När solen går ner

Sitter just ni i min "soffa" i mitt städade rum. Har slängt ut massa saker som jag inte behövde, någon hylla, min stackars data som gått sönder och skrivbordet. Nu känna rummet så mycket större och ljusare, älskar det!

Min kväll har inte varit speciellt intressant, ätit god mat, pannacotta till efterrätt, ändrat rummet lite, chillat med mina småsyskon, ätit lite choklad som dom även köpte till mig och bara suttit med min mobil. Har smsat med en person innan som jag var väldigt bra vän med innan och nu träffas vi lnte överhuvudtaget.. Kändes skönt och lite minnen dök upp igen men kul var det att skriva lite! Skriver just nu också med andra, ingen är speciellt social så jag tror jag hoppar ner i min säng nu. Mår bättre idag, febern har sjunkit och nu kan jag resa mig upp utan att få känslan av att huvudet ska sprängas.. Ja nu ska jag sova, godnatt!


life aint easy.

jag har varit inne i en bubbla på sistone, det har liksom varit alldeles för mycket som har hänt, både bra och dåliga saker. därför har jag liksom inte haft någon tanke överhuvudtaget på att blogga, dessutom känns det som all min inspiration har försvunnit? tror jag går och gömmer mej under en sten tills jag blir 60 eller något. nej, men forreal, det har bara varit för mycket. dessutom hatar jag att blogga utan bilder, och om jag inte har några nya bilder så har jag verkligen ännu mindre inspiration till att skriva. i know, it's wierd. or not. 

och om man haver en mobil, som mej, som lever sitt lilla egna liv och stänger av sej själv lite när den själv känner för att ta en powernap, och aldrig vakna, så suger livet. min mobil stängs alltså av stup i kvarten, så att försöka göra något på den, är nästintill omöjligt. dessutom har min gamla digitalkamera från tidigt 2000-tal, även den svikit mej. så här lever jag, without electricity. eller halft iallafall. dock håller jag på att jobba på det, så snart kanske det kommer uppgradering i någon sorts form? Well, we'll see. 
/tessy, the one and only. (yes, imma geek.)
& yes, charmig bild. men den beskriver lite hur saker och ting är i min hjärna nu ------ kaoz. 

jul snart!

denna eftermiddag efter skolan, spenderades i stallet. tillsammans med NRJ på hösta volym så städade jag stallet(dvs. sopade ner spindelnät, sopade golvet och gjorde rent helt enkelt) och efter det julpyntade jag! satt upp lite glitter här & vad, och en julkula & julstjärna. blev lite juligt, och jag hoppas att de andra också gillar det. tog in tarre och ryktade och myste lite efteråt, sedan körde jag hem. är fett förkyld, så rida idag var inget alternativ. Imorgon ska jag dock rida, har inte ridit på 1 vecka, så imorgon vankas ett hårt dressyrpass, efter julstädning här hemma. 

provade tomteluva osv. på tarre idag, han blev supersnygg! dock så dog min mobil hela tiden så fick ingen bra bild, men det kommer sen. 

Älskar min underbara hund!


...

Det kryper i kroppen och börjar bli rastlös, vill rida nununu och ännu mera se Bennies, suck!

Får ta och nöja mig med lite bilder...


Fredag

Äntligen fredag, inte för att jag har någon fredags känsla som man alltid får när man gått i skolan alla dagar men ändå, de är fredag! :) känner mig som en isbit, fryser gånger tusen så har precis knaprat i mig två pepparkakor och druckit varm choklad och ska nu hoppa in i en het dusch! Efter det blir det att kolla på tv i min onepeace med mysstrumpor:) ha en härlig fredag!


Det blir bara värre..

Mår mycket sämre idag än vad jag gjorde igår, så jag blir hemma imorgon också. Har sovit bort hela dagen så jag har inget att skriva om men tänkte mest slänga in ett inlägg såhär innan jag krypet ner under täcket för sista gången denna dag.

Har inte kunnat åka till Bennies nu på 3 dagar och de kommer inte hända imorgon heller, jag hoppas verkligen jag mår bättre på fredag så jag kan åka till honom! Han lär vara pigg när jag kommer tillbaka... ;)


Tappat räkningen..

Japp de har jag, har inte den blekaste aning hur många avsnitt jag kollat på idag.. Det ända jag gjort är att kolla och sova hela dagen sedan jag kom hem. Jag är trött men huvudet gör så fruktansvärt ont sänkas kan lnte sova men ska göra ännu ett försök och denna gången med lite musik!
Blir hemma imorgon också och hoppas att jag blir bättre, hatar verkligen att vara sjuk och de är jag säkert inte ensam om?!
Godnatt


therese bombar!

Hola Guapas!
Jag kom nästan precis hem och nu väntar massvis med läxa. Vi har hur mycket läxa som helst den här veckan, och nästa, och även några prov. Och eftersom att det idag bara är 18 dagar tills jag åker till Thailand, och för att jag kommer missa sådär cirkus 2 veckor i skolan, så måste jag verkligen ligga i och vara steget före de andra för att kunna klara det, det är ju så mycket som ska in nu inför nationella proven i vår!

Och något jag är expert på är att skjuta fram allting, "äsh men det gör jag nästa vecka", men nu är det inte så många veckor kvar, och massvis av lektioner kommer gå bort av andra skäl osv. dessutom ska jag skugga på JB gymnasiet i lund på tisdag, så där går en dag bort. Iallafall, igår stannade jag hemma från stallet och pluggade gärnet, och idag får jag antagligen göra likadant, alltså plugga gärnet och om jag hinner så drar jag la till stallet, men annars stannar jag hemma.

Jag får så dåligt samvete när jag inte är i stallet varje dag, men nu har jag verkligen tänkt till, och eftersom att tarre inte är min egna, så måste jag inte vara där varje dag. dessutom så låter ägaren andra rida han och sålänge han inte är min till etthundra procent, så har jag ju inget ansvar av att va där varje dag. Om jag någonsin hade fått en egen häst så är det ju klart att jag aldrig hade puttat den åt sidan, men nu när det är såhär det ligger till, han är inte min egna, gunilla sköter ju han med mat osv. och jag har en stressig vecka med mycket läxa, då får jag helt enkelt ta tiden till läxan. Skolan är prio 1, och jag har puttat den lite åt sidan på sistone, men som sagt: nu är det inte lång tid kvar, och jag ska kämpa in i det sista. 18 dagar kvar tills jag får semester från allt, lite mer än 2 veckor bara, och jag ska inte sänka något betyg, hellre höja.

Sådär, med allt det sagt ska jag nu börja på all läxa, tror jag skippar stallet idag och drar dit imorgon istället. Struntar i om hon blir sur eller arg, jag måste sluta leva efter att göra alla glada och istället bry mej mer om utbildningen. Men min hjärna har redan gått på semester, så jag måste kämpa extra!

Mår shit

Redan imorse kände jag verkligen mig lnte bra men eftersom vi har no prov idag så ville jag dit. Trodde då vi hade antingen de första lektionen eller andra men de visade sig att de har vi på torsdagar istället hade vi de sist på dagen .. Frågade då min no lärare om jag skulle göra provet och sen gå hem men han tyckte jag inte skulle göra det när jag inte mådde bra. Så jag gick hem och nu sitter jag här med sprängande huvudvärk och illamående.. Blä


Hatar måndagar

Nu när jag ändå bäddat ner mig i sängen och håller på med mobilen får jag väl slänga in ett inlägg ;)

Såg bio imorse med skolan, någon film som utspelade sig i Afrika, bra men fruktansvärd! Fick även väldens sämsta plats, jag väntade så jag kunde sätta mg med mina vänner som jag ville sätta mig med nej då säger en av lärarna att jag måste gå in på den raden och gå så långt jag kom.. Hamnade bredvid två som snackade hela tiden, en av dom ned mig och andra om annat...
Annars har väl denna måndagen sett ut som alla andra, långa och man är trött hela tiden.
Glömde naturligtviss min väska i skolan när vi har fullt med läxor, därav två prov, ett imorgon och ett på torsdag och just de ett på måndag.. Sen har vi också massa annat onödigt :/ så de blir att plugga varje eftermiddag.

Har inte varit hos Bennies idag, följde istället med Sissela till ivanhoe, det var kul och intressant!

Dags för några avsnitt, japp tror jag börjar bli lie beroende här...

Godnatt kära läsare!


Nov. 25, 2012

Precis lagt mig i sängen, undrar var denna dagen har tagit vägen igentligen.. . Har inte gjort annat än pratat med mamma, spelat på mobilen, tagit det lungt, varit på vinden och letat efter tänger, kollat på några avsnitt av serien, gått en lång runda med Sigge i mina söta blommiga gummistövlar och paraply, sålänge jag inte blir blött gillar jag när det regnar, tja det var väl de mesta, ingen speciell dag inte.
Nu ska jag kolla på yttligare några avsnitt innan jag somnar, godnatt kära läsare! :)


Ingen ridning denna helg

Igår blev det ingen ridning då jag hade väldigt ont i ryggen så jag hoppade det, istället blev det över en timmes rykt med mys och prat.
Mockade även boxarna, fyllde på vatten, ja ni vet det vanliga!

Släppte sedan ut en skinande häst, i väldens lerigaste ingång i hagen... Och där var allt jobb i onödan, iallafall på benen ;)

Bennies var nöjd, han fick komma ut och blev serverad med hö, gav både han och zacko lite så där stod dom och mumsade.
Sen cyklade jag, kom hem, duschade, åt kebabpizza, gick ner och köpte godis och fastnade med många avsnitt av PLL igen, så sjukt bra den serien!!! ;)
Så för mig blev det en riktigt mysig kväll med mig själv.


Nu sitter jag i min nybäddade säng, väntar på att mamma och pappa kommer hem, dom är och handlar frukost.
Senare idag ska jag dra till stallet, planen idag var att gå ut en runda med honom och det kommer det bli om det slutar regna, annars ska jag nog ta och ge mig på att longera honom..

Vi hörs sen!


Uteritt med Nelly och pingpongboll.

Godmorgon vänner!
Jag vaknade för cirkus en timme sedan och har precis ätit färdigt frukosten, nu ska jag strax hoppa i stallskorna och jackan och sedan dra till stallet! Idag blir en rolig dag.

Lite senare kommer Nelly med sin häst ping, eller pingpongboll som jag kallar honom, också ska vi rida ut på en liten runda tillsammans. Ska bli skitkul och det kommer bli skoj å se hur tarre reagerar! Skriver mer sen, men har en känsla av att det blir en bra lördag. Måste dra nu, hahah.. tur Nelly är lika seg/sen som jag är, för då slipper en av oss bli otålig haha! /Tess


hur kan något så rätt endån bli så fel?

jag är rädd, och förvirrad. igentligen borde jag vara hur glad som helst, men nu känns allt bara så konstigt. 
Jag vet inte hur jag ska göra, vad borde jag göra? ska jag följa hjärtat eller hjärnan? ska jag satsa eller fega ur? 
När det väl gäller så blir jag oerhört feg, för jag vill inte lämna något gammalt och tryggt för något nytt som jag inte känner, ska jag ta telefonen och se vart det leder? 

Är det inte konstigt hur ett endaste mejl, skickat för 3 dagar sedan strax innan kl 8 på kvällen, får hela mitt liv, upp&ner?. Jag vet inte vad jag vill, vad jag borde eller vad andra tycker. varför inte? för jag har inte berättat för någon, as always, så håller jag saker och ting för mej själv, och det brukar lösa sej förr eller senare. Men den här gången finner jag inte svaren hos mej själv, därav all förvirring. åhh, hur kan något va så bra, kännas så rätt, samtidigt kännas så fel, och så jobbigt? hur kan något locka så mycket men endån göra så att man håller avstånd? 

[ fortsättning följer, alltså, when i've decided what to do. ] /tess. 


Dags för lite mys

Kom hem för en timme sedan ungefär.
I stallet var det lungt som vanligt, tog in alla hästar i nedre stallet, gav dom mat och fyllde på vatten. Mocka behövdes inte idag heller då alla boxar var klara redan, sedan var det dags för min plutt att jobba!

Drog till ridhuset men gjorde inget speciellt, trött i huvudet och helt slut i kroppen ändå gick något bra. Att börja trava var idag också hemsk, tog nästan två varv att börja, det kvittar hur mycket jag trycker med skänklarna och smackar han bara ignorerar mig totalt, frustrerande!! Men rätt vad det är så börjar han trava, bara sådär... Men galoppen däremot, himmelsk! Han galopperade direkt på galoppskänkeln, någorlunda samlad galopp och kunde gå in på stora volter då och då utan att han bröt av. Japp jag blev lika förvånad att det funkade så bra..

Nu är jag fastklistrad i min säng med citronyoggi och oboy och till det blir det X antal avsnitt av PLL. Ha en kul fredag kväll!!!!!!


Dressyr i mörkret

Jag var i stallet vid 5 tiden, lite för sent eftersom jag hade mycket att göra där men allt gick så mycket snabbare. Gick direkt för att mocka boxarna men dom var redan mockade? Undrar vem som gjorde det... Så det slapp jag, fyllde på vatten över allt och hämtade sedan Bennies. Väldigt ren denna gången!

Red idag i paddocken, fast det var mörkt och lite små disigt. Tur finns där lampor och musiken så vi jobbade på, tränade mest på halterna och skritt-trav och trav-skritt, när jag ber honom trava så ska han, inte gå ett helt varv och tramsa! Och det gick bra mot slutet. Provade även galoppen, det gick bra! Visst galoppskänkeln sitter inte Riktigt som den ska men det börjar funka någorlunda och han har svårt för att galoppera på volt men det är för att han har knappt några muskler på kroppen så han kan inte riktigt bära upp sig ordentligt. Han har ju trotts allt inte blivit riden på länge förens nu med mig.


Frukost

Ingen lång och härlig frukost för mig inte, min tur att ta hunden denna morgon så det är lite bråttom. Har fortfarande handduken runt håret efter duschen + att jag måste öva in en engelska text... Ja jag har bråttom!!


Love it!!!


Precis kommit hem

Blev som sagt hämtad vid 5 tiden av Sissela. Kom till Bennies och jag började mocka direkt, båda boxarna. Tur var det lnte mycket så det gick undan. Hämtade in hästarna, spolade benen och gav dom hö. Nöjda och belåtna stod dom och mumsade, Bennies var nog glad över att få vila idag igen.. Pratade sedan med de andra i stallet en stund sen fortsatte vi.

Ivanhoe var på ert väldigt rethumör! Haha han tramsade medans hon ryktade och även lite vid ridningen - såklart!
Han lyfte fint på benen idag, kanske lite väl högt några gånger? Haha. Allt flöt på bra som sedan blev sämre, han började släpa benen lite, bli ofokuserad och gjorde lite tvärt emot men annars gick allting mycket mycket bättre än vad det gjorde sist jag var med och hjälpte till. Och det är kul! :)

Nu ska jag som alla andra gånger, duscha och sedan äta, hungrig!!


Ändrade planer - igen

Imorse var det svinkallt! fortfarande kallt.. Halkade hela vägen till skolan, fanns is lite här och var, dimmigt var det också! Min bror trillade en gång :) skolan har varit okej, inte roligare eller tråkigare än alla andra måndagar..
Kom hem för ungefär för 30 , ska nu hjälpa mamma lite i köket med maten så jag hinner äta innan jag åker till stallet. Sissela hämtar mig klockan 5, kör upp till Bennies och mockar till båda hästarna, tar in och ger hö. Där efter kör vi till ivanhoe, blir bommar idag så jag ska hjälpa henne med dom.
/ Hanna


Nov. 19, 2012

Väntar på att min macka ska hoppa upp från rostmaskinen och det känns som det tar evigheter. När jag ätit klart ska jag sätta upp håret och ta på mig en tjock tröja och om jag orkar sminka mig lite.
Dagen börjar med mentorstid kl 8,30.

Efter skolan ska jag snabbt byta om och äta lite sen cykla till stallet så jag är där vid 4 istället för halv 5.
Idag ska jag vara i ridhuset - dressyr med mycket övergångar och träna på galoppskänkeln!

Kolla så söt text!!


Nov. 18, 2012

Det här med att städa lite rummet kom jag inte långt med om jag ska vara riktigt ärlig.. Hittade inga stora påsar så jag fastnade framför teven med familjen. Gjorde mig en toast för att sedan lägga mig i sängen och kolla på film, blev TED. Jag tyckte inte den var sådär super bra, lite rolig vid vissa tillfällen men annars, nja inte på topp och ingen jag skulle kunna tänka mig och se igen även fast nallen var rätt cool?!

Jag tänker lnte släcka lampan ännu, ska planera min och Bennies vecka, alltså vad vi ska göra på dagrarna. Det blir lättare att veta att idag ska vi göra detta och då gör man det istället för att stå där och tänka lite mellan olika saker. Självklart kan det alltid bli ändringar.
Har tänkt mig, 2 vilodagar, 3 dressyrpass varav 1 i paddocken och 2 i ridhuset, 1 pass med bommar av något slag och en uteritt. Vilka dagar är vad jag ska bestämma nu, uteritten kommer bli på helgen då jag kan vara där när det är ljust.

Sov gott alla, hörs imorgon!


the worlds greatest place.

jag kom att tänka på det nyss, och ett ställe som jag älskar mer än någon annat är stallet. det har liksom blivit mitt stall, mitt gömställe. jag älskar att vara där, och jag hade aldrig velat ha det på något annat sätt. det är som mitt andrahem, och dem är som min andrafamilj. jag mår bra när jag kommer dit, allt annat släpper liksom och jag blir lycklig. jag har tarzan, som är mitt allt, och lite till. och jag har chansen att få rida så många olika hästar, jag menar, jag får ju rida alla hästar jag kan, om jag vill. Så förutom tarzan så har jag t.ex. peggy som jag rider ibland, och nu har jag även i uppdrag att rida till gauda lite, då han behövs rida av en vuxen/bestämd ryttare. och det är liksom det jag menar, förutom att ha mitt ♥ där, så får jag rida fjordhästar,fullblod, ponnys osv. osv. där är allt möjligt och jag får ta vilken jag vill. jag får lov att tävla tarzan, träna han och lite allt sånt. och om jag någonsin vill ha en kompis med så finns där hästar till dem, där är liksom alltid hästar. och det finns det absolut inte på alla ställen. 

dessutom så litar dem på mej och låter mej hjälpa till, jag mockar, fixar i stallet, ger mat, och gör liksom så mycket där, och jag får lov att hämta hem hästar och nu även ha ansvar för en lektionsgrupp. det har liksom blivit mitt ställe där, och det är precis så jag vill ha det. där må vara många barn och rörigt ibland, men jag älskar ungarna och jag älskar att det är så litet, och mysigt. och ibland är det så satans tyst. sen finns det saker jag inte gillar också, just because it's like home. jag får lov att vara där varje dag, och jag har varit där i 3 år, varav cirkus 2 år helt. Under ett halvårs tid har jag varit där varje dag, och jag mår som bäst när jag kommer dit. honestly. 

och ja, där må vara mycket drama där just nu... massor av blandade känslor och dryga fjortisar, men jag har varit där sedan 2009, dem har varit där i någon månad, jag tänker inte sluta pga dem, utan istället, höja ribban. jag ska nå mina mål, och sedan får dem säga vad dem vill. där är t.ex 1 annan tjej som har tarre privat(alltså inga lektioner), men det är jag som har han på lucia och på allt annat, han är min pojke. 

så mycket ansvar.

igår var en bra kväll, en sådan kväll då jag liksom stängde ute alla känslor och tankar och stängde in mej, just me and photoshop. det blev precis som förut, jag  gick inte och la mej förrän vid halv 2, gick upp igen lite över 2, och gick sedan och la mej vid 3 igen för att gå upp lite över 8 och dra till stallet. på morgonen var det en liten pojke med något funktionshinder som skulle rida, sedan vart det 1½ timmes paus innan "damgruppen".

jag är så lycklig över att få ansvaret att hålla i gruppen så på det viset, även fast det kändes lite konstigt och osäkert. lät dem skritta runt i padocken & byta varv och så, innan de fick trava. sedan red vi ut på en liten runda(jag vart överlycklig som fick rida min pojke!) så mycket ansvar.. jag ville inte göra jeanette besviken och ville liksom ta hänsyn till alla, så det blev ju mycket att fråga och liksom höra med dem vad de ville göra, men de tyckte det var jättekul att rida ut med mej och berömde mej osv. så det var så otroligt härligt. De vill även rida ut med mej fler gånger så det kändes så skönt! 


Några timmar i stallet spenderade

Vaknade imorse med min kära kusin vid sidan om mig. Vi gick upp och åt frukost och sedan hjälpte jag henne att packa alla saker hon spridit ut i hela mitt rum..  Sedan tog hon tåget hem, fick åka tillbaka lika snabbt med nästa tåg och hämta sina nyklar som hon naturligtviss glömde och sedan ta första bästa tåget hem igen, haha det gör hon nog aldrig om igen!

Klädd i mjukisbyxor och varma tröjor cyklade jag tilll stallet, tog in en blött Bennies som fick stå med fleecetäcke medans jag mockade, fyllde höpåsar och vatten. Ryktade honom, myste lite och tog sedan in honom i hans box. Mockade sedan minishettisens box och hämtade in honom.
Ägaren har åkt till Kanarieöarna i en vecka så jag tar hand om Bennies och Zacko nu medans han är borta, kul!
Det är som vanligt bara det att jag ska ta in Zacko, mocka till honom och fixa hans höpåsar, alltså inget jobbigt.

Hjälpte även en tjej med hennes häst, höll in honom medans hon provade att sadla och tränsa, det gick super! Han stod bara där och nosade, han brydde sig mer om mig än vad som hände på hans rygg. Senare i veckan ska vi även se hur han reagerar i ridhuset, jag ska gå med Bennies som sällskap. Han är bra då han inte är någon häst som är rädd av sig utan tar det mesta med ro och nyfiket. Det ska bli spännande!
Sa till mamma att jag skulle vara hemma vid halv 3, kom hem vid halv 5 haha ja tiden bara springer iväg!

Nu är det dags att hämta sopsäckar och börja röja i mitt rum, ska slänga allt onödigt som ligger i lådor och ja sånt som ligger där och inte används. Alltså en hel del timmar framför mig men vad gör det, bara resultatet blir bra så :)

        

                                                                          



godnatt!

(när jag väl är igång... haha!)
Har suttit och pysslat med mammas hemsida hela kvällen, och när jag väl hade photoshop uppe så fixade jag  bloggdesignen till min privata blogg med. Jag älskar verkligen att sitta och pyssla med webbdesign, så sjukt kul. Vart även och lämnade min bror och hans kompisar i höör innan med mamma, och gud vad jag skrattade på vägen dit. 

anledning 1; de satt 4 st killar i baksätet där det endast är plats för 3, och bilen är typ minimal, vilket resulterade i att de fick sitta i knä på varandra. anledning 2; de var inte 100 % nyktra, anledning 3; do i even need one? 

Nu är klockan cirkus, för mycket. Jag ska hoppa in i en snabbdusch och sedan sova, någon gång nu i natt ska jag följa med mamma och hämta min broder, sedan ska jag upp kl 8 för att efter det dra till stallet för jobb. Ska dessutom hålla i egen lektion kl 12, ska rida ut med damgruppen och jag är boss, fett kul. drar hem tidigare pga kalas för moi och broder, han fyller 20.. nu!? haha. (den 18:e) och jag har ju inte haft något kalas ännu. Men vi hööörs, och ja, tagga trött tjej imorgon! 

bloggdesignen, blev fett nöjd! Och yes, blev så nöjd med bakgrundsfärgen här att jag körde samma. 

Fördriver tiden

Herregud vad det ska vara kallt, fryser om mina stackars fötter och händer. Har precis hjälpt han med att packa alla saker och nu har han åkt hem igen. Vi gjorde inget speciellt igår och inte heller idag så är smått rastlös efter att inte ha gjort någonting. Snart kommer min kusin hit, då drar vi till Bennies, äntligen!

Mamma och pappa har köpt en ny säng så jag fick en av deras madrasser, kommer sova som en gud! Mjuk och härlig och den knakar inte så fort man vänder på sig, ååhh glad är jag! ;)

Ja frågan är vad jag ska hitta på nu inann Klara kommer hit.. Städa lite snabbt i rummet, något jag alltid gör när jag är rastlös, annars blir det nog att vänta ut tiden med min mobil.. vilken lördag .. hahah jaja när man väntar på något gott så får man väl göra något iallfalll.!

Är väldigt nyfiken på hur Bennies kommer reagera när jag kommer efter denna långa tid? Hoppas han blir glad över att se mig för jag läntar efter honom! :D



                                                    

fältbilder

jag vet inte om jag har lagt upp några fältbilder från när hanna var med och fotograferade? iallafall, här kommer några bilder endån. måste ha med någon igen så jag kan få nya bilder, måste dessutom hoppa med tarre snart igen, tror det blir lite hoppning imorgon om vädret är fint. 

Fredag

Slutade tidigt idag, redan kvart i 2 med idrotten, spelade golf så det var inget specilellt jobbigt överhuvudtaget. De andra  lektionerna har inte iheller varit speciellt jobbigt, första gången på länge jag jobbade framåt på mattelektionerna och kom riktigt långt.

Just nu kollar jag på när min bror och en kompis kollar på när dom spelar FIFA och väntar på maten ska bli klar. Så tänkte att jag hann blogga lite nu innan jag inte har tid till at göra det. Efter maten ska jag nog hoppa in i duschen och sen ska vi nog titta på film och prata om allt möjligt.

Innan idag så skickade Tess till mig att jag hade ändrat min profilbild på Instagram, ehm nej! Då är det någon helt annan som ändrat bild, där fanns en kille som jag inte gar en aning om vem det var. Väldigt läskigt!! Blev sjukt förvånad då jag inte kunde se det själv... Ändrade min profilbild en gång för att testa om den försvann och det gjorde den! ;)

                                                       

världens bästa.

har precis ätit och nu ska jag föna håret och efter det fixa mej, ska som sagt på kalas om någon timme och eftersom att släkt och cirkus tusen andra kommer vara där, så vill man ju vara lite extra fin! kul att mixa med smink osv. efter att ha varit sjuk och sleden i 2 dagar dessutom. 

tänkte även lite snabbt berätta om gårdagen, stack till stallet vid 5 tiden även om jag varit hemma från skolan, mådde ju bättre. Och igentligen skulle vi lastat tarre, men det tar vi på söndag istället då det är ljust ute och blir enklare, istället så borstade jag honom skinande ren, och red sedan honom barbacka tillsammans med damgruppen, ville inte rida ut då det var så sjukt dimmigt. iallafall, tarre var sjukt pigg så skulle bara ta det lite lugnt med honom, och han var jätteduktig. dock så red jag honom i vinterkängor så jag kände att jag inte fick världens bästa kontakt med skänkeln, men endån var han så duktig! De andra skulle lära sej och göra skänkelvikning, och då fick jag frågan om inte jag kunde visa, lite smånervös och så, så gick jag med på det, trodde dock inte det skulle gå då jag hade dåliga skor och tarre var överpigg, har ju övat mycket på det tidigare men det kändes inte som det skulle gå helt enkelt!

MEN, han fixade det! och medan vi gjorde skänkelvikningen så satt alla och kollade och jag hörde i bakgrunden "gud vad fint" och "åhh", och när vi var klara så fick jag massor av beröm, blev så himla glad! känns liksom som att vi verkligen är på rätt väg nu, även när han & jag har dåliga dagar så blir det så bra helt enkelt, är så lycklig! 

-

Har varit hemma från skolan både igår och idag, så nu börjar jag bli lite smått rastlös. Var hemma igår pga att jag spydde på natten och mådde fruktansvärt illa och hade migrän större delen av dagen, men det gick över med hjälp av att knapra ipren i nårra timmar, idag är jag hemma pga migrän och liksom ont lite överallt i huvudet och känner mej helt död, tror dessutom jag har feber. tror jag liksom behövt dessa 2 dagar och vila upp mej, annars så kör jag ba på även om jag inte mår så bra, känner i huvud och kropp att jag har behövt detta som in i tusan! 

Har sovit och kollat på film hela dagen, och nu ska jag göra i ordning lite fika, tror det blir minibaguetter och ett glas vatten/te. ena sekunden fryser jag och andra känns det som jag befinner mej i afrika.. dock pallar jag inte ta tempen. Måste dock snart göra mej i ordning, mormor fyller år idag så det är kalas där ikväll, och jag måste ju dit, kan ju inte missa hennes kalas!♥ dessutom träffar jag  henne inte lika ofta längre, som förr. då träffade jag ju henne i stort sett varje dag. höres snart! 
 

Godmorgon

Klockan ringde för 6 minuter sedan, ska nu upp och äta efter jag tagit på mig dagens kläder, blir bara en tjocktjröja och jeans. Ni anar inte hur det kryper i kroppen och jag börjar faktiskt få skuldkänslor.. Har inte varit i stallet på nu 9 dagar! Måste ta mig dit idag men tror inte det blir så men ska försöka! I helgen blir det iallafall!
Idag är det ändå en lugn dag med lektionerna, först matte, slöjd, spanska, lunch, idrott och sist logg, skööönt! :)


lucia.

sakta men säkert börjar det närma sej och nu är det mindre än en månad kvar tills det är lucia, och även dags för oss att pallra oss ner med hästarna till lucia för luciatåg med massor av sjungandes. Från början vart det jag och Hanna som höll i det lite och frågade runder(förutom gunilla som såklart håller i det mest) men nu är det lite mer jag som håller i det eftersom att jag är kvar i stallet, men hanna ska även hon va med. 

jag har iallafall funderat som satan om vad jag och tarre ska va, och hur vi ska se ut. tänkte först tomte då det trots allt, är enklast att klä ut sej till, men nu är jag inne på lucia! har suttit och tittat runder på google, och valet står väll kvar mellan tomte och lucia. Oavsett vad jag ska va, så ska jag se om det går, och isåfall raka in ett hjärta på tarzans rumpa, utsmycka han med massor av glitter-pulver, så han glittrar haha! får väll leta lite mer inspiration. och dra iväg och handla lite saker någon dag! 
hade varit fett att ha något liknande med klädseln!
 

Här ska vara en bra passande rubrik...

okej, jag ska inte skriva ett inlägg hur allting är just nu, det vi ungefär redan så jag skippar den biten just nu, dels för att jag inte orkar det heller.
Men idag har det väl gått bra antar jag, en otroligt seg dag men den funkade, skönt att träffa några personer man inte sett nu under dessa två veckor man inte varit i skolan, ingen aning varför vi inte träffas annars men alla har väl människor man bara träffar i skolan och inte annars? Undrar hur det kommer sig igentligen..

Idag har varit helt sjukt tråkigt, jag minns inte senast då jag tittade på film en hel eftermiddag! Jag är deffenetivt inte den personen som kan kolla på film en hel dag men det är vad jag gjort nu sedan klockan 4. Har även fällt X antal tårar, haha kan inte kolla på sorgliga filmer, naturligtviss kommer jag inte ihåg vad filmen heter men shit vad jag grät.. Och nu har jag ju gjort detta så vad ska hända resten av dessa hemska dagar? åh. Har heller inte varit i stallet på flera dagar, jag har inte riktigt orkat fastän det är där jag behöver vara, jag vågar dessutom inte heller gå hem därifrån helt själv mitt i ingenstans på kvällen så ja det har inte blivit av men jag får väl försöka stoppa undan den rädslan ett tag så jag kommer dit någon gång ändå...

Nu ska jag gå och fixa det vanliga sakerna innan läggdags, borsta tänderna, tvätta bort smink och annat sedan blir det sängen för min del!

Och ja jag vet, tråkiga inlägg utan bilder, men appen klöddar fortfarande och jag har bara tur ifall jag lyckas publicera ett inlägg med lite text och när jag väl kan låna en data så finns där inga bilder?! och hur kul är det att se gamla bilder om och om igen? Nej precis, men jag ska komma på något sätt att fixa det!
Hittade dock en som tur hamnat i arkivet som skulle vara med i ett mobilinlägg häromdagen.... SUCK!



                                                      

knaaas.

my life is kinda upside down right now, again. but i'm doing my best to keep the hope and all the good stuff up, after rain comes sunshine? right?. I don't wanna talk about it so much, but let's say this, i'm back on the same old road again, and i feel so much anger, fear, happiness and i'm so damn confused. but i have myself and tarre, and together we can go through everything. imma make this, i'm used to feel pain, i'm used to all bad stuff. and beside all that, i miss one person so much it hurts, wish we could go back to when it was we2. he made me so damn happy. the reason why i wright this in english, is because it feels better, and because in that way, everyone wont understand. 
 Jag sitter just nu och väntar på att klockan ska gå, om cirkus en timme eller någonting kommer patricia och hämtar mej och sedan kör vi till lund, för bio, aka twilightmaraton och även breaking dawn part 2! Är så sinnesjukt taggad, och det ska bli underbart! ska dock se om jag orkar hålla mej vaken, men gällande den biten så är jag rätt grym faktiskt. Behöver komma iväg på något rikitgt roligt, och det här har jag i stort sett, sett fram emot i ett helt år! Hatar dessutom att bara vara i eslöv, eslöv sucks, and so does the people who lives here. älskar att komma iväg, och förutom att spendera 90 % i stallet, så är jag faktiskt ute på massvis av andra roliga saker, många av mina vänner sitter oftast bara hemma eller liknande, och det hade jag aldrig stått ut med under en längre tid! 

Vet, detta blev ett känsloknas inlägg, så nu sprider jag lite glädje här i slutet, alla bilder representerar lycka för mej!

Snart lektion

Sitter just nu och väntar på att spanskan ska börja, sen mat! Sjukt trött idag.. Klarar verkligen inte att lägga mig halv 3 på natten och sedan nästa dag halv 12..

Igår kväll slutade jag dagen med att se filmen LOL med varm choklad och äpple skivor med kanel på toppen, mums!!


Söndag

Denna morgon har inte varit den bästa, mycket som händer just nu men det börjar gå mot det ljusa hållet förhoppningsviss!
Idag vet jag inte om jag kommer iväg till min pojke idag då en kompis snart kommer hem till mig av olika andledningar så jag får se! Annars så är det bara att jag får åka upp dit imorgon efter skolan som vanligt.
Nu ska jag städa lite snabbt i lägenheten, torka håret (precis duscat) och bara låta tiden gå.
Ha en fin söndag!

/
Hanna

världens bästa häst.

körde som sagt till stallet imorse/middags och vart där i några timmar. vart så himla skönt att komma dit där i lugn och ro och veta att allt liksom var fixat, nystädat bland mina saker och tarre hade täcke så han skulle va fin. hade nya saker med mej och lagt upp ett litet foderschema till honom. började med att ta in honom och göra han fin, tog lite pälsglans och sköljde hovar osv. osv. och sadlade honom och tog på mej min egna utrustning. körde med sporrar idag, för första gången. har haft ett par i påsen hur länge som helst men inte använt dem pga lathet? haha. har tydligen tyckt det var så drygt att ta på mej att jag inte ens testat det haha. sounds like me! 

eftersom att det var fint väder ute idag så bestämde jag mej för ett vanligt hederligt dressyrpass och efter det en avskrittningsrunda, blev dock galopp på åker då jag kände att han verkligen behövde springa av sej all den energin han har samlat på sej nu när jag knappt ridit han, och det är ju inte direkt som så att de andra rider honom. Jobbade till att börja med mycket med volter, stora och små, och flytta in och ut på spåret, kände lite hur mycket jag skulle ta med sporrarna och ja, kände av helt enkelt! fick mycket bättre kontakt med att få ut honom i hörnen osv. med hjälp av sporrarna, så det ska jag använda mer vid dressyrpass. förutom det, så gick han som en gud idag. Han lyssnade på varje minsta sak, klarade skänkelvikningarna finfint efter ett tag och jobbade på underbart. dock så var han lite överpigg och blev väldigt het i galoppen, och hittade på lite småsaker i mitten av passet med, men gud vad jag är stolt! ännu roligare att andra tjejer stod och stirrade som fan på oss, och tarzan liksom skötte sej som en gud! Imorgon blir det nog ytterliggare ett dressyrpass, möjligtvis tar fram något småhinder och övar teknik på! (eller om la padock är upptagen så får det bli uteritt. ) 

NU ska jag kolla på TVD och sedan slockna, höres! 
therese goes ego on tha evening. mycket charmig, pusssssss
 

Dags att krypa ner i min ensamhet..

Vilken vecka det varit, mycket jobb och slit men även massa roliga saker har hänt, tur det! Har varit hos Bennies nästan alla dagar förutom idag, kom hem från Emopria och orkade inte dra till stallet då jag inte ville gå hem i svart mörker en lördagskväll.. Var där med min föräldrar och köpte ett mobilskal!
Praoade på ridskolan denna vecka, jag tyckte det var helt okej, trodde det skulle varit lite roligare men det var ju inte direkt tråkigt. Dagarna såg ungefär likadana ut varenda dag och på så sett är det bra att jag varit med om det också, jag vill inte jobba och veta att mina dagar i stort sett kommer se ut likadant varenda dag.

Har nu återigen snackat med en kompis i flera timmar om allt, skönt att veta att någon litar på en och bara pratar ut om alllt.. Ändå känns det jobbigt, allt blir så känslosamt och jag vet inte just nu är det jobbigt, får höra saker jag inte vill höra men även bra saker. Ja nu ska jag sätta på musik och bara sätta mig ner och tänka, tänka och tänka.. Behöver nog en ''tänka'' lördagskväll.

/ Hanna




--

ska byta om från pyjamas till ridkläder och slänga upp håret i en tofs, sedan drar jag till stallet. känner mej sjukt sliten pga att jag inte rakat ben, armar eller noppat ögonbryn eller någonting, så det tar jag tag i senare. blir lite så med lov och sedan praovecka på ridskola, man bryr sej inte ett skit liksom. dessutom har jag fått way 2 lite sömn under de sista 3 veckorna, om inte längre. så det gör också att jag har blivit fett sliten! 

men nu ska jag köra till min ängel, får se hur det blir och hur jag gör sen! vi hörs. lagom söt såhär på morgonen, haha! / tess 
 

tess inlägg:

Idag, sista praodagen, slutade vi lite innan 3. då körde jag hem hanna och stack sedan hem till pappa för att lite snabbt käka och vila upp mej, sedan körde jag till stallet. 
 
började med att mocka hela stallet och göra i ordning betfor till imorgon och lite mat till tarre, sedan borstade jag honom ren, flätade svansen och la på täcke, sedan fick han äta medan jag gjorde i ordning min utrustningspåse och sopade rent, sen tog jag ut han igen för att komma hem i tid för en gångs skull. Eftersom att det regnade så sparade jag ridningen till imorgon, gav honom istället lite kraftfoder så förhoppningsvis blir det en pigg häst imorgon. Om vädret är lagom fint så blir det antingen ett hårt dressyrpass i padocken eller så tänkte jag köra dressyr och sedan jobba lite på 2 små kryss i kombination, får se vilket jag väljer! Ska jobba mycket från marken nu innan jag flyger till andra sidan världen, och liksom köra hårda pass blandade med många uteritter. Även om vårt band har blivit så sjukt bra så ska jag toppa det så jag åker iväg med känslan på topp. (kommer dock dö pga jag kommer sakna han lite för mycket). 

nu därimot, är jag vaken lite senare än vad jag sa att jag skulle vara, detta skulle va en "tidig kväll". men just det, sådana existerar inte längre i therese larssons liv. men nu ska jag hoppa ner i täcket och drömma mej bort, ska dessutom njuta av en sovmorgon och efter det njuta av en god frukost bestående av pannkakor(om jag nu orkar göra dem, dem görs ju inte av sej själv!). sen blir det stallet! 
 

loooots of work.

kom hem för bara en liten stund sedan, efter en hel eftermiddag-kväll i stallet. Efter praon drog jag och tankade, sedan hem till pappa och käkade och ordnade upp lite olika saker. Sedan körde jag till stallet! Väl framme så fixade vi med mopeden, jag snackade med gunilla och en annan tjej som vart där, och borstade och sköljde tarres hovar, och skämde bort honom med massvis av godis. mamma kom även och red gauda i dam/allt-i-allo - gruppen. Fast när de red så sadlade jag och utrustade mej och peggy med massvis av reflexer och pannlampa, och begav oss ut på en liten skrittrunda i skogen och på lite grusvägar, hon hade redan blivit riden av en annan tjej så det vart mest för hon skulle komma ut lite. bytade sedan till hackamoret och smörjde och fixade med rätt hål osv. så nu ska det bli bra med henne! Fikade med de andra och fodrade hästar, och efter det drog jag hem. Imorgon ska jag rida tarre och mocka hela stallet. Ska även lägga upp ett litet foderschema som tarzan ska gå efter när jag rider honom, han ska ha lite betfor, kraft, havre och vetekli. Får experimentera och se vad som fungerar, imorgon. 

Nu har jag precis gjort färdigt morgondagens frukost och lunchlåda, och ätit lite nudlar för att inte ha helt tom mage.  Efter jag skrivit det här inlägget ska jag packa alla mina saker, och planera morgondagen. Också duscha innan läggdags! Blir lite senare ikväll, men jag lär endån inte kunna somna förrän efter 11 iallafall. Hörs imorgon, ska rida tarzan för första gången på 1 vecka, och första riktiga passet sen gud vet när. Har varit så mycket förvirrande och alldeles för lite tid på sistone, så nu jäklar i det ska jag ta tag i träningen den sista månaden, sen får han lata sej lite i en månad innan jag tar tag i den igen! Men nu, back to work. gotta go you know, men vi hörs imorgon! /tess

snabb update

har precis kommit hem till dadi, och nu ska jag snabbt slänga i mej nått att äta. sen ska jag snabbt fixa lite saker och dra till stallet, där jobbar claes idag och han ska även fixa min lampa på mopeden som dött. Har alltså varken hel eller halvljus så måste skynda mej som attan och köra nu innan det blir mörkt, och hålla tummar och tår på att alla poliser håller sej inne i detta ovädret! vi hörs när jag kommer hem, om jag nu överlever! 
/tess

Sängen ropar efter en lång dag!

Här varit i stallet från 11 till halv 4 tiden..

Först körde vi in om hennes häst och hämtade ett bett som hon skulle lämna sen körde vi till Bennies. Jag visade henne runt, eller ja hon gick runt och kollade och jag efter och berättade saker och ting.

Jag var lite nervös över att det skulle gå sämre när det gick så bra som det gjorde igår och tusan så var det urkast!..
Han vad seg och helt borta, fick knappt igång honom i trav, han kunde gå ett helt varv och bråka med mig.. Jag tog några skutt över hinder, inget bra eller så men över kom vi. Det ända possessiva med dagens pass var att jag lyckades galoppera ett helt varv utav avbrott och det är bra men resten var så frustrerande! Kände mig som världens nybörjare uppe på ryggen och blev bara mer och ner irriterad...

När vi var klara med resten åkte vi vidare till hennes häst. Vi körde bommar igen. Det gick jätte bra, även fast hon måste hjälpa honom vissa över bommarna så syntes de att han börjar få kläm på det nu ännu mer.

Jag ska inte rida Bennies nu måndag och tisdag, tänkte att han ska få vila lite nu så han samlar upp ny energi och kan jobba. Även fast han fick vila både torsdag och fredag så känns det bäst att han får lite extra.

Imorgon är det dags för prao på riksplan, lagom nervös men det blir säkert bra, ska mocka, fodra, utsläpp/insläpp och rida och annat, super kul!! :)
Börjar 8 imorgon bitti , hoppas pappa kan köra mig dit.
Så nu ska jag sova! Godnatt


Nu mot stallet

 
Sissela ska hjälpa mig idag, hon hämtar mig vid 11 sen följer jag med henne till Ivanhoe. Kulkul!
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag rider i ridhuset iallafall! Tess kommer också upp en stund och ska prata lite, kul det med ! :)

Vi hörs ikväll då jag kommer tillbringa hela dagen i stallet.'


                                                           

Hoppning och galopp

 
Skrev allt detta igår med och orkade verkligen inte göra om det, jag vet inte vad som hände men allt försvann..

Jag sov hos Tess från fredag till lördag, vi hade en mysig kväll med massor med prat, godis film och såklart tittade vi på X-Factor.

Igår följde hon med mig till stallet, jag som aldrig hoppat med Bennies och inte ridit i ridhuset blev klart igår. han var som en helt annan häst, jag skojar inte ! Han gick framåt i rask takt hela tiden och började trava av sig själv flera gånger.. Han travade grymt snabbt, haha tror han var taggad! När allt det gick så bra var jag tvungen att prova galoppen, och det gick med självklart en serie bocksprång av gläjde att få springa! Han hoppade som en gud! Mjukt med en väldig fart. Han blev som en bomb när vi närmade oss hinderna och drog iväg, märktes att han älskar att hoppa.

Tjejen som hade honom på foder innan berättade att hon hoppade enstaka hinder på 1,15 med honom och tävlade på 80 cm. haha blev glad då jag vet nu att då har jag något att se framemot nu, ska kanske lägga mer enegeri på hoppning?

Följde sedan med Sissela till hennes häst och hjälpa henne när hon travade över bommar, hon tävlar i dressyr och kände att han behövde lyfta på benen. Det är super kul att se när han kommer över bommarna, han tycker det är oehört kul men endå lite läskigt, han lyfter på benen som om bommarna skulle komma upp och bita honom! haha.


                                              

skriver av mej lite...

Jag klarade mopedkörkortet igår, så nu har jag lov. trots att jag jobbar, haha! Nej, men äntligen så är jag fri från plugg, har ju pluggat hur mycket som helst på sistone! Dessutom är det sista dagen på jobbet idag, vilket är lite sorgligt. Har haft så fantastiskt kul med de människorna och det känns liksom även som jag har mognat en hel del under veckan, jag har liksom klarat mej själv och stött på vuxenlivet lite. Dock är det skönt att jag kan gå tillbaka till  mitt vanliga liv, är inte redo att bli vuxen än haha! 
Efter jag har slutat jobba ungefär vid 1 tiden, så ska jag hem, byta om och byta från cykel till moped, sen ska jag iväg till stallet. Hanna följer med så om vädret blir bättre så blir det nog en långrunda ut! 

Måste även bara skriva av mej lite! Igår så stack jag till stallet direkt när vi kom hem och efter vi hade fixat mopeden, och tänkte mysa massor med tarzan eftersom att det vart min dag med honom, men då skulle visst en annan tjej ha honom och gunilla har inte sagt något till mej? fett dålig stil. Fick även reda på hur november månad ska se ut, och letar för fullt efter en ny medryttarhäst. men det är ju inte särskilt lätt då folk inte så ofta sätter ut annonser på medryttarhästar på blocket, men jag fortsätter leta. Dessutom är alla mina vänner så söta, nelly erbjöd mej att rida den hästen som finns i hennes stall, hanna ska höra med david om där finns någon häst hos han osv. 

Fast till en början ska jag fortsätta rida kvar hos gunilla samtidigt som jag börjar någon annanstans, man vill ju vara säker att man trivs även på det nya stället. Och anledningen till att jag inte ska rida kvar? jag hatar när alla rider en och samma häst. och tarzan har tydligen blivit populär nu när jag börjat rida honom! nej men ifall jag tränar en sak med honom och en okunnig person som inte ens kan galoppfattning, hoppar upp på honom och skumpar runder, då så blir liksom allting förstört? jag älskar honom, men det känns inte bra för mej just nu. Nu ska jag till jobbet, höres! / tess

i fucking made it!


Mot Emporia!


Godmorgon

Nördat suway surfers är vad jag gjort hela morgon.. Haha vill ju klå rekordet! Annars har jag varit ute med Sigge och ätit, ja inte mycket jag hunnit med.

Senare idag ska jag nog till min kusin, vj pratade om det igår kväll så får se, men det blir nog i eftermiddag då hon skulle handla.

Jag vet inte ännu om jag ska till stallet, himlen är grå och trist, ser ut som det kan börja regna precis när som helst och kallt är det också, ja nog om det, jag tror jag blir hemma men har jag massor med tid över så tar jag nog mig dit ändå.

/ Hanna




RSS 2.0