2012

 
Tänkte sammanfatta vad jag gjort under detta året, i hästväg annars blir det lite långt :)

Under vintern red jag då på det andra stället och första hästen jag red då var Coco. Den lilla pigga hästen som var väldigt speciell att rida ut på, osäker och kunde galoppera i full panik för ingenting. Då var jag fortfarande väldigt osäker i min ridning och överhuvudtaget så han var inte den roligaste ute då jag blev rädd snabbt.

Bild från sommaren då jag hoppade upp på honom lite då och då.








Efter ett tag bytade jag häst, till fjordingen Tindra. En mycket bestämd dam men annars otroligt snäll. Hon var hur härlig som helst att rida ut på men i paddocken var hon ingen rolig häst. Inte mycket utbildad så man hade inte så mycket att göra. Men som sagt en underbar skogsmulle.



Sen tröttnade jag på henne och bytade  till den andra fjordingen, Gouda. Världens sötaste och charmigaste häst. Slickade en på händerna och ville alltid ha ens uppmärksamhet. Han var också en skön skogsmulle som ena dagen hade krut i sig medans nästa dag var han seg som kola. Hoppade honom enstaka gånger, han var mer utbildad än den andra fjordingen och med rätt ryttare kan han komma långt. Jag kände mig inte stor uppe på hans rygg ,  han var väldigt mycket häst att rida, tung, bred och stor och jag hade inte mycket att sätta imot med när det väl gällde. Han gav oss många skratt varje dag. På han blev det många barbacka rundor i skogen.






Sen kommer då min mest saknade tjej, som verkligen har fastnat i hjärtat, Shewawa.
Henne utvecklades jag enormt mycket med, under det halv året jag red henne gick vi igenom massor. Jag blev tryggare i mig själv vilket gjorde att jag kunde andas ut och ta in kunskap. Med henne red vi ut på långa mysiga rundor, hoppade och red dressyr. Vi hoppade upp till 90 cm och vi fick jobba oss upp dit men kul var det. Jag vågade rida ut själv på henne vilket jag tidigare aldrig vågat. Nej listan kan göras lång, varje gång jag träffar henne river det inombords, hon och jag kom verkligen varandra nära. I arkivet finns miljoner med bilder på oss och saknaden blir större ju fler jag ser men här kommer några.







*







Och nu rider jag på Bennies. Honom lär jag fortfarande känna och vi utvecklas. Nu senaste tiden har vi kommit långt, vi hoppar och han lyssnar på galoppfattningen utan problem. Han börjar få bättre kondis så allt går bättre nu. Han är världens mysigaste att hålla på med, vill hela tiden vara vid ens sida, springer till en i hagen, pussas lite ibland nä han är en hel go häst. Fast han är en hingst så märks det inte, han är inte hingstig alls. Det ända han gör är att nafsa ibland och luktar  ofta på marken. Det ska bli kul att senare kolla tillbaka på oss, jag hoppas vi kommer göra stora framsteg till sommaren.
Tyvärr har jag inte många bilder alls på oss.






Detta är mitt år, jag har blivit en bättre person, tryggare i mig själv och min ridning. Självklart har jag såå mycket mer att lära mig men det kommer. Jag vill bli bättre, gärna komma ut och tävla men det vet jag att det kommer ta några år tills dess. Hoppas 2013 blir ett bra år!


Hiss eller diss?

Såg detta silvriga schabrak och min första tanke var inte god. Tyckte det såg alldeles för plastigt ut och
nej det föll mig inte riktigt i smaken. Men sen när jag studerade det lite noggranare så ändrade jag mig en del..

På en svart häst med matchande lindor och pannband skulle det faktiskt vara en cool och annorlunda outfit, lite mer speciellt. Då skulle jag kunna tänka mig det men inte på en häst som inte är svart.
                                                                           
Vad tycker du, Hiss eller Diss?
 
 

Markarbete

Idag har det regnat hela dagen ändå hoppade jag på cykeln, blir så mycket gladare av att komma ut och röra på mig även fast vädret inte var det roligaste och att hemvägen inte är lika kul..

Idag fick Bensan lyfta på benen, efter våran hoppning förra veckan kände jag att vägarna behöver fixas till så det övade vi på idag. Använde mig av bommar och sockerbitar. Travade över bommarna bara då jag tyckte det blev bäst då har inte riktigt håller koll på avståndet, när han ska trampa av osv. Hade även då ett sockerbitshinder, lagom höjd. Det gick strålande idag, han var inte för pigg och inte för lat utan lyssnade och galopperade i bra takt utan att rusa i svängarna. Fick då så mycket mer kontroll och kunde koncentrera mig på annat än att få honom att bromsa/öka.


Godnatt

Ska nu sova, extremt trött förstår inte varför jag lagt mig tidigare.. Klockan är nu halv 12 och tänker gå upp när jag vaknar sen drar jag till Bensan. Tänkte ta lite bommar och små hinder, behövs tränas på det! Sen ska här fixas hemma då det kommer hit folk för att fira nyår. Är det bara jag som inte ser fram emot nyår? Tydligen.. Hatar raketer, verkligen hatar dom! Så nyår är väl inget direkt som jag tycker är kul. Gillar mer midsommar och sånt, Såå mycket lugnare och man står (förhoppningsvis) inte ute och fryser men nu är det ju svinkallt.


Miss you..

 
Jag saknar min vän så otroligt mycket. När hon skulle åka, jag visste jag skulle sakna henne men verkligen inte såhär mycket! Varje dag går jag och tänker på vad hon kanske gör just då, hur hon har det osv. Det är ganska jobbigt faktiskt, jag kan inte prata med någon, inte träffa någon som jag vill träffa, jag kan inte, det enda jag tänker på är henne.. Jag tycker synd om henne ( även fast hon inte gillar det) Hon åker iväg på en sjukt efterlängtat semester och det förtjänar hon, men miljoner tråkiga saker händer precis innan hon ska åka och det gör ju saken verkligen inte bättre. Man kan sticka ifrån allt men det sticker inte ifrån ens huvud.
Folk försvinner från hennes liv, folk behandlar henne illa och hon får lämna sin ögonsten som hon älskar, you know. Nej jag hoppas verkligen hon har det underbart där å andra sidan jordklotet, det hoppas jag verkligen. Jag tänker det hela tiden.


Man förstår inte hur mycket någon betyder från en förrens det är borta. Så sant! Det är inte förrens nu jag inser hur mycket hon betyder för mig, hur mycket vi pratar och gör tillsammans. Jag kan inte förklara, det är svårt, ni kommer aldrig förstå hur mycket jag än förklarar.

Hon är min bästavän, mitt allt, min andra halva som jag litar på väldigt mycket. Hon finns där och jag finns där för henne, som det ska vara. Hon är den man kan prata med om exakt allt, hennes kloka svar och funderingar.
Trodde aldrig en människa, som jag känt i så många år, som jag bråkat med mest och gått igenom tillsammans med mest skulle betyda såhär mycket.                  
 
 
 
Jag älskar henne!




Att komma ut

Det finns många ryttare som aldrig rider ut då dom tycker det är för riskabelt, jag skulle alldrig kunna tänka mig ett liv på hästryggen utan att få komma ut. Bara rida runder i ridhuset eller i paddocken, nej det kan ju inte vara kul varken för häst eller ryttare. Nej vi båda behöver omväxling ibland, se nya saker och göra det tillsammans. Att komma ut ger så mycket och jag förstår inte hur man kan ta bort det. Att rida i skogen ger en mer hållbar och välmusklad häst.

Vi alla vet att rider man på varierat underlag ger mer hållbara hästar, det finns det ute. Ute finns massor med olika underlag, asfalt, grusvägar, mjuka stigar, gräs och skogstigar. Du får även en mer framåtbjuding, hästen tycker det är kul att komma ut, hästen tänker framåt. Ute är kul, utnyttja det! Gör massor med tempoväxlingar, hästen får sträcka på sig samtidigt som den tycker det är kul, gör serpentiner mellan träden och skänkelvikning över det breda stigarna och hoppa över stockar som ligger ivägen. Ta en snabb galopp upp för backarna, kul och bra träning! Lika kul som det är att ha bilder i paddocken är det kul att ha från när ni är ute i naturen. 

Jag förstår verkligen inte folk som aldrig ger sig ut, jag ger mig ut så ofta jag kan, vädret spelar stor roll men är det en dag då jag planerat att rida dressyr men solen skinar och vädret är underbart då ger jag mig hellre ut och smyger in lite dressyr där ändå och nästa dag då regnar det kanske och då tar jag det jag skulle gjort igår. Det går alltid, ha kul med varandra.

Hur ser du på detta? Rider du ut? Varför/varför inte?




Beröm

Har läst på många olika hästbloggar jag följer hur dom tänker om att berömma hästen både från ryggen och på marken. Många ser väldigt olika på detta.

När jag rider och hästen gör rätt så berömmer jag alltid, antingen med en klapp på halsen eller ett glatt bra, super, duktig pojke, perfekt är något av dom jag brukar säga. Jag berömmer nog lite väl mycket ibland kan jag erkänna.. Jag ser inget fel alls att berömma hästen om den gör rätt, hästen blir mer possetiv och blir gladare till att arbeta, Tänk själv att ha presterat något bra och så får du inget beröm på det du gjort, det skulle ju kännas trist eller hur? Vissa hästar kan bli lite väl uppspelta vid beröm vet jag men det gör den säkert bara för den blir glad och om en klapp gör den mer uppspelt än beröm från rösten så använd rösten istället. Jag använder båda lika mycket, ibland blir det för mycket mitt i allt att ta fram handen och klappa då använder jag såklart rösten men annars blir det en klapp.
Från marken använder jag mer rösten varför vet jag inte riktigt...







Shoppat!

Åkte idag till My one, en butik med hästprodukter, fanns även till hundar såg jag. Gick runt ett tag och kollade på allt möjligt, hittade en super söt grimma som skullle sitta fint på Bensan men fanns bara till stora hästar.. Tanken var att vi skulle köpa en ny ridväst då min är alldeles för liten,  provade flera stycken innan jag hittade en som satt perfekt. Den skavar ingenstans, skön och kändes knappt att man hade på sig en, som det ska vara. Så nu har jag en som jag kan använda. Hittade också en hjälm, jätte fin och satt perfekt den med så den fick också följa med hem. Så nu har jag lite nya saker, behövliga saker kom hem denna gången. Har en tendens att köpa masssa onödigt som jag redan har av, som ryktborstar, ridstumpor och annat smått. Är glad att vi hittade detta, nästa sak som ska inhandlas är ett par efterlängtade ridstövlar! Har alltid velat ha det då jag tycker det är såå mycket snyggare än ridskor. Just nu rider jag med ridskor och chaps, funkar bra det med men vill så gärna ha ridstövlar...

Rider du med ridväst? Eller du kör utan?
När jag bara ska rida dressyr kör jag alltid utan men när jag hoppar sitter den alltid på. Vid ueritter sitter den sällan på så rider största delen utan men nu när jag har en ny kommer den användas så mycket oftare då risken är stor att något händer om man ramlar av, ja det vet ni säkert redan ;)

Vilket tycker du bäst om? Ridskor eller Ridstövlar?






Vänner och allt det där

Sitter på mitt rum i min ensamhet.. Fan tur att musik finns annars skulle denna kvällen varit hemsk. Smsar med personer jag inte träffat på riktigt länge, sjukt att man varit riktigt nära vänner och sen helt plötsligt slutar man bara träffas och sen en dag så får man kontakt igen.. Konstigt det där. Det är både bra och dåligt, antingen blir det bara ännu bättre eller så blir allt bara pannkaka av allt. Men visst är det härligt, kommer upp flera minnen med allt galet kul man gjort tillsammans!
Jag har varit med om det så många gånger, vänner som kommit och senare gått, har försökt rensa ut alla vänner som jag inte mår bra att vara med och det har funkat bra tycker jag, just nu är jag bara med personer som får mig må bra och inte tvärtom. Har nära vänner som jag kan prata mycket med men en vän som jag kan berätta allt för, göra alla knäppa saker med och bara vara, obeskrivligt! En stor lättnad och glädje att ha den vännen som vet aldrig viker från ens sida. Har även träffat nya vänner som är hur trevliga som helst, känner dom inte fullt ut men det går framåt och trivs med dom också, precis som det ska vara.


Mysmys


inget att göra

 
Idag blir jag nog hemma, regnar ute och jag har ingen som kan köra mig, vill inte cykla när det regnet bara öser ner. Vill hitta på något men ingen aning om vad, vill inte bara gå här hemma och inte göra någonting.. Skulle gärna velat åka och shoppa lite men vet inte någon som hade kunnat tänka sig att göra de, åh hatar såna här dagar...
Får väl se vad dagen bjuder på!


Jag lever

Ber tusen gånger om för min uppdatering men jag har varit lite från jorden ett tag. Gått i min egna värld och bara tänkt och tänkt och kommer lnte fram till något svar. Nu vet ni varför jag varit borta men ska göra mitt bästa för att skriva!

Idag fick Bensan vila igen, min kropp orkade inte idag heller och han verkar inte bry sig över att slippa röra på benen. Har passat chili ikväll, kom hem för en kvart sedan så blev en lång kväll men inget mig emot, världens busigaste valp! Igentligen borde jag väl sova men jag är inte trött alls så antar att jag inte kommer göra det på ett tag. / Hanna


ordkaos, hästkaos, bajskaos.

Jag har varit hemifrån i 13 dagar, och under dessa 13 dagarna har det mer eller mindre funnits tid då min hjärna gått på helvarv, och en av anledningarna är för att jag är så inihelvetes förvirrad(okej, över många saker, men i detta fallet, ridningen) Under ett halvårstid har jag verkligen levt min dröm och haft tarzan som nästan min egna häst, och vi har verkligen utvecklats både tillsammans, och särskilt jag som ryttare. Jag har blivit mer orädd, framåt och bestämd, och framförallt, villig att göra allt för att lyckas. Jag gjorde planer för oss, mej och tarzan. Tarzan och tess, that's how it should be. Tillsammans blev vi 1, you know? och efter alla våra äventyr var jag redo att ta det till nästa nivå, det vill säga mer tid i stallet, mer träning och letade efter tränare, för att sedan bege mej ut på tävling och ridläger mm. Jag höll på att fixa allt det, för han var ju på sätt och vis min. Det var jag och en annan tjej som hade/har han en gång i veckan, och det är ju på sätt och vis ingenting när man snackar mer än bara rida. Allt var perfekt, och jag var lyckligare än någonsin. 

Men ni vet när allting är perfekt och ni vill bara gråta för ni är så lyckliga, sen varar det i någon vecka innan allt krasar? Well, fast allting var perfekt i min värld, så var det ju massa skit och sånt i stallet, men då allt det bra liksom överröstade det, så gjorde det ingenting. (även fast det såklart störde mej, haha.. my friends know. ) Men sen kom en liten smäll, och nu skulle tarzan tydligen gå lektion? okej tänkte jag, 1 dag i veckan till gör väll inte så jättemycket, även fast det gjorde ont då ägaren tidigare sagt att han aldrig skulle göra det. Men sen blev det 2 dagar och jag blev pissed off. Då vart det 3 gånger han var upptagen, 1 vilodag och då återstod 3 dagar i veckan för mej, vilket var för lite. Det var här någonstans som jag började leta annan häst då jag verkligen inte gillade situationen och tyckte det var jättejobbigt, men endån så stannade jag kvar för att tarzan är den viktigaste delen i mitt liv. Det var dags för födelsedag, moppekort och mycket plugg i skolan och jag var tvungen att prioritera, alltså stallet sist. Det resulterade i att jag en dag fick ett väldigt argt och påhoppande sms som vände hela min värld upp och ner helt enkelt. 

Men istället för att frågasätta situationen så svalde jag, fast än en gång letade jag mej åt ett annat håll, stack dit och hämtade hem mina saker och kände att det var rätt sak att göra, sen kom lucia och det var jag och tarzan igen, vi mot världen. Tarre busade lite och var lite tjurig efter att jag inte ridit han på någon vecka, men såklart fick jag fram han efter ett tag då jag har kommit att lära känna han rätt bra genom tiden. Och bam, där visade jag ägaren att vi är perfekta för varandra. Men trots det så verkade hon sur och avvisande mot mej och det är inte bara jag som märkt detta, hanna har märkt det och när till och med min mamma reagerar, som dessutom tycker/tyckte bra om gunilla, då, då mina vänner, då är det tydligt. Jag vill påpeka att det kanske låter fånigt, och som no big deal, men det rör sej om tarzan, och jag kan inte beskriva med ord hur mycket han betyder för mej, och nu rör det sej om jag ska ha kvar eller lämna han? Jag har mått jättedåligt över dehär, det är sjukt jobbigt. 

Jag har mejlat andra och har en på halvt G som jag ska provrida när jag kommer hem igen, och förhoppningsvis blir det någonting om det. Jag har, nästan varje dag under den här resan, letat på blocket både efter medryttarhäst och foderhäst, trots att jag inte pratat om mamma angående det sista. Och jag vill verkligen liksom komma igång ordentligt och nå tävlingsbanorna, jag har ett mål. Och jag vet att jag kommer falla för en annan häst, och komma att tycka om den lika mycket som tarzan, but still, tarzan är min. ett halvår i onödan liksom. han är perfekt för mej, och vi passar så sjukt bra tillsammans. jag har bestämt mej för att snacka med ägaren och lägga vantarna på bordet, få svar på ifall jag gjort något fel eller varför hon är en sån bitterfitta mot mej rent ut sagt, jag behöver svar. Även fast jag liksom vill stanna kvar så vill jag inte, det är hela tiden något problem där, och jag är trött på drama och problem. 

jag är trött, och har ingen aning om hur det här inlägget blev, blir lite så när man skriver ut allt man tänker på utan att läsa igenom det först. men, jag kommer publicera det och strunta i hur det ser ut, ja, jag är förvirrad, ja, jag vet inte hur jag ska göra och ja, detta är en jobbig situation. vi hörs, Xx / tess

I only miss the sun when it start to snow

Kom hem från stallet för en stund sedan, han fick stå idag så blev bara en snabb runda i stallet. Har knappt sovit inatt heller så är helt slut och hela kroppen värker.. Nej ska sluta klaga, ska bara ta det lungt idag, ska hoppa in i duschen nu sen stänga inne mig på rummet med musik. Min kropp och jag orkar inget annat..


Delat vidare

Stackars människor! Hoppas dom får tag i grejerna igen.
Såg detta på ponnysannings blogg och sprider det vidare så att så många som möjligt ska få reda på det och kanske hitta något.



Bättre sent än aldrig, god jul!

Har haft en mysigt och härlig julafton, fick massor med fina presenter, tänkte fota och lägga ut det imorgon så ni får se. Drog upp till Bensan på morgonen och mös, han fick massor med gottis - morötter och knäckebröd. Tanken var ju att gå men det var is överallt på vägarna så jag vågade inte riskera något istället blev det mys, funkade super det med!

Hoppas ni fick en härlig julafton! Puss på er.


you can run but never hide

Innan jag åkte iväg till thailand så hände väldigt mycket saker i mitt liv, en del jag berättat för andra, och sen en del som jag behållt för mej själv, jag tänkte att när jag åker iväg kommer allting ordna sej, but you can run but never hide. Jag har så himla mycket just nu, och jag vet inte hur jag ska göra, förvirrad är bara förnamnet. Denna semestern skulle bli ett sätt att fly och vila upp mej från allt, men jag har insett att det inte går utan att lösa saker och ting. Jag är inte redo att berätta, i guess that's who i am. Jag behåller saker för mej själv, tills jag till slut inte klarar mer. jag vågar inte berätta för någon då jag har svårt att lita på folk. Så det är såhär det ligger till, jag är på semester, jag har en hel del som pågår just nu, så därför kommer jag att inte uppdatera lika mycket nu som förut i den här bloggen, när jag är tillbaka på fötterna igen så kan ni förvänta er mer, men just nu har det bara blivit för mycket för att jag ska klara av att hantera det. gotta keep my head high and show them that i can do it, even if that means i have to fall down first, just to climb up again. Ni hittar mej här ---> KLICK  <---  för massa ordkaos, thailandinlägg och lite mera.  Dock så kommer jag publicera något inlägg här när jag kan, men bara så ni vet hur det ligger till. okok?
 

Sooova time

Dags att bädda ner sig, har fått världens förkylning sådär lagom innan julafton.. Imorgon ska jag hinna med massor känns det som, måste städa rummet ( haha känns som jag gör det alltid, nej men små ungar har varit här och dom tyckte det var så kul att dra ner allt från hyllor och lådor) ska även upp till Bensan, blir som sagt en promenad av något slag, måste duscha, fixa mig och sen ska ju självklart massa annat också göras som man inte vet om ännu.. Gästerna är här klockan tre och allt detta ska ha gjorts innan och jag vill gärna kunna sova någon timme extra såhär på julafton, får väl ta och stressa sönder istället bara för det. Godnatt på er, hörs imorgon!


tankar

Från början av höstterminen var jag 100% säker på att jag skulle välja att gå på Bollerup men häst inriktning under mina gymnasieår men nu är jag osäker.. Jag har alltid velat utvecklas som ryttare ännu mer, alltså bli riktigt bra och hästar är något jag älskar och vill hålla på med. Ändå så tvekar jag hela tiden, varför vet jag inte men har en känsla av att det kanske inte det jag ska välja. Det ligger dessutom långt bort och pendla är väl inte min starka sida, visst jag kommer ju isåfall bo på internat men jag ska ju hem någon gång på helgerna, vilket tar över två timmar. Skulle varit så mycket enklare om jag valde någon linje på det gymnasium som ligger 10 minuters gångavstånd men då kommer självklart nästa problem.. Har inte den blekaste aning vad jag vill gå annars förutom häst, jag har inte ens tänkt tanken på någon annan linje. Vill inte göra något jag redan gjort i 9 år i skolbänken i yttligare 3 år fast ännu svårare, nej absolut inte men jag kommer aldrig komma ifrån det helt men tillräckligt.
Kommer fortfarande ihåg då man pratade om att snart går vi i 9:an och ska välja gymnasie för några år sedan, nu står jag här med den dörren bara någon månad från valet och lite mer än ett halv år tills jag verligen går där. Känns overkligt, jag menar då var alla som gick på gymnasiet jätte stora och nästan vuxna. Visst det är ett bra tag till men jag är inte redo för detta, inte nu iallfall.






Hoppade idag

Ännu en gång gick det stålande. Beata hjälpte mig idag med att fixa hinder och hjälpte mig med allt annat, Bennies tyckte det var  riktigt kul och drog iväg flera gånger och han hoppade finfint. Höjden blev till slut 60 cm, alltså nytt rekord för mig och Bennies. Nej men det gick faktiskt bra oavsett höjd. Fick driva hela tiden, så fort jag slutade la han av så har ordentlig träningsvärk nu.. Vägarna var dock inte dom bästa men just idag brydde jag mig inte om det, viktiga just nu är att han ska lyssna direkt på mina hjälper och kommer över hindrena utan att vägra. Och det funkade för det mesta, i slutet var han lite trött och protesterade en del men när han var klar protesterad gick det super.
Min snälla pappa fick komma och hämta mig, när jag tänkte trampa hemåt var där ingen luft alls i bakdäcket och det var svinkallt så att gå hem skulle inte varit kul.
Imorgon är det julafton, om ni missat de..;) Julklapparna ligger under granen och väntar på att bli öppnade, längtar! Dock finns det inget drygare än timmarna från man vaknat fram till kalle anka sedan fram tills man öppnar, tiden går oehört långsamt..
Tänkte att Bennies skulle få vila imorgon men känner att han ändå behöver röra på sig lite nu efter vi hoppat så han inte blir helt stående, eftersom det snöar mycket ute just nu så kan jag nog gå ut en liten runda utan att stöta på massor med is. Eller så går jag med honom i ridhuset, mest så han får sträcka på benen.





Kärlek

Min underbara hund, min bästavän.




Det här med bytet...

Igår var jag ju sten säker på att byta till en annan men idag vet jag inte riktigt. Visst Bennies är hemsk att rida väldigt ofta men han har sina dagar då allt går klockrent, det har ju alla hästar. Dom har också sina dåliga samt bra dagar och jag känner att det börjar gå mot det bra hållet, nu har jag bestämt mig för att jag ska ta och klara detta och inte ge upp så lätt, ge allt mer tid. Samtidigt så skulle det bara vara bra och rida  många olika hästar så att rida henne någon gång då och då är bara bra och kul. Men just nu så ska jag försöka mer och se, bara för han har haft en dålig period nu så betyder inte det att de alltid kommer att vara så.
Och vi har gjort framsteg, från att inte ens galoppera till att nu göra det direkt vid fattningen.
 



Bennies

Idag gick Bennies så mycket bättre än igår, hade ett leende på läpparna hela tiden. -Ni vet den känslan då det går så bra att man vill stanna kvar i sadeln och aldrig sluta, så var det!  Åkte nästan av idag också men jag klarade hålla mig kvar ännu en gång, han blev sur och protesterade med att sparka backut.
Imorgon blir det hoppning, en tjej i stallet hjälper mig imorgon med hinder och sånt, så jobbigt att hålla på med det själv. Så det ska bli kul, ska sedan hjälpa henne.   
Nu ikväll har jag ingen aning om vad jag ska hitta på, kolla film eller göra något annat lungt.Innan Smakade jag pappas julskinka som han hållt på med medans jag var i stallet, grymt god! Tummen upp till dig pappa!




                                                                      

/-

Även fast jag har det superbra här på den här sidan av jordklotet så saknar jag mamma och vänner skitmycket.. Vissa mer än andra och mamma allra mest. Dessutom hade det hänt lite saker hemma och jag vill bara hem nunununu och finnas där, samtidigt som det är skönt att slippa det lite. Ska se färdigt pretty little liars nu och sen sova, klockan är snart 2 här. Godnatt!


Snart gäster

Hjälper mamma för fullt med maten men nu tog jag en liten paus, bara för att blogga, snällt va?! ;)

Snart kommer några vi känner på middag så jag fixade mig lite snabbt innan.

Var i stallet idag, red lite snabbt då pappa skulle hämta mig. Det gick verkligen inte bra och det har det inte gjort den senaste tiden..
Så ska kanske prova en större häst imorgon, jag hoppas jag får det. Jag känner att jag inte kommer utvecklas någonstans i min ridning med Bennies vilket jag tror jag kommer med den andra hästen. Visst han är hur mysig som helst att mysa med och så men ibland räcker inte det och det skadar ju inte att prova något nytt.


Värdelös dag

Inget kul alls har hänt idag, bara varit hemma och degat i soffan. Skulle igentligen åkt till stallet idag men har haft extremt ont i ryggen och knäna idag så hade ingen lust men imorgon ska jag ta mig dit när jag vaknat, ska se om jag kanske ska rida två hästar? Jag får se hur min kropp mår imorgon först.. Hjälpte mamma innan och klä julklapparna som är till mina kusiner och nu tänkte jag se om jag hittar någon rolig film att kolla på, hörs imorgon! Puss på er


Skönt bad!

Hej kamrater.
Efter att ha varit på vift hela dagen och med lagom träningsvärk i benen, så har jag precis hoppat i ett skönt bad, väl behövt också pga att jag sådär cirka svettats ihjäl. Idag vart det rätt molnigt när vi landa i Phuket, vilket väll vart rätt bra då vi haft fullt upp med massvis av annat.

Efter vi blivit hämtade på flygplatsen vid 12 så stack vi till Phuket town för att lekky skulle prova brudklännibg, det är ju lite det den här resan går ut på. De gifte sej för några månader sen i Sverige och skulle ha ett ordentligt bröllop här nu, men det ändrades så istället ska vi bara fotografera! Så på måndag ska pappa och lekky ta blder, och imorgon ska jag ta bilder! Även jag provade klänningar innan, haha kände mej som en prinsessa när jag provade massor av brudklännibgar, valde dock en lite mer festklänning/bal eftersom att jag inte ville vara för brudig ;) så imorgon ska jag fotas på någon strand i den klänningen + en av mina egna outfits, gonna be really fun!

Efter det skulle vi checka in på vårt hotell och då hade det tydligen blivit något fel med bokningen så vi fick leta efter ett annat.. Har hittat ett lite "finare" nu som vi ska bo i.

Var allt jag tänkte skriva nu, ska fortsätta njuta av badet och kolla pretty little liars, sen blir det sängen! Klockan är 11 här nu och vi ska upp vid halv 7 imorgon.. Haha! Höres! Xx Tess


LOV

Godmorgon!
Vaknade för en halvtimme sedan ungefär och har lyckats fixa min mobil. Igår innan föreställningen åkte min älskade iphone ner i vasken (full med vatten och tvål) torkade av den med papper, höll den så att vattnet kunde droppa ut sen under föreställningen la den på ett element.. Touchen funkade inte likaså "hemknappen", mobilen stängdes av och på, inget ljud eller vibration, kameran hade immat igen och en blött fläck som tog upp nästan hela skärmen.. SUCK!

När jag kom hem, typ 3 timmar senare fönade jag den i alla hål och under hela natten har den legat avstängd i en påse full med ris då det skulle suga åt sig allt vatten.

Och antagligen så funkade detta, nu kan jag göra allt som vanligt ända skillnaden är skärmen, fortfarande blött inuti där men desto mer jag använder mobilen ju mindre blir den då den blir varm. Så nu hoppas jag verkligen att detta har funkat och jag slipper lämna in den nu till jul och allt!

Nu har jag äntligen tre veckors lov framför mig, ska tillbringa mina dagar i stallet, kompisar och ta det lungt och vila upp mig inför nästa termin. På måndag ska jag fira jul med familjen, mormor, farmor, faster och kusin. Blir inte många då resten av släckten på mammas sida firar med deras farmor. Men några dagar efter ska vi fira med dom ändå! Just nu det ända som är planerat för tillfället.

Igår fick jag även mina betyg, C i alla ämnen förutom ett B + resten D och endast två E. Riktigt stooooolt över mig själv då jag inte tagit skolan seriöst alls största delen av terminen. Från förra terminen har jag höjt mig från E till C på många ämnen så nästan termin kan ju inte bli sämre?! = glad tjej! ;)

/ Hanna


Last day in pakchong

Hola kamrater.
Efter att varit iväg hela dagen så har jag nu landat i sängen på hotellet. Pappa har varit magsjuk nu i två dagar så vi har mest shoppat då och varit nere i staden, men idag mådde han hyfsat bra så vi begav oss till någon turistsak, sjukt fint var där och jag fotade riktigt mycket. Dock tänkte jag lägga upp en bomb med bilder från resan, när jag är på hemmaplan igen. När vi var där på utflykten så såg vi även någon kortfilm i 4D, fett häftigt. Stolarna rörde sej, så det kändes bokstavligt talat som en karusell, och vi såg någon film med aliens och det kändes verkligen som att det var verkligt, peet blev skiträdd haha, mindfuck.

Stack sedan till någon stor outlet med äkta märken, alltså inget fake, och köpte 4 tröjor, och en till min storebror. Kom som sagt "hem" för bara en liten stund sedan och nu ska jag checka pretty little liars innan vi ska äta. Ska även packa allting ikväll så det är i ordning imorgon, vi åker härifrån 7 imorgonbitti för att åka till Bangkok och sedan ta flyget till Phuket! Där väntas 10 dagar med sol och bad, här får vi ju nöja oss med sol. ;)
/ Tess


En dag till sedan lov

Drog snabbt hem och bytade om hyper snabbt och cyklade till stallet, ändå blev klockan lite i 4.. haha det brukar den bli när jag tar allt som vanligt, antagligen var jag hemma ovanligt sent? Stod och pratade en hel del med en tjej och hennes mamma största delen och jag som skulle vara hemma vid 5.. Pratade även med David och har fått lite information så nu ska jag bara prata med pappa igen, åååhh så lycklig om detta nu kommer gå!
Tillbaka till stallet, mockade och gjorde hans box fin, hämtade sedan in en blött häst. Cyklade sen hem i snöblåst, lite luft på fram hjulet och knappt något på bak hjulet, jobbigt.

Med pappas data i soffan och härlig ny musik i öronen skriver jag nu detta och ska sedan kolla runt på lite bloggar och förmodligen kommer jag inte göra något ´kul ikväll, taggar sista skoldagen imorgon innan lov. Äntligen kan man sova länge om dagarna, vara i stallet medans det är ljust, göra vad man vill om dagarna, träffa kompisar och bara vara utan att ha någon press på sig. Tummen upp!



Godmorgon!

Godmorgon!
Det är redan tisdag, vilket är rätt sjukt. Tiden går så otroligt fort här! Iallafall, jag vaknade nyss och har precis tagit på mej, vi ska till något tempel idag så det är långa byxor som gäller, tjejer fick tydligen inte ha något kortare där.

Btw, jag färgade håret.. Rött igår! Yes,i know, rött. Var tanken att jag skulle färga det ljusbrunt, men de hade slut på den färgen, så jag kände av lite YOLO anda och färgade rött. Om jag passar i det? Don't know. Känns sjukt ovant i varje fall. Var riktigt mysigt dock när jag färgade det, för gjorde manikyr och pedikyr samtidigt, så det vart 3 som höll på med mej samtidigt, i felt like a princess! :)


Det här med snö, jul och allt

Har väldigt många vänner som tycker att vinter, snö och allt är hemskt.
Det ända som kan vara kul är då julafton, nyår och det dagar då man är inomhus. Dom klagar hela tiden på hur kallt det är, kan det inte bli sommar snart och blablabla.. Jag älskar vintern, snö som knarrar, kylan som biter i kinderna och allt är så otroligt vackert! Allt blir så mycket mysigare tycker jag, visst det har ju sina nackdelar, kallt ja det är det och jag är den som alltid av någon anledning tar på mig tok för mycket kläder så jag blir VARM.. Och slask som kommer sen den kunde jag gärna varit utan men allt annat är Såå kul! Nej jag gillar det :)

Att fota Under vintern är riktigt kul, bilderna kan verkligen bli magiska! Men det är bara få dagar man kan få det där lilla extra, när solen är på väg ner och det är flera minusgrader och snön ligger täckt över marken och glittrar, ja då kan det bli bra!

Inomhus blir mysfaktorn på hög nivå, julgranen blir pyntad, tomtar och julstjärnor kommer upp, alla stearinljusen tänds, love it! Att julbaka är skoj och gott, något som vi gör varje år, pepparkakor, lussebullar, knäck, massor bakas, hur mysigt som helst!


Glaaaad!

Riktigt glad, åh nu håller jag tummarna för att detta ska gå, hoppas!!! Tyvärr kan jag inte säga det ännu då inget är bestämt till 100%. Imorgon ska jag dock iväg och snacka lite om det, åh kryper i kroppen av glädje!

Hoppade över stallet idag, kände att jag behövde vila mig lite, inte kunnat sova på flera dagar nu.. Ska dit imorgon iallafall.

Ska snart hoppa ner i sängen så hörs imorgon!

/ Hanna


Fiiiiilm!

Borde igentligen kolla på film, men den är riktigt tråkig så sitter och skriver med underbara Tess istället. Här är snön snart borta och hon har 40 grader varmt, haha... Hoppas vi slutar efter filmen, tror jag ska till Bennies idag, vet lnte fullt ut ännu.


Fix fix!

(Förra inlägget skulle publicerats för några timmar sedan)

Jag sitter nu hos någon frisör här i pakchong, ska fixa håret lite och sen skulle vi nog fixa naglarna någonstans. Eftersom att pappa mådde lite dåligt och bl.a. Har spytt i natt(antagligen av maten igår), så blev allt inställt och istället kör vi shopping och lite annat. Hörs senare, kommer bild då också. Dock finns det inte så mycket att ta bilder på än, då vi inte gjort något mer än handlat, hälsat på släkt och åkt bil. Men det kommer sen, vi ska på utflykt imorgon också åker vi till phuket på torsdag morgon.

Btw jag älskar att här finns wifi överallt, på hotell, på restauranger, frisör osv. Love it! Lägger upp bild på utsikt från min balkong sålänge.


Morning!

Godmorgon sverige.
Jag vaknade för en liten stund sedan och har duschat och kollat på tv sen dess, idag på förmiddagen vet jag ibte riktigt vad vi ska hitta på, hämta peet hos hans farmor eller något. I eftermiddag ska vi iaf upp till någon buddha staty i bergen, där är tydligen 700 trappsteg, om inte mer, upp dit. Kamera och mobil åker med och bilder kommer sen när jag är hemma igen.

Det jobbigaste med att va här nu dessa dagarna, är att här är så himla många hemlösa hundar.. Och det skär lika mycket i mitt hjärta varje gång jag ser en. Jag vill bara ta med mej alla hem och ta hand om dom, dock kan jag inte det.. Jag är verkligen känslig när det gäller djur, och jag måste verkligen hålla inne tårarna när jag ser något som har de dåligt.

http://cdn.publishme.se/cdn/7/2873824/images/2012/pic_50cee41c9606ee60fdb320e0.jpg" class="image">


Kvällsmys

Ska nu leta upp lite stearinljus och krypa ner i soffan och kolla på några avsnitt av PLL, har snart kollat klart på säsong 3 och hoppas det finns en säsong 4.. Har inte kollat upp det ännu..

/ H


Söndag.

 
Har precis stor städat rummet, tömt alla lådor och sånt, har även hjälpt mamma att städa lite i huset så allt är snyggt och prydligt. Ska snart hoppa in i duschen och snygga till mig lite sen ut med hunden. Har inte varit hos Bennies då det har regnat hela dagen, verkligen regnat så hade ingen lust, har dessutom inte sovit bra alls inatt, knäna har dunkat och har haft extremt ont i ryggen samtidigt så nej.

Måste också göra det sista på No, vet inte om det redan är försent men ska iallafall lämna in det så får jag se sen. Slutar på onsdag sen är det äntligen jullov! Får då också mina betyg, jag kan redan tänka mig lite hur jag ligger så är inte ett dugg nervös eller något sånt.


I'm in Thailand bitch!

Hola amigos!
Jag landade i Thailand för någon timme sedan och sitter nu hos lekkys bror, de bor i ett privatområde här i bangkok(med säkerhetsvakter när man kommer med bil osv. tänk er film) så här är super fint. Jag ska snart hoppa in i en dusch och byta kläder, känner mej sjukt sliten efter flyget. Klockan är 10 här och här är redan SÅ varmt, vid 8 tiden vart det 35 grader, haha. Vi tog först flyget från Köpenhamn till Paris, och då fick jag fönsterplats (lycklig tjej) och det vart så fint, knäppte några bilder som jag ska försöka lägga upp här nedan, sen flyget från Paris till Thailand satt vi i mitten på 4 säte, och hade tv i sätet framför så vi kunde spela, se på film/serie och lyssna på musik mm. Så jag har spenderat resan med att kolla på Simpson, Two and a half men, vänner, Madagaskar 3, spiderman och lite sånt, också sov jag nästintill hela resan så nu är jag rätt utvilad och pigg.

Hör av mej mer under resans gång, så fort jag har tillgång till wifi. Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag, men det väntar väll att se. Hörs, puss!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3575992/images/2012/pic_50cd3847ddf2b33151002388.jpg" class="image">


I'm in Thailand bitch!

Hola amigos!
Jag landade i Thailand för någon timme sedan och sitter nu hos lekkys bror, de bor i ett privatområde här i bangkok(med säkerhetsvakter när man kommer med bil osv. tänk er film) så här är super fint. Jag ska snart hoppa in i en dusch och byta kläder, känner mej sjukt sliten efter flyget. Klockan är 10 här och här är redan SÅ varmt, vid 8 tiden vart det 35 grader, haha. Vi tog först flyget från Köpenhamn till Paris, och då fick jag fönsterplats (lycklig tjej) och det vart så fint, knäppte några bilder som jag ska försöka lägga upp här nedan, sen flyget från Paris till Thailand satt vi i mitten på 4 säte, och hade tv i sätet framför så vi kunde spela, se på film/serie och lyssna på musik mm. Så jag har spenderat resan med att kolla på Simpson, Two and a half men, vänner, Madagaskar 3, spiderman och lite sånt, också sov jag nästintill hela resan så nu är jag rätt utvilad och pigg.

Hör av mej mer under resans gång, så fort jag har tillgång till wifi. Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag, men det väntar väll att se. Hörs, puss!


Passar valp!

Japp, passar min morbrors och hans tjejs valp, över söööt! Riktigt härlig hund. Min bror är också här, inte för att han är till så mycket sällskap, spelar bara FIFA 13 hela tiden..

Nu kommer det vara jag som bloggar här en månad framöver om nu Tess inte gjort tidsinställda inlägg och så menmen, det mesta kommer kommer bli jag iallafall. Känns konstigt att vara utan henne i mer än en månad... Jaja, detta ska vi klara, bara hon har det super härligt och kul så!

Har nu dessa två dagarna ridit med sporrar och vilken skillnad! Han lyssnar på allt och är rolig att rida, precis som det ska vara. Ska göra det i fortsättningen också, verkar som det är de bästa man kan rida med.


Dags Att jobba


Mot stallet!


I'm dead

Hej där, jag sitter just nu framför vår kamin och försöker få upp värmen, har frusit och skakat i 1 timmar nu, alltså sedan lucian. Är dessutom hes och har otroligt ont i halsen, sitter och tycker synd om mej själv och undviker att prata då det gör så jääävla ont! Så ja, lucian vart ju rätt misslyckad från min sida sön inte kunde sjunga, försökte mej på det någon gång men det var helt omöjligt, så jag och Tarzan stod och såg fina ut iallafall. Och Tarzan, riktigt kul att se och rida han igen, trots att det bara gått 2 veckor, och han vart jätteduktig och fick gå i täten, dock så vart han sjukt pigg och blev rädd och tramsade en hel del, märks att JAG inte har ridit han på ett tag! Riktigt skönt hejdå helt enkelt, och han var så jäkla fin!

Nu ska jag hoppa in i en dusch, ta lite medicin osv. Och sedan ska jag gå och lägga mej, har precis packat färdigt allting tror jag, känns som att jag kommer glömma något men har ingen aning om vad.. iaf, ska gå upp halv 6 imorgon för att jag ska åka med Claes när han kör till jobbet, för att kunna sätta resväska osv. Hos pappa och fixa mej, sen får jag väll hålla tummar och tår för att han kör mej till skolan! ;)

Och just det.. Med tanke på hur kallt det var idag så är det rätt skönt att veta att på lördag is the day, då jag flyger till andra sidan jordklotet aka Thailand, mvh överlycklig tjej som slipper kylan i några veckor. postar några härliga bilder från dagen med.. Det enda bra med vintern är att det är så förbaskat vackert!


Lucia

Har nog aldrig frusit så mycket som jag gjorde idag uppe på hästryggen, skakade hela tiden och kände varken händer eller fötter, mina läppar sprack på grund av kylan och min mobil stängdes av.. Det kunde väl inte blivit sämre?! Trotts allt detta gick det faktiskt bra, hästarna och vi ryttare blev otroligt fina, 9 hästar sammanlagt gick och sjöng vid byns affär. Wawa har nog inte blivit tiden på ett bra tag, hon var oerhört pigg, galopperade på stället flera gånger, steppade åt sidorna och ja stod aldrig stilla. Inte ens när vi sjöng, fast då blev hon väldigt nervös, märkte det redan då alla började fota med blixt på och det var många barn och vuxna som stod och lyssnade. Och sången ja, vi var i stort sett 2 stuckna som sjöng, jag och en liten tjej resten var tysta.. Och just de stackars Tess kunde knappt få ut ett ord så hes hon va.. Så ja de gick väl som det gick, mysigt ändå trotts den hemska kylan!

Har nu bäddat ner mig i hopp om att bli varm, ska kolla runt lite på olika bloggar och sedan lär jag nog somna. Ska till tandläkaren kvart i 9 så får sovmorgon, dock inte till något roligt..


turnering + lucia imorgon

 
Har bakat yttligare en dag, mängder med pizza degar! Kul att hemkunskapsläraren hade köpt för lite av vissa grejer så vi kunde inte göra så många pizzor som skulle ha gjorts..

Slutade tidigt idag med så var uppe i stallet vid 3, mockade, packade höpåsar och annat som också behövdes. Ryktade sedan Bennies snabbt och sen kom pappa så hann inte göra mycket mer än de vanliga sysslorna. Har inte ridit honom nu på flera dagar då jag väntar tills jag får låna Tess sporrar, eftersom jag aldrig behövt det innan har jag aldrig köpt några men om dom ger resultat ska jag göra det. Bennies är otroligt skänkeldöv, att börja skritta gå bra men sedan.. Nej, han lyssnar inte på något, så tänkte prova om det är en lösning.
Jag håller tummarna över att det kommer ge något, för jag orkar inte sitta där och bråka varenda pass pågrund av att han inte lyssnar på mina hjälper.

Imorgon ska vi rida Lucia, ska rida på Wawa igen, härligt! Jag ska vara tomte, mig kommer man deffenetivt inte missa, röd vinterjacka, röda överdragningsbyxor och lång röd/vit tomteluva. Ska även spela volleyboll hela dagen i skolan då vi kommer ha en turnering, tur så kommer jag sluta tidigare eftersom lucian börjar vid 5 så måste vara där långt innnan så man hinner förberedda ordentligt.
Jag är inte ett dugg taggad på någon turnering, suck.


Förbaskat kallt.

Har inte gjort så mycket mer i skolan idag än att lägga kristyr på över 500 pepparkakor och inte nog med det så skulle det också på chokladlinser på alla, dryyygt!

Gick idag till stallet, skönt att rensa huvudet ibland påväg dit. Hände inget speciellt, ryktade och fixade allt annat sen kom pappa.


Varför & Vad

Aloha amigos! 
Jag har varit lite off här på denna bloggen, har jobbat med uppdateringen på min "privata" istället, eller egna låter bättre. Det är så mycket som händer i min lilla hjärna nu, och bortsett från det så har jag en riktigt fullspäckad vecka, och ja, den största anledningen till att jag inte har haft något att skriva här, är för att jag varit borta från stallet i sådär, cirka 2 veckor. Varför? för att göra en lång historia kort så räcker det väll med att säga att jag ska sluta där, jag trivs inte helt enkelt. ska dock vara med på lucia på torsdag, men det blir väll sista gången jag sätter foten där. 

Ska jag sluta rida? även fast jag ville det en period, så är det inte så det ligger till. Jag ska fortsätta rida, var vet jag bara inte än. Jag åker till Thailand i helgen och är borta i drygt 1 månad, så det problemet får jag ta tag i när jag kommer hem. Men jag har haft kontakt med några hästägare nu, har dock inte riktigt velat ta tag i saken än. Men jag ska höra av mej till dem när jag är hemma igen, för att se om det är aktuellt då med. Annars får jag helt enkelt fortsätta leta. 

Vad letar jag? jag letar efter ett ställe, stort eller litet, men där jag kan trivas. Där det bara är jag som har hand om hästen(förutom ägaren) och där man kan få bra kontakt med människorna, hjälp osv. Jag vill ha en stor häst, som jag kan tävla, en som jag kan jobba med. Jag vill inte ha någon "tanthäst" eller liknande, utan helst motor och ha en häst som är lite stirrigare, samtidigt som man kan få bra kontakt. Jag letar inte efter någon som jag kan ha i någon månad, utan jag letar efter någon jag kan ha länge, och utvecklas med. Också ska det ju ligga nära, alltså inom eslövs kommun någonstans. 

Det är inte lätt, men jag väntar hellre, för att få de hästen jag vill ha. Jag vill inte bara ha en medryttarhäst som jag kan skumpa runder på i skogen, utan jag har så mycket vilja. 

There you have my story. Jag ska alltså inte fortsätta rida tarzan, vilket skär lite i mitt hjärta. Men trivs man inte, så trivs man inte. Nu hoppas jag att torsdag blir underbart så jag lämnar han med en bättre känsla än den jag har i magen just nu. Jag ska även försöka publicera något inlägg denna veckan innan jag åker. 

Vackert

 
Tog även lite bilder när jag gick till stallet i helgen, blev inte så många. Största delen av bilderna var lite tråkiga men dessa två gillade jag mest.





                                                                     
         

I´m home

Blev ingen lydnadsträning eller ridning, utan för båda ridhus dörrarna var det högar av snö. Visst det hade kunnat gå att ta bort en liten bit om man hade haft en häst som stod stilla.. Bennies bara studsade och snurrade hela tiden så det var totalt  omöjligt att flytta en liten bit av snöhögen. Så jag gick tillbaka och stod och ryktade lite igen, pratade med honom och fixade lite i mitt skåp. Sen satte jag han i boxen, ville inte släppa ut i den hemska blåsten. Stod sedan och pratade med en annan tjej som har sina två hästar  i stallet tills pappa kom och hämtade mig. Härlig tjej det där!



I stallet

Ska snart ge mig upp i ridhuset, antingen för att lite lydnad eller så blir det ett ridpass eller kanske lite av varje... Ingen aning faktiskt.

Slutade redan vid 1 idag så det kommer för en gång skull inte vara mörkt när jag lämnar. Nej nu börjar Bennies bli lite otålig, hörs sen!


Pluggar en söndag..

Och jag hatar det, har ett stort muntligt prov imorgon så måste övaövaöva!
Idag stannar jag hemma, dels för att jag måste plugga och det är snöstorm ute..

Lika trött som han var igår, är jag idag... ;)


8/12 - 2012

Tog med mig kameran igår, kände att det var dags för lite nya bilder. Det var ett bra tag sedan jag använde kameran, blir så ibland att jag tappar lusten över att fota. Fast när jag väl har börjat fotografera så kan jag inte sluta! Knäppte många bilder i hagen på Bennies. Till en början förstod han inte att han skulle stå stilla utan bara följde efter mig vart jag än gick, sen tröttnade han nog på mig för då stod han stilla och koncentrade sig på annat. Ljuset var såå perfekt för att fota och jag fick till bilder jag är väldigt nöjd över!
Eftersom vädret var  underbart och att rida inne i ridhuset fanns inte på kartan, det blev en kort men härlig barbacka tur ute på grusvägarna. I kanten fanns massa snö och trampade vi där så fick han styltor så vi höll oss på vägen. Han var  framåt och uppmärksam på mig, tänkte mig att han skulle vara på bushumör nu när jag inte ridit ordentligt men nejdå, hur trevlig som helst! 













gamla bilder från tävling.

hittade dessa 2 bilder från 2010, jag tävlade tillsammans med en ridskolehäst på någon pay and jump eller vad det var, som hölls på ridskolan. jag vart fortfarande rädd då, och jag minns så arg jag var efteråt. Zacko, som hästen hette, bara drog och jag kunde inte hålla han, och jag blev så fruktansvärt rädd haha! men mycket har förändrats sen dess, särskilt jag och min ridning! men gud vad jag vill börja tävla ordentligt! 

it´s friday, dude!

Äntligen fredag, denna vecka har gått långsamt, skojar inte!

Idag har jag stått och gjort över 30 pizzadegar, ska ha det när vi har vår musikal i skolan så ska vi äta pizza så det fixade vi idag. Eller ja inte ens hälften, 75 plåtar pizza ska ha gjorts på måndag så det blir säkert en hel dag med det då också, kommer drömma om deg!
Slutade redan vid 1 idag så Tess följde med mig hem, ja vad gjorde vi? åt, spelade xbox och snackat, inget mer.
Så idag har jag inte varit hos Bennies. Ska snart hem till min morbror och hans tjej och äta lite tacos, mums! Idag kommer jag och min bror vara hemma själva ända tills imorgon, då mina föräldrar är på julbord. Härligt!

Mina två ögonstenar






Godnatt

Klockan är strax tio och jag är för en gång skull svin trött, så nu ska jag stänga mina ögon så jag är laddad inför imorgon, är ju trots allt fredag!

Inte bara jag som var trött idag.. ;)


Bennies

Min bror följde med mig Idag så han fick också prova rida lite. Tvingade honom att ta lite bilder på mig och Bennies vilket inte blev toppen direkt men något iallafall! :)
Red lite rundor i ridhuset, svinkallt så kunde knappt röra varken tår eller fötter, när jag kände att det räckte fick min bror hoppa upp. Till en början var han livrädd men efter några varv i skritt gick det bättre, han travade för första gången på Bennies, han skrattade så mycket att han knappt kunde andas, kanske inte det bästa uppe på hästryggen ;)
fixade sedan allt annat efter och sen kom pappa och hämtade oss.
Nu blir det yttligare flera avsnitt och ska gå och hämta ett äpple och clementin jag kan tugga på sålänge, måste och torka mitt hår efter en lång härlig varm dusch, kan duscha hur länge somhelst! ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3575992/images/2012/pic_50c0e5bbe087c3560cd80664.jpg" class="image">


Men hej bloggen

Sov längre idag än Vad jag brukar och då blir jag alltid så trött?.. Hela dagen är fördärvad det ända som är bra är just då på morgonen. Dagen har varit ungefär som alla andra onsdagar denna terminen, lektionerna lika långsamma, när klockan är 12 känns det som vi ska sluta men nej då har jag 3 lektioner kvar..

Efter skolan drog jag hemåt och åt sedan bytade jag om till hundra lager kläder, minusgrader ute.. Det snöade en hel del och jag orkade verkligen inte gå i snö i typ 30 minuter för att sedan göra om det när det är helt svart ute?! Så jag tog cykeln.. Haha japp, det gick ju inte direkt så snabbt, is över gatorna och massa snö så hela cykeln försvann men jag klarade mig och slapp gå hela biten. Hämtade in mitt lilla busfrö och borstade av snön på hans rygg och la på ett fleecetäcke medans jag hämtade in zacko. Boxarna var mockade och maten la på sin plats, idag behövde jag inte göra någonting mer än att mysa och rykta, skönt ibland faktiskt! ;)
Han var på ett bra humör idag, bet i mina borstar bara för att retas, ville bli kliad hela tiden och gjorde hela tiden små bus, älskar när han är så!

Har nu börjat kolla på säsong 3 i ett rum fyllt av ljus, mysigt!
Nu ska jag ut och hämta dricka, töööörstig! Och sedan ska jag lägga mig ner på kudden och drömma mig bort lite innan jag drömmer vidare någon annanstans, godnatt folket! :)


leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenkish

jag sitter just nu hemma hos pappa, med en kopp varm choklad och håller på och kolla på harry potter 1, ska ta en liten paus och gå på toa nu (viktig info! - nej men seriöst, kissar på mej här) och sedan fortsätta. Är långt ifrån trött, även om jag är trött, fett knas dedär. Jag är liksom trött i huvudet och så, men jag kan verkligen inte somna.. same old, same old. iallafall, har absolut ingenting roligt att skriva, ska ha en chillvecka hela veckan, ska inte rida förrän nästa torsdag, aka lucia. why? well, dedär tar vi sen. har skrivit ett långt inlägg på min egna blogg om vad som hänt, utan namn såklart. klick på länken och läs, så får ni se om ni själva kommer på hur saker och ting ligger till, annars dyker det väll upp om sådär, cirkus 1-2 månader när allting har lugnat sej i min skalle. 

lääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääänk ; 

Då har denna dag nått sitt slut

Ni hittar mig under täcket med världens kallaste fötter, råkade ta mina converse så nu får jag skylla mig själv.. Var precis ute med Sigge på hans kvällsrunda och har hunnit plugga lite till på so:n, packat väskan till imorgon eller ja halvt, lagt fram varma stalljackan, mjukisbyxor och andra varma tröjor och skolböckerna i en hög på golvet så är det bara att ta och lägga ner det i väskan imorgon innan jag går. Efter skolan ska jag nämligen följa med Tess hem, mysigt! Blir en runda till hennes stall och sedan tillbaka hem till henne igen. Så det gäller att ha med sig varma kläder när vi ska vara ute i stallet.

Tänka kolla ett avsnitt innan jag bestämmer mig för att sova helt :)
Godnatt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3575992/images/2012/pic_50bbbafae087c37b34ce3257.jpg" class="image">


2 december

Massa härlig snö la täckt över gatorna när jag kollade ut genom fönstret imorse, älskar snö! Fast de finns ju nackdelar också, måste nu alltså gå till stallet, att cykla finns lnte ens på kartan.. Det tar knappt 10 minuter att cykla och lite mer än 30 minuter att gå, suck! När jag kommer till stallet börjar det bli mörkt redan och nu lär det vara mörkt när jag kommer dit.

Vid halv 10 gick jag och min lillebror it med Sigge, hur kul som helst! Kom tillbaka och duschade snabbt sen Åkte jag och pappa till Landskrona för att röntga mina knän. Fick åka in i en sån tunnel, vet lnte vad det heter, har för mig magnetröntgen? Fick ligga i 15 minuter på varje knä, världens störigaste musik i öronen, endast instrument... Och maskinen lät, herregud trodde nästan den skulle gå sönder. Pappa gick ut så mycket lät det. När det var klart kunde jag äntligen åka hem, vi gick ut på stan och kollade all julskyltning och nu ska jag ta mitt te och en lussebulle och gå in på mitt rum och försöka plugga lite.


skogstur i snön!

kom nyss hem efter att ha varit och myst med min polle, blev även en liten skogstur i snön, vilket var ytterst mysigt! eller, jag började i padocken, sedan blev det så halt att jag vart tvungen att rida ut en liten sväng, vilket mest var mysigt som sagt. har fler bilder, men de kommer sen! nu ska jag ner och baka lussekatter med moder min, så vi hörs! /tess

2 december, 1 advent, snö!

Vaknade för en liten stund sedan och utanför fönstret så är det helt vitt, och det snöar fortfarande. Otroligt mysigt. Jag ska hoppa i min pyjamas nu och gå ner och äta frukost, och sedan tror jag att jag drar en vända till stallet. Vet dock inte om det är så bra att köra moped i detta vädret? ska höra med mamma, och annars så får jag antingen gå, eller så får de köra mej. 

tänkte rida ut en liten runda med tarre och njuta av snön, och eventuellt ta en liten galopp på fältet, sen ska jag hem och baka lussekatter med mamma, planera veckan och göra söndagssysslorna, raka ben, noppa ögonbryn mm. det var väldigt få grupper idag i stallet, så jag fick "ledigt". riktigt skönt att bara ta det lugnt då, och just därför så vill jag i väg till stallet, kanske vid 10-11? så att jag har resten av dagen till att chilla osv.
utanför mitt fönster nyss. / tess

dampbarnet har kommit fram..

klockan är närmare tjugo i tolv och jag är fortfarande lika pigg som om klockan skulle varit sådär cirkus 1 på eftermiddagen. Trots att jag städat som en maniac hela dagen, så kommer de lilla dampbarnet fram i mej nu när jag inte ridit på ett tag. helst av allt hade jag velat springa upp och ner för trapporna, hoppa ut genom fönstret för att sedan klättra tillbaka in och dansa som en galning till "dansa pausa" och riva upp härliga sommarminnen, men eftersom att klockan är just, cirkus tjugo i 12, så går det ju dock inte. dessutom har jag nyss sett färdigt på sista avsnittet av 90210 säsong 4 och sett de sista avsnittet som går å ladda ner, av the vampire diaries. 

Mitt riktiga problem här är alltså, jag har inga sköna serier nerladdade på datorn, jag kan inte ladda ner sålänge jag inte vill ha catfight, eller snarare cowfight med min broder, så here i am. pigg och har lagom mycket ADHD, och alltså är sömn därmed, inte med på schemat, och nu har jag ingen bra serie på datorn. Får väll rota och se om jag hittar någon film som fungerar lite sådär okok till att fördriva tiden, och faktiskt ha roligt?. eller ja, först av allt ska jag gå ner, fylla på mitt glas med lite sprite, och maxa med menthol nässpray och näsdukar, gotta love being sick. 
& ja, bara för detta är en hästblogg, så kommer här en hästbild: 

storstädning och julpyntning.

Idag har jag verkligen varit sådär sjukt duktig som bara jag kan va, haha! Jag vaknade halv 10 och gick upp då, trots att jag knappt kunnat sova något inatt pga. äcklig förkylning, och började därefter att hjälpa mamma att städa och sätta fram tomtar, efter det gick jag vidare till mitt egna rum för en riktig storstädning och massor av julpyntning. 

så noggrant som jag städade mitt rum idag, sker cirka vart 3:e år, forreal. Jag har sorterat alla lådor/ställen där det vart fullproppat med papper, och i resultatet av 4 proppfulla påsar av skit, så ser det så jäkla rent och fint ut nu, har dessutom putsat mina speglar? haha! Är supernöjd och ska hoppa in i en dusch nu, och sedan bara njuta tillsammans med the vampire diaries, 90210 och lite godis. Sån här storstädning kom lägligt, idag är det som sagt endast 14 dagar kvar tills jag drar iväg till thailand, så jag ska försöka hålla det så här snyggt och fint, för då kommer det va så jäkla gött och komma hem! 

Snö!!

När jag vaknade imorse var det alldeles vit utanför fönstret, inte mycket men tillräckligt! Tog på mig varma skor, vantar, mössa och halsduk och gav mig ut med Sigge, han älskar snö! Han är nästan jobbig att gå ut med... Han springer runt runt med nosen nertryck i marken så hela hans huvud blir täckt och inte nog med det så kan han lägga sig ner och rulla.. Men söt är han! :)

Nu kommer snart en kompis hit, vet inte vad vi lär hitta på men det återstår att se. Dricker te och lyssnar på musik och väntar, alltså inget speciellt händer just nu.

Fick ni någon snö idag, eller den har kommit tidigare än vår här i Skåne? :)

Söta Sigge imorse i en väldigt tjusig frisyr..


1 December 2012

Idag är det 1 december 2012, och vädret bjuder på lite snö med jämna mellanrum, dock inget som lägger sej, eller så lägger det sej och försvinner igen pga. det är så lite. Men det är hur mysigt som helst endån! Jag har hjälpt mamma att sätta upp ljusstakar och tomtar hela förmiddagen, och nu har jag precis börjat på en storstädning av rummet, när varenda hörn glänser så ska tomtarna upp. 

Det är inte bara lördagen den 1 december, utan även exakt 2 veckor, 14 dagar, och ja x-antal timmar kvar, tills jag drar iväg på semester till thailand, helt sjukt vad snabbt allting har gått. Iallafall, så därför sätts allting upp idag, så att jag hinner njuta av det lite iallafall. julen är min favorithögtid och jag älskar allt med det i stort sett, så lite sorgligt är det att jag inte får va med om julafton osv. hemma, detta året heller.
hahha måste lägga upp denna bilden, therese för 1-2 år sedan, shitpommes? 



RSS 2.0