy dagligen så fick jag jobbat bort att hon slängde med huvudet, jag fick henne att lägga energin på att söka sej ned på tygel istället och jag fick henne att lyssna, även när jag red henne så ofta och hon kom ut på uteritter osv. minst 1 dag i veckan, så blev hon ju mer säker. Dock hade hon bara kunnat ha en dålig dag idag, men det kändes hemskt,  inte alls som samma peggy jag jobbade som en jude med i några månader, har ju dock ridit henne i lite mer än 1 år om man bortser från någon månad. kände liksom att hon inte längre är någon häst jag vill jobba med, utan mer rida någon gång då och då. Idag fick mej att inse att jag gjorde rätt val med att välja tarzan att ha som min. 

och påtal om tarzan, han var verkligen hur duktig som helst idag om man bortser från lite trams, han var lugn och fin, nästan lite seg men det försvann efter ett tag. Han lyssnade bra förutom på halterna till en början, men då backade jag han tillbaka till den platsen halten skulle vara på och då började han lyssna lite bättre. Han fick dock för sej att han skulle rusa på några ställen, då la jag på spöt när han inte lyssnade på skänklarna, vilket resulterade i en sur tarzan. Från att ha väldig speed så gör han en tvärhalt, backar, sparkar bakut och hotar med att resa sej, dock gör han ju som tur är inte det. Han visar verkligen att han blir sur, men samtidigt är det bra att han blir sur, för han blir sur när jag begär något av honom. Men efter det så skötte han sej jättebra, jobbade mycket med galoppen idag och började med hans enkla varv, han hade en lugn och fin galopp och lyssnade jättebra på galoppfattningen och under hela passet, dock har han lite svårt för vissa hörner, så det ska vi jobba vidare med. Tog sedan galopp i hans svåra varv, där brukar han rusa. Men idag så lyssnade han direkt på galoppfattningen och galopperade i fint tempo, blev helt chockad över att han var så pass duktig, han bröt dock av lite, men han var som sagt SÅ duktig. efter att ha galopperat fint något varv på volten och på spåret, så fick han galoppera av sej ett varv. Märks att all träning börjar ge resultat,  min fina pojke är så duktig så!

travade sedan av honom, tog av sadeln och hoppade upp barbacka, haha.. tänkte först hoppa upp på några pallar som är till för handikappsridning, men eftersom att tarzan är livrädd för dem så fick det strykas rätt snabbt, och jag kan inte hoppa upp på honom själv, så jag fick hämta min  kära vän mr plaststol. Dock när jag hoppade upp och la mej på mage på hans rygg så började han gå ett x antal gånger, och ajg var alldeles för feg för att slänga mej upp då, men till slut gick det och det blev några underbara skrittvarv barbacka i padocken, härlig känsla dedär, speciellt efter ett jobbigt och effektivt ridpass. nu ska den här bruden hoppa in i en dusch och sedan sova. tidig morgon imorgon för att dra till stallet, LOVELY!
det tog tid att nå hit här, så jag hoppas verkligen hon bara hade en dålig dag! (:

Efter 4 dagars uppehåll...

Är jag tillbaka i stallet, har varit i Åhus med familjen så har inte varit hemma. Kom hem vid 3-4 tiden, tänkte först sticka dit men jag var helt död så jag blev hemma. Men idag fick jag äntligen åka dit igen!

Red först i paddocken på en väääldigt pigg Wawa, så fort jag ville ha henne i en lite kvickare skritt började hon trava så det fick jag lägga åt sidan, gick inte att ha henne i snabbare skritt alls men annars gick hon bra, i traven gick det lysande efter att hon så klart skulle streta emot lite, rusa iväg några gånger och att dra upp huvudet upp till mitt... Satt ner i traven så jag känner i magen nu, ett tag sedan jag gjorde det, får göras oftare! I galoppen blev hon överlycklig och drog iväg och blev stark, ändå blev det bra mot slutet i båda varven :)

Red även ut på Tindra med Tess på Peggy.
Tindra skötte sig exemplariskt! Kunde sova på hennes rygg...
Vi red upp till skär, fick däremot vända efter typ halva då det luktade väldigt konstigt, typ mot ko eller gris hållet, dock kände jag bara lukten... Men Peggy gjorde oss lite nervösa, hon som alltid är cool lugn, var väldigt strirrig, blev rädd för typ allting och studsade runder hela tiden, knasigt dedära! Så vi vände och red tillbaka, tog en mindre runda i den vanliga skogen och sedan hem igen.
Det var mysigt trotts Peggys knepiga humör, Blir nog en uteritt imorgon med, då på andra hästar, kommer mer om det imorgon!


Har precis varit ute med Sigge, det har inte hänt så mycket sedan jag kom hem, hoppade in i duschen, installerade The sims 2, vilket inte gick sådära bra så blev lite sur efter 2 och en halvtimmes försök gav jag upp och satte igång spotify och lät listan rulla... Nu sitter jag trött efter att ha städat rummet lite och lyssnar på musiken som rullat en bit ner, alltså en hel del gamla låtar spelas upp! ;)

Ha en kul kväll alla!

Sigge;

               

                

                                                          

film från dagens ridpass med min ängel.

Idag stack jag iväg och red tarzan, med mej hade jag mamma. hon har inte varit med mej och sett mej rida på över 1 år, och på detta året har jag ju hunnit byta hästar ett x antal gånger innan jag förstod att tarzan är den jag vill utvecklas med, så därför var det ju på tiden att hon följde med. dock var hon i stort sett ett nervvrak hela tiden, medan jag red så gick hon runder, och hon kunde inte ens kolla hela tiden pga att hon var så rädd, och då så körde jag dressyr, haha! Men tarzan var hur duktig som helst, bråkade lite till en början men sen gick han superfint och lyssnade jättebra, är så glad att det äntligen händer lite saker efter några veckors hårt jobb. efter jag ridit honom så åkte jag hem och fikade, sedan körde vi tillbaka till stallet för att hjälpa gunilla att flytta alla hästarna. efter det så kom ida och frågade om vi kunde rida ut i skogen, så då tog hon florri och jag gauda, det gick väll sådär för min del. Gauda var så jäkla tramsig, ovanligt tramsig. Han brukar endån ge sej efter ett tag, men jag fick verkligen inte fram honom, så ida fick gå före vid vissa tillfällen. tror det kan bero på att det var nytt sällskap ute, också mullrade det lite osv. också, annars gick det super, och ida var så duktig så och kul var de! efter ridturen så ledde jag min granne lite när hon red gauda, betalade gunilla och stack hem, åt, var i stallet här hemma, duschade och tog på ansiktsmask som jag strax ska ta av(känns som jag plastikopererat hela fejjan, blir väll så när man har den på i 58 minuter längre än vad man behöver, haha!) kommer sedan avsluta denna kvällen med att se LOL. 

Mamma filmade lite när jag red idag, var dock inte beredd på det alls haha! dock alltid kul att ha! 

Hästarna i hagen!









                                                         

Finns det något härligare än detta?!

En mumsig fika i skogen efter ett svettigt hopp-pass med musik och underbar sockerkaka, kanelbullar, ananas och saft! :)





                                                         

Lite nytt !

Från Falsterbo;
Alla grimmor passade perfekt!

-Therese köpte fyra grimmor
















Ett dressyrspö;



Hanna köpte en grimma;







Från Hööks;

Vi köpte båda två ett par nya ridskor, vi båda är jätte nöjda, de är mjuka redan från början och ger inga skoskav!




(använda innan!)

Hanna köpte även ett dressyrspö;



                                                      

25/7

Tarzan var inte den lättaste att fånga på bild, han flyyyger! men här har ni lite bilder från dagen! :)

Therese och Tarzan;











 





                                                             

Världens bästa dag.

Efter ett avsnitt av desperate housewives senare så är jag nu vid det här laget så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, så nu ska jag gå och lägga mej. Orkar inte duscha så det hoppar jag över och gör imorgonbitti istället också flätar jag håret nu istället. Är så glad över dagen, har varit riktigt lyckad och sen så är det ju inte varje dag man får en puss på kinden av självaste sean banan? Haha så gulligt när jag skulle få autograf av honom innan idag så han bara "kan jag få en kram" och jag typ dog lite, sedan kramade jag honom och då fick jag en puss på kinden också, sen när jag skulle ta en bild så målar han mej i hela huvudet, haha. riktigt rolig människa! Imorgon ska jag upp vid 10 och sedan iväg och rida, imorgon ska även mamma följa med och se mej rida. Ska bevisa för henne att tarzan är världens goaste häst, vilket inte lär bli svårt. min ängel är så fin. ♥ Men nu; off to bed. Godnatt!

helsingborgsfestivalen 2012, couldn't start better.

Godmorgon! Jag vaknade för 10 minuter sedan och är helt död efter gårdagen, somnade dessutom inte förrän vid 3, så det har blivit ytterst lite sömn för min del. Igår var jag i helsingborg och såg rix fm festival och loreen, riktigt underbart må jag säga. Vi fick platserna näst längst fram, så det var riktigt skönt, helt magiskt att stå där framme när artisterna sjöng, speciellt när loreen började sjunga euphoria och det blir helt tyst i publiken först, sedan sjunger ALLA med. Fick autografer av broken door och moa lignell, hände även en rätt rolig sak. Jag har sett broken door 2 gånger tidigare, och igår så kände dem igen mej. När jag skulle få autograf så de bara "nu kommer jag inte riktigt ihåg vad du heter men jag minns dej" så jag bara "therese", och dem: "nu kommer jag aldrig glömma dej." sen när jag skulle springa fram till stora scenen och få ytterliggare 2 autografer, så först dem bara "ska du ha en till?" och jag bara " yes!" så fick jag min autograf, sen frågade jag om jag kunde få en till min kompis också, så han ena bara "ge den till therese, hon ska ge den till sin kompis" haha, han kom ihåg mej (a). De ska till växjö också, då blir det 4:e gången gillt. får väll se om dem känner igen mej då också! :)

Nu blev det väldigt mycket o-hästigt här, men ja, jag hade en underbar dag, bästa dagen på länge faktiskt, och underbart väder! Nu ska jag fixa håret, ta på mej shorts och måla mina ögonbryn, sedan äta frukost innan jag och mamma drar iväg. Hörs när jag kommer hem!
( har dock inte så mycket att skriva om då hanna har alla bilder och jag hatar inlägg utan bilder, hon skulle uppdaterat igår men så blev det visst inte. just so we're clear? goodigood. Har förövrigt tankar om att köpa egen systemkamera, men mer om det ikväll.)


Hoppning och träna på vår läxa!

Godmorgon, idag är therese uppe med tuppen, literally spoken. 
Vaknade vid halv 7 och fixade mej(dvs. tog på mej ridkläder och borstade håret), packade ner fika och blandade saft och har nu precis gjort frukost som jag ska mumsa i mej framför ett avsnitt av desperate housewives.(hallå, inte alls beroende!) sen ska jag cykla till hanna vid 8, och ta tåget till stehag för att rida tjugo över. 

Nu när det är så varmt så får vi ju antingen vara där tidigt på morgonen, eller sent på kvällen, och idag blir det tidig morgon! Vi ska hoppa också, så kameran åker med och förhoppningsvis blir det några fina bilder. Idag ska vi träna på vår läxa som vi fick på vår hopplektion med julia, så för att det ska bli så bra som möjligt så kör vi 1&1 pass, så när hanna rider kan jag koncentrera mej på att hon gör rätt och fotografera, och tvärtom när jag rider. Hörs sen!

förhoppningsvis blir det en fin hoppbild på tarzan, de här bilderna är från förra gången vi fotade och tarzans hopp ser ju hemskt ut haha! Peggy är där emot jättefin, men henne rider jag ju knappt längre, haha! 

sånt som bara inte händer...

Idag red jag och Hanna ut och båda trillade av, hahah(jo, för det var faktiskt rätt kul). Vi red ut barbacka på gauda och tindra, jag red gauda och hanna tindra, och vi red ut på en långrunda. och hela rundan gick jättebra, vi galopperade, travade,skrittade,stod stilla och allt gick super, vi höll oss kvar fastän att det var mycket fart osv. men sen när vi rider inne i skogen, ska jag undvika nässlor så jag tar upp mitt ena ben, och just då flyttar gauda sej och jag tappar balansen totalt och faller, och precis när jag ser alla stenarna så höll jag mej kvar på något sett och hann snurra runt och lägga mej mjukt. helt sjukt och väldigt svårt att förklara, men där var stenunderlag och ja, jag fick inte alls ont. Det var dock hur gulligt som helst, när jag hänger i tyglarna så gör gauda halt, och sen när jag ramlar/lägger mej så tar han upp frambenet precis som att han gjorde det bara för jag inte skulle ramla på den. Åh fina häst!! Sedan när vi galopperade så gick det jättebra, de gick fort och var helt underbart, sen hamnar hanna på sniskan och skriker"jag kommer trilla av" typ 20 gånger, och hon hängde rätt fint där, jag trodde hon skulle ta sej upp igen, och det trodde hon med.. men istället så slängde/hoppade hon av och sträckte låret haha. Jag ramlar av på riktigt stora stenar och får inte alls ont, hon trillar av på en grusväg med knappt någon grus, och hamnar dessutom på fötterna medan jag ramlade på ryggen, och hon slår sej, haha! men hon ramlade av i trav/skritt så annars var det inga problem, och vi hade faktiskt riktigt kul haha! "den som ramlar av tar med sej tårta", well vi kör med "den som ramlar av tar med sej kaka" så imorgon tar vi båda med kaka och saft, och får lite mys med fika efter vi ridit! :)
bild från i vintras med Gauda!

Mot polisen!

Gooodmorgon bloggish, jag vaknade för en liten stund sedan och är färdigfixad, om en liten stund ska jag och pappa iväg till polisen och fixa pass, sedan hem till farmor och klippa gräset och efter det vidare till stallet för att rida. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska göra, det är igentligen en annan som ska rida tarzan idag, men hon har inte varit där på ett tag så jag ska ringa henne lite senare och höra med henne, annars får jag ta peggy idag helt enkelt. Mer uppdatering ikväll, hörs då! - bild från google, riktigt fin häst! 

Scared as hell..

Tjo där bloggen, jag kom precis ut ur duschen och ska ta på mej, packa färdigt och sedan åka hem till pappa, där stannar jag några dagar, så jag har minst sagt, en hel del saker med mej. Har varit i stallet i stort sett hela dagen idag, var där vid halv 2 och började då att ta in tindra och gauda som skulle gå handikapp, sedan tog vi in peggy & tarzan och bytade hage till wawa. Sedan hjälpte vi till med handikapp, hanna ledde tindra och jag gick bredvid en tjej som ledde gauda, hon var från luxemburg så jag gick där och snackade engelska, haha, till en början blev det stelt, men sedan flöt det på! När vi kom tillbaka från en liten uteritt som dem red ut på, så tog vi av hästarna utrustningen och bytade hage till alla hästarna, fikade och väntade på 3 damer som skulle rida lektion för första gången. Vi visste inte vilka hästar dem skulle ha, så vi satt där lite random och väntade på vilka hästar vi kunde ta, det slutade med wawa och tarzan, överlycklig blev jag, haha! 

Vi red ut på en runda på ca 50 minuter, barbacka. Första gången jag red ut barbacka på tarzan och eftersom att han minst sagt, är lite speciell så var jag lite nervös. Det gick dock jättebra, han var lugn och fin och lyssnade bra, och dessutom har han nog världens gosigaste rygg. Till en början flöt allting på, tarzan blev lite glad när han fick galoppera men annars flöt allting på som sagt, han travade lugnt och wawa var duktig hon med. Dock i slutet av rundan så gjorde vi halt för att ta det lugnt lite, sen när hanna ska börja skritta med wawa(vi stod bredvid varandra) så börjar hon trava ner från backen vi stod på(dock en liten backe) och sedan galoppera, kvar stod jag med tarzan som blev piggare och piggare, till en början kunde jag hålla honom men sedan släppte jag honom och hoppades på det bästa, hade jag stått kvar hade han ju stuckit som en bomb, så jag höll i mej och kramade med benen, den första sekunden gick det bra men han hade sån dunderfart, drog ner huvudet och bockade satan att det enda jag kunde tänka var "jag kommer trilla av", jag hann inte ens hålla i manen, så fort det gick. Så där satt jag och balenserade och klammrade fast mej, och försökte undvika stenarna samtidigt som jag försökte få stopp på honom. När wawa ser ut att ha stannat eller saktat ner farten, eller vad det var, så sticker jag och tarzan förbi dem och ut i en glänta, inte förrän där fick jag stopp på honom och då hade jag en klump i magen, var helt skakis och i stort sett i chocktillstånd. Hur jag klarade hålla mej fast är fan ett mirakel, all träning i padocken har verkligen hjälpt. Efter jag fick stopp på honom så hoppade jag av och gick tillbaka för att leta efter hanna, som var rätt långt bak. Kan säga som så att jag har aldrig blivit gladare över att få se den människan, helt sjukt att både hon och jag klarade hålla oss fast, BARBACKA. Vi klarade det, vi höll oss kvar och trillade inte av, vi är kungar. Anledningne till att wawa stack var för att hon blev rädd, och tarzan är tarzan helt enkelt, ingen häst blir ju glad direkt över att bli lämnad sådär och ja, tarzan är tarzan helt enkelt. 
 
Älskar den hästen så mycket att det är helt sjukt, idag insåg jag verkligen att han är den underbaraste som finns, för även om han galopperade fort, bockade och drog ner huvudet så stannade han, jag fick stopp på honom efter ett tag och han blev bara så glad. Glad på fel tillfälle dock. Han är verkligen världens finaste häst, och idag så stärkte jag mig psykiskt, mitt självförtroende fick en liten kick, fastän att jag kommer tänka lite mer på vad som kan hända i framtiden. 

Nu har klockan blivit mycket och jag måste ta på mej kläder och packa ner datorn, pappa är här när som helst. hörs sen, puss! - passande bild, hehe.
 
 

Bra hoppningstips.

Eftersom att jag själv, verkligen vill satsa på hoppningen just nu och förbättra den, så sökte jag upp några bra tips gällande hoppning, och tänkte så snällt dela med mej av dem. Det är enkla och superbra tips som kommer underlätta så otroligt mycket när man väll sitter där på hästryggen och styr mot ett hinder.

TIPS #1:
Titta alltid mellan din hästs öron när du hoppar, alltså ska du aldrig titta ner på hindret!
TIPS #2:
Glöm aldrig att korta dina stigbyglar ett eller två hål innan du börjar hoppa, så att du enklare ska kunna resa dig.
TIPS #3:
Håll dina händer lågt och håll gärna i manen för att se till att dina händer följer med hästens rörelse.
TIPS #4:
VAR LUGN, om din häst vägrar framför ett hinder så försök igen, du vinner ingenting på att piska den flera gånger för det, om den därimot vägrar flera gånger så får du ju lov att bli arg, och visa att den gör fel. 
TIPS #5:
Bli inte för stöddig, och hoppa aldrig högre än du själv, eller din häst klarar av. Hoppa aldrig högre än vad du själv är bekväm med.
TIPS #6:
Använd travbommar, hjälpbommar osv. innan du höjer höjden, det är inte shysst för din häst att börja hoppa ett hinder på 1 meter.
TIPS #7:
Om du har svårt att hålla balansen så HÅLL I MANEN! Du är inte duktigare bara för att du inte håller i manen, utan håll alltid i manen om du känner att du inte har den bästa balansen, det hjälper dig att stanna kvar i sadeln. 
TIPS #8:
Sikta ALLTID in dig på mitten av hindret, håll koll på hindret i tid och styr in så att du kommer på en rak sträcka till mittena av hindret.
TIPS #9:
Förstör inte det roliga med hoppning genom att hoppa samma hinder om & om igen, utan variera dig!
TIPS #10:
Glöm ALDRIG att berömma din häst såfort den är duktig, tillskillnad från dressyrbanan så får du höras hur mycket som helst inne på hoppbanan.(tävling) Beröm alltid, och prata med din häst!
TIPS #11:
När du är på väg över ett hinder i en bana, så ska du redan ha ögonen på nästa hinder. Var alltid i god tid med att kolla på hinderna, och planera hur du bäst ska styra mot hindret. Planering är viktig! 
TIPS #12:
Försök att inte skära av på hörnerna osv. för mycket i en bana, även om snabbast tid vinner så är det bättre med  lite längre och bättre väg, än att din häst kan gå omkull i svängarna. Tänk alltid på hästen före resultatet!
Bilder tagna från google. 

 

You're all that i want, you're all that i need.

You are the light that's leading me to the place, where I find peace again.
You are the strength that keeps me walking, You are the hope that keeps me trusting. 
You are the life to my soul, You are my purpose, 
You're everything.♥
 

Tarzan & Therese - så det ska vara.

Jag har varit lite förvirrad angående vilken häst som är min sköt/medryttarhäst, och vilken häst jag ska satsa, rida, betala för och nu kan jag stolt meddela att jag äntligen bestämt mig och faktiskt är 100% säker. På sista tiden när jag har varit i stallet och haft möjlighet att rida både peggy och tarzan, så har jag valt tarzan. rätt omedvetet faktiskt, och det känns som att jag börjar komma honom lite närmre, och att ridningen förbättras lite iallafall. Så ja, han är min enda medryttarhäst. Peggy kommer jag ta när jag ska ut på uteritter bland kor, då det är omöjligt med tarzan.

Första gången jag red tarzan så kände jag att han var hästen för mig liksom, det klickade och allt var underbart, och den känslan har liksom fortsatt. Han är helt fantastisk, och jag kommer verkligen satsa på honom, få ett bra band med honom och lära mig att rida honom på bästa sett, för det känns fortfarande som att han är hästen för mig. Hans personlighet är så vacker, och hela han är perfekt i mina ögon. Vi bråkar lite varje ridpass, men jag tycker endån att det blir lite bättre för varje ridpass. Så nu är det klart liksom, tarzan är "min" häst! Och om några månader så ser det förhoppningsvis fint ut. Och förhoppningsvis kan vi ge oss ut på tävlingsbanorna - när vi båda är redo. Jag säger ingen tid, eller något sådant. utan när vi har ett bra band, jag rider honom bra, han går fint osv. DÅ kommer vi sikta mot högre. 


Gårdagens ridpass

Igår så red både jag och hanna för julia, och vi hade hoppning. Jag lärde mig väldigt många bra saker, jag har ju inte hoppat så mycket på tarzan och när vi hoppat bra, så har det varit i kombination, så det blev ju lite annorlunda, men ja, jag lärde mig väldigt mycket som sagt. Tarzan är en väldigt smart häst, och envis(börjar tro han har åsna i sej..lol) och bla när jag gör volter så sticker han ut rumpan, och jag måste därmed vara med med ytterskänkeln, men jag har inte riktigt märkt det på samma vis, utan lärde mej det igår. Sedan så måste jag vara mer bestämt på honom, han är väldigt envis och stark och har väldigt mycket fart. Att få fram honom brukar det aldrig vara några problem med, men att stanna honom/hålla tillbaka honom, brukar vara lite jobbigt. Men igår jobbade vi mycket med tempoväxlingar för att bli redo att hoppa, och till slut så lyssnade han väldigt bra på mej. 

Sedan började vi hoppa ett litet kryss, med en hjälpbom framför, och första hoppet så tog tarzan allt i ett hopp, alltså hoppade han av framför hjälpbommen och tog hela hindret, han har sådan framåtbjudning att jag måste göra tusen halvhalter, samtidigt som jag skänklar på honom mot hindret, men tillslut så gick det bra. Sedan tog vi ett litet kryss och där hade jag lite svårt att svänga honom då det stod snett och var väldigt kort sträcka in på hindret, och när jag inte är med, med ytterskänkeln så blir det inte alls bra. Men sedan så blev även det bra och vi gick vidare till ett rakt hinder, även det snett fast med längre galoppsträcka inpå hindret och kortare efter. Tarzan blir jättepigg när han får galoppera på en lång sträcka innan hindret och vill gärna rusa, så jag fick göra väldigt många halvhalter och enligt mej blev det bra. Dock så lutar jag mej lite framåt(omedvetet) när jag galopperar, så när jag sedan tog hindret en gång till, men rätade upp mej själv och galopperade lite lugnare mot hindret, så blev det superbra och jag blev nöjd. Vi körde dock på låga hinder, det högsta var ett rakt på 50, men det var bra grund. Jag fick ju lära mig så många saker jag slarvar mer osv. som jag ska förbättra, och när man har bra grund så blir det bättre när man beger sig på högre höjder. Dock ville jag bara fortsätta hoppa efteråt, eftersom att det gick så bra. Men det kommer fler gånger som vi ska hoppa för henne, och dessutom så hoppar vi ju 1 gång i veckan själva.

Jag är som sagt väldigt nöjd över Tarzan, kul att Julia berömmer mig med honom, samtidigt som jag suger åt mig som en svamp av varje ord hon säger för att kunna förbättra min ridning och tarzan. Det gick bra, och jag ska fortsätta jobba med det hon sa till mig, och förhoppningsvis så blir det jättebra. Mitt mål är ju att hoppa 1.20 med honom innan året är slut, men det viktigaste är att vi får en bra grund och att det blir bra, för då blir ju allt så mycket bättre!

Dessutom efter att man ridit på egen hand i 2 år så tappar man ju vissa saker och får för sej saker som man inte tänker på, t.ex vrider handen på fel håll, hälarna åker upp, för långa tyglar, dålig sits osv. osv. så det är så bra nu när Julia är där någon gång i månaden, så att jag kan förbättra allt som blivit försämrat. Dessutom ger hon ju en många bra tips som jag tänkte lägga upp här sen! ;D Påtal om hoppning, det är lite sjukt att den här bilden är tagen i april, och då tyckte jag att 60, som jag hoppar på bilden, var skyhögt! Nu värmer jag upp på det, haha! Men när rädslan släpper så klarar man SÅ mycket mer!

I'm back... kind of!

Jag får perioder då jag sitter väldigt mycket vid datorn, bloggar, kikar in på andras bloggar och inspireras till tusen, sedan får jag även perioder då jag knappt sitter vid datorn och därmed inte bloggar, eller resten av vad jag skrev iheller. Det är precis en sådan period jag har/har haft just nu, därför har uppdateringen sugit åsnesnopp(åh nej vad hemskt, jag skrev snopp och åsna i samma ord) rent ut sagt. Men nu när jag väl sitter här så har jag hur mycket som helst att skriva, och för att slippa ett långt inlägg så delar jag upp det lite och gör några stycken inlägg istället. I know u love me, haha!

I den här veckan så har jag ridit onsdag, torsdag, fredag och idag, lördag. I måndags var jag i helsingborg och i tisdags så hade vi gäster här hemma, och sedan såg jag spiderman på bio tillsammans med härliga vänner, mycket bra film faktiskt, eller rättare sagt, SJUKT bra film. Blev rätt förvånad dock, att jag, som aldrig sett någon spiderman/batman/catwoman/superman/or whatever film, gillade den så mycket. Dessutom var "spiderman" så sjukt snygg, dreglade nästan :/ och just nu i skrivande stund så kallade mamma nyss på mig och sa att jag ska komma ner, och eftersom att jag är det perfekta barnet så lyder jag ju, haha! så jag bloggar mer lite senare när jag får tillgång till dator igen, men med tanke på att det är underbart väder ute så kan det ju ta ett tag. Aja, hörs senare, puss!

lite tom på bilder, så här har ni "spiderman", sjukt snygg, men jo tack , jag vet!

Veckan!

Jag vet, uppdateringen från min sida har verkligen inte vatt på topp...! Ledsen för det men denna veckan har varit lite off, har vatt i stallet onsdag och idag annars har jag bara gått hemma och inte gjort ett skit... Har varit väldigt deppig, men man kan ju inte vara något annat när vädret är så knas! :(

I måndags var jag hemma, gick en runda med lillebror, mamma, pappa och sigge. Mysigt, fick även lite bilder från kvällspromenaden!
Tisdagen var likadan, tog några bilder men dom har jag inte lagt in på datan ännu.

Igår red jag och Wawa ut med Tess och Peggy och två andra tjejer på den långa rundan! Det var mysigt, annars är det bara jag och Tess och det älskar jag men det var även mysigt att rida ut lite fler men inget slår våra egna! ;)
Wawa kändes så glad över att komma ut, det var ett tag sedan då det inte gått pågrund av vädret.
Längs rundan finns några hinder på ett ställe, vi hoppade ett av dom eller ja två hinder igentligen ,en det ena är inget någon byggt upp direkt... Tess hoppade för en gång skull ett träd som låg ner, vi har inte vågat tidigare men hon gjorde det så jag blev så sugen på att prova, och jag är så glad att jag gjorde det! Vilken energi Wawa fick! Har aldrig flygit över ett hinder så med henne, uppskattas verkligen att hon gillar att hoppa ute!

Idag blev det markarbete + att hjälpa två tjejer som kanske ska börja rida.
Vi la ut fem bommar (travmått) och ett kryss efter med hjälp av två tunnor som hinderstöd. Detta blev uppvärmingen, väldigt bra faktiskt. När vi kände oss klara för att gå vidare la vi ut tre bommar ( galoppmått ) och la upp en bom på tunnorna så det blev ett rakhinder på 65 cm. Tog allt detta i galopp, super kul! Dock började det regna så det blev bara några få hopp och sedan avskrittning.

Vi hjälpte som sagt två tjejer på 12 år, visade dom runt och presenterade hästarna hjälpte dom när dom red. Det var kul att visa allt och tjejerna uppskattade det, blev hur glada som helst, alltid kul!


Wawa har varit knas nu några dagar, sparkar bakut så  fort jag gör volt i både trav och galopp händer även vid uteritter, tror det är för att hon är/ ska vara brunstig så jag får se ifall det fortsätter en tid framöver eller det förhoppningsviss snart är slut!

Bilder från måndags!

      

      

                      

Lillebror + Sigge

                           

                               

        
      



                                                         

Flummigt inlägg

Idag var den här bruden uppe med toppen, bokstavligt talat. GICK UPP ur sängen innan 5 och har faktiskt klarat av att vara vaken sedan dess, notera att jag sovit ca 4 timmar inatt. Well, well, jag lever och har faktiskt haft en riktigt rolig dag. Vid tjugo i 7 körde vi hemifrån för att hämta Hanna, och sedan köra vidare mot hästveda marknad, som för er som inte vet, är en marknad i hästveda som består av djurmarknad med bla hästar, och vanlig marknad. Vi myste och kollade på hästarna, köpte godis(haha!), och bara lullade omkring i stort sett, sedan körde vi hem och fikade, och spelade kort osv. blev inget ridandes idag då det regnade RIKTIGT MYCKET och åskade och blixtrade, men vi hade en liten mysdag endån. riktigt kul att träffa min fina vän. ♥


Nu är jag i e-town hos pappa och chillar, ska snart spela lite wii och bara fortsäta chilla, ska även planera morgondagen ikväll, sticker iväg till falsterbo horseshow tillsammans med hanna, och nelly. Ska bli överpuligt och jag hoppas vi får riktigt skoj(dock inget jag tvekar på, haha!) Så mer uppdatering imorgon! Trots att jag är vaken så är jag övertrött, så ingen mer data för min del ikväll. Så yes, hörs imorgon! btw red tarzan igår och det gick super, om jag kommer ihåg det så skriver jag mer om det imorgon! PUSS!
- min favoritbild med peggy♥

Fantastiska människor

Red ner och badade med hästarna igår, Båda skötte sig exemplariskt! Det är så härligt när allt går bra hela vägen. Dock fick jag hoppa av Wawa tre gånger, eftersom hon gick ut två gånger när det kom bil och då ville jag få in henne så snabbt som möjligt. Tredje gången blev hon rädd och backade nästan rakt in i ett taggtrådsstängsel... Vi red en bra bit utan resultat, jag sprang och frågade några personer men ingen visste var man fick bada med hästarna. Vi red vidare men hittade ingenstans där heller .. När vi bestämt oss för att hitta ett ställe med skugga kommer en liten flicka efter oss med hennes mamma i hälarna, vi pratade lite sen helst plötsligt fick vi rida in på deras tomt och bada i sjön bakom deras hus!

Wawa var lite skraj till en början men så fort jag var i var hon det med! Hon ställde sig och skvätte upp vatten med frambenen hela tiden över både henne och mig. När jag stod bredvid henne var jag livrädd att hon skulle ställa sig på mina bara fötter... Hoppade upp på henne när jag kände att hon lugnat sig en del, det var helt nytt för henne.
Känslan på hennes rygg i vattnet är obeskrivlig! Längtar till nästa gång! :D

Önskar att det finns fler som henne och hennes familj, så snälla! Fick hennes nummer så vi skulle bara ringa ifall vi ville bada igen, JIIPPii!! Pappan fotade när vi badade så hon ska mejla bilderna så fort hon kan osv.


                                                              



Rix fm in krisitanstad today!

Jag vaknade för någon timme sedan och har chillat lagom mycket nu på morgonen, nu ska jag fixa mig lite snabbt och sedan vid halv/tjugo i ett kör mami mig till eslövs station, där tar jag sedan tåget till kristianstad tillsammans med patricia för rix fm. Första festivalen av 4 st i sommar, ska bli oerhört roligt, men är också där hela dagen så blir inget stall för mig idag, imorgon därimot! Är ju lite så nu när man har kommit in i juli månad, det är nu allt det roliga händer, mina föräldrar har semester osv. så då blir det inte exakt lika mycket tid i stallet. jag ska dock försöka kunna sticka dit nästinill varje dag, men inte vara där hela dagarna,haha! Känner liksom att jag vill jobba så mycket som möjligt på banden med hästarna, komma nära dem nu eftersom att jag har möjlighet att vara där så pass mycket, i höst blir det ju inte lika ofta pga skolan. well, ska fixa mig nu(är proffs på att göra andra saker när jag ska fixa mig...) så vi hörs imorgon/ikväll. :)

Btw vi badade med hästarna igår, first time for both. otroligt kul var det!! men skriver mer om det imorgon(om inte hanna möjligtvis skriver om det, annars så får jag offra mig for the gang och skriva imorgon! ;) ) 

hahah whataheck, här kommer egobild, kände att jag var tvungen att ta "egobilds-oskulden" här i bloggen! mest för att jag känner mig typ såhär glad just nu; 

Gårdagens pass!

Igår byggde vi upp samma kombination igen och då hoppade jag den med både Gauda och Wawa.
Jag var lika seg som hästarna, det var så kvavt att man inte visste var man skulle bli av och ändå gick det bra :)

                                                              Gauda

Hade låga hinder med honom då han inte är så framåt och stannar gärna mitt framför hinderna så jag började istället med lägre hinder så att vi kommer över dom bra och det gjorde vi till slut.

Uppvärminen; Han var framåt och lyssnade hela tiden. Fast han gärna ville lunka på lite en stund så gav han med sig och gick framåt. Gjorde tempoväxlingar i både skritt och trav försökte även böja honom på en volt men där var han lite segare och stretade imot lite. Ett tag började han gå underligt, kändes som om han haltade med vänster fram, tur så slutade han med det efter något varv så jag kunde vara lugn igen.

Kombinationen; SEEEG! Han ville verkligen inte hoppa,nejdå! Fick verkligen trycka på. Jag gav mig aldrig så i slutet fick jag över honom flera gånger i rad, inte det bästa men jag fick som planerat.


Jag är nöjd med honom, jag fick över honom även om det inte var så charmigt kanske. Passet blev inte långt, han blev trött snabbt så vi skrittade av direkt.
____________________________________________________________________________________________________


                                                                   Wawa

Hon var lite ovillig till en början, kändes lat och som om hon var på mars och svävade. Dock släppte det efter ett tag och hon var hur duktig som helst, fortfarande lat och inte så speciellt framåt men annars var det bra lyssnade på allt osv..

Uppvärmingen; Gjorde en hel del tempoväxlingar i skritt och trav med henne också, serpentiner och volter. I galoppen gick det bättre, hon drogs inte lika mycket ''utåt'' som hon brukar och det var skönt.

Kombinationen; Denna gången var hon inte alls på hugget fast jag visste hur jag skulle göra sen förra gången så jag tryckte på, hon hoppade galant över det två första hinderna i slutet, i början höll hon inte koll på benen och rev dom flera gånger. Sista hindret blev hackigt så Tess sa att jag bara skulle ta det hindret en gång, det gick super!

Känns bra, för nu vet jag hur jag ska rida henne utan att hon ska stanna upp innan hindret. Något att öva på ett tag framåt!



let's see where the future can take us.

Jag har funderat oerhört mycket på sistone angående peggy och tarzan, men det känns som att även om jag frågar människor om råd så bara får jag halvdana svar tillbaka.jag älskar peggy och har ju fått ett bra band med henne, jag älskar att hoppa, rida ut osv. osv. med henne och hon är min älskling, jag hade ju velat börja tävla med henne, men nu är jag inte lika säker längre. eller jo, att jag ska tävla är ju en sak som är säker, men jag vet inte om jag ska satsa mer på tarzan? det är just när jag kommer till den här punkten, vilken häst ska jag satsa på, som jag inte får något svar. det är precis som att dem inte vill att jag ska ha tarzan, och jag förstår dem. Tarzan är en riktigt underbar häst, med så mycket energi och han är så duktig, både inom dressyr och hoppning, det är väll klart att dem inte vill att jag ska ha honom. avundsjuka finns ju överallt. 

Jag känner att tarzan är hästen för mig liksom, vi klickade från början eller vad man ska säga, jag kan utvecklas med honom och han är en sådan rolig häst att rida. visst, han stretar fortfarande emot lite och bråkar, men jag tänker ge det tid. Jag har ridit honom i 3-4 veckor, och det är ju i stort sett ingenting. Och visst, jag kan inte rida ut med honom där det finns kossor, och han har rätt mycket nerver och är liksom extrem på vissa saker, som ex. kor. Men han är så rolig att hoppa med för han flyger över hinderna, och blir så lycklig, han älskar att få komma ut på runder och ja, jag hoppas jag kan få ett riktigt bra band med honom, och jag vill börja tävla honom, i både dressyr och hoppning. Eller iallafall prova på och se hur det blir.

jag menar bara vilken häst jag ska satsa på, jag ska fortfarande rida både peggy och tarzan, men jag känner att det är tarzan jag vill satsa på, det är han jag vill nå tävlingsbanorna med, sedan ifall det går med peggy också blir jag bara lycklig. men jag känner liksom att tarzan är den jag som ryttare kan komma längst med, och han är ju en sån rolig häst. vi får ju se hur det blir, men jag är rätt bestämd nu att det är han jag vill satsa på sålänge jag inte behöver släppa peggy - och det behöver jag ju inte! Dock är det synd att det ska finnas avundsjuka personer överallt som ska få en att känna sig dåliga, och vara avundsjuka över att jag har chansen att ha tarzan, hade någon annan haft honom hade jag också varit avundsjuk, men de kan väll endån sköta det på ett snyggt sätt..


Hemmadag.

Det är väldigt mulet ute, blåser och ser ut som det ska börja regna när som helst, så idag är det skönt att stanna hemma och inte dra till stallet, dessutom behöver ju hästarna en vilodag, och mamma behövde lite hjälp här hemma. jag har varit vaken ett tag, och ska nu bada vår ena hund och fortsätta mysa resten av dagen, möjligtvis sticker jag hem till min pappa lite senare idag, men det är inte säkert! hörs sen iallafall, puss!
- saknar mina fina pollar redan!
 
 

när livet är som bäst.

trots att jag har haft otur ett tag, så känns det som att all otur vände idag. Vi valde att hoppa kombinationen med alla hästar, dvs. peggy, tarzan, gauda och wawa. Och för att börja med peggy, så var hon så duktig! hon var överpigg och la energi på helt fel saker, vi kom in fel några gånger men slutligen så gick det, hon hoppar verkligen underbart och det var grymt kul. Förutom att hon kom in fel några gånger så gick allt perfekt, nöjde mig dock med ett räcke på 80cm som högst, då det kändes som att hon var trött, det var varmt/kvavt ute, och hellre hoppa hindret tills hon verkligen orkar högre höjder. Dessutom är det ju jobbigare att hoppa kombination, än att hoppa t.ex bana. 

Tarzan därimot överraskade mej, i början stretade han emot lite, och jag hade svårt med att få ut han ordentligt då det kändes som att han inte riktigt lyssnade på mina skänklar, men sedan efter lite galopp så blev han bättre. I början så kom jag in fel med han också, och han fattade inte riktigt hur han skulle göra. Men efter några gånger så gick det bättre, jag gjorde fel på han och när de fattar galopp vid bommarna så blir det helt fel eftersom att det är travavstånd, men i slutet gick det super. Började på 60cm, höjde till 70, och där hoppade han jättebra, höjde ytterliggare, till 80 och han flög bokstavligt talat över. Det är så härligt att hoppa han för han blir så glad, han tar verkligen i, och kommer högt över hindret, så det känns ju verkligen som man flyger när man rider han, helt underbart. dock så blir han som en hemlös apa på crack när man ska stanna han efter hindret, han blev så jäkla glad att han rusade runder i padocken och jag kunde inte stanna han, slutade med att hanna fick bokstavligt talat ställa sej i vägen, DÅ stannade han lite för hastigt och bytade varv haha. men jag blev av med min rädsla helt idag, har varit lite hopprädd innan men det försvann, och jag fick sån adrenalinkick och blev SÅ GLAD. det var verkligen så kul!!

bild på peggy från i april/maj, då hoppade vi bara 60, men konditionen har blivit bättre och nu jobbar vi oss uppåt. 

 
 

ohästigt inlägg - r.i.p amanda.

Tänkte uppdatera här nu lite snabbt innan jag går och lägger mej, får bli ett litet personligt inlägg men jag känner att jag behöver skriva lite. idag gick min ena hund bort, eller rättare sagt var vi tvugna att ta bort henne pga sjukdom, och det känns kan jag säga, rett rejält. min ängel är borta, och jag vet inte hur jag ska göra. alla jag älskar försvinner liksom, till slut kommer det en punkt då man bara vill säga fuck u till livet. jag försöker att hålla hoppet vid liv och blicka framåt, men man tappar lusten när det gäller sådana här saker, särskilt när det gäller familjemedlemmar. Amanda var inte vem som helst, hon var min skatt. I 6 år har hon funnits vid min sida, jag minns inte hur många gånger jag har suttit och gråtit hos henne och hon har hjälpt mig på bra humör,alla runder, allt. jag har myst med henne sen hon var bebis, 1 dag gammal liksom. Och jag har ännu inte fattat att hon verkligen är borta, det lär ta tid. men jag försöker vara stark, och inte tänka på det, för när jag gör det, bryter jag ihop. men jag är rätt bra på att lägga det åt sidan, och det är vad jag ska göra. 

Efter jag hade ridit ut med tarzan idag, så skrittade vi av barbacka i padocken, och precis när jag hoppat upp så ringer mamma och ger mej beskedet, jag visste dock om sedan imorse att hon skulle till vetrinären, men då var det inte säkert att hon skulle till himlen, och jag hoppades så att hon skulle klara sej, men hon led. när mamma sa de orden- "amanda är borta", så brast det totalt. tur tarzan är så underbar, han försökte trösta mej när jag grät, och peggy med för den delen. har börjat förstå nu, men jag kan inte riktigt förstå, min bebis kan inte vara borta.

nu ska jag böla lite, lyssna på musik och sedan duscha innan jag ska sova. känns ganska hopplöst ikväll, men imorgon ska jag på marknad med familjen och hanna, och sen ska jag till stallet med hanna och rida båda älsklingarna, längtar redan. godnight world. 

Den senaste tiden

... Har det gått så otroligt bra att rida Wawa, jag vet inte vad det beror på, jag börjar lära mig henne bättre och vi börjar lita på varandra eller är det bara så att hon har varit duktig nu och börjar bråka sen igen?  Jag vill tro på det första, det vill jag men inte fullt ut... Det är bara till att fortsätta kämpa, till slut ´blir det något bra, det hoppas jag. Klart att hon kommer börja bråka flera gånger till fast inte såhär mycket varje pass som hon gjorde för en vecka sedan, det tror jag inte, hon har blivit mycket lugnare och lyssnar mera och försöker göra allt vad hon kan när jag ber henne om det. Det är alltid kul när saker och ting ger resultat, så jag fortsätter jobba!

                      

 
                                                             

Underbart ridpass!

I måndags red jag Wawa, vi hoppade en kominationen som Tess redan berättat om. Är lite efter men har inte haft tid att blogga, hjälpte min syster igår i hennes buik så det blev inget när jag kom hem.

Jag har aldrig varit med om ett roligare och possitivare hopp-pass innan, åh kommer aldrig glömma hur bra det gick! När vi tog kombinationen i trav gick allting bra, hon hoppade och var som vanligt inte alls lika mycket framåt bara men när vi tog bort en bom och skulle ta det i galopp efter att vi höjt hinderna några hål blev det fart, hon tog verkligen i när hon hoppade och det blev inga hackiga hopp då hon gärna vill stanna till lite innan hindret men denna gången bara hoppade hon i full fart. Märktes starkt att hon gillade när det var lite fler hinder och det blir så mycket roligare att rida henne då.
Nu hoppar hon 70 cm väldigt lätt, men ska ändå hålla mig på höjden någon gång till sen börja på 75 cm och sedan komma över 80 cm. Jag tror hon klarar det efter en tid för hon har börjat få mycket bättre kondition och fått in hopp - tekniken igen, då hon inte hade blivit hoppad på ett tag innan jag började rida henne.
Mitt mål är att komma över 90 cm, jag kommer inte hoppa det förrens Wawa har lika lätt för 80 cm com hon har för 70. Så klarar jag det kommer jag bli världens lyckligaste, en gång i mitt liv vill jag hoppa 1 meter och kanske tillochmed lite högre, fast nu vill jag klara det med Wawa, om hon har kapaciteten till 1 meter senare, vill jag hoppa det med henne men jag tar en sak i taget, så länge det går såhär bra så är jag mer än glad!


                      
 
                                                       


Hela sommaren räddad.

Igår var en av de bästa dagarna i stallet hittils, det var en sådan dag som man ser tillbaka på när allting går som sämst, och som får en att fortsätta rida. Vi stack dit vid halv 10 och hjälpte till lite medan hästarna verkades, sedan red vi ut på peggy och gauda barbacka, gick väldigt bra förutom att peggy var oerhört pigg, blev lite bitterfittig mot gauda och sparkade, och gauda var riktigt feg. men ja, om man bortser från det, så var det underbart. Sedan byggde vi upp en liten "bana" som bestod av kombination från C till A, skriver hur vi gjorde här nedantill sen, men tarzan var en dröm att hoppa, det gick jättebra verkligen, jag fick han att börja jobba ordentligt, och bli riktigt uppvärmd innan vi gjorde övningen, och han skötte sej exemplariskt. 3:e gången jag hoppar honom men det kändes i stort sett som jag hoppade en helt ny häst då han var mycket mer framåt, glad och hoppade bättre. Tror att all dressyr vi hållt på med har hjälpt vår ridning + jag jobbade han bättre mellan hinderna, var med med skänklarna osv.

Vi började med att komma in på 2 travbommar vid A, fortsatte på ett räcke på ca. 30 cm, sedan 2 galoppsteg och ett kryss på ca. 70cm och 3 galoppsteg och ett räcke på 55cm. Vi gjorde så att vi kom in i trav, tog galopp efter första hindret och hade galopp genom hela kombinationen, sedan höjde vi hinderna till 55, 90, 70cm, och tog bort första bommen så att det bleb 1 bom, räcke på 55cm, kryss på 90cm och räcke på 70cm. 

Är väldigt nöjd över att det gick så pass bra med honom, han rev en gång men det var mitt fel. vi ska hålla oss på 70cm lite nu ett tag, så han får jobba upp konditionen, sedan ska vi bege oss på högre höjder. mitt mål är ju att även med han kunna hoppa 1.20cm till att börja med. (kan även skriva som så att det gick super för hanna och wawa också, men mer får hon skriva!)
Och vi fick även reda på igår att för 300 kr var, så får vi rida hur mycket vi vill sålänge hästarna inte är bokade, lyckliga tjejer, jajamen! Jag kommer att rida peggy och tarzan så mycket jag har möjlighet till, och även tindra ska jag rida. Ska jobba med henne och "forma till" henne, just nu blir hon nästan aldrig riden och hon är rätt mycket att jobba med. Hanna ska framförallt ha wawa, gauda och sedan även jobba med coco. Sedan även abbsan möjligen, så det blir mycket ridandes även denna månaden! :)

nu har ju även vädret börjat bli bättre, så snart åker förhoppningsvis kameran med så vi kan fylla på med nya bilder! :D
 
 

Härlig dag!

Min kusin följde med idag på Gauda när vi red ut på en vår  ''Galopprunda''. Det var lite kompliserat att hitta inne i skogen då det knappt finns stigar där vi ska så vi vände och red tillbaka X antal gånger, bredvid skogen finns en stig som vi följde tills den slutade, då insåg vi vart vi skulle rida och red in i skogen igen och kom rätt. Jag gillar den rundan, den är så mysig och där är bra sträckor där man kan galoppera, därav namnet då vi inte kan galoppera lika mycket på det andra runderna just nu. Hästarna skötte sig utmärkt förutom i början då Peggy blev konstig och skrämde upp det andra hästarna.


Hoppas det blir en sån här varm dag till, då rider vi ner och badar med hästarna! :)

Medans pappa grillade kyckling, fotade jag lite..











                                                                


Träning för julia

Har inte varit hemma så har inte kunnat skriva om lördagens träning för Julia, så jag gör det nu!

Var väldigt nervös innan men när jag hoppade upp kändes det bra, Wawa var lugn och samarbetsvillig. Hon lyssnade hela tiden och gjorde rätt hela passet. Det är så kul att rida när det går så bra, framförallt under en träning dessutom.

Fick många tips hur jag skulle hålla henne på volterna då hon drar ut rumpan och hur jag skulle få henne tillbaka i formen om hon drar upp huvudet och stretar imot, Rättade också till mina galoppfattningar, jag böjer mig fram samtidigt som jag drar fram tyglarna, så jag tappar hela Wawa och får börja om på nytt och hon går inte upp i galopp. Så nu måste jag tänka på att luta mig tillbaka när jag gör galoppfattningen, något att tänka på då att böja mig fram har fastnat i huvudet. Men bara jag tänker på  det hela tiden, blir det rätt till slut!




                                                       



RSS 2.0