Första ridpasset

Hej på er!

Usch, jag hatar verkligen måndagar, oehört långa och allmänt jobbiga...
Kom hem vid 3 tiden, åt lite gröt, pratade med mamsen och cyklade sedan till min lilla pojke. Där mötes jag av en glad häst som kom travandes mot mig. Tog in honom, ryktade och började tränsa och sadla.

Började med att skritta runt fyrkantspåret, känna på bromsen och gasen. När det funkade la jag in volter och serpentiner, det gick väl sådär. Märks att han inte blivit riden på ett tag då han tolalt struntade i skänklarna... Fick sitta och trycka på honom hela tiden, slutade jag la han av helt och släpade benen efter sig. När vi väl skulle trava gick det bra, gjorde en halt. Då backar han och värgar gå framåt, istället backar han ut från paddocken, genom buskarna... Så det vara bara att gå in igen och börja om. Han gick aldrig ut igen, som tur var men istället började han med andra saker.. När det var dags för trav, vägrade han gå framåt, drog upp huvudet och började sparka bakut.. Först bara en gång men sen blev det allt fler på rad... Var tvungen att säga till honom på skarpen för att han skulle börja lyssna och börja trava utan att tramsa. Resten av passet gick bra, svår att få upp i galopp men det är inte så konstigt då han inte blivit riden på ett bra tag.
Jag är nöjd med passte, vet lite hur jag ska göra nu och hur kan beter sig vid de olika tillfällena. Blev en hel del mys efter och rykt.

Mockade och fyllde på med vatten och hö, cyklade sedan hem med en tjej från stallet, båda hade glömt lamporna till cyklarna så det blev en svart väg hem. Duschade, gjorde mig en fruktsallad med musik och en hög läxor. Nu sitter jag här, ska snart gå och lägga fram kläder till imorgon och sen blir det nog dags för sängen.

Imorse såldes korna!  Skönt, nu slipper man jaga in dom i hagarna efter dom rymt och slippa ta omvägar i hagen då man är rädd dom ska jaga en... :)



                                                   

Kommentarer


Ditt namn:
Kommer du hit ofta?

E-postadress: (visas endast för oss)

Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback


RSS 2.0