Lång dag

Gick upp 6,15, en söndag! Jaja skulle hjälpa mamma idag med klädgrejen, delade ut kläder till de som köpt fram till 11 sen resten av tiden stod jag och min kusin och pratade i mikrofonerna och sålde kläder, sjukt nervöst till en början men efter någon timme så släppte det rejält, tur de! Fyndade lite kläder från min kusin så nu är garderoben lite fylld sen jag tömde den...
Jag har varit där hela dagen, kom hem vid 7 tiden så jag är rätt slut, eftersom jag "jobbat" (tjänade 200 kronor, hehe) hela dagen så fanns det tyvärr ingen tid till stallet, blir på tisdag igen.

I morgon ska jag först till skolan som vanligt sen ska jag upp till ridskolan och få mina PRAO lappar påskrivna eftersom att lappen ska vara i lämnad på tisdag på skolan, hinner precis :)

Nu ska jag sova tänkte jag om jag inte ska vara helt död imorgon , sovgott alla!!

/ Hanna


Morgonbak!

Morgonbak på G! Ska ta med lite extra fika till stallet, dels för att underlätta lite för Gunilla och Jeanette och dels för att jag blev sjukt sugen på att baka, och inte har bakat på Gud vet när, hoppas att det blir en lyckad kladdkaka, smeten är god iallafall, hehe!


kvällsbabbel

Jag är cirka riktigt trött just nu, har varit igång i 180 nu alldeles för länge, minns inte ens sist jag hade en chilldag och inte gjorde ett piss. Men med skola, stallet och allt som hör till, så ja, det känns. Gick ex. upp 9 idag, tog stallet osv. gjorde lite saker  här inne och sedan började jag med svenska"läxan", efter det käkade jag, bytade om och stack iväg till stallet och gick ut med småtjejerna i skogen och red själv ut en runda med tarzan, dock så började det regna som fan när vi vart ute så både jag och tarzan var dyngsura haha! efter det så kikade jag lite när de andra tjejerna red, bytte hage till hästarna och myste i hagen med dem. Sedan blev jag inbjuden på lite fika hos gunilla och ja, där stannade jag i någon timme, haha! Dock så var ju småtjejerna på mig i stort sett hela tiden och det blev knappt någon vila, sen när jag kom hem så började jag på maten, duschade och gud ja. Orkar inte ens skriva upp allting. Men jo, det är en hel del. 

Imorgon ska jag dessutom jobba lite i stallet, ska dra dit 12 imorgon så får lite sovmorgon om man jämför med förra veckan, innan dess ska jag baka och fixa lite annat. Kommer förmodligen stanna där till 6-7 på  kvällen, så imorgon kommer jag också vara helt slut, men jag älskar verkligen mitt liv just nu. Jag har liksom knappt tid att må dåligt.. jag får lov att vara i stallet var dag, klarar av skolan finfint och har några få vänner som verkligen bryr sej om mej, andra stör jag mej på som fan, är så trött på det här med att man ger hur mycket som helst men knappt får någonting tillbaka? fast nej, det där snacket tar jag på min personliga blogg. Nu ska jag packa ihop datorn och förflytta mig till mitt rum, där ska jag koppla av med en stycke film och lite gottgott. Kommer förmodligen decka rätt tidigt för att orka med morgondagen, men jag mår bra nu pepps. ska försöka hålla uppdateringen bra nu också, är ju  i stallet varje dag så ska bara försöka komma ihåg att fota och blogga, hehe! Men efter att jag har fått min moped så ska jag köpa en systemkamera, så förmodligen har jag den i november månad. vill dock inte skriva någonting exakt, då det fortfarande bara är något jag funderar över. nu ska jag sluta babbla, höres. 
 

Djup som fan..


Hemma igen

Har kommit hem från vånevik, det var underbart! Där är så fin miljö och stugan ligger precis vid vattnet...
Hade inget internet där uppe, knappt teckning överhuvudtaget så det är anledningen att ni inte hört något från mig :)

Första dagen regnade hela tiden så vi åkte och bowla, när vi kom tillbaka på kvällen var de sol och blå himmel, underbart! Och så var vädret fram till idag, på kvällen gjorde vi en brasa utomhus och under dagen fiskade vi och hade mysigt .

Nu har jag precis märkt kläder till imorgon och ska göra lite nudlar.

Här kommer lite Bilder som är tagna med mobilen, resten kommer sen har de på kameran :)


hoppbilder från i tisdags!

Igår hämtade min bror mig på skolan tjugo över 2, så jag slapp vänta på bussen i sådär cirkus 1 timme, så jag stack till stallet redan halv 4, och när jag kom dit så snackade jag lite med gunilla osv. och borstade tarzan ett tag, sedan körde vi dressyr i padocken. Red utan stigbyglar under hela passet igår, och till en början var tarzan så otroligt osammarbetsvillig, skulle streta emot och ja, göra allt jag inte bad honom att göra. Han sprang på i världens snabbaste trav och lyssnade inte på mig, när jag sedan la på spöt så körde han några sparka-bak-ut-hopp. men sedan så slutade han och gick som en klocka, körde långa tyglar på han igenom hela passet igår och han lyssnade bra som fan, fin trav, lyssnade bra och gick fint helt enkelt. I galoppen blev det därimot imellanåt lite tävling då en annan tjej red peggy samtidigt, men när jag sa till han så saktade han in och skötte sej. Avslutade med en runda ut, förutom galopp på fältet så blev det en avskrittningsrunda i stort sett. Sedan fick han lite mat i stallet och stod och käkade medan jag smörjde träns och sadel. 

Ida och Elin var även där igår så det skulle såklart hjälpa mig haha, så allt tog lite extra tid. Men hans utrustning blev mycket fin! och både jag och tarzan var rätt nöjda efter gårdagen. Idag däremot vet jag inte riktigt hur jag ska göra, hörde att någon som hette moa skulle komma och rida wawa, tror det är hon som hade wawa innan. Men är hon där samtidigt som mig så kanske jag får en ridkompis, haha! också ska jag ju ut i skogen med småflickorna! men nu ska jag dra, skriver mer när jag kommer hem! 

btw hittade dessa bilderna på gunillas hemsida, de är från i tisdags när vi hoppade. dock så är bilderna från början då både jag och tarzan var okoncentrerade, men sista bilden visar hur högt han är över "småhindrena" haha. Han tar det som 90 cm typ, haha! 


dagens låt, i'm in looooove!

Sådär! Nu är jag äntligen färdig med svenskaläxan, färdig renskriven och utskriven, nu känns det bra haha! Har inte regnat på ett tag nu trots att det är molnigt som fan ute, så jag tror jag trotsar vädret och cyklar till stallet nu, efter att jag har bytt om då vill säga. Claes ska dit vid 3-4 tiden så jag åker med han hem! Ska försöka leta upp ett par regnbyxor också, dock tro jag bara att vi har ett par röda fula, haha.. men bättre än ingenting. dessutom åker regnstövlarna också på, fastän att de är 1 storlek för små.. hörs ikväll när jag kommer hem igen! /Therese

29/9-2012

Godmorgon! 
Jag kom precis in från stallet, har släppt ut och gett alla djur mat, och nu sitter jag själv och käkar frukost och ska alldeles strax börja på en svenska läxa, eller jo, läxa å läxa, det är mer jag som valt att ta hem det och renskriva på dator då jag personligen tycker det blir så himla mycket enklare då man kan sitta och pula hur länge som helst, hoppa ner en rad, sudda ut, lägga till, utan att det blir kladdigt, haha! Just nu pissar regnet bokstavligt talat ner utanför fönstret, lite smådeprimerande då jag planerat att dra till stallet idag, och rida + hjälpa småbarnen med sina hästar och gå ut med dem en sväng i skogen, väntar lite och sticker dit om någon timme, och hoppas på det bästa. Och om det inte har slutat regna.. vem har dött av lite regn? ;)
 
Mamma åkte till Åland igår natt för hundutställning och kommer inte hem förrän måndagkväll eller något sånt, så det betyder att ingen mindre än moi har största ansvaret här hemma, kind of. Redan nu under en timmes tid har jag tömt diskmaskinen, fixat stallet och alla djuren och tja, tagit tag i mitt egna liv och bestämt mig för att fixa med läxan. Ska ta stallet ikväll igen, göra maten till hela familjen och well, tough life. haha! Nej, men jag är så jäkla ansvarsfull och tar egna intiativ liksom, istället för att fylla sopkorgen så det är ända upp, så tar jag och går ut med den till soptunnan och sätter i en ny påse, istället för att låta diskmaskinen stå med ren disk och vasken bli full av smutsig, då tömmer jag den, osv. osv. Iallafall, nu blir det skön musik och svenskaläxa, ska även alldeles strax skriva om gårdagen i stallet, ett måste. 
bild från sommaren 2012, vårt första föl någonsin, och vår förra hund som dog i magomvridning, R.I.P ♥

Right now!

Sitter och gör matte för fullt nu, uppdaterar mer sen!


Sep. 26, 2012

Idag fick jag tyvärr reda på en hemsk nyhet så är inte på topphumör just nu men ska skriva så gott jag kan..

Skolan var rätt chill, fast väldigt låntråkig . Tog tåget vid 4 till stallet, skulle igentligen rida ut med Tess och Hanna men jag kände bara att jag vill vara själv, kände mig lite taskig men jag ville vara själv med wawa. Red lite i dressyr i paddocken, där lyssnade hon kanon, tränade mycket på serpentiner i traven. När allt satt som det skulle orkade mitt huvud inte mer och jag red ut, första gången själv på wawa, kändes som vi gjort det 100 gånger innan, hon skötte sig sååå bra!! Hon blev inte rädd utan lunkade bara på och lyssnade på mig, i traven blev hon lite spänd men inget annat, galoppen bara flöt på, min flicka är så duktig!
Fick även reda på att tjejen som rider wawa på måndagar kanske ska ha henne fler gånger så ska fråga mamma om set finna möjlighet att få in en dagvill i veckan, för jag vill verkligen inte att någon annan ska rida henne, hon betyder allt för mig.. Så jag ska prata med mamma senare om detta.

Nu ska jag ta macka eller något , är hungrig :(

Nöjd wawa<3

/ Hanna


The best thing in My Life.

Jag tror inte att jag har skrivit detta tidigare, men jag är så förbannat glad, Tarzan är min nu, jag har honom 6 dagar i veckan, finally he's like My own!! Är så jäkla glad och har världens bästa mamma som låter mig ha honom så många dagar. Har så mycket planerat med honom, först ska vi bli riktigt close och sedan när allt känns bra och jag hittar något passande, så ska vi ge oss ut på tävling. Och till sommaren åker vi förhoppningsvis på ridläger tillsammans. Allt är så ljust just nu, och redan nu på sista tiden har vi kommit varandra närmre. Letar dock efter ett ridhus att träna lite i som ligger nära och är lagom dyrt, men som sagt, har så många planer, men just nu nöjer jag mig med tanken att han är min.
(Han är dock fortfarande bara medryttar, men eftersom att det bara är jag som har honom, blir det enklare att skriva min. )


min fina.

Åh gud, är så jävla pissed off just nu att jag hade kunnat slå sönder någon, men ska försöka lägga det åt sidan och skriva om dagen nu. Gick upp vid 9 och fixade djuren här hemma, stack till stallet och mös med tarzan, och sedan började hanna hoppa, vilket gick super. Sedan var det min och tarzans tur att hoppa. Till en början kändes han seg och kollade mer på vad hanna gjorde, men sedan gick det super. Dock blev det lite för mycket hoppning på småhinder och därmed när det väl kändes bra på lite högre, så var det slut där pga att tarzan blev trött. 70-80 var alltså det högsta idag, och det känns liksom som vi kan gå från 30 till 70 och strunta i allt där i mellan då han endån inte hoppar så högt på dem.

Tyckte personligen dock att det var för rörigt i padocken, är bättre när det endast är 3 hinder då man kan koncetnrera sig lite bättre, både tarzan och jag. Nästa gång vi ska hoppa ska jag satsa mer på att hoppa just 70-80 och höja om han känns fin, allt under är liksom inte bra, bara att värma upp på liksom. Är sjukt nöjd över honom iallafall, jag vart lite okoncentrerad till en början och det resulterade i att jag inte gjorde det jag skulle göra, och tarzan gjorde därmed inte det han skulle göra. Dessutom hade jag ny sadel idag vilket gjorde mig lite förvirrad med skänklar, sits osv. men den vart verkligen bättre att hoppa i. När han väl är igång så lyssnar han så sjukt bra på broms, och galoppfattningar, han är en stjärna!

Dock blir jag så förvirrad då gunilla(ägaren) tycker jag ska rida honom med långa tyglar och jobba med benen, medan julia(min tränare) tycker att jag ska rida honom med korta tyglar och liksom jobba med honom med allt. Vill absolut inte vara för hård mot honom samtidigt som jag måste rida honom bra, nästa gång jag har dressyr ska jag verkligen jobba på vad som känns bäst för oss, vad han lyssnar bäst på osv. 
btw är det inte kul, det här hindret ligger på 70 cm tror jag, och tarre får det att se ut som hmm... 30? det ser så sjukt litet ut och han hoppar det ju som ingenting, han längtar efter de högre höjderna haha! tänkte faktiskt hoppa 80-90 cm idag, men som sagt, blev för mycket på fjutthinderna.

Hoppning 25/9

Att vara ledig och tillbringa timmarna i stallet, så härligt!
När jag kom till stallet hade värdet blivit bättre så det blev hoppning.
Vid 11 tiden hämtade jag en super lerig wawa i hagen, så jag borstade och borstade tills hon var lerfri och fin. Jag börjarde att hoppa.

Till en början var wawa långsam och helt i sin egna värld, hon svarade segt på hjälperna och var inte alls med på noterna, när jag började hoppa släppte det lite men sen föll hon tillbaka och var lika ovillig att jobba, så jag tänkte att om jag tar hindret med tunnor under så taggar hon kanske till, det gjorde hon! Haha fet hindret är så kul för dem flyger över det :) men idag var det ända hindret hon verkligen tog i och hoppade, på de andra hindrena hoppade hon så nära hinderstöden att jag flera gånger trodde att hon skulle hoppa in in dom... Just där lyssnade hon inte ett dugg...
Men huvudsaken är att jag fick till några fina hopp över tunnorna, där skötte hon sig jätte bra. Hon blev även förvirrad då vi hade så många hinder framme än vanligt så i fortsättningen ska jag bara ha några stycken och fokusera på dom och inte ha så många, hon fokuserar bättre då och blir mer framåt, idag var hon osäker hela tiden och förstod inte vilket hinder hon skulle hoppa förens någon meter innan hindret .

Jag är glad ändå, när jag ryktade henne och myste i boxen var hon hela tiden vid mig och ville kolla vad jag gjorde och det är alltid kul när hästen vill vara med en hela tiden :)

Imorgon eller på torsdag morgon så åker jag till vånevik, en stuga vi har där och besöker varje höst. Ska vara där fram till lördag. Jag hoppas vi åker på torsdag morgon för då hinner jag åka till wawa imorgon och träffa henne och att vi kommer hem tidigt på lördagen så jag hinner träffa henne då också annars går det en hel vecka innan jag kan träffa henne igen :(
Ska prata in mig lite hos mamma så hoppas det blir som jag vill .

När jag kom hem sa mamma att jag skulle ringa Eslövs ridskola och fråga om prao-plats där, skulle igentligen åka dit på torsdag men då är vi inte hemma så fick ringa snabbt innan vi skulle äta, jag fick vara där så där ska jag praoa, glad här!!! :D och de bästa är att jag ska vara där med Tess !

Har precis totalt rensat ut min garderob då mamma ska sälja kläderna på lördag i en grupp min moster har så jag har tagit ut allt jag inte använder och så, nu är garderoben helt tom :( får fixa nya kläder nu! Annars dör jag !

Tess tog några Bilder när vi hoppade med hennes mobil då min kamera var konstig och fotade inte som den skulle... Alla bilder är på när wawa river hindret, blev ingen när vi hoppade som bäst men här har ni en och på en svettig wawis efter passet :)
/ Hanna


Godmorgon !

Vaknade för typ en kvart sen, har bara legat med mobilen och spelat lite och kollat lite andra saker, nu ska jag snart hå upp och äta frukost, min mage kurrade precis, hehe. Idag ska jag åka till stallet vid 10 tiden så ska gå upp och ta på mig ridkläder också, ska även kolla kamera batteriet, kameran följer äntligen med idag då vi ska rida en i taget så den andra står och hjälper en! Jag har inte hunnit kolla ut ännu men förhoppningsvis är det bra väder så man kan hoppa lite annars blir det dressyr :)
/ Hanna


Halv rolig dag

Dagen har varit helt knas, visa aktiviteter har varit jätte roliga mesans vissa har varit jätte tråkiga.. Har varit kallt och blåsigt, tur så tog jag med mig kläder efter det, hade gummistövlar, halsduk och vantar ändå frös jag så mycket att jag skakade tänder fler gånger om..
Vi gick direkt till abulla-hagen när vi började, där stannade vi och gjorde massa aktiviteter, som fågelskådning, samla insekter, skriva miljön runt oss, hitta djur i vatten, leta upp blad, växter, träd, svamp osv. Förutom att det var fruktansvärt kallt så tycker jag att detta var kul, när vi skulle leta reda på minst 15 olika växter, blommor, osv blev jag och min grupp "jagade" av kor... Hahaha blev rädda allihopa tills vi insåg att korna stod stilla till slut efter att dom sprungit efter en bit, så kunde man ansas men när alla började springa kom paniken, att ha dom efter sig och samtidigt springa vid gropar, vatten, mega stora stenar och vatten överallt + kobajs var man än satte fötterna, åh de va inte kul! Eller jo sen var det, skrattade så mycket att tårarna rann ;)

Nät vi var klara där fick vi upp till skolan igen, där fick vi macka, saft och kanelbulle sen hade vi "elevens val" där gjorde jag egna armband, det höll på väldigt länge.
Sen var det världens töntigaste disco... Haha ville inget annat än att dra hem, men det fick jag inte förrens halv 9 .. Mamma och pappa möte mig i regnet så jag slapp gå hem själv i mörkret :)

Ligger just nu i sängen och fryser samtidigt som jag funderar på att möblera om rummet , igen... Fast då inte hela utan bara säng och data och fåtölj, äsch får se hur jag gör imorgon efter jag ridit.
Jag kommer inte kunna rida från onsdag-lördag.. Ska till en stuga i vånevik som ligger vis oskarshamn, ska bli så kul att åka dit igen, där är mysigt! :)

Hoppas ni haft en bra dag!
Ska fortsätta klurra ut hur jag får tillbaka mitt ljud på mobilen...'precis gjort en uppdatering och nu kan jag inte sänka/höja volymen eller ens sätta igång ljudet... Åh!

/ Hanna


Taggar en lång skoldag!

Idag ska jag tillbringa dagen i skolan till 9 på kvällen, kul... Nej men vi ska ändå föra lite roliga saker förhoppningsvis så det kan bli kul.
Precis färdig fixad och väntar på att pappa ska bli klar, slipper få till skolan idag, jippi! :)
Wawa blir riden av en annan tjej idag, extremt tråkigt men jag hade inte mage och säga nej till tjejen som frågade, det bästa är att wawa får sin motion ändå så det är bra men art någon annan också rider mitt hjärta, "suck"
Imorgon är det iallfall min dag så då träffar jag henne igen!


old

Jag beundrar de här stora hästbloggarna vars uppdatering alltid är på topp, för jag menar, efter att jag har varit i stallet en hel dag är jag typ död, och orkar knappt sätta igång datorn? därför suger ju liksom uppdateringen. Sen ibland(okej inte nu, men förut) dagar då man inte är i stallet, och liksom bombar med inlägg. eller dagar då man har tid över till att skriva men har noll inspo pga noll nya bilder. Iallafall, jag gick upp halv 8 idag och vart i stallet halv 9 imorse, och kom inte hem förrän lite över 7 nu ikväll, en heldag i stallet men gud vad kul jag har haft. Imorse började vi med lektionsridning för 2 rätt unga handikappade barn, sedan vilade jag/ klippte gaudas man, red ut tillsammans med en tjej som heter sofia, tog in alla hästarna och borstade tarzan tills han var skinande ren, alltså med andra ord i 1½ timme, men svansen blev vit haha! Sedan red jag först i padocken tillsammans med damerna och sedan ut en sväng, och avslutade med borstning, utsläpp i hagen och fika. Satt kvar och snackade med mamma och Gunilla ett tag också, riktig mysdag har det varit. 

Så jäkla kul varje söndag, det är ju liksom mitt jobb att hjälpa till på söndagar, till en början var det "äh men jag kan nog hjälpa till", nu är det liksom "ah, men vi ses på söndag då!". Absolut världens roligaste jobb dessutom. Jag är ju i stallet varje dag, och det roligaste är ju att man träffar så många nya personer och lär sej så mycket. Som t.ex med handikappsridning, det är så otroligt kul och man lär sej verkligen. Ska sluta skriva massa skit nu och hoppa in i en dusch innan läggdags, är fortfarande fast i mina ridkläder.. börjar min skoldag halv 9 imorgon och slutar den kl 9 på kvällen, #toughlife. Så jo, vi hörs. godnatt!♥
gamla peggybilder. 
 

 

jag och mitt ♥

Jag är så jävla lycklig, det går inte att förklara, jag kan inte ens tänka klart nu. "efter regn kommer solsken", and goooosh so true. det enda ni behöver veta är att jag mår bra nu, life is good right now.
jag och mitt ♥
 

R.I.P Jolly Spring. :(


Paus

Tar en paus från städandet, bara några få saker kvar! :)


Let's do it

Har inte blivit så bra uppdatering på grund av vår extremt lyckade tjejkväll i fredags. Men nu sitter jag ändå bara ner och förbereder mig, hade tänkt och städa i lägenheten till mina föräldrar så dem blir glada, men tillbaka till de jag var på, har ändå inget gratis internet borta så kan inte blogga om jag inte är här hemma, fast snart har jag! ;)
Vaknade vid 9-tiden och sedan dess har hg inre gjort mer än att prata med mamma och äta frukost. Försökte blogga från pappas data men A tangenten funkade inte så alla orden blev visst utan À och det märkte jag inte till en början så där satt jag och skrev så nu skriver jag från mobilen istället.
Som ni redan vet så red vi ut med två andra tjejer igår, trodde att wawa skulle vara alldeles för pigg eftersom hon inte blivit riden på flera dagar, men hon överraskade mig, ute var hon framåt och lyssnade på mig hela tiden, lugn och fin. Efter rundan tog vi lite galopp i paddocken, fick henne i en fin form och lyssnade så sjukt bra! Känslan, åh jag blir så glad så fort jag tänker på de! Min fina tjej...

Har inte varit på stallet sedan föra lördagen så att vara tillbaka var en härlig känsla, som jag saknat henne!

Nej nu ska jag resa mig från soffan och börja städa lite, ha en bra söndag ! :)

/ Hanna


Tjejkväll @ my house!

Har precis parkerat min rumpa i sängen, bredvid mig har jag celeste och tanken är att vi ska ha en myskväll. Är allmänt sleden sen gårdagen/natten/morgonen, lite sömn, massvis med roligheter och lite för mycket mat/godis& dricka, perfekt tjejkväll med andra ord. Jag, Johanna, Hanna & Patricia hade som sagt tjejkväll hemma hos mig igår-idag( har jag skrivit detta redan?..) och det vart riktigt lyckat, vi snackade skit och såg film, dock vart det bara en bra skräckfilm och resten b-filmer, men endån helt ok liksom. Johanna & Patricia stack vid 3 tiden idag, och då begav jag och hanna oss mot stallet och red, red ut en liten runda med michelle och vera också, och tarzan vart jätteduktig samtidigt som han skulle bråka lite, är oavsett väldigt nöjd. Ska fixa och trixa lite nu och avsluta med film/desperate housewives, ska också hoppa in i en dusch och sedan är tanken att jag ska somna tidigt, ska upp 7-halv 8 imorgon, mindre härligt. men vad gör man inte för en heldag i stallet? (: 
bild på gårdagens gott!/ tess. 

Frukost inför skolan! 👍

/ Hanna


Myser framför brasan

Har nu placerat mig och min rumpa i storarummet framför brasan, varmt och mysigt! Riktiga höstkänslor, minst sagt vinter, fast de är ju lite tidigt ;)
Idag handlade vi MASSOR med gottis till imorgon, blev 1,5 kg godis, 3 chipspåsar, 3 flaskor läsk, jordnötter, 6 energidrickor... Vi kommer rulla av sängen på morgonen, haha. Men kul lär vi ha! Sedan gick vi bara runt i stan, när de andra två åkt hem gick jag och Tess upp till mig och snackade och tog lite roliga bilder :)
Mer har jag inte inget och säga då inget annat har hänt idag :) puss på er !!

/ Hanna


duktig flicka!

Städning av hela ovanvåningen har stått på schemat nu ikväll, var minst sagt, mycket rörigt. Kom hem vid halv 7 från eslöv, var ute med tjejerna lite, precis som hanna skrev tidigare. Har fortfarande lite kvar, sedan ska jag duscha och göra lite matte, vill göra lite nu ikväll så jag kommer före lite, då känns det mycket bättre. Ska förmodligen till stallet en snabbis imorgon och sedan hem och göra läxa, förstår dock inte hur man kan ha läxa till fredagar?! antar att jag är rätt bortskämd med 7&8ans schema då vi alltid hade läxa till torsdagar. 

Nyduschad

Åh jag suger verkligen på att komma på bra och passande rubriker... Det måste ske en förbättring!!

Men sim rubriken säger så har jag precis kommit ut från duschen.
Efter skolan idag gick jag och Tess, Johanna och Patricia och hyrde filmer, alla vi ska hem till Tess på fredag och mysa, kolla på film och bara snacka, en riktig tjejkväll, längtar! När vi hade hyrt filmerna som tog en bra stund, köpte vi choklad och satt på torget och mumsade i oss sen blev det för kallt och ju gick upp till mig. Här satt vi bara och snackade, ja efter de så gjorde jag mig en omelett med bacon. Mer har jag inte gjort idag..

Nu ska jag sätta på musik och packa idrottsväskan. Ha de bra!

Saknar min lilla flicka! Kan inte åka till henne förens på lördag, imorgon är hon bokad och på fredag är jag hemma hos Tess... Pigg lär hon vara på lördag, tur de kanske, hoppning på schemat ! ;)
/ Hanna


Väst, så grymt snyggt!


Något som verkligen är så sjukt snyggt, och som passar bra nu på hösten och även på våren, är västar! Har verkligen fallti pladask för den här ovanför, hittade den på hööks hemsida. Dock kostar den 899:-, vilket inte riktigt är min budget just nu, haha! 



veckans schema

Var hos tarzan idag efter skolan, först blev det massor med mys i stallet pga att det regnade ute, sen gav vi oss endån ut i det hemska vädret och körde ett enkelt dressyrpass, tarzan var otroligt duktig, och lyssnade fint även fast det regnade så pass mycket, så sjukt stolt över vår vår utveckling. Förhoppningsvis kan vi fota lite nya bilder snart också, till ny bloggdesign. Känns som att jag inte längre har så stor inspiration, måste ha lite förändring. Dessutom så hade det suttit fint med lite bilder nu när utvecklingen känns.. Iallafall, är mycket nöjd som sagt.Tänkte även sätta upp ett ridschema varje söndag för kommande vecka, så jag har lite att gå efter, såhär ser veckan ut hittils iallafall. 

Onsdag - min vilodag från stallet.
Torsdag - antingen hårt dressyrpass eller uterunda om padocken är upptagen av dam/barngruppen.
fredag - tarzans vilodag
lördag - hoppning och ev. nya bilder.
söndag - Uterunda.

Blir så enklare att ha ett schema att gå efter varje vecka! 




Sep. 18, 2012

Eftersom mamma skulle på möte kom hon inte hem förrens senare idag vilket gjorde att jag inte kunde åka till wawa idag :(
När jag kommit hem och skulle ta något att äta ringde sissela och frågade ifall jag ville följa med till flyinge, där det fanns så man kunde åka till en veterinärklinik och kolla på hur man lägger på bandage, hästens tänder och lite tipsrunda, det var kul men hade trott att det skulle vara en större anläggning. Men det var ju kul ändå. Innan vi åkte dit fick jag följa med henne till hennes häst, ottroligt kul att följa med dit igen. Vi longerade honom lite snabbt och sen åkte vi till flyinge.

Förhoppningsviss så kan jag åka till wawa tidigare än fredag.

Idag skulle jag till tandläkaren, fick en tid klockan 9,15 men dom ropade inte in mig förens klockan 10,10. Där satt jag, drygt! Fick reda på att jag ska dra ut tre tänder då jag aldrig tappar dom och mina tänder under måste komma fram.. Livrädd! Jag som aldrig dragit ut en ända tand eller varken borrat ett hål....


/ Hanna


"Tarzan & Peggy har räddat mitt liv."

Ni må tycka att rubriken är mycket dramatisk, men det är faktiskt sant. Det låter dramatiskt, men utan dem så hade jag inte varit den jag är idag. För 2 år sedan när jag hade en tuff period i mitt liv, det var då peggy fanns där för mig. Jag stack till henne, snackade, och red ut på evighetslånga runder, lite överallt. Hon fanns där när alla andra svek, när jag kämpade från att ta mig upp från botten, då var det henne jag hade bredvid mig. Jag hade en plats, dit jag kunde dra när jag ville rymma från mig själv. Att vara 12 år och gå igenom något svårt, och behöva bygga upp sitt liv på nytt själv, det är inte lätt. När man är 12 så ska man inte behöva oroa sej för sånt, när man är 12 är man inte mogen nog att vara ensam. När peggy kom in i mitt liv så förändrades det, det var inte längre långa mörka dagar, att gråta sig till sömns. Jag hade äntligen ett ljus i mitt liv, jag hade äntligen någon som jag längtade efter. Jag red för att må bra, jag red för att glömma bort världen, då var det bara jag och peggy. Jag kände kärlek, och tanken på att jag hade henne hos mig, fick mig att kämpa, kämpa mig upp. Även fast jag inte längre rider peggy på samma sätt som förr, så betyder hon något enormt för mig. Hon är min bästavän, den jag hade bredvid mig när ingen annan var där, hon hjälpte mig, hon räddade mej. Hade hon inte funnits hade jag inte varit så positiv och definitivt inte ha så mycket självförtroende som jag har idag. 

Och Tarzan, han kom in i mitt liv för 3-4 månader sedan, men har redan gjort så stor förändring i mitt liv. Under hela mitt fjortonåriga liv, så har jag aldrig haft det jättebra under en lång period, såfort det har varit sådär otroligt bra, så har något hänt och allt rivits. Jag har aldrig haft sån tur som fått allt serverat på ett silverfat, jag har behövt kämpa, och slita. Jag har stått ensam och behövt att gå igenom allt ensam, vilket har gjort mig stark på det viset, och mogen enligt många. Jag är inte ung och bortskämd, jag förstår så mycket mer än folk tror. Jag är inte dum. Känslan att ha en bästavän, att man har sin andra halva stående i hagen, som man kan berätta allt för, och som man litar på till 240%, det är den känslan som får mig att fortsätta kämpa. Varje dag är en kamp, men med min bästavän vid min sida och några änglar i himeln, så går det. För lite mer än 1 vecka sedan så rasade mitt liv isönder, på riktigt. Jag har aldrig mått så dåligt som jag gör/har gjort under denna veckan, och jag vet inte hur många gånger jag stått och gråtit hos tarzan, han har fått ta all skit jag sagt, han har fått ta min smärta i stort sett. Och allvarligt talat, jag har ingen aning om hur jag hade klarat mig igenom denna veckan utan honom. Han är min bästavän, när jag mår som sämst så får han mig att glömma allt, han är världsbäst.

Detta må låta konstigt för vissa personer, men det är sant. Varje dag är en kamp, men känslan när min älskade går och möter mej i hagen, känslan när vi står och myser i timmar, känslan att kunna stå och gråta ut hos han, nästintill hans hals, det är den känslan, känslan att han inte kommer gå någonstans, att han kommer finnas kvar hos mej, det är den känslan som ger mej hopp, som får mej att längta till morgondagen, och ta mej igenom dagen. Nu torkar jag mina tårar och säger hej sålänge, need a break.

5km - CHECK!


Fiiiiilm💛

~ The woman in Black !


Studiedag

Vaknade väldigt tidigt idag fast jag ligger fortfarande i sängen och har Inga planer på att gå upp..
Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra, blev inget Nova idag så det får bli en annan gång.
Men idag måste jag verkligen hitta på något, igår bara gick jag här hemma och inte gjorde någonting... Så får se ifall det blir något av denna dagen.

/ Hanna


Träningsvärk..

Vaknade idag vid 11-tiden, la sedan och bara tänkte och vaknade, somnade och vaknade, älskar söndagsmornar, när man vet att man slipper skola imorgon, har studiedag!:) förhoppningsvis kan jag åka till Nova då med vännerna! Behöver lite nya kläder!

Igår var det träning för Julia, blev dressyr, det blev ett ordentligt pass, märkte direkt att jag varit lite för snäll mot wawa när set gäller arbetet, då menar jag att jag har inte krävt så mycket, eller jo men inte till slutet, när hon börjar streta emot och gör de ett tag brukar jag ge mig efter en stund då jag inte tror på något resultat, men igår gav jag mig inte och jag är nöjd över det!

Först travade vi på volt, skulle ha dem perfekt böjda hela vägen i båda varven, till en början ville wawa inte alls, men efter ett tag började hon ge med sig och skillnaden blev enorm!
Sen gjorde vi samma saker fast utan stigbyglar, kul men jobbigt ! :)

Vi skulle även göra 3 serpentiner, med halv halter vid medellinjen och vissa gånger halter, här gick det inte lika bra men mot slutet blev det bättre.

Jag är jätte nöjd och nu har jag träningsvärk i mage, lår och rygg.

Har även fått lite mål jag ska ha uppnått i slutet av september,

* kort galopp - funkar bra ute men i paddocken går det inte lika bra.

* serpentinerna - halvhalterna ska sitta!

* volt - även här ska de sitta, böjningen.


Nu ska jag jobba på detta varje gång bi har dressyr, ska iallafall gå igenom allt varje gång så till sitter det för oss båda!

Igår köpte jag lite gott till filmerna!

/ Hanna


Skönt med helg!

Kom precis hem från stallet, idag regnade de en hel del, men det gick att rida ändå, så vi gav oss ut, fullt med reflexer på både oss och hästar, blev en runda inne i skogen sedan ut på vägen och tillbaka genom byn. När vi kom tillbaka tog vi lite galopp i paddocken, wawa skötte sig super! När vi var klara och släppt ut hästarna bjöd Gunilla oss på lite kakor och saft, gott! :) där satt vi ett tag och pratade och småtjejerna flätade håret på oss, haha.

Nu har jag precis kommit hem och sitter just nu fortfarande vid matbordet och ska snart hoppa in och ta en lååång härligt varm dusch... Idag har det varit så otroligt kallt ute, blåst och regnat, nej inte kul. Var packad idag med kläder, 3 långarmade tröjor, vinter ridstrumpor och halsduk, ja nu blir de att ha kläder på sig, annars fryser man ihjäl!


/ Hanna


spottar på personer som dem..

Är så fruktansvärt trött, slut i huvudet, slut i benen, slut i armarna, och väldigt sugen på att krypa ner under täcket och sova, har dock en sak kvar att göra innan jag säger bye bye world, måste verkligen duscha hehe! Stack till min älskling efter skolan, så otroligt mysigt och behövligt att komma ut en liten runda i skogen/ner till stehag, och verkligen prata ut, behövde verkligen dedär. dock var tarzan satans pigg, men bortsett från det var det underbart. Pratade sedan med gunilla i evigheter innan jag cyklade hem, käkade och well, ended up here. 

Är dock jävligt förbannad, varfan finns respekten vänner? När jag kommer ridandes på en "stor" väg, så är det minst 1 bil som kör som en idiot förbi mej, ca 2 cm bredvid mej. hur jäkla blåst får man vara? har man inte vett nog att förstå att "nej men där kommer en ridandes, då får jag sakta ner och köra över lite på andra sidan), nej, självklart inte. Inte en tanke på att hästen kan bli rädd? Åh fyfan, blir så förbannad. Hur kan det ens existera såna jubelidioter? Istället så drar dem på som fan förbi hästen, skrämmer den och sen kör ännu fortare där ifrån. Som t.ex idag så kom det en idiot och körde förbi mej och tarzan och den kom alldeles för snabbt, var 2 centimeter bredvid oss och bara drog på, tarzan blev skiträdd och höll på att hoppa rakt ut i ett dike. ush på såna människor!



Träning imorgon

Ligger i sängen och laddar upp inför sista skoldagen och veckans träning. Jag hoppas vi kör hoppning, så jag känner att jag vill utvecklas lite till där nu, då jag står lite still där med wawa för tillfället, jag hoppas det kommer gå bra fast wawa varit lite knäpp den senaste veckan jag ridit henne, då i galoppen... Men det är bara att se vad Julia har att erbjuda denna gången! Ska bli kul vilket fall somhelst, är så taggad! :)

/ Hanna


Matdags snart

Har precis kommit in, har vatt ute med några kompisar. Är extremt hungrig så tur är att maten snart är klar! Har gjort klart alla läxor idag i skolan, skönt att slippa sitta med dom och kan göra annat.

Nu måste jag gå och ladda mobilen, endast 6 % kvar... :(


my day.

Direkt efter skolan stack jag en runda till stallet, red gauda idag då det igentligen skulle varit en tjej och ridit tarzan, men som vanligt kom hon inte. Lite surt sådär, dock är det ju kul att rida gauda med. Red ut med han själv på en rätt lång och mysig runda, och om man bortser från att han var riktigt dampig så var rundan... spännande och han var duktig. sjukt mysigt var det och jag är nöjd, skönt att komma ut efter en lång dag i skolan med massvis med huvudvärk. Nu har jag precis käkat middag(okej det var ett tag sen, but still) och nu återstår duscha, raka ben/armar och packa idrottsväska. Och sedan se lite av desperate housewives och nörda instagram. 



Sprang ändå, men kom inte långt..

Gav mig ändå på det, tyvärr kom jag inte mer än typ 1,5 - 2 km då jag fick världens värsta skoskav... Så det var bara att vända :( jaja ut kom jag iallafall!


Tråkigt

Mina planer var idag att ut och springa men nu blir det inte så, har varit super fint väder, blå himmel osv, men nu drar de in stora svarta moln, nej tack! Så jag blir hemma.. Ingen lust att springa i skogen ifall hela himlen öppnar sig..

Så istället sitter jag och spelar på mobilen, inte så kul men det finns inget annat kul att göra :(

Idag blir jag hemma, alltså åker jag inte ut till wawa idag, det har kommit en ny tjej till stallet, som provade wawa i måndags, det gick tydligen bra så tror hon ska fortsätta rida wawa, mig gör de inget då jag ändå gör det mesta skolarbetet hemma på måndagar :)


/ Hanna


Myser

Ligger i sängen och bara tar det lugnt, lyssnar på musik och läser lite olika hästbloggar. Är väldigt trött idag igen, skolan idag var som vilken som helst kändes de som, men nej det var inget roligt eller så som hände. Efter skolan sprang jag snabbt hem och bytade om till ridkläder och tog tåget till stallet. Möte Gunilla efter halva vägen och fick åka med, betalade och pratade lite sen gick jag ner till stallet för att fixa lite små saker, så som lägga rätt våra grejer. Sen kom Tess och vi hämtade hästarna. Då började ösregna! Så vi satt i boxarna och mös med hästarna och pratade, väldigt mysigt! :) när klockan blev 6 satt vi upp på hästarna och red ut en skön och lugn runda, vi alla var fullt utrustade med reflexer ! Haha det är ett måste nu när man Rider ut, helt plötsligt är det mörkt... Kom just precis på att jag skulle ta en bild på oss men självklart glömde jag det...

Alltså en härlig mysig dag i stallet, nästa gång jag ska dit är på fredag, så undrar vad jag hittar på imorgon...

/ hanna


behövlig dag.

Idag efter skolan(som förövrigt var ett helvete att ta sig igenom) så stack jag hem till Nelly, sedan åkte vi moppe till hennes häst och red en liten sväng, otroligt mysigt. Hade dock inte alls tänkt dra dit från början, så hade jeans och klackskor på mig haha.. men fick låna byxor och skor av nelly som tur var, häst med för den delen. Lite komiskt att jag inte ens klarar mig att vara utan hästar en endaste dag?! haha! Har haft en halvbra dag, slutet av dagen var bra, men början sög. skolan sög kan man väll med andra ord säga. Riktigt kul att äntligen träffa nelly iallafall! 
Nelly och hennes häst;

marina, hästen som jag red. och som förövrigt var sjukt lik min förra häst pretty. 

mys!










 

En helt vanlig måndag

Har varit i skolan likaså som alla andra måndagar, dagen har än sålänge varit helt okej, inget speciellt har hänt.

Idag har jag hunnit städa rummet, bli sur för att det började åska/blixtra när jag skulle ut och springa med mina föräldrar, packa ridkläder till stallet imorgon och bara tagit det lugnt!

/ Hanna


Godnatt!

Lägger mig otroligt tidigt idag visst, men det har varit en lång händelse rik dag t man inte suttit stilla så länge.
Nu ska spotify listan rulla tills jag somnar :)

/Hanna


Belönar mig själv, hehe.

Är dödstrött efter dagen, helt sinnessjukt vad en heldag med ungar och hästar kan göra, har dock varit en riktigt härlig dag, riktig terapi. För det enda jag har tänkt på är hästar, barn och var jag ska gå. Nu har dock verkligheten kommit tillbaka till mig, och det är same old same old. Sitter och käkar ur mammas toffife, ska snart hoppa in i en dusch och sedan mysa framför film innan jag däckar, vilket lär bli tidigt. Uppdaterat mer från datorn snart, hörs!


Världens finaste häst.


Tarzan 
 ~  1996-05-19  ~
e. Que
u. Candy
(alltid kul med lite info. Mycket gammal bild på en hårig tarzan dessutom.


Hemma efter en lååång dag!

Precis kommit hem typ, är så trött i huvudet Och i hela kroppen

Vi red ner till byn, sen började ponnyridningen, har gått samma runda typ 100 gånger känns det som, klockan gick otroligt mycket snabbare än vad jag trodde att den skulle göra! Tiden bara sprang iväg, träffade en hel del människor idag och gjorde många barn glada ! :)
Nu ska jag hoppa in i duschen sen äta, sen ska jag bara ta det lugnt och vila mig lite innan det blir sängdags för att sedan komma tillbaka till skolan i några dagar.

Har nu ÄNTLIGEN övertalat mamma så får rida 3 gånger i veckan!!! Glad Häär! :D

Tess provade även rida på islandshästen Not idag!

Nej nu måste jag duscha!

Tess och not + min kusin på kulia idag

/ Hanna


Ponnyridning!

Är redan uppe, ska till stallet vid nio tiden sen ska vi fixa kulia, pinnen och florri för att sedan rida ner till byn där det ska vara ponnyridning. Jag och Tess ska leda hästarna, skrev nog detta igår känns de som...? Iallfall jag är uppe och ska fixa mig nu, håller tummarna för att jag har pengar på mitt jojo-kort, har 5 stuckna med mig så hoppas jag har pengar på två, pappa säger det iallfall annars får jag gå hem :(


/ Hanna


i hopp om att lätta upp stämningen lite

 

Fryser

Ska nog gå in igen, rätt så kallt här ute helt själv!...

Ha en trevlig helg alla så hörs vi imorgon:)


Första inlägget med mobilen!

Som sagt, bloggar just nu från min nya mobil, om detta nu går som det ska så kommer detta bli så mycket enklare för mig att blogga, alltså flera inlägg och mycket bättre uppdatering!

Idag slapp jag åka tåg då pappa skulle åt det hållet och hämta lite grejer, skönt! Hade längtat att rida med Tess men det blev lite ändrat från min sida så det blev helt fel än vad vi igentligen skulle gjort, Miranda min kusin följde med mig idag, hon hade tjatat på sin mamma ett bra tag haha, hon tyckte det var jätte kul, jag också, hon vill lära sig hel tiden och är inte rädd alls, hon provade att rida lite, sitta på Wawa och det gick super!:)

När jag red Wawa var det väldigt okoncentrerat, det kom massa människor som skrek från skogen bredvid, de andra tjejerna red fram och tillbaka på gårdsplanen + att det blåste rätt så ordentligt vissa gånger så Wawa fokuserade sig på allt annat... I galoppen var hon en katastrof, måste vara att hon är pigg då jag inte ridit henne denna veckan!

Imorgon ska vi leda hästar nere i byn då det är ponnyridning. Ska bli kul att gå runt med massa småbarn, åker nog dit tidigare till Tess då hon skulle hjälpa till med något annat före också:)

Nu har jag duschat, hämtat min nya mobil och nu sitter jag med den och kollar runt lite!


varför uppdateringen suger från min sida;

Jag vill så gärna vara lycklig, skratta och ha roligt, jag vill så gärna putta alla känslor och tankar åt sdan, men det går inte. Igår förlorade jag en familjemedlem, min bästavän och världens finaste hund, hon dog i magomvridning och hon låg i mina armar och jag såg henne dö, men kunde inte göra ett skit. Det var det värsta jag någonsin varit med om, och bamira var bara 2½ år gammal, det kom liksom från ingenstans, i förrgår var hon ute och lekte och igår morse så dog hon. Jag har aldrig mått såhär dåligt, jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska göra för att må bra igen, precis så känns det, allt känns hopplöst och hela mitt liv är upp och ner. Tiden läker alla sår, men jag har en känsla av att det kommer ta jäkligt mycket tid för att få det här att läka, om det nu går ens. Kom iallafall nyss hem från stallet, var ute på en långrunda med tarzan och tror vi red igenom hela skogen, en liten stund tog det iallafall. Och faktiskt, när jag är med honom, så puttas allt annat bort, då är det bara han och jag som existerar, rensar huvudet lite, otroligt skönt att komma iväg, för nu när man kommer hem igen så kommer man tillbaka till allt de grå, allt det sorgsna, och det enda man känner är saknad och sorg, varför skapa liv om man endå ska dö? 



myser i soffan med familjen



sitter just nu i soffan och bara tar det lungt, hade orientering idag, skulle igentligen springa med tess men hon var inte i skolan idag så jag sprang med en annan kompis, det gick jätte bra förutom starten ( som alla hade problem med ) och sedan sprang vi vilse i en tätt granskog då vi tänkte ta en "smartare" väg, gick inte sådära jätte bra! 
 
Har ont i hela kroppe nu då min kropp inte klarar av att springa i 1,5 timme på en totalt ojämna vägar.. Men jag får ta en alvedon sen så det hjälper en liten stund så kag kan sova iallafall. 
 
är skönt med helg nu, skulle igentligen varit hos min kusin mens det blev visst ändtade planer så nu sitter jag här själv. imorgon ska jag kanske följa med min morbrors tjej till hennes häst, evighetet sedan jag var där så hoppas jag kan följa med dit imorgon. saknar dock wawa men henne kan jag inte åka till förrens mamma min kommer hem... 
 
längtar sjukt mycket till mitt simkort kommer till min nya mobil!!! 
 
hoppas alla läsare haft en bra dag så ses vi imorgon!
vet inte hur detta inlägg blir då jag skriver från mammas mobil;) 
 
/ Hanna

mtv vma

Idag har varit en riktigt tuff dag för mig psykiskt, känns som att mitt liv har rasat samman, det här önskar jag inte ens att det ska hända till min värsta fiende, för den här känslan vill ingen känna av. Var i stallet tidigare, julia hämtade mej och sedan körde vi till stallet och red. Hoppade och jag red gauda, medan hon hade tarzan, zoe var även där, sedan skrittade vi ut en liten runda. var inte på superbra mood direkt men det var endån sjukt härligt att bara vara med hästarna. Nu sitter jag och myser framför mtw vma, är fortfarande sjukt off och somnar förmodligen tidigt idag.
 

Fml

Igår red jag x2, stack till stallet direkt efter skolan och red först Tarzan och hoppade lite och hade bomövning, sen red jag ut på en liten runda och tog och passade på att galoppera på några fält, gäller ju att passa på! Sen red jag Peggy i damgruppen, och sen kom mamma och hämtade mig vid kvart i nio, blev alltså en långdag i stallet! Passade även på att klippa Tarzans man lite som växt något enormt.


I dont like this

Känns som jag missar en del nu, pågrund av mig själv, jag vet inte men något håller mig tillbaka. Är ständigt på dåligt humör, tankarna flyger runt i huvudet och det gnager en konstigt känsla inut i mig, Vill bara att allt ska bli bra igen, men det kommer det inte bli på ett tag, jag vet det, detta är inte första gången. Gör allt vad jag kan men det är bara att stå ut, vänta lite till och sedan hoppas, hoppas på det bättre. Att jag bara kan låta känslorna och tankarna försvinna ett tag, för just nu orkar jag inte.

Nej nu ska jag bara ta det lungt, vara för mig själv och kolla på film.


                                                       



Läxa!

Sitter just nu med läxa, denna dagen har gått så fort och jag kom nästan precis hem från stallet. Red ut på en rätt lång runda med tindra, som blev överpigg och flög fram vid minsta touch typ. Rundan gick superbra om man bortser från att hon blev lite rädd för några saker inne i skogen. Skrämde livet ur en tjej gjorde vi också, haha. Ska iallafall fortsätta med läxan nu, är så lycklig efter goda nyheter i stallet tidigare idag, just nu är det liksom som så att jag älskar mitt liv med hatar människorna i det, if u know How i mean? Är iallafall överlycklig, finns inget mysigare än att dra till stallet efter skolan och sitta med läxorna i boxen medan hästen står och käkar lite hö/ensilage, best feeling ever. Men aa, nu ska jag som sagt göra läxan, om jag hinner så uppdaterar jag mer sen, skriver även om de bra nyheterna då. Vi hörs! /Tess


Plugg,plugg,plugg

Usch vilken dag, har frysigt så jag knappt någon känsel kvar i fötterna...
Skolans lektioner var rätt chill, haft tre AT lektioner idag, satt och snackade med en kompis det två sista, Härlig tjej dedära!! ;) Har No prov nu imorgon så har suttit och övat lite nu innan annars har absolut inget hänt sen jag kom hem. Ska duscha och sen öva mer igen. Kunde inte åka ut till stallet idag, mamma hade möte nu på kvällen så jag kom ingenstans :( Dessutom har mamma blivit stenhård med skolan bara för de är sista året nu så det kommer bli som jag skrev igår, två gånger i veckan, DÖÖÖR!

Nej nu ska jag hoppa in i en varm dusch och sedan plugga ääääännu mer på NO, för jag fattar fortfareande knappt någonting.... :/

        

                                                                           


pigg häst idag

Red dressyr på en väääldigt pigg wawa idag, hon lyssnade verkligen jätte bra. Men i galoppen blev det lite för piggt, blev bara galopp rakt fram hon bara sprang och lyssnade inte ett dugg, jobbigt! Fick säga till henne ordentligt innan jag fick henne i en lagom jämn galopp. Skrittade sedan ut på en liten runda så hästarna fick pusta ut


Kommer kännas konstigt nu, har ridit i stort sett varje dag nu sen somras och nu resten av året två gånger i veckan... Usch hur ska jag stå ut, jag som blir så rastlös av att inte röra mig! Får väl ta och börja springa igen istället...

Skolan har varit helt okej, börjar känna mig dåligt, har varit från ovh till nu någon vecka så det känns som om att snart blir jag sjuk....

Har precis varit ute med sigge och städat rummet lite, hoppa in i duschen ska jag göra nu också sen somnar jag säkert.... ;-)
Hoppas ni haft en underbar dag!

badabubba

 

Den kommande veckan kommer bli galen, har så mycket som kommer hända, just därför måste jag typ gå och lägga mej nu, har redan varit uppe för länge. de där med långnattssömn, är inte min starka sida. har sovit max 5 timmar nu under lite mer än en veckas tid, och klarat mej. är dock helt slut, så godnatt. ska försöka få lite tid över till bloggen denna veckan!  

lite snabbt sådär

Okej, var ska jag börja?.. Det har varit full rulle hela veckan, och jag har knappt suttit stilla eller varit hemma, haha. Har haft skola, och varit i stallet direkt efter, varit hemma tidigast halv 8 varje dag och sedan haft massvis med läxa. Har dock gjort en del läxa i boxen hos tarzan, men my point is, jag har varit riktigt upptagen. I fredags red vi för julia, tarzan var jätteduktig, men nu framöver ska det bli mycket träning med markarbete och småhinder, sedan ta dem högre. Jag vill ju kunna hoppa 1.30 med honom, så jag ska verkligen fokusera på grunden, och hoppa hinder på ca 70-80 (och såklart lägre på markarbete), så att allt blir perfekt. Funderar fortfarande på ifall jag ska tävla honom nu i höst på klubbtävling, eller vänta. Det är ju liksom bara småhinder och meningen är att jag ska känna på hur det är. Tror jag startar i en klass med låga hinder, så att all fokusering hamnar på själva banan, och att göra bra ifrån sej, och testa på det, tänkte dock ta det i ett enskilt inlägg senare. 

Igår red jag peggy och hoppade + galopperade på fält. Otroligt kul att rida henne igen, och hoppa. När vi galopperade på fältet så sprang peggy så fort att hon nästan skenade, och hon var långt från wawa och till och med före tarzan, som julia red. älskade häst! Idag har jag varit i stallet hela dagen och hjälpt till med handikapp, damerna och ridit tarzan, red tillsammans med damgruppen och fortsatte lite extra i padocken sedan när dem var färdiga. red ut med dem på en liten mysrunda bara för att också. Sedan fikade vi, jag tog ut alla hästarna, sopade i stallet och ja, skötte sysslorna, sedan kom mamma och claes och vi stannade och pratade med gunilla och leif, kom hem vid halv 9 typ, käkade och duschade och hamnade här till slut. Har så mycket att skriva just nu, so stay tuned, or something. 
En bild från idag, de handikappade red ut i skogen och deras stödperson eller vad det heter, red också. igentligen rider hon i damgruppen men eftersom att hon jobbade idag så följde hon med och red tillsammans med dem istället. - suddig pga skit på linsen på mobilen - 



Myyyyyyyyyys


Var i stallet klockan halv 9 imorse. Red idag med våran tränare, riktigt kul var de !


Hoppade först lite, Wawa var lika taggad som vanligt och hoppade KANON!
Hoppade över en oxer på 80cm hur lätt som helst, så nu ska det bil träning så vi kan klättra lite.
Red sedan ut och galopperade på en stubbåker, Shiiit vad kul det var!!!!!! Adrenalin-kick gånger 100. Nej har inga ord för den känslan, du som varit med om det, vet ju exakt...

Har haft kalas nu ikväll, fyller ju somsagt 15 snart, så det har varit en bra kväll!! Är supernöjd :D

NU blir det mys med min underbara  kusin så ha det bra sålänge ;*


       


                                                                 




RSS 2.0